To je tragična statistika, za katero si Putin želi, da nikoli ne bi prišla v javnost

Foto: epa

Rusi imajo raje alternativno realnost, ki jo servira oblast. Po tem, ko so si priključili Krim, se je med njimi povečalo zadovoljstvo nad svojo državo. Tako 63 odstotkov prebivalstva Rusijo namreč označuje kot velesilo, vsaj tako navaja nedavna ruska raziskava. Posledično se je povečala tudi podpora Vladimirju Putinu, ki zdaj znaša kar 80 odstotkov. Pri tem je treba omeniti, da gre za kar 17-odstotno povečanje priljubljenosti za razliko od leta pred tem, ko je bila njegova podpora najnižja doslej. A za vso to podporo se skrivajo dejstva, ki močno načenjajo državo, oblast pa jih vztrajno prikriva.

Ko je bil leta 2000 Putin prvič izvoljen na predsednika države, se je soočil z velikimi demografskimi težavami. Takrat je namreč veljala statistika, da je vsak drugi od treh Rusov umrl pijan. Stopnja umrljivosti je precej presegla stopnjo rodnosti, kajti pričakovana življenjska doba za moškega je znašala le 58 let, za žensko pa 71 let. Stopnja sifilisa med dekleti, starimi od 10 do 14 let, se je povečala za 40 odstotkov glede na prejšnje desetletje in le 30 odstotkov fantov, starih od 15 do 17 let, je veljalo za zdrave. Poceni heroin iz Afganistana je pričel prihajati v državo, zato se je posledično zaradi umazanih igel razširila epidemija H.I.V.

Zaradi navedenih dejstev je prišlo do napovedi, da bo Rusija s populacijo 146 milijonov prebivalcev do leta 2025 postala država z manj kot 100 milijoni prebivalcev in bo kot takšna težko ubranila sloves velesile. Putin je v svojem prvem govoru kot predsednik države, v katerem je nagovoril ljudstvo, dejal, da so Rusi v nevarnosti, da postanejo senilni narod.

Foto: iStock

Demografski problemi ostajajo
Človek bi menil, da so se stvari do zdaj popravile, a poznavalci ruske demografije trdijo, da temu ni tako. “Demografski upad je najbolj viden dejavnik, ki kaže na dolgotrajni upad ruske moči,” je povedal Nicholas Eberstadt, avtor knjige z naslovom Mirovna demografska kriza v Rusiji z naslovom Dimenzije, vzroki in posledice. Ta je zavzetje Krima postavil v popolnoma novi kontekst: “Putin se mora posluževati tveganja, da bo lahko uravnal ta padec moči.”

Kljub nedavnemu rahlemu porastu rojstev v primerjavi s smrtmi pričakovana življenjska doba zdaj znaša 64 let za moške in 76 let za ženske. Na podlagi podatkov Svetovne zdravstvene organizacije je življenjska doba 15-letnega fanta na Haitiju tri leta daljša kot ruskega dečka v istih letih. Upad plodnosti za 50 odstotkov v letih 1987 – 1999 je vplival na zmanjšano število žensk v rodni dobi, kar pričenja v veliki meri vplivati na stanje v državi. Dve tretjini vseh rojstev se namreč zgodi med ženskami starimi 20 do 29 let in pričakovati je, da bo ta populacija v prihajajočih letih iz trenutnih 13 milijonov upadla na 7 ali 8 milijonov.

Foto: iStock

Upada delež delovno sposobnega prebivalstva
Po prepričanju strokovnjaka Murraya Feshbacha, ki predava na Univerzi Georgetown, pa je za Rusijo skrb vzbujajoč tudi podatek, da se število ruskega delovno aktivnega prebivalstva vsako leto zmanjša za milijon oseb, kar pomeni, da je to hitreje od upada celotnega prebivalstva, ki ga je bilo leta 2013 143 milijonov, torej 3 milijone manj kot takrat, ko je Putin nastopil svoj prvi predsedniški mandat. Poleg tega se le 30 odstotkov ruskih otrok rodi zdravih. Po besedah Feshbacha je večina nezdravih otrok prepuščena državnim institucijam, kjer odrastejo v nezdrave odrasle. Na to kaže tudi podatek iz vojske, ki navaja, da polovica vpoklicanih vojakov ne more opravljati vseh nalog zaradi slabega zdravstvenega stanja.

Na podeželju do 90 odstotkov mladih redno pije vodko
Nadalje 25 odstotkov Rusov še vedno umre pred 55. letom starosti, velika večina zaradi alkoholizma in nasilja ter ostalih bolezni, ki to spodbujajo. Varovanec Feshbacha Mark Lawrence Schrad je nedavno objavil knjigo z naslovom Vodka politika, ki analizira, na kakšen način je bila vodka uporabljena v času ruske zgodovine kot sredstvo za socialni nadzor. Poceni vodka in cigareti so bili med prvimi produkti na prostem trgu, ki so bili dostopni ljudem, ko pa se je vodka leta 2009 zaradi vladnih ukrepov podražila, so najhujši alkoholiki prešli na parfume in antifriz. Politični znanstvenik v Villanovi je zapisal, da 77 odstotkov otrok starih od 15 do 17 let redno pije vodko, na podeželju pa lahko odstotek znaša celo 90 odstotkov.

