Tihotapci drog v ZDA postajajo vse bolj agresivni – na obmejne policiste streljajo iz mehiške strani in jih onemogočajo s cestnimi ovirami

Foto: epa

Kartelni tihotapci postajajo vse bolj agresivni do organov pregona. To potrjuje tudi nedavno streljanje na meji, kjer so kartelni tihotapci kar iz mehiške strani streljali na ameriške mejne policiste, ki se trudijo omejiti delovanje članov organiziranega kriminala.

Do najnovejšega napada je prišlo v petek zjutraj, v podeželskem okolju, nedaleč od Los Indiosa v Teksasu, poroča Breitbart. Napad se je zgodil, ko so se agenti, dodeljeni izpostavi Harlingen, odzvali na vozilo, ki se je približevalo reki, kar so agentje prepoznali kot poskus tihotapljenja. Vozilo so skušali ustaviti, vendar je to spremenilo smer in se odpravilo nazaj proti reki, od kjer so tihotapci poskušali prebegniti v Mehiko. Med begom so neznani moški iz mehiške strani začeli streljati na področje kazenskega pregona na ameriški strani. Na srečo nihče od mejnih policistov v tem incidentu ni bil poškodovan.

Organ mejne policije v zasedi opazuje, če bi bilo karkoli sumljivega ali v povezavi s tihotapci. Foto: epa

Pripadnik mejne policije v zasedi opazuje, ali je karkoli sumljivega ali v povezavi s tihotapci. Foto: epa

Do tega čezmejnega streljanja je prišlo le teden potem, ko so kartelni tihotapci v bližino Rio Grande Cityja postavili cestne ovire, da bi zaščitili svoje pakete drog. V tem poskusu tihotapljenja drog so člani kartela pobegnili nazaj proti reki in tako ušli kazenskemu pregonu.

Vozili, ki ju je uporabljala obmejna policija, sta bili onemogočeni, saj sta naleteli na cestne ovire z bodicami, ki so poškodovale pnevmatike in tako ustavile pregon. Ko so le uspeli priti do reke, so tam sicer našli vozilo tihotapcev, v njem pa še nekaj paketov z drogo.

Vse bolj agresivni
Taktika, ki jo uporabljajo tihotapci, se v obeh primerih (torej v primeru, ko iz mehiške strani streljajo na ameriško na obmejne policiste in v primeru uporabe cestnih ovir z bodicami) imenuje “pljusk navzdol”, saj onemogočijo obmejno policijo, tihotapci pa si s tem omogočijo dovolj varno in hitro vrnitev nazaj v Mehiko, preden bi jih organi pregona ujeli. Medtem metodi postajata na območju Teksasa vse bolj agresivni, kartelni tihotapci pa ju uporabljajo za zagotavljanje varnosti njihovega tovora drog in za lastno zaščito.

M. S.

 • ales

  ‘začeli streljati na področje kazenskega pregona na ameriški strani…’ verjetno na območje kazenskega pregona na am. strani…

  • tasilo

   Pa tudi “streljanje IZ mehiške strani” je pravilno in smiselno “streljanje Z mehiške strani”. Napaka se ponovi 4X, torej ne gre za spodrsljaj, temveč topoglavca. — A čisto preveč je pričakovati od pisunov, da bi se ukvarjali z logiko, pomenoslovjem ali skladnjo. Najbrž so plačani po znakih in ne po pameti …

   (Ker sva si drznila obregniti se ob lik in delo novinega inicialkarskega prispevkarja/-ice, pričakuj, da naju bodo kmalu ozmerjali s kaknšnim levakarjem ali komunistom. :)

   • Janez Novak

    Onemogočili vam bodo komentiranje.

    • Franc Šink

     Ne bodo Komentiranja niti ne razumejo.

   • pajot

    že od nekdaj trdim,da je treba končat osnovno šolo.

 • lauraas

  Pridni delavci.

 • Franc Šink

  Trump je še premalo dvignil svojo mačeto.

 • Hun

  clanek napisan na ravni srednjesolca…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!