Temnopolti migranti so preplavili slikovito letovišče Garmisch-Partenkirchen

Foto: epa

Župan Garmisch-Partenkirchna je na deželno vlado Bavarske naslovil pismo s prošnjo za pomoč, saj znano zimsko turistično letovišče preplavlja kriminal, ki ga povzročajo migranti. 

Migranti so postali težava tudi v najlepših in skritih kotičkih Bavarske, saj od župana znanega turističnega letovišča Sigrida Meierhoferja prihajajo klici na pomoč zaradi številnih kriminalnih dejanj migrantov.

“V mestu je v zadnjih tednih čedalje hujše stanje okoli migrantskega centra Abrams,” je v pismu zapisal župan Meierhofer. V centru trenutno živi 250 migrantov, od tega je 150 Afričanov, 80 odstotkov pa je moških.

Stopnja kriminala bistveno povečana
Garmisch-Partnekirchen je slikovito turistično mesto na Bavarskem, ki ga obdajajo gore in najboljša smučišča v državi, vendar je župan postal zaskrbljen zaradi javnega reda in varnosti, saj se je stopnja kriminala v kraju zelo povečala.

Policija je potrdila, da prihaja do vse več pretepov in vandalizma. Celo več, šef policije je za javnost povedal, da so migranti popolnoma zavzeli mesto. Samo v zadnjih šestih tednih so obravnavali več primerov kot pred migrantsko krizo v celem letu.

“Dogajajo se pretepi in poškodovanja tuje lastnine. Temnopolti so okupirali vse najbolj dostopne točke z brezplačnim internetom. Stanje je problematično in skrb vzbujajoče,” je povedal. Povratne delikvente so preselili v druge centre, vendar se ukrep ni izkazal za učinkovitega.

Kot je znano, je Nemčija v lanskem letu sprejela okoli 900 tisoč migrantov, letos pa jih pričakujejo še dodatnih 300 tisoč, piše RT

M. P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!