Foto: iStock

Putin statistiko skriva pred ljudstvom
Rusija ima medtem več odvisnikov od heroina kot katera koli druga država. Iz tega razloga se je posledično med letoma 2000 – 2012 za kar šestkrat povečalo število novih primerov okužb s H.I.V. Mnogo okuženih pa prav tako trpi zaradi  tuberkuloze. Poleg tega pa je treba tudi omeniti, da v Rusiji kar 50 odstotkov vode ni pitne, onesnaženje zraka pa še vedno ostaja resen problem. Glede na to, da našteta statistika ni spodbudna, ni čudno, da jo Putin vztrajno skriva pred ruskim ljudstvom. Rusija je zamrznila v času.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Ali lahko, tako za primerjavo, odgovorno urednik ukaže svojim novinarjem narediti podobno raziskavo v Sloveniji?

  • tarantela

   Ne more, mora prej nekdo drug to naredit, da bo preplonkal in objavil tukaj.

 • RealRevolution

  Zaradi napak v politiki zahoda mu raste podpora.In ko mu iz Amerike posljejo kaksnega novinarja ali novinarko jih “razsuje” in tako se mu veca rating saj zna izpostavit napake zahoda kot so brezpotrebne vojne,isis ali pa brez dokazno optozevanje(kot je “afera” z Trumpom). Tako samo osmesi mainstreim novinarja,ki ne zna zastavljati prava vprasanja…

  Njemu se povecuje podpora tudi zaradi vsiljevanje levicarskih skrajnih idej.
  Kot so naprimer homoseksualne parade in brezglave migracije…

 • Slovenec

  Nova24TV: “Takrat je namreč veljala statistika, da je vsak drugi od treh Rusov umrl pijan.” ….??? ….

  Ali mi lahko vaš nepodpisani novinar razloži tole “matematiko”?

  • Goran Hvala

   Neke uganke in zanke…;-)

   • Slovenec

    Ma, budale težke ….. če že, se napiše enostavno “eden od treh”, ali najlažje “vsak tretji”.

    • AlojzZ

     Mogoče je pa misli na dva od treh? Drugi od treh je nekaj drugega, kajpak!

 • Slovenec

  Nova24TV:”Stopnja sifilisa med dekleti, starimi od 10 do 14 let, se je povečala za 40 odstotkov glede na prejšnje desetletje in le 30 odstotkov fantov, starih od 15 do 17 let, je veljalo za zdrave.”

  Ali mi lahko vaš nepodpisani novinar napiše koliko je bilo prej, če se je “povečalo za 40 odstotkov” (da ne bi izpadlo, da ima 40 % 12-letnih Rusinj sifilis) in ali ste vi to napisali, da je 70% ruskih fantov, starih od 15 do 17 let bolanih?

  • montyamp

   Ka si v ruski kapelici spal v vodki ???
   Spokaj glista ničvredna .

   • Goran Hvala

    Ja pela dej odgovor na eno simpl vprasanje kaj sam lajas nekaj..a to je pr sds-ovcih normalno da vsakega nekam posiljate namesto normalnega odgovora…

    • Alois Kuhelj

     Jest mu dam pluse pa se vedu nisem,da je SDS-ove,mene tak en qurc briga al je rdec al pa plav!

   • Alois Kuhelj

    Spet sami +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Slovenec

  Nova24TV:: “Upad plodnosti za 50 odstotkov v letih 1987 – 1999 je vplival na zmanjšano število žensk v rodni dobi …”

  Ali mi lahko vaš nepodpisani novinar napiše koliko je bilo prej, če se je zmanjšalo za 50% (da ne bo izpadlo, da je vsaka druga Rusinja neplodna). In kako lahko upad plodnosti vpliva na zmanjšano število žensk?

 • Slovenec

  Nova24TV:”ko pa se je vodka leta 2009 zaradi vladnih ukrepov podražila, so najhujši alkoholiki prešli na parfume.” ….??? …..

  Ali to pomeni, da je v Rusiji liter PACO RABANNE parfuma cenejša od litra vodke?

 • Slovenec

  Nova24TV:” Poleg tega pa je treba tudi omeniti, da v Rusiji kar 50 odstotkov vode ni pitne…” …??? ….

  Če štejemo vso vodo (Savo, Dravo ….) koliko odstotkov vode v Sloveniji ni pitne?

 • Slovenec

  Nova24TV, Še zadnje vprašanje. Ali so vaši novinarji naravno neumni ali so plačani za to?

  • montyamp

   Ti že veš kak to gre .

 • piko8

  Rusi narod vodke in droge to je statistika države katere je na oblasti diktatura in samodržec ” putin”!!

 • soc

  …vsak drugi od treh Rusov umrl pijan…

  Vsak drugi od treh. Novinarska bebavost ali oksimoron?

