To je agentka FBI, ki se je “malo” spozabila: Najprej preiskovala džihadista, nato pa se z njim poročila

Foto: YouTube

Nedavno je na plano prišla zgodba, ki ameriškemu FBI-ju nikakor ni v ponos. Govori namreč o tem, kako se je prevajalka FBI, ki je bila v Sirijo poslana z namenom, da preiskuje nemškega reperja, ki se je spreobrnil v džihadista in se šel borit za Islamsko državo, s preiskovanim teroristom poročila, preden se je vrnila nazaj v ZDA. 

Daniela Greene, ki tekoče govori nemško, je bila poslana v Sirijo, da preuči nemškega državljana Denisa Cusperta, ki je, preden se je odločil, da se pridruži Islamski državi, ustvaril kariero reperja z imenom Deso Dogg

Cuspert je pod novim imenom Abu Talha al-Almani postal viden predstavnik spletnega novačenja za kalifat, mogoče pa ga je bilo videti tudi v propagandnem videu Islamske države, v katerem je držal obglavljeno človeško glavo. Kakorkoli, v roku nekaj mesecev po tem, ko je Greenova prispela v Sirijo, se je ta s Cuspertom poročila in ga opozorila, da se je znašel v okviru FBI-preiskave.

Foto: YouTube

Pred odhodom v ZDA spoznala svojo napako
Na sodišču je bilo po poročanju Breitbarta mogoče slišati, da je Greenova pred odhodom v ZDA poslala elektronsko sporočilo, v katerem je pojasnila, da je tokrat naredila res veliko napako.

Greenova je bila zaradi sodelovanja s sovražnikom in zaradi lažnih izjav v povezavi z mednarodnim terorizmom aretirana teden dni po prihodu domov. Po obtožbah je kmalu priznala krivdo, zaradi česar je bila obsojena na dve leti zaporne kazni. Po navedbah CNN-a je bila Greenova izpuščena prejšnje poletje, sedaj pa dela na recepciji enega izmed hotelov.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!