Tako deluje “religija miru” – islamisti v Iraku skoraj iztrebili vse kristjane

Bartello po osvoboditvi od IS (Foto: epa).

Odkar je Islamska država v poletnih mesecih l. 2014 okupirala iraška mesta, se je življenje v mestu Bartella nasilno zaustavilo.  Takrat so islamski teroristi zavladali tudi Mosulu, ki velja za drugo največje mesto in najbolj raznoliko po sestavi. Kakšno bo življenje po strašnem terorju IS v omenjenem mestu, bo pokazal čas.

Iraška vojska je pričela 17. oktobra 2016 glavno ofenzivo zoper IS. Po osvoboditvi province Ninive je med izseljenimi kristjani zavladalo veselje in upanje. Intervju s krščanskim duhovnikom očetom Lalom, objavljenim na CNN, govori o težavah, s katerimi se soočajo iraški kristjani. Krščanska skupnost se iz Bartelle umaknila v Ankawo blizu Erbila in prav na svoj 49. rojstni dan je oče Lalo dobil največje darilo: osvobojeno je bilo tudi ‘njegovo mesto Bartello’.

Krščanski prebežniki so ostali brez vsega razen vere
Oče Lalo je moral zapustiti svoj dom 8. avgusta 2014, ko so vojaki IS okupirali ‘njegovo’ mesto. Ljudje so ostali brez denarja ali osebne lastnine, po vrnitvi pa bo vse uničeno. Več dni  se je 100.000 ljudi prebijalo skozi puščavsko pokrajino, da so se nato naselili v praznih hišah in nedokončanih zgradbah v Irbilu in Dohuku. Kmalu so humanitarne organizacije in cerkve postavile šotorišča za bežeče. V Ankawi jih živi okrog 6000 v prilagojenih zabojnikih za ladijski prevoz, na strehe ali zunanje stene pa so namestili znak križa.

IS je iraškim kristjanom sporočila: Odidite ali pa se konvertirajte v islam!
Ob okupaciji je IS zaznamovala domove kristjanov v Mosulu in po drugih mestih z arabsko črko, ki je enaka ‘N’, kar pomeni Nazarečan. Vojaki so prek mošejskih zvočnikov v Mosulu objavili ultimat: “Odidite do 19. julija, če se hočete izogniti smrti ali konvertiranju v islam.” Nasilna izselitev je povzročila odhod 35.000 kristjanov, kolikor jih je bilo na tem področju pred desetimi leti, ostalo jih je le kakšnih 20 ali 30. Postopek so ponovili tudi v drugih področjih okrožja Ninive, ki je domovina iraških kristjanov.

Ljudje so travmatizirani
Njihove zgodbe so polne terorističnega nasilja: od siljenja h konverziji v islam, do ujetništev, pretepanj, posilstev in umorov. Ljudje so travmatizirani, saj vedo, da njihovo življenje nikoli več ne bo enako. 77-letna ženska je preživela leta vojaških spopadov v Iraku in ne more nehati jokati: “Vse je šlo, konec je z nami. Nihče nas noče.”

IS je hotela zbrisati dokaze o avtohtonosti krščanskega življa na tem področju
Ob islamski okupaciji Iraka so svet  obkrožile novice o delovanju IS, ki je s svojo brutalnostjo uničevala tudi zgodovinske znamenitosti in spomenike, med katere sodi  tudi 1.500 let star samostan sv. Elije pred Mosulom in velja za najstarejši samostan v Iraku. Namen islamskih teroristov je izbrisati dokaze obstoja avtohtonih krščanskih skupnosti na področju Iraka, ki imajo 2000-letno tradicijo. Asirskih kristjanov je bilo okrog pet milijonov in so predstavljali manjšino, a se je njihovo število skrčilo v zadnjih desetletjih, saj so emigrirali v ZDA, Evropo in Avstralijo.

