To je manchestrski angel, ki je nekaj sekund po eksploziji bombe na varno spravil okrog 50 prestrašenih najstnic

Foto: Twitter/epa

Paula Robinson je oseba, ki jo mnogi upravičeno imenujejo manchestrski angel oziroma herojka, saj je v noči terorističnega napada v Manchestru brez kakršnega koli oklevanja pristopila na pomoč in 50 osamljenih ter prestrašenih najstnikov spravila na varno v bližnji hotel, z namenom, da bi jih njihovi starši lažje našli. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na velikodušnost ostalih prebivalcev Manchestra, ki so ponudili nastanitve, in voznikov taksijev ter avtobusov, ki so ponudili zastonj vožnje. 

Robinsonova je povedala, da se je v času eksplozije z možem nahajala na železniški postaji, ki se nahaja poleg manchestrske Arene, kjer je bil koncert priljubljene ameriške pop pevke Ariane Grande. Glede na to, da je strašljiva eksplozija, ki je povzročila 22 smrtnih žrtev, v beg pognala polno vreščečih in na smrt prestrašenih najstnic, se je 48-letna Robinsonova odločila, da takoj stopi v akcijo in jim pomaga. Okrog 50 najstnic je tako po navedbah Mirrorja pospremila na varno v bližnji hotel Holiday Inn Express in o tem obvestila njihove starše.

Paula Robinson (Foto: Twitter)

S pomočjo družbenih omrežij je sporočila svojo telefonsko številko
Prek spleta je Robinsonova napisala, da je na varno spravila 50 otrok in obvestila vse, ki poznajo kogarkoli, ki je svoje otroke pospremil v manchestrsko Areno, naj jim sporočijo njeno telefonsko številko. Robinsonovi še naprej nenehno zvoni telefon, kljub temu, da ni več skupaj z otroki, kar pa ni čudno, saj je s svojim ravnanjem pomagala tako prestrašenim najstnikom kot tudi staršem, ki so se bali najhujšega.

Identificirali so vse žrtve napada
Britanska policija je pred kratkim sporočila, da je identificirala vseh 22 žrtev terorističnega napada, med katerimi so bili tudi komaj 8-letna Saffie Roussos, 18-letna Georgina Callander, 26-letni John Atkinson, 14-letna Nell Jones in 15-letna Olivia Campbell. Napad, v katerem je umrlo 22 ljudi, je nedvomno povezal prebivalstvo mesta Manchester, ki je z grozo dojelo, da se je neusmiljena teroristična skupina Islamska država tokrat načrtno spravila na nedolžne otroke.

18-letna Georgina Callander (levo), 8-letna Saffie Roussos (desno). (Foto: Facebook)

14-letna Nell Jones, 26-letni John Atkinson. (Foto: Facebook)

Olivia Campbell. (Foto: Facebook)

O povezanosti nedvomno priča tudi ravnanje brezdomca Stephena Jonsa, ki je na pomoč priskočil ranjenim obiskovalcem koncerta. “Potrebovali so pomoč in verjamem, da bi tudi meni kdo pomagal, če bi jo potreboval.” Povedal je, da je ravnal hipno in dodal, da ne bi mogel živeti s seboj, če prestrašenim otrokom ne bi priskočil na pomoč. Zelo pomemben je bil tudi prispevek zdravstvenih delavcev, ki so bili ravno na obisku na konferenci v Manchestru, saj so pomagali zdravnikom, medicinskim sestram in ostalemu zdravstvenemu osebju, ki so se borili za življenja ranjenih.

Stephen Jones. (Foto: YouTube)

Prostovoljci prinesli tudi hrano
Na mestu grozljivega dogajanja so se znašli tudi posamezniki, ki so s seboj prinesli vreče hrane, med njima sta bila tudi  23-letni Hayley Adamson in 25-letni Poppy Collin, ki imata v lasti pripravljalnico hrane. Collin je povedal, da se je odzval na poziv prek radia in dodal, da je otrokom prinesel hrano, revije, sladkarije, čokolade, čipse in sendviče z namenom, da bi se čim bolj pomirili in okrepčali. Odprti pa so ostali tudi nekateri lokalni bari, ki so ljudem v stiski ponudili zastonj tople pijače in zatočišče.

Foto: epa

Foto: epa

Vsekakor pa ne smemo pozabiti omeniti tudi 60-letnega upokojenega zidarja Johna Endsora, ki je pred areno prodajal majice in je prav tako nemudoma priskočil na pomoč, ko je videl, kakšne posledice je povzročila eksplozija. “Videl sem hudo poškodovanega moškega, zato sem mu roko in nogo nemudoma obvezal z majicami, da bi zaustavil krvavitve, in zakričal na pomoč. Ker je moškemu kri kar špricala na površje, je na pomoč pristopil tudi varnostnik, ki je odstopil svoj pas.” Povedal je, da je bila njegova hčerka histerična, zato jo je objel in rekel, da bo vse v najlepšem redu.

Župan mesta Andy Burnham je po navedbah Daily Maila povedal, da tovrstni teroristični napad predstavlja zloveščo dejanje, ki je povzročilo veliko jeze, šoka in bolečine, saj so se teroristi načrtno spravili na otroke in mlade ljudi. Na novinarski konferenci je med drugim pohvalil požrtvovalnost reševalnih ekip in dodal, da ravno ti napori predstavljajo pravi duh mesta.

N. Ž.

 • MladiLiberalec

  Kok je cute :P

 • jan

  Politiki, britanski in evropski, bodo povedali nekaj puhlih fraz, razglasili bodo še malce višjo stopnjo teroristične nevarnosti, in to bo to. Naredili ne bodo nič.