  • montyamp

   Vsak tretji je umrl dvakrat , viš da nimaš pojma haha………..

   • Alois Kuhelj

    Sami +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ljubinica

  1. Vprasanje, koliko so ti podatki verodostojni.
  2. Kdo je delal te raziskave? Rusi? Kako so ti zahodni raziskovalci prisli do njih, ce jih Rusi skrivajo?

  • Lustrator

   Prosim razlikuj Ruse od ruskih uradnih “raziskovalcev”. Če živiš v slovenistanu, ti je lahko jasno kakšen razkorak je lahko med njimi. Če ima recimo pri nas standard režimskega poročanja 70 let dolgo brado, imajo v Rusiji to tradicijo že 100 let. Pričakovati realne URADNE podatke z njihove strani, je nekaj takega kot pričakovati,da ti bo pleme bušmanov do naslednjega vikenda izdelalo nov mclarnov dirkalnik.

   • rubec

    hehe

 • montyamp

  To so idoli murglosrbije .
  Žvepleni se naj kar liže s Putinovo mafijo , bo fasal HIV , ki bi naredil neizmerno korist Sloveniji , sploh če bi pocrkalo teh par banditov -podrepnikov udbogeneralštaba ki operirajo s skrbniškimi računi na katerih je 100 miljard slovenskega pokradenega denarja .
  HALO SLOVENCI , TO JE OKROG 50 000 EUR-ov VSAKEGA SLOVENCA .
  Šala ???
  Ko bi vsaj bila .

 • Goran Hvala

  Sicer tist ki bere to ze vse ve….napisali ste pa tako kot wow prvic slisimo …kaj takega…kar jst vem rusi so bli so sedaj in se bodo…kar pa marsikoga zuli….to je vsa poanta napisanega…

 • ljubinica

  Zelo me moti pretiravanje in preocitna pristranskost Nove24.
  Ni cudno, da se levaki norcujejo ….
  Vprasala sem strica Gugla, kdo je Nicholas Ebdrstadt. Prvi zadetek je bil dolg clanek o katastrofalnem stanju ZDA v 21. st.
  Stevilo revezev se povecuje.
  Zivljenska doba se krajsa.
  Ogromno ljudi dnevno jemlje sredstva proti bolecinam.
  Stevilo odvisnikov od drog se povecuje.
  Vse vec je razbitih druzin, vse vec je osamljenosti.
  ZDA so na 1. mestu po stevilu zapornikov.
  Itd. Itd.
  Zdaj pa napisite se clanek o Ameriki pa o Sloveniji pa VB …

  • Donat Goricar

   Se strinjam z zapisanim. Pa naj se vedno upošteva tudi narodnostna sestava, da bo verodostojno.

  • AlojzZ

   In ljudje množično bežijo iz USA v Putinovo Rusijo. Vmes se ustavijo še v rdeči Sloveniji.
   Ja, tako pač je.

   • ljubinica

    Putinova Rusija je skoraj 100 let jecala pod komunisticno diktaturo.
    Zdaj naj bi bila pa kar naenkrat primerljiva z ZDA?

    Nekajkrat sem gledala/poslusala intervjuje s Putinom. Deloval je umerjeno, racionalno, premisljeno … Brez praznega nakladanja.
    Izzareval je mirno moc.
    Ni tezko razumeti, zakaj mu Rusi zaupajo.

  • Lustrator

   ?? kaj hudirja je v tem članku pristranskega? Za nekatere je vsaka kritika že avtomatsko propaganda, čeprav nisi v celem komentarju naštela enega samega pretiravanja ali pristranskosti.
   Dajte se malo v roke vzet predno komentirate, hvala.

   • ljubinica

    Cel clanek ni drugega kot nizanje samih negativnosti …
    Brez ene svetle tocke.
    Cisto protirusko hujskastvo. Kot da bi bili v vojni z Rusijo.

    • Lustrator

     Saj je vendar v naslovu članka “tragicna statistika za katero si putin zelida nikoli ne bi prisla v javnos”, si morda pričakovala sajenje rožic kako vendarle ni vse tako črno, kot to počnejo že vsi njihovi režimski mediji – naši pa prav tako, kot da smo 50 let nazaj?

     Demokrati nismo v vojni z Rusijo, ampak s totalitarizmom, ki tam vlada. V tem je velika razlika – taki članki resnični Rusiji koristijo veliko bolj kot pa propagandistični slavospevi.

   • šmentanamuha

    Ta tema je za tebe pretežka.

    • rrrrr

     Ne sodi po sebi!

 • macon

  Rusija je postkomunajzarska avtoritarna tvorba, kjer vse niti drži tajna služba in mafija. Raja je brezpravna, plače so nizke. V velemestih pa imajo strašen smog in posledično bolezni dihal, obupne zastoje na cestah in razbohoten ulični kriminal. Moskva je v vsem še obupno draga.

 • Ne vem.. Gotovo je veliko od tega res, je pa dejstvo, da se sedaj edino Rusija aktivno bojuje v Siriji proti načrtom ilu mi na tov. Kdor se bojuje proti tej sodrgi ne more biti slab.