Ali je konec krščanstva v Iraku?
Nekateri pravijo, da je krščanstvo v Iraku umrlo. V resnici pa je konec načina življenja, ki se je ustalilo skozi generacije. Oče Lalo je za CNN povedal, da je stanje mesta Bartallo obupno. Kot otrok se spominja, da je bilo to mesto zgolj krščansko in da je v njem bivalo le nekaj muslimanskih družin. V času Sadama Huseina je prišlo do arabizacijske politike, ki je spremenila naravo tega mesta, a so še vedno prevladovali kristjani: tretjino so predstavljali katoličani, ostali pa so bili pravoslavni sirski kristjani. Čeprav so sedaj prebivalci enotni glede tega, da opravijo z IS, pa oče Lalo ni prepričan, če bodo manjšine primerno obravnavane, ko bo vsega konec.

Kristjani so se umaknili na mejno področje s Kurdistanom (foto: You tube).

Kristjani so se umaknili na mejno področje s Kurdistanom (foto: You tube).

Mesta so razdejana, pokradena in  utopljena v smeteh
Prizori osvobojenih mest so grozljivi, saj je vse porušeno in počečkano z napisi islamskih gesel. Prav tako je veliko umazanije, dragoceni predmeti so uničeni ali pokradeni. Isto se je zgodilo s cerkvijo, ki je razdejana. Roji muh se zadržujejo nad umazanijo. Ob vrnitvi v domače mesto so ljudje popolnoma obupani.

“Ne dovolite, da vam vzamejo vero!”
Oče Lalo sicer vodi bogoslužja v Irbilu v improviziranih okoliščinah, kjer ni znanega in tradicionalnega ambienta. Kljub obupu in pretresu, ki so ga doživeli ljudje po divjanju terorističnega terorja, spodbuja, tolaži in krepi omagujoče vernike s Kristusovim zgledom odpuščanja. Izrekel je tudi: “Kristjani so preživeli preganjanje že prej in tudi sedanje bodo, ko gre za grozljiv primer preganjanja s strani IS.” “Da, vse so uničili,” je še dodal, “toda ne dovolite, da vam vzamejo vero.”

A. B.

 • AlojzZ

  Samo vprašam: “Pa papež ve za to zgodbo?”

  • Mirkoca

   Papež ve vse, on je namestnik

  • Aron
  • Steiermark

   Če nebi vedel vse te zgodbe, pa tudi tiste, kaj počne ta golazen po Evropi, ko izvaja teror in posiljuje vse, kar jim pride pod njihove umazane kremplje, potem pa bi to moralo pomeniti, da je debil oz. opravilno nesposoben in nepismen! Ve, tako kot vsi drugi voditelji, ki so bogato poplačani od zveri, imenovane soros in ostale satanistične, genocidne golazni!

  • alojz

   Papež je šel osebno v Grčijo po begunce. Odpeljal je muslimane, kristjane pa tam pustil.
   Ta že ne bo videl nebeškega kraljestva.

 • Novakec1

  Naše na novo odprto veleposlaništvo bo tiskarna vizumov za musliče, odskočna deska za širitev ekspanzije zblojene vere po Svetu bo pa slolandija.

 • marta

  Če bi IS samo to zagrešila, kar je storila v Iraku, bi moral to biti rdeči alarm za ves svet … politiki sveta in ljudstvo pa to mirno gledamo in proti invaziji muslimanov na naša ozemlja, ne storimo nič – celo privilegirani so.
  Zagotovo, da to pomeni konec krščanstva v Iraku …………. in niti papeževega glasu v zvezi s temi grozodejstvi ni slišat, kar nas mora kristjane še posebej žalostiti.
  Sem proti vojnam, ampak naravno se mi zdi, da če si napaden, ali kakorkoli ogrožen, da se moraš braniti – mi pa jih celo vabimo.

  • Nata

   + + + + + + + + + + +

 • Kat Wilson

  Res mi ni jasno, zakaj Evropa ne vzame kristjanov in pošlje muzlije in teroriste nazaj tja od kamor so prišli. Mislim da bi morala nam kot evropejcem biti prioriteta da zaščitimo ljudi, ki so nam kulturno bližje in jih ogroža nasilna, tuja ideologija. To so pravi begunci, ki bi jim morali pomagati.