 • sprehajalec

  Pa je res angelček.

  • KAPIBARA

   S precejšno zalogo sape tolažbe

 • Olga

  Hvala Bogu za takšne ljudi! Res so pravi angeli! Nasprotno od politikov, ki le blebetajo in naprej delajo po starem! Sramota!

 • Artur

  Hmm že prav spoštovanja vredna ženska iskreno priznanje tudi z moje strani kaj pa po tem koliko takšnih duš od človeka se mora še najti pri naslednjih takšnih morijah katerim že ni videti konca medtem, ko EU kot naša leva izprijena izdajalska banda tera naprej svojo multikulturnost s prisilno politično korektnostjo v nasprotnem dobiš etiketo fašista, rasista, nacista in ruje našo varnost , obstanek, ….. z namernim neukrepanjem proti temu zlu. Banda pokvarjena izdajalska, kandelabri čakajo na trenutek, ko bo “ekonom lonec” eksplodiral slej kot prej, ne gine vam sodba takrat pa zares v imenu ljudstva !!!!! http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/intifada-u-europi-narodni-ustanak-muslimana-je-vec-poceo-ali-mi-to-ne-zelimo-priznati-1027669/

 • Zgornji

  SEVEDA – POKVARJENA MLADINA PRERADA ŽURA, IN TAKOLE SO POTEM NAJBOLJ RANLJIVI , … Po drugi strani je pa spet bolje da jih je takle nori muslič takole “zrihtal” , kot pa da jih v roke dobijo zli duhovi ki so Stalni spremljevalci javnih plesnih zabav, kjer prežijo na svoje žrtve da jih obsedejo … zato se spet ne preveč sekirati, kajti ti otroci bodo vsaj lahko še rešeni za Nebesa namesto pogubljeni za Pekel … AAAMPAK NE PA POTEM VEČ UVAŽATI TO POKVARJENO MUSLIMANSKO MIGRANTSKO GOLAZEN, ČE NOČETE IMETI ŠE VEČ TRPLJENJA KOT GA ŽE ITAK JE !!! ! !!! ČE JE PA POKVARJENI RAZPOSAJENI MLADINI DOLGČAS, JI PA SAMO DELO DAJTE , … ČE BO SPLOH ŠE KDO HOTEL DELATI … KER BI VSI NAJRAJE SAMO ŠE ŽURALI IN SE ZABAVALI … !!! ! !!!

 • Darth Vader

  teroristični napad v manchestru, kaj so Vam zamolčali, slovenski podnapisi v videoprispevku https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/24/teroristicni-napad-v-manchestru-kaj-so-vam-zamolcali/

 • xtc

  Dogodek je grozljiv.Vendar je treba ovreči razne osladne parole in traparije,z namenom ,da se zlo multikultija ipd zadeve izkoreninijo in da te žrtve niso bile zaman,za nič ampak ,da bodo opomin ,da multi kulti družba ne deluje in da je normalna družba neprecenljiva vrednota,ki jo velja braniti in v katero so nesrečniki tudi zaupali.

 • sodnikisozločinci

  Odličen komentar z Breitbarta:

  POSITIVE NARRATIVES? Every metric known to science, economics, and historical relevance validates the “refugee crisis” manifestation has nothing to do with altruism. It is deliberate asymmetrical warfare executed via mass migration, completely-solely-deliberately INFLICTING CASUALTIES (arson, rape, assault, terrorism…) with the goal of overthrow and subordination of the indigenous population, and forbearance of politicians who have abandoned their oath of office.

  Note “refugees” and their collaborators…

  —–Destroy infrastructure, inflict casualties, and execute prisoners
  —–Neutralize “free speech” and manipulate media via “hate speech” laws and “social network” censorship
  —–Demand “allegiance to” and “appreciation for” representative demographics of terrorists, since anything else provokes more terrorism at fault of the victim
  —–Enslave the population mandating support and “tribute” via welfare
  —–Rape women as a “cultural misunderstanding” and “consequence of what their privilege represents”
  —–Cordon off and patrol “restricted areas” as “no-go zones”
  —–Reformulate the political landscape with a “new majority” as migrants displace opposition parties by attaining population ratio
  —–Establish house arrest and curfew (as “refugee” harassment of women now inhibits their access to venues, being told not to enter cafes, shops, or go out alone at night)
  —–Claim property as “spoils of war” (as Germany is confiscating homes to use for migrants)
  —–Replace the conquered population with their own (as in advocating “single lifestyle”, euthanasia, pornography, and abortion exclusively for the indigenous, while sustaining marriage, family, high birth rate, polygamy, and censorship of rape for the “refugee”)
  —–Reward corroborators with unimaginable wealth and stature via speaking fees, book deals, and contributions to “foundations” named after themselves (as in the Clinton Foundation, and Obama’s $400,000 “speaking fee”)

  AFTER ALL THAT, ROAR “diversity is our strength” as “Theresa May raises UK terror threat level to critical after Manchester bombing and DEPLOYS ARMY saying another attack could be imminent” (The Sun UK 5/23/17). One does not deploy an army “in anticipation of imminent attack” to “validate” the “strength” of their diversity…
  see more

  • Taisia

   Vsak terorist mora razumeti drugega terorista

 • KAPIBARA

  Ali je potreben molti-kulti, potem pa dobiš tole..
  Pa ne se mi sklicevat na posameznike: musli je musli- pritlehen sluzast brez hiške zahrbten , ki kima, se pa obrneš pa ..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!