Teroristični napad na berlinski božični sejem bi lahko preprečili – terorist je bil pod nadzorom policije

Božična tržnica v Berlinu (foto: STA).

Na plano je prišla šokantna novica, da do lanskega džihadističnega napada na božični sejem v Berlinu sploh ne bi prišlo, če bi policija nekaj mesecev pred napadom aretirala terorista, ki je bil vpleten v preprodajo drog. 

Berlinski senator za notranje zadeve Andreas Geisel je po navedbah nemškega portala Local povedal, da naj bi berlinski kriminalni urad prikrival tovrstne informacije, z namenom, da bi se opral krivde za napad. Iz tega razloga se je Geisel odločil, da bo proti neznanim osebam v uradu podal kazensko ovadbo.

Tunizijec, 24-letni Anis Amri, je 19. decembra lani ugrabil tovornjak in pri tem ubil poljskega voznika, z namenom, da ga je lahko uporabil v terorističnem napadu, ko je z njim zapeljal v množico in pri tem ubil 12 nedolžnih ljudi ter ranil na desetine drugih ljudi. Amrija je po napadu, za katerega je odgovornost prevzela teroristična skupina Islamska država, ustrelila italijanska policija, ko je bil na begu v Milanu.

Anis Amri (Foto: epa)

Po odpravljanju posledic smrtonosnega napada so uradniki priznali raznovrstne varnostne napake, ki so Amriju omogočile, da je lahko s pomočjo raznovrstnih identitet prihajal v stik z islamskimi skrajneži. Prav tako pomemben je tudi podatek, da bi moral biti izgnan že več mesecev prej zaradi zavrnjene prošnje za azil, kar ni čudno glede na to, da ima za seboj zaporniško preteklost, ki jo je pred prihodom v Nemčijo ustvarjal v Italiji.

Policija ni izdala naloga za aretacijo
Amri je bil od marca lani pod nadzorom varnostnih služb, vendar so te nadzor nad njim v septembru omejile le na področje njegove preprodaje nedovoljenih drog. Geisel trdi, da je policija vedela, da Amri ni le preprodajalec z manjšimi količinami drog, saj je bil vpleten v organizirano preprodajo nedovoljenih drog, za kar bi policija po prepričanju Geisela lahko izdala nalog za aretacijo.

N. Ž.

 • PikaPolonica

  Varnostna služba ni opravila svojega dela…..ali pa ga tudi je. Nimam zaupanja v varnostne službe. Na žalost, so nedolžni nastradali.

 • tarantela

  O, a je še zmir božič?

  • RATATA

   Teb božič ne pripada zarad tvoje žlehtnobe.

 • lauraas

  Varnostne službe so stroge samo do nas, do migrantov pa tolerantne.

 • šmentanamuha

  Zaukazana je politična korektnost do (predvsem) muslimanskih imigrantov in tu so zdaj rezultati. Tudi pri nas je tako. Od kod je prišla direktiva, lahko ugibamo, kar pa ni posebej težko. Samooklicana svetovna vlada bilderberg sionistov, ki nam preko svojih predstavnikov v evropskih in državnih inštitucijah pravkar uvaja Nov svetovni red, je odločila, da je treba preganjati tiste, ki si ne želijo multikulti teroristov v svoji domovini.

 • Olga

  Nagnati Merklco in zamenjati vodstvo odgovornih služb!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!