  • Ruggedplant

   Se strinjam, a potem bi bila kar gneča tam okoli Meke – edini kraj kjer so bivali muslimani ki so svojo veroizpoved sprejeli prostovoljno – vsa nadalnja širjenja po arabskem polotoku in bližnjem vzhodu, so bila takorekoč identična današnjemu osvajanju ISIS-a in Al Kaide. Velika večina bližnjega vzhoda dejansko pripada kristjanom in judom, ki so dolga stoletja pred pojavom islama živeli složno na tistem ozemlju, potem pa bili zmasakrirani in izgnani iz lastnih domov.

 • črnaovca

  Groza

 • Steiermark

  Sedaj ko so pokončali Kristjane tam, si pa želijo “nadaljevati delo” , pri nas , v Evropi in raznim rdečim okupatorskim podganam, katerih predniki niso uspeli tega udejaniti, popolnoma, pri nas, po 45 letu, jih širokosrčno vabijo k nam, da bi namesto njih to oni opravili…. Zato, 2000 E na mesec, za enega muslijevskega terorista in iztrebljevalca Kristjanov, medtem, ko upokojencem, po 40 letih garanja, ne privoščijo več kot 450 E mesečno, prisluženih…..

  • Franc Novak 1979

   ++++++++++++

 • totex39

  Kristjane, islamisti že dolgo iztrebljajo z pobijanjem, kar očitno ve vsa evropska politična elita in cerkvene oblasti, ampak raje mežijo na obeh očesih in se sprenevadajo za vsa ta gnusna teroristična dejanja divjakov iz arabskih in afriških držav.

  • Nata

   Seveda! Saj vidimo , kaj se po Evropi dogaja .Saj so celo v Ustavi preambulo o krščanstvu , kot temelju Evrope popravili , če se ne motim ??

 • Antonius

  Kaj pa, če liberalci, ki ne prenesejo krščanske konservativnosti v Evropo vozijo šeriatarje, da bi s krščanstvom enkrat za zmeraj opravili tudi v njej. Amerkanci imajo boga v katerega molijo samo še na denarju. Dolar z božjim učem v trikotniku je najbolj krvava valuta med vsemi svetovnimi valutami in edina, ki se sklicuje na Boga.
  Liberalcem je edini Bog h kateremu vsakodnevno molijo denar, denar in dobiček.
  Navoženi muslimanski šeriatarji so smrt krščanske Evrope.
  V laboratorijskem merilu nam propad slovenstva in krščanstva nakazujejo podeljena državljanstva jugoslovanskim muslimanom, za dobro dozo povrh nam vsiljujejo pa še šeriatarje.
  Svetovni mir ogrožajo novodobni liberalci ‘bilderberg ‘sorosovega kova, ki jih je pri nas najti v forumu 21.
  Ameriški demokrati so demokrati samo po imenu, vodi jih pa agresivni liberalizem v brezkompromisnem lovu na denar.
  Očitno hočejo demokratični svet vreči iz tečaja, da bo na koncu vse njihovo in po njihovo.
  Cena, ki jo bo plačala demokratična družba je za njih postranska stvar.
  Podpora Hlintonovi so lep pokazatelj česa so zmožni in za kaj jim gre.

  • Franc Šink

   Še tisti ki so do sedaj vzorni Kristjani ne bodo več dolgo! Uprli se bodo na krvav način.Ne daj Bog da bi se to še nadaljevalo.Mislim na migracije.