  • Lustrator

   Aktivno bojuje?? proti komu pa? Proti ISIS-u definitivno ne, saj do danes ni bilo s strani Ruske vojske ene pomembnejše vojaške zmage nad ISIS-ovimi silami – le kako bi lahko do nje prišlo, ko pa se skupaj z Asadovo diktatorsko hunto borijo proti opoziciji, ki si želi s prestola vreči tirana. Pogooglaj si malo in ugotovil boš, da so ZDA edine izmed tujih sil, ki povzročajo ISIS-u konkretnejšo škodo. Nekaj je govoriti, drugo pa narediti.

   • Zda so med meceni te teroristične organizacije in njehih derivatov, kar so zmerni uporniki (v resnici pa čisto navadni krvoločni džihadisti) in veliko slepila ponujajo. Kdor ni stalno pozoren, ga medijske laži hitro preslepijo. https://syria.liveuamap.com/
    Ja pa laž v zvezi z napadom s kemičnim orožjem. Za pozorne je bilo hitro jasno kam pes taco moli. Manipulacija in laž je zadaj.

    • Lustrator

     Precej žalostno, da režimskim medijem diktatorja verjameš bolj kot voditeljem demokratičnih držav in njihovim obveščevalcem.

     • Alois Kuhelj

      Fant poslus,ali kdaj beres Uri Avnerija vsaki torek na delo.si?..Pameten Jud,ki je rekel reasnico Asad ni tolk neumen,da bi se sebi v skledo usral z uporabo kemijskega orozja.Meni so se Judje pac zasral do smrti,ker so znasli kar nekaj rejigij,ena od teh je komunizem.Vcsih pa le najdes kaksnega dobrega Juda izjemo in to je Uri Avneri!!

     • Lustrator

      Že kakšni dve desetletji ne berem več dela in ne poznam možaka o katerem govoriš. Osebno nimam z Judi prav nikakršnega problema, imam pa problem s pokvarjenimi posamezniki, ki so ZAPUSTILI svoj judovski monoteizem (iz katerega izhajajo praktično vse zdrave vrednote zahodne civilizacije) in začeli služiti bogu materializma – mamonu.

 • upornik22

  a imajo tudi oni problemi z mejo s sosedno državo

 • Ana Job

  Tudi Slovenci nismo daleč od tega. Narkičev in pijancev je na pretek, narod nima služb in z leti postanejo ljudje na zavodu težko zaposljivi, rodnost upada…. Tudi med elito imamo zelo visok delež odvisnikov od kokaina… Za pravno fakulteto je pa znano, da so vsi študenti zadeti od kokaina, da sploh lahko izdelajo faks. Ampak vlada itak VSE ZANIKA!

  • Anton

   da so vsi študenti zadeti od kokaina, da sploh lahko izdelajo faks.

   kako so pa v 19 stoletju oz še prej lahko naredili fakse brez tega predpogoja ki ga navajaš. upam da me razumeš, da bistvo problema tiči povsem drugje

   • Ana Job

    Predavatelj iz pravne fakultete mi je povedal, da je pri zagovarjanju diplomskih nalog grozno, da prihajajo zadeti od koke, da jim jezik teče gladko namazano in da bi morali uvesti pod nujno teste na drogo. In to čimprej. Nič bolje ni na medicini. Že splošno znano je, da kokain izboljšuje koncentracijo in to je res problem.

    • Anton

     izboljšuje koncentracijo na krajši rok na daljši rok pa si predstavljaš možgane, jetra in ostale notranje organe zasvojenca od kokaina. torej kokain ni rešitev
     kot tudi ni kriptovaluta rešitev za obstoječi konzervativno papirno valuto.ok ampak to je druga tema.

     • Ana Job

      Točno to, Anton! Izjemen komentar, sem se zamislila.

    • Anton

     torej se postavlja vprašanje zakaj potem že niso vpeljali testov za prepovedane substance in konsekvenčno temu ustrezne sankcije?To je pravo vprašanje

     • Ana Job

      Zato, ker se politični vrh serijsko zadeva, itak je nenormalno, da bi trezni ljudje sprejemali takšne nore odločitve, kot jih sprejemajo.

     • Anton

      torej obstaja korelacija, ne zgolj vzorčni primer

     • Ana Job

      Levaki so proti uvedbi testov in zavirajo napredek v tej državi. Seveda, gre za več primerov uživanja droge, afera Čoš ni osamljen primer. Javna tajna je koliko znanih levih politikov so že spravljali k sebi v UKC, ker so se predozirali. In to ljudje iz vrha.

     • Alois Kuhelj

      Matr putana,pravite,da je oseba pod kokainom bolj pametna.Krucifix,jutr ga zacnem uzivat,sa se izvlecem iz tega neumnega dreka!!

     • Anton

      pameten ne, kot pa je že Ana omenila vpliva na koncentracijo in sicer na daljši rok,kar verjamem, da ga že kak študent uživa.

   • Ana Job

    Problem je tudi, da poslanci ne dovolijo testov na droge. Eden od temeljnih nacionalnih problemov v Sloveniji je tudi zasvojenost.

