Tiger v ruskem živalskem vrtu napadel oskrbnico

Foto: Twitter

Tiger je v ruskem živalskem vrtu skočil na nič hudega slutečo oskrbnico, zgroženi obiskovalci, ki so videli ta prizor, so poskušali tigra od napada odvrniti s kričanjem in metanjem predmetov.

Tiger po imenu Typhoon je skočil na oskrbnico, potem ko je bila njegova kletka odprta. Njeno življenje je bilo rešeno, ko so šokirani obiskovalci začeli vpiti ter metati kamne, stole in druge stvari v zver. Huje poškodovano žrtev so odpeljali v bolnišnico in po zadnjih podatkih je napad preživela.

Grozljivi prizor opazovali tudi otroci
Vera, očividka v živalskem vrtu, je dogodek opisala kot grozljiv, slišala je krike, jok, med ljudmi pa so se širile govorice, da je tiger ženski odtrgal lasišče. Vera je dodala, da so zdravniki prišli hitro in da so žrtev v vsega petih minutah po napadu odpeljali v bolnišnico.

Sibirski tiger – največja mačka na svetu – naj bi bil med vnosom hrane na drugem koncu ograjenega območja zaprt v kletki. Očitno pa je prišlo do napake in je mačka oskrbnico zlahka napadla.

Tigra ne bodo ubili, saj je to njegov naravni nagon
Iz ruskega živalskega vrta so sporočili, da se tigru ne bo nič zgodilo in da se plenilca ne krivi za napad na oskrbnico. Hkrati pa je to prvič, da se je zgodil takšen napad, zaradi česar so že začeli z uradno preiskavo, s katero bodo ugotovili razloge za tragedijo.

Tiskovni predstavnik je dejal: “Sibirski tiger je teritorialna žival. Zaščita njegovega ozemlja je njegov naravni nagon. Žival se je odzvala povsem naravno in nagonsko. To ni bil napad, ampak naravna obramba ozemlja.”

D. Š.

 • xtc

  Gre za napako pri varnosti.Tiger pač ni mucica in velja biti hudo previden,pri delu z njim.

 • ahnenpass

  Tigr je tako kot Slovenec, obupava v kletki in mirno prenaša sramoto, ko pa se mu sama od sebe ponudi priložnost, da bi lahko ušel in raztrgal svoje ječarje na kose, se takoj zmede in prestraši. Saj so se samo otroci nekaj drli in metali v njega kikiriki, ne bi se smel pustiti motiti, pa če je to zadnje kar bi naredil, moral bi se boriti dokler je v živali še kak atom moči.
  Ženska se mi seveda smili, verjetno se je prvič v življenju zavedla, da si služi denar s tem, ko pazi eno najbolj močnih in nevarnih zverin na planetu. Tudi jaz ne bi zamudil priložnosti, če lahko vidim živega tigra, ne bi ga pa nikoli zapiral v kletke in dovolil, da se otroci iz njega delajo norca, raje bi ga fental na licu mesta, iz iskrenega spoštovanja in neskončne žalosti, da smo kot živalska vrsta ljudje padli tako nizko.

  • Soave

   No, začel si dobro. Potem pa si malo zapletel ?
   Sem mislila, da boš nadaljeval o Slovencu, ki se ne zmede, ampak izkoristi priliko in ” pokonča ” svoje ječarje .
   Tiger pa je pač zver. Napadel je oskrbnico, ki ga je verjetno oskrbovala s hrano.
   Tudi tu lahko rečemo kaj o Slovencu, kaj praviš ?? Vladajo nam tigri, ki sploh ne razumejo, da jih brez nas ne bi bilo na prostosti, ampak bi bili v kletkah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!