  • Ruggedplant

   Ena pomembna opomba – ne enači zmešanih Hillarijevih podpornikov in Soroševega lobija z Ameriko. Amerika je edina država na svetu, ki ji je mešanje kultur in religij uspel do zavidljivo visoke stopnje s čimer pa so še vedno ohranili zavidljivo visoko stopnjo narodnega ponosa, patriotizma.Njihova politika odpiranja vrat je dobro premišljena – izvajajo močno kontrolo že nad lastnimi državljani, večjo nad turisti, kaj šele tistimi, ki se želijo k njim priseliti. Slednjim dajo jasno vedeti, da bodo v novi domovini cenjeni gostje LE če bodo spoštovali vrednote in zakone ZDA, sicer jih čaka takojšnja vrnitev njihovi mačehovski domovini. Američani so hkrati edina “država”, ki si upa javno obsoditi islamizem, komunizem ter vse diktature in, če je potrebno, podkrepi svoje besede tudi z bombami. Evropejci smo torej na celotnem planetu ZADNJI, ki bi lahko njim pridigali o odnosu do muslijev in komijev, saj smo sami dobesedno leglo zanje, medtem ko slednjih v ZDA bodisi ni, ali pa so tiho kot miške. Je pa res, da je velik del demokratskega pola tam izgubil kompas in so začeli prvič v zgodovini zares izgubljati stik z osnovnimi vrednotami, ki so jih v ustavo zapisali utemeljitelji združenih držav. In tu ne gre za liberalce pač pa za liberaliste, anarhiste, socialiste, ki jih Sorošev denar vztrajno podpira za svoje osebne interese – kaos.

   • Antonius

    Spoštovani Ruggedplant, Amerika je konglomerat vseh priseljenih kultur z relativno kratko zgodovino, ki se s kulturo na evropskih tleh ne more primerjati v ničemer.
    Liberalizem je razsvetljenskih let, današnji ameriški tip liberalizma je pa nekaj povsem drugega.
    V zvezi z ravnanji ameriške zunanje politike se pojavlja mnogo če-jev.
    Amerika je EDINA država, ki si upa javno obsoditi islamizem, hkrati so pa tudi EDINA država, ki ga s prodanim orožjem podpira. V ravnanju so dvolični, lahko jim pa rečemo, da svetu lažejo.
    …. Je pa res ….., ste zapisal! No, od tu naprej imamo danes opravka z ameriškim liberalizmom, ker nič več ne uporablja kompasa. Šeriatarski kaos v Evropi je voda na ameriški liberalistični mlin.
    Bova videla kako se bo sedaj Trump lotil ameriške zunanje politike.

    Amerika se s čim podobnim v svoji razsežnosti zgodovine kultur ne more z Evropo niti primerjati ne pohvaliti.
    Prav je, da opozarjamo tiste, ki nas berejo, da je ameriška oblika sodobnega liberalizma, strup za cel svet, za Evropo pa še posebej. Evropa zlahka živi brez sovražnikov, Amerika pa brez tega ne more. Če že imaš toliko orožja, ga je treba tudi uporabljati, je ameriški zunanje politični moto.
    Tisti, ki rušijo po končani vojni tudi gradijo, da imajo njihovi državljani s čim služiti in delati.

    Pa še malenkost. Sorosov denar vložen v Klintonovo ima v ozadju večji interes, kot bedna grupa plačanih anarhistov.