  • Slovenec
   • Ana Job

    Strinjam se, da bi bilo treba testirati vse poslance komplet. In desne in leve. Vse!!!

 • Burek Burecki

  Kao statistika katero ste si napol izmislili drugo polovico si je pa izmislila neka ameriska agencija.. Pisete kot da je zivljenje v rusiji slabse kot v srednji afriki…
  NOVA24 prvi idioti brezsticni z realnostjo…

  • Lustrator

   Tovariš burek, nekoč za železno zaveso, ko še ni bilo interneta in svobodnega pretoka informacij, ste partijski aparatčiki še lahko klamfali take in pred domačo in tujo javnostjo uprizarjali Potemkinove vasi, danes pa je vsem jasno koliko je ura in tudi če to neumnost 100x napišeš, je zdrav človeški um ne bo vzel za svojo. To je kristalno jasno tako Rusom, ki masovno, v stotisočih zapuščajo Rusijo (tisti, ki si sploh lahko privoščijo pot), kakor tudi ostalim Zemljanom (razen vam, slovenskim boljševikom), ki jim na kraj pameti ne pade, da bi se začeli priseljevati v to državo 3. sveta. če izbiram med Rusijo in Afriko, izberem Afriko.

   • rrrrr

    Šah mat v prvi potezi.

 • Slovenec

  Tipičen primerek FAKE NEWS!

 • Slovenec

  Kateri vrtec pa je dokončal (če ga je) tale vaš “novinar” N.Ž.?

 • hle

  In kaj je sedaj poanta tega članka kot sem jaz razbral so Rusi v zadnjem trenutku dobili Putina ki je zadeve začel postavljati na pravo mesto in sanirati škodo ki se je napravila pred njim število velikih družin se v Rusiji ves čas povečuje kar jim vliva upanje kaj pa pri nas

  • Anton

   malce naredi primerjavo Rusija in Slovenija pa boš ugotovil da principi zavajanja niso tako daleč drug od drugega

   • hle

    Saj veš kako se stopnjuje laž večja laž največja laž statistika

 • Franc Šink

  Pije kot Rus,kadi kot Turk in jamra kot Slovenec. Kdo bi to lahko bil?

  • Slovenec

   Novinar Nove24TV (pod pogojem, da je Slovenec glede na to, da je Nova24TV v lasti Bosancev in Madžarov.)

   • Franc Šink

    Jaz sem mislil na Klemenčiča.

    • Slovenec

     Jaz pa na N.Ž.

 • Olga

  Diktatorji vedno uničujejo lasten narod! Ko bo zmanjkalo državljanov, jih bodo uvozili! Vse za oblast! Mar ne dela slovenska komunistična levica enako?

 • macon

  Poleg tistega, kar sem napisal, imajo Rusi korupcijo do šalter nivoja. To izgleda tako, da prideš uredit nek dokument in moraš dati uradniku recimo 20 dolarjev, da ti hitro uredi. Ali pa podobno za zdravniški recept, če te ustavi policaj, je spet podobna tarifa. Za marsikaj so višje, poleg tega ima slehernik kakih 300 dolarjev plače.

  Rešuje jih, da so prav tako kot pri nas poceni sprivatizirali stanovanja in jih več rodov prebiva v enem stanovanju: babica, sin in vnuk. V socializmu so samohranilke živele same in vzgajale otroke (ogromno ločitev in samskih že v socializmu, kot v ZDA, vsaj pol zakonov jim je propadlo po par letih), danes si tega ne morejo privoščiti.

  • hle

   Takšno mnenje si ustvariš če bereš naše medije in nisi Rusije nikoli videl od blizu sem bil tam sredi devetdesetih z kamionom in verjemi nobenemu policistu mi ni bilo treba dati ničesar še ko sem prekršek napravil me je le pošteno oštel za uradnike pa ne vem ker z njimi nisem imel opraviti sem se pa prekleto čudil nekemu njihovemu ponosu pa čeprav so bili tedaj prekleto v qrcu kar sem pri Slovencih zasledil mogoče malo okoli leta 91 drugo pa je Ukraina oni pa so se že nalezli malo Evrope tam pa si moral imeti drobiž za policaje kar pripravljen in samo da te je videl te je tudi ustavil in če se nisi peljal v konvoju so te konkretno izropali

   • Lustrator

    Ker si bil TUJ državljan in ni je komunistične greznice, ki si pred tujino ne prizadeva izpasti civilizirano – celo S. Koreja intenzivno dela na tem, ko zahodne turiste razvaža po Pjongjangu, čeprav je VSEM kristalno jasno, da gre ta Potemkinovo vas. No, vsem razen strastnim komijem. Poglej si malo kakšen ruski film, ki je ušel režimski cenzuri (ali pa ga je ta pod krinko demokratičnosti tolerirala) in boš videl kako kritičen odnos imajo rojeni Rusi do svojega režima. Česa takega žal v naši filmski umetnosti ne najdeš – konstruktivne kritike oblasti namreč.

