Terorist v Jeruzalemu s tovornjakom zapeljal v množico in ubil najmanj štiri ljudi

Na kraju napada (Foto: epa)

Policija je onesposobila voznika tovornjaka, ki je v Jeruzalemu s tovornjakom ubil najmanj štiri ljudi, najmanj 15 pa ranil. Med žrtvami so tri ženske in moški. Vsi so bili stari pod 30 let. 

Po napadu s tovornjakom na božičnem sejmu v Berlinu je tovornjak zapeljal v skupino vojakov tudi v Izraelu. V vzhodnem Jeruzalemu je tovornjak zapeljal v množico ljudi, ki so sestopali z avtobusa. Pri tem je ubil najmanj štiri ljudi, več kot 15 pa ranil. Policija je voznika ustrelila in potrdila, da gre za teroristični napad.

V zadnjih 15 mesecih je bilo s strani Palestincev izvedenih ogromno napadov z noži, strelnim orožjem ter vozili, saj je bilo ubitih kar 35 Izraelcev. V tem času so oblasti ubile tudi 200 palestinskih napadalcev.

Teroristična skupina Wilayat Sayna, ki je povezana z Islamsko državo,  je avgusta lani objavila video posnetek, v katerem je napovedala, da bo napadla Rim in Jeruzalem.  

B. J., STA

 • xtc

  Judje imajo edino prav ,da tamanijo to drhal pokvarjeno kot muhe.
  Sicer pa 2turizem2 postaja vse bolj nevarna panoga.

 • soc

  Pogledam na hanzi MMC. Sramoten terorizem vedno ene in iste barve ideoloških posiljevalcev, islamistične sodrge, znajo družbenopolitični delavci SRS res pravorečno obravnavati. Kaj pa jim je bilo, norim babam, da se gredo vojakinje, pa še v nezakoniti (…) židovski naselbini za povrh. In ubogega prestrašenega šoferja Fadija Ahmada Handana so nato ob vzvratni vožnji, ko je nič hudega sluteč povozil še nekaj okupatorskih babnic, neusmiljeno pokosili streli le-teh.

  Boh, kam smo prišli v slovenskem uradnem (“mainstream”) medijskem “poročanju”. Nikamor, pravzaprav. Tako, kot so bile ustrezno obarvane novice v sedemdesetih, so tudi danes. Mitja Gorjup živi. Priporočam ogled novice.

  • Caetano

   Sem pogledal, posebej zanimivo kako večina komentatorjev sledi islamsko-Sorosevi propagandi, po kateri Izraelci zasedajo Jeruzalem nezakonito in bi ga morali predati islamu.

   • xtc

    Prištej sem še rusofilsk nadlego z tega portala:

  • Aron

   ne opravicujem dejanja, ampak ce si vojak v naselju, ki ga je tvoja drzava nezakonito zasedla in tja naselila svoje ljudi, moras pricakovati, tudi legitimni upor staroselcev. teroristi so v tem primeru vojaki.

 • Olga

  Krogla je pravi odgovor za zločinca!

  • Anonimni_Profesor

   Tako se govori!

 • pajot

  Počasi se navajamo živeti s tem. (prosto po Hollandeju)

  • Caetano

   Saj tudi Kučan in njegovi pravijo podobno.

   • xtc

    Dokler njemu ali njemu dragim ne bo počilo zaradi teh pod ritjo;nato bodo mnenje hitro menjali:

 • garfi

  mladostna želja muslimanov je, da bi postali vozniki tovornjakov

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!