    Poglejte si na povezavi zgodovino Evrope.
    https://www.youtube.com/embed/

    • Ruggedplant

     Žal se z večino napisanega ne morem 100% strinjati – ne toliko s faktografijo kot njeno interpretacijo, ki pa je ključna;
     1.”Amerika je konglomerat vseh priseljenih kultur z relativno kratko zgodovino, ki se s kulturo na evropskih tleh ne more primerjati v ničemer.”
     Drži, a so nanjo, ironično, neprimerno bolj ponosni kot moderni Evropejci, svojo državo ljubijo, zanjo in za njene vrednote so pripravljeni dati življenja in stopiti v vojno z vsakim, ki ogroža njihov način življenja. In prav je tako.
     2. “Liberalizem je razsvetljenskih let, današnji ameriški tip liberalizma je pa nekaj povsem drugega.”
     Liberalizem je liberalizem in ne pozna geografskih meja – v principu pa gre za postavljanje pojma “svobode” nad vse ostale vrednote človeka in družbe.
     3. “Amerika je EDINA država, ki si upa javno obsoditi islamizem, hkrati so pa tudi EDINA država, ki ga s prodanim orožjem podpira. V ravnanju so dvolični, lahko jim pa rečemo, da svetu lažejo.” Podpirajo izključno tisto kar ustreza njihovemu nacionalnemu interesu, (šele) na drugem mestu pa tisto, kar je v skladu z osnovnimi demokratičnimi vrednotami (podpora islamistom, ko ti nastopajo proti komunistom, na nafti sedečim diktatorjem in podobno). In prav je tako – vsaj zame.
     4.”Šeriatarski kaos v Evropi je voda na ameriški liberalistični mlin.”
     Nič ne bi bilo narobe, če bi besedico “ameriški” izpustil. kaos v Evropi najbolj ustreza vsem strujam, ki lahko obogatijo le preko kaosa in tu so na prvem mestu komunisti, na drugem islamisti, na tretjem pa ostali kriminalni lobiji, ki radi ribarijo v kalnem brez nadzora.
     5. “Amerika se s čim podobnim v svoji razsežnosti zgodovine kultur ne more z Evropo niti primerjati ne pohvaliti. ”
     Ne razumem napisanega – ZDA združuje precej več kultur kot Evropa, saj tam živi konglomerat vsega sveta in ne zgolj Evrope, s tem da je pomembno poudariti to, da Američane kot narod to plemeniti, nas pa ob izgubi lastne identitete in domoljubja uničuje, saj kulturološko dobesedno “gazi” avtohtono prebivalstvo.
     6. “Prav je, da opozarjamo tiste, ki nas berejo, da je ameriška oblika sodobnega liberalizma, strup za cel svet, za Evropo pa še posebej. ”
     Narobe- liberalizem je izum, ki ga je v svet kot viru ponesla prav Evropa že s francosko revolucijo. Tudi socializem oziroma komunizem se je razvil na naših tleh in se razrasel povsod po svetu s tem da so Američani (in Japonci) edini, ki so mu dovolj odločno rekli NE, da tam ljudem niti na kraj pamet ne pade poveličevanje njenih zločincev tako kot se to dogaja v Slovenistanu, v prikriti obliki pa tudi v ostalih članicah EU z izjemo Višjegrada.
     7. “Evropa zlahka živi brez sovražnikov, Amerika pa brez tega ne more. Če že imaš toliko orožja, ga je treba tudi uporabljati, je ameriški zunanje politični moto.”
     Res je, da ima Amerika močnejšo vojno industrijo, a tu smo si Evropejci popolnoma sami krivi, da nismo konkurenčni. Prav tako je navidezni pacifizem Evrope v primerjavi z ZDA ena večjih neumnosti, ki se jih gremo v svoji mentalni omejenosti in kastriranosti zaradi izkušenj 1. in 2. vojne. Na naših vratih sta namreč iz čistega niča zrasla 2 ogromna zmaja, ki le še čakata na pravi trenutek, da ugrizneta v neodločno, nepripravljeno, apatično Evropo in se polastita vsega njenega nezastraženega premoženja. Govorim seveda o islamu in ruskem komunističnem imperializmu. Povsod drugje na svetu bi takšne sosede brez daljšega pomisleka zradirali z zemljo, mi pa še kar čakamo in čakamo, da bodo zadosti močni in nam zadali smrtni udarec, ko bomo “najmanj pričakovali”.
     8. “Tisti, ki rušijo po končani vojni tudi gradijo, da imajo njihovi državljani s čim služiti in delati.”
     Kot prvo: Američani so v teh 30 letih posredovanj na podorčju bližnjega vzghoda veliko več izgubili kot pridobili, izgube pa se štejejo v tisočih milijard dolarjev – to, da se jim vojne izplačajo je nepreverjen mit, ki so ga številke že pred leti potopile (lahko da so koristile posameznikom različnih državljanstev, Ameriki pa nikakor).
     In kot drugo: zakaj tega potem ne naredimo Evropejci, če se toliko splača? Čigave interese torej zastopamo, če ne lastnih?

     9. “Pa še malenkost. Sorosov denar vložen v Klintonovo je imel v ozadju večji interes in pričakovanja, kot bedna grupa plačanih anarhistov.”
     Tega se popolnoma zavedam – naivnost levakov ozke interesne sfere redno izkoriščajo za svoje zasebne profite.