    • hle

     Kritičnost do režima je vedno dobrodošla in sem jo tudi tedaj tam veliko slišal ker sem se gibal med navadnimi ljudmi tudi v kaki gostilni ob bistveno preveč vodke pa vendar imajo oni nekako bistveno drugačno mentaliteto od nas kar bi morali jemati v obzir

     • Lustrator

      Državna korupcija in režimska represija nima nikakršne zveze z mentaliteto – gre za nenaravno, umetno bolezen, ki prizadane prav vsak narod, ki ne živi v demokraciji. To, da se je marsikateri Rus s tem “sprijaznil”, to še ne pomeni,da je to OK, ampak nakazuje le na to, da je stanje še hujše – sprijaznjenost z usodo je najbolj nevarna stopnja zavesti/mentalitete vsakega državljana. Slovenci smo tu morda še za odtenek na slabšem od Rusov. Oni namreč letno pokurijo na desetine milijard za vzdrževanje represivnega sistema in piškotarjenje (državna korupcija) in slej ko prej bo tega denarja zmanjkalo in začela se bo kontrarevolucija. Pri nas pa je najbolj žalostno to, da ljudje PROSTOVOLJNO na volitvah obkrožajo imena svojih rabljev, prostovoljno protestirajo proti gospodarski odprtosti, znižanju davkov, odpravi birokratskih ovir za podjetnike, tuj kapital, prostovoljno se zavzemajo za višje obdalčitve dela, uravnilovko in skorumpiran zdravstveni in pravosodni sistem. ne, to ni mentaliteta, to je bolezen imenovana totalitarna poškodovanost.

     • hle

      Nimajo hlapčevske mentalitete tako kot večina Slovencev kar gre anglosaksoncem močno v nos kajti Slovani naj bi bili po njihovem hlapci in nič drugega že naziv za sužnja so si poimenovali po Slovanu

     • Lustrator

      Nimajo hlapčevske mentalitete, čeprav so edina država na planetu, ki že 100 let po božje častijo svoje diktatorje brez enega samega resnejšega poskusa upora? Lepo te prosim.

      PS; beseda sclavus nima z anglosaksoni prav nikakršne zveze, saj so jo “izumili” že latini.

     • hle

      Ponosen narod svoje hlapci pa tuje beseda sclavus res izhaja iz latinščine in je en od dokazov da smo na tem prostoru že precej dlje časa kot nam govori Vatikansko Germanska zgodovina katero so nam vtupili v glave

     • Lustrator

      O kakšni vatikansko germanski zgodovini vendar govoriš? Seveda smo Slovenci na teh tleh dlje kot trdi naša lastna (!?) uradna zgodovina – tu smo živeli že stoletja predno so se sem priselili južnoslovanski narodi, dokazov pa je ogromno. Da ta resnica ne pride v šolske učbenike in v glavne medije, pa je krivo naše nereformirano, nelustrirano javno šolstvo, ki je še vedno prežeto s panslavističnimi internacionalsocialističnimi idejami, ki Slovence že skoraj dve stoletji potiskajo med južne Slovane izza Karpatov, da bi se čim prej stopili v konglomerat jugoslovanskih narodov z odpovedjo lastne nacionalne zavesti. Demokrati o naši karantanski, noriški in venetski zgodovini že dlje osveščamo javnost, tvoji rdeči tovariši pa se iz vsega navedenega celo norčujejo, Norik imajo za domišljijsko deželo, karantanskega panterja pa za simbol nekakšnega skrajnega desničarstva, celo nacizma.

      Napačnemu tole pišeš.

     • hle

      To da so Slovani šli čez Karpate je dejstvo Tako vsaj trdijo Ruski zgodovinarji ampak v drugo smer kot umikajoči se del naroda pred Rimskim imperijem konec koncev so bile do Karpatov tudi Slovenske kneževine dokler jih Madžari niso presekali na pol in se danes bedaki čudijo zakaj se meša Slovence in Slovake

     • Lustrator

      Slovani že, ne pa Slovenci. Slovenci smo zaradi svoje posebne geografske lege (gorat svet) in karakterne trme kljubovali tako Rimljanom kot kasneje Avarom in povečini ostali na svojih tleh skozi vsa stoletja. V času večje represije in sprehodov večjih vojska skozi naše ozemlje, so smo se pomaknili višje v hribe kjer vojska ni imela ne interesov, ne dostopa, ko so se umaknili, se je prebivalstvo spet naselilo po dolinah. Tako slovenski genotip, jezik in kultura nikoli nista zamrli, kaj šele izumrli, čeprav smo imeli lastno državo Karantanijo (brez avstrijskih vplivov) le za relativno kratko obdobje.

      Sicer pa imamo Slovenci in Slovaki precej več skupnega, kot bi si kdo mislil – oboji namreč izhajamo iz iste jezikovne in kulturne skupine Venetov, ki so imeli center svoje kulture prav tam nekje na področju današnje Slovaške, Češke in Poljske. Iz te kulture in jezika danes izvirajo vsi zahodnoslovanski jeziki in države, ki se raztezajo od Baltika pa do Mediterana (jantarna trgovska pot). Zgodovina južnih Slovanov pa je popoloma drugačna, zato jugoslovanska panslovanska logika ne zdrži prave strokovne presoje in služi le za propagandne namene.