     • Antonius

      Ne bom po členih, pa vendarle na kratko.
      Amerika ima eno himno, Evropa pa 28. Ameriki je lahko, Evropi pa težko.
      2 tisoč let zgodovine različnih kultur in narodov je vendarle težje spraviti na skupni imenovalec, kot napaberkovano množico prišlecev v indijansko “ameriko”.
      Tja niso prinesli drugega, kot spomin na bivšo domovino, preživetveni nagon, znanje in voljo da osvojeni prostor poselijo. S seboj so prinesli tudi orožje in aroganco, s katero so zdesetkali domorodce.
      Amerikanci so se na skupni imenovalec spravili s koncem njihove državljanske vojne 1861 – 65. Seveda so se morali pred tem vojaško losati tudi angleškega kolonialnega vtikanja.
      Res je, interpretacija je pomembna ampak ni ključna. Jaz sem zapisal, vi se pa ne strinjate. Vaš zorni kot s “pogledom” na moj zapis izhaja iz drugačnih predpostavk. Ja, PRIMA, si mislim po liberalno.
      Preskočil bom večino vaših pripomb in končal z liberalizmom.
      Ko so se osvobajali moralističnih spon, ki jih je družbi narekovala /vsiljevala/ vera je bil takratni liberalizem vse drugo, kot ga poznamo danes.
      Slovenski odlikovane Soros /po ‘küčanu/ je tudi liberalec, ki mu pripada vse tisto, kar pritiče tudi vam. O svobodi gre razmislek. Pa ima res tako liberalno svobodo in pravico, da se s svojim denarjem vtika tja, kjer mu ni mesto? Slovenska demokracija ima kar precej težav zaradi njegovega botrskega vtikanja. Če je tak poštenjakar in liberalni demokrat, potem naj kaj od tistega, kar podmizno prispeva murgeljskim za volitve v pomoč demokraciji odmeri vsaj še za opozicijsko NOVO 24TV, ki životari na našem podarjenem drobižu.

      Evropa ni Amerika! 2000 let družbenega razvoja smo potrebovali, da danes brez pasošov vandramo po njej. Če jih bomo morali ukiniti, bodo k temu svoje prispevali tudi Sorosovi šeriatarji. Saj jih podpira, da prihajajo tudi k nam.
      ——- Vsebina je preširoka v odtenkih razumevanja sva si pa “malce” prenarazen, da bi se na tem portalu mogla na kratko dogovoriti.

      Ruggedplant, ostaniva kar sva. Meni ste dragocen komentator na portalu, kjer se srečujeva. Mislim, da celo v isto smer veslava.

     • Ruggedplant

      Hvala enako. Nekoliko me je sicer presenetilo, da sva na tej temi na tako različnih bregovih, a sem prepričan, da bi prišla precej bliže, če bi se vsake izmed zgornjih točk lahko konkretneje lotila. Se pa strinjam, da je tema (Soroš, Kučan, Amerika, liberalizem, marksizem, liberalnost, demokracija,…) veliko preširoka za takle forumski pomenek. Po obrokih torej – ob primernih priložnostih.

 • Olga

  Islam ni vera, to je zločinski totalitarni sistem tako kot komunizem!

  • Nata

   + + + + + + + + + + Sram , Olga ? Od teh ljudi ni pričakovati kaj takega !
   Kako lahko vladajo 75 let ? Ob podpori hinavcev , lažnivcev, kradljivcev !!
   Lepa združba . Ni kaj !

 • Ruggedplant

  In še vedno se najdejo kekci (in to evropskega porekla!), ki jih je še danes SRAM križarskega gibanja ter njihovih prizadevanj po zaščiti in ponovni osvojitvi krščanskih svetih mest pred muslimanskimi pokoli in ropanji. Posledice prenehanja obstoja križarske vojske so danes vidne na vsakem koraku, v takorekoč vsaki evropski državi – milijoni naših prednikov, ki so pred stoletji padali pod turškimi meči ali v suženjstvu, se obračajo v grobu, medtem ko mi iz ustave EU in zakonodaje posameznih držav brišemo vse kar vsaj diši po krščanstvu in celo priviligiramo invazivno islamsko vojsko pred lastnimi domorodci, ki so vse te države zgradili in obranili pred vdori skozi stoletja… zavedati se moramo, da je velika večina bližnjega vzhoda zgodovinsko krščanska (z nekaj judovskimi področji) in da za razliko od krščanstva prav v nobeno izmed tamkajšnjih držav islam ni vstopil povabljen – celotno ozemlje, ki ga imamo danes za ortodoksno muslimanskega, so stoletja poseljevali izključno kristjani in judje, danes pa o njih ni več ne duha, ne sluha. Enako velja seveda za Turčijo, eno pomembnih zibk krščanstva, danes pa tam živi le še cca 1% kristjanov (in ne godi se jim prav dobro). Kdor misli, da je Evropa izločena iz Koranovega zapisa o pomuslimanjenju vse zemlje, naj se čim prej zbudi.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + + ja , res je !! In ti slini zagovorniki Islama , nam kar naprej očitajo Križarje, pa sežiganje čarovnic ??

   • Franc Šink

    Če ne bi bilo Križarjev danes Jeruzalema ne bi bilo več.Škoda da niso udarili še na Meko in Medino.

    • Ruggedplant

     Veliko modreje bi bilo, da bi obranili vse meje z današnjim ozemljem Savdske Arabije, saj je bilo že takrat jasno, da je cilj islama širitev po vsem svetu, tako pa b jih omejili na njihovem polotoku in preprečili širjenje virusa na sever. Pod pogojem seveda da Evropa takrat ne bi bila tako “posrana”, kratkogledna in med sabo skregana, kar je glavni vzrok za neuspešnost križarskih pohodov in kasneje njihovo opustitev v obdobju, ko bi morali postati najbolj intenzivni in masovni.

   • Ruggedplant

    Tovrstne neumnosti lahko po svetu širijo le popolni zgodovinski analfabeti ali pa nahujskani protikatoliški fanatiki, ki jih je tako “izobraževala” bodisi komunistična ali pa protestantska (angleška) možganopralnica. V Sloveniji je ta zlitina najbolj trdovratna, saj smo bombardirani z obema propagandnima strojema – v Jugi se institucionalizirano protikatoliško vzdušje opiralo na marksističnih temeljih, danes pa se je temu zastrupljanju pridružila še tuja (angloameriška) protikatoliška kampanja, ki svoj gnev črpa iz protestantskega uporniškega naboja (takorekoč vsi poljudni dokumentarci v produkciji Angležev ali ostalih evropskih protestantskih narodov in velik del Ameriških, ki jim je katolištvo predstavlja nekakšen evropski tujek na njihovih tleh).

    • Nata

     Ja, res je !! Ti angleški dokumentarci gredo meni pošteno na jetra !!
     In seveda naši neznalci se jih z veseljem poslužujejo .

 • Nata

  No , vidiš !! Zato jih naši levakarji tako podpirajo in vabijo !! Radi bi se znebili nas Kristjanov ?
  A bo kdo od njih kaj čivknil o tem problemu ? Kje pa !!
  Norčujejo se iz Madžarske in Poljske , ki bi – morda – vzela begunce Kristjane .??

 • Feriss.H

  Nič čudnega da “miroljubni” imajo tak odnos do Kristjanov, saj se še Papa-Satan Franček obnaša podobno, promovira Islam in bo nekega dne še demonstrativno umival smrdljive im nogice kar v Vatikanu ob glasbi Satanistične maše.

  Kristjani pač ne spadajo več na Bližnji Vzhod, zato pa Muslimani PRIPADAJO Evropi, so njen “integralni del” in kdor temu nasprotuje je URADNO RASIST, ISLAMOFOB, XENOFOB in t.d.

  Anglofonski mediji dnevno dodajajo nove Rjave in Črne obraze ki nam berejo ali celo modrujejo o Evropskih zadevah. Na številnih Britanskih debatnih omizjih Pakistanski in Afriški “Britishi” delijo lekcije za enkrat še avtohtonim Britancem in prisotnem avditoriju od katerega je pogosto polovica Rjavih in Črnih “PROUD BRITISH”

  Verjetno ste večina že videli video, mislim da iz Birminghama ko cela procesija Kamel-Treiberjev koraka po cesti, babe v črnih burkah, desci v spalnih srajcah in družno tulijo – UK go to Hell.

  Na sluzastem POP, ob dnevniku redno strašijo z neko reklamo kjer enormno mišičasti pavijan nekaj reklamira, sicer ne vem kaj, ker v milisekundi potegnem daljinca, da si ohranim duševni mir za preostanek večera.

  Vprašanje časa je kdaj bodo zadnji Kristjani izgnani iz Londona in Brusselsa. Vprašanje je tudi ali bo ISIS-London dovolil da Westminster ostane na stari lokaciji ali se bodo selili. Enako za EU Parlament in NATO, če im bo ISIS-Brussels dodelil status zaščitenega območja ali pa bo pot pod noge.

  Kar zadeva nas, upam da bomo nekoč del Vzhodne EU ki bo po temeljiti čistki ostala 100% Euro-Bela za monumentalnim Trump-zidom ki nas bo ločeval in varoval od Eurabske polovice kontinenta. Ostanki tamkajšnjih Evropejcev se bodo na žalost morali prebijati skozi minska polja do zida, kjer bodo preživelim odškrnili vrata in obvezno preverili pristnost.

  Zveni usekano, ampak hebi ga, tudi današnji časi so usekani

 • Jana Belšak

  Saj bodo dobri katoličani kot so bogataš Donald Trump in Ameriška senatorja Kubanskih korenin Marco Rubio in Ted Cruz opravili svoje delo. Mislim, da Evropa ne postane novo Kosovo.

 • garfi

  to je zločinska totalitarna ideologija
  zato se dobro ujemajo z našimi rdečuhi

 • Olga

  Kdaj se bo paprž opraviči Evropejcem, žrtvam terorizma in njihovim svojcem, za propagiranje uvoza dijaških hord, ki na evropskih tleh niso pripravljene živeti v miru in spoštovati evropsko kulturo!? Nasprotno! Vse, ki ne sprejemajo njihove “vere” so pripravljeni ubiti! Celo duhovnike!???

 • RealRevolution

  Vrazeverje,carovnistvo,verovanje v kipce,kamne,prevec sovov po televiziji,cascenje zvezdnikov da o takih organizacijah kot je lgbt ne govorim…
  To je graja na racun nase kulture in vsiljevanje slabih stvari,ki bledi pravo vero.Zanka je tudi,da jih premalo bere temelj resnice-Sveto pismo.In potem ne pozna ali pa misli ce gdo drug kaj rece na pamet da pol drzi in si razlaga po svoje.Premalo strogosti ze od malega…
  Te zveri bodo pa se naprej delale to saj drugim zverem to pase.Dogaja se tudi da se ne pozabi resnice…
  Mislijo kaj so zdaj,vecina ljudi ko so v 21 stoletju ?Zato se tudi to vse najvecje dogaja v razuzdanih mestih.Taksni so tudi enaki paraziti,ker hocejo manipulirat ljudi jim vcepit bedarije o “novi modi”.Eh marsikaj…shit happens.

  • RealRevolution

   Je pa Trump je rekel,da se bo spet govorilo Vesel bozic.
   Ne pa da se vse pozabi,se v trgovinah je vcasih pisalo zdaj pa namerno vecina nima.
   Zato imajo dobri ljudje upanje da bo spet tisti pravi Bozicni duh
   Vsaj v Ameriki…

 • Nata

  Izgleda pa , da tudi naši levaki prpravljajo teren !!
  kristijane po buči , da bodo Islamisti bolj mirni ?
  Tov. Bratušek pa nabira točke v parlamentu , na račun vernikov ??

  http://24kul.si/alenka-bratusek-v-drzavnem-zboru-pozivala-k-financnemu-kaznovanju-katolicanov

  • zoro

   islamisti bodo pozneje iztrebili tudi vse ostale, tako, da se levičarji zaman veselijo saj njih čaka enaka usoda, samo, da se tega še ne zavedajo in upajo, da jim bo zaradi vabila in omogočanja pomora kristjanov v eu, prizanešeno.

 • zoro

  glede naslova naj dodam – beseda skoraj ne spada vanj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!