     • macon

      Ženo imam iz onih koncev. Rusi so v družbi zelo v redu, nekako me spominjajo na Srbe. Pijejo pa res preveč.

  • Anton

   pač putin vzdržuje sistem na politiki ustrahovanja, klasičen preverjen komunajzerki model

 • Krtača 17

  Tale žnj še Slovenije ne pozna. Kako si pol upa opisovat tujo državo pheh

 • Slovenec

  Še enkrat prosim za odgovore na naslednja vprašanja, ki so se mi porajala ob branju vašega “prispevka” od N.Ž.

  1. Nova24TV:”…ko pa se je vodka leta 2009 zaradi vladnih ukrepov podražila, so najhujši alkoholiki prešli na parfume.” ….??? …..

  Ali to pomeni, da je v Rusiji liter PACO RABANNE parfuma cenejša od litra vodke? (Pustimo ob strani vprašanje, če je sploh piten).

  2. Nova24TV:” Poleg tega pa je treba tudi omeniti, da v Rusiji kar 50 odstotkov vode ni pitne…” …??? ….

  Če štejemo vso vodo (Savo, Dravo ….) koliko odstotkov vode v Sloveniji ni pitne?

  3. Nova24TV: “Takrat je namreč veljala statistika, da je vsak drugi od treh Rusov umrl pijan.” ….??? ….

  “vsak drugi od treh” … Ali mi lahko razložite tole “matematiko”?

  4. Nova24TV:”Stopnja sifilisa med dekleti, starimi od 10 do 14 let, se je povečala za 40 odstotkov glede na prejšnje desetletje in le 30 odstotkov fantov, starih od 15 do 17 let, je veljalo za zdrave.”

  Ali lahko napišete koliko je bilo prej, če se je “povečalo za 40 odstotkov” (da ne bi izpadlo, da ima 40 % 12-letnih Rusinj sifilis) in ali ste vi to napisali, da je 70% ruskih fantov, starih od 15 do 17 let bolanih?

  5. Nova24TV:: “Upad plodnosti za 50 odstotkov v letih 1987 – 1999 je vplival na zmanjšano število žensk v rodni dobi …”

  Ali lahko napišete koliko je bilo prej, če se je zmanjšalo za 50% (da ne bo izpadlo, da je vsaka druga Rusinja neplodna). In kako lahko upad plodnosti vpliva na zmanjšano število žensk?

  Hvala za odgovore.

  • Ana Job

   Nič ti ne bodo odgovorili, oni znajo samo cenzurirat. Meni dnevno cenzurirajo vsaj en komentar za katerega kaže, da čaka na odobritev Nova, pa te odobritve ni nikdar. Škoda truda.

   • Alois Kuhelj

    Mene so pa na delu.si cist vun fuknli in zdaj ga ne berem vec,period!

  • FeriSS.H

   Nikoli si nebi mislil da bom tebi pribil plus … mogoče pa le nisi totalni … mislim totalno zgubljen primer

 • Ana Job

  Kaj nas briga Rusija??? Raje se vprašajte, česa nam ne pove slovenski
  Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki je pod okriljem Ministrstva za zdravje???
  In sicer, da je v Sloveniji visoko v porastu spolna bolezen HPV, predvsem med mladimi spolno aktivnimi prebivalci Slovenije. In, da omenjeni virus v stanju slabšega imunskenskega sistema povzroča raka na materničnem vratu, kateri je na drugem mestu umrljivosti pri ženskah v Sloveniji. Pri moških virus HPV povzroča raka v ustni votlini.

  • Lustrator

   Seveda nas briga Rusija – slovenistan je namreč podrepna muha svoje stare komunistične krave vodnice in vsaka bolezen za katero zbolijo naši internacionalsocialistični bratje, slej ko prej izbruhne tudi pri nas. Problem je le, ker s tem nič ne naredimo – npr. odletimo stran od te inficirane krave.

   • šmentanamuha

    Daj, odrasti že enkrat.

   • Hribouc

    Very good done, brighty Lustrator!

    Še na edini Božji stični točki, pod Vršičem, se rdeči hudiči šemijo in lažejo.
    Vse bo treba strašno plačat!

    “Stik z teritorialnim morjem” je ena točka te računice, V imenu in za račun Naroda Slovencev!
    BANDA ZDRIZASTA, FUCK OFF!

 • garfi

  če pogledate prometne “nesreče” spoznate ruse in zlovenske ljubitelje rusije
  https://www.youtube.com/results?search_query=Crazy+Russian+Drivers

 • Hrabroslav

  Slovenec je dobro napisal.

  Tile članki so prava žurnalistična greznica, žalitev za vse bralce. A to pišejo teologi? Ti so znani po bolj kratki pameti in nezmožnosti razmišljanja.

  • rrrrr

   Taki članki so morda res žalitev za bralce, ne pa za nepismene.

  • MEFISTO

   Boli me dolg, debel in trd kurac, kaj mislita vidva s Slovencem.

   Sem ga že polomil.

   Zdaj ne bom imel miru pred Slovencem in vsemi njegovimi nicki.

   Naj povem, z njim osrečujem le in izključno greha vredne Slovenke, ki si zaslužijo takega božjega daru.

 • FeriSS.H

  Ne vem kdo je “podpisani” gospod N. Ž. – sicer ni toliko pomembno, bolj pomembno je korigirati nekaj njegovih stavkov

  CITAT – “Po tem, ko so si priključili Krim” – Hmmmm … Krim je Putin VRNIL nazaj v meje Rusije, zato ker je Ukrajinska, od Globalistov našuntana oblast, začela s politiko konfrontacije in ogrozila Rusko Vojaško -Varnostno pozicijo v Črnem Morju. Rusija resda ni taka “vojaška sila” kot “Slovenija”, sploh če to ocenjujemo po številu Generalov in OZNAČEVALNI “količini” polkov, vendar tudi oni morajo skrbeti za svoj STATUS velesile. Pa še REFERENDUM so izvedli na Krimu, in tudi večina prebivalstva tam so kot kaže Rusi.

  CITAT – “Ko je bil leta 2000 Putin prvič izvoljen na predsednika države, se je soočil z velikimi demografskimi težavami” – OK, to je dejstvo, vendar ne PREZRETI da so Stalin in njegova kamarila pobili najmanj 25 milijonov RUSOV, kjer je poleg ostalih Khazar-Židovskih psihopatov najhujši bil Genrikh Gregoriyevich Yagoda – Khazar-Žid in Direktor NKVD. WW2 je odnesla še dodatnih cca 25 milijonov.

  Ruski narod je največja žrtev Komunizma ki so im ga instalirali in v začetku vodili Khazar-Židje. Sedemdeset let Komunizma ni šala … potem pijani Jelcin … pa so se le pobrali in to zahvaljujoč prav Putinu. Če bi katera koli druga država bila pod takim pritiskom Globalistov kot Rusija, je nebi več bilo. Putin diktator … saj mora biti, Rusija in Rusi so pač Rusi, in tam ne gre drugače kot Cesarsko ali z nekaj diktature. Odvzemi čvrsto roko iz te kombinacije in Rusija bo spet šla ala Jelcin.

  Američani, PRAVI Tradicionalni Američani cenijo in občudujejo Putina – “Angry White America Fell for Putin” – Googlajte tole pa boste dobili potrditev … Na forumih, seveda ne onih iz Levega degeneriranega bloka, je Putin CAR … in je … in mora biti.

  CITAT – “Demografski upad je najbolj viden dejavnik, ki kaže na dolgotrajni upad Ruske moči…” – Kaj pa jamranje Brusel-gradskega Komesarijata … pa “iskreno zaskrbljenih” Nemških “demografov” … in tudi Slovenskih, skratka vseh, o upadu natalitete … zakaj bi potem naj Rusija bila izjema pri temu – ?

  Alkohol in pijančevane pa drogiranje in vse ostalo kar gre k temu je torej “izključno” Ruska specifika … ja že res da so Rusi “žestoki” v teh “zabavicah” …. a se podobno ne omenja kot problem tudi v “brezhibni” Sloveniji … malo je držav ki tega problema nimajo … Singapore in Malezija na pr, ampak tam “veseljake” lahko doleti tudi smrtna kazen … trenutni Filipinski Duterte Drug War pa lahko vsak občuduje skoraj dnevno po Svetovnih Medijih.

  CITAT – “Glede na to, da našteta statistika ni spodbudna, ni čudno, da jo Putin vztrajno skriva pred ruskim ljudstvom” – Res “inteligentna” opazka … tudi vsaka kolikor toliko solidna družina ne objavlja svoje podobne “statistike” sosedom … pogosto ne tudi širši družini.

  Ne vem kaj je vrli avtor sploh hotel povedati z vsem tem …

  Za razliko od Bruselj-gradskega Komesarijata, in Zahodnih Levih vlad, Putin dela v interesu Rusije … tile “naši” pa nas “bogatijo” z Multi-Rasno degradacijo, zaradi katere bomo še prej izginili kot pa zaradi upada natalitete. Znalo bi se zgoditi da bodo obstoja željni Evropejci kmalu raje emigrirali v smeri Rusije, pa bil tam kakšen diktator vladar ali ne. Franko je bil diktator in je pustil za sabo urejeno državo … tudi Rimski imperatorji, kot Augustus Oktavian na primer, so držali Rim in Imperij v popolnem redu.

  EDINI DIKTATORJI KI NE SMEJO OBSTAJATI SO – KOMUNISTIČNI! … in seveda taki … Pedersko-Pedofilni.

  • šmentanamuha

   Hvala Feriss, tale članek je res bil potreben dopolnitve:)

  • Lustrator

   Čeprav si v zadnjem času spisal nekaj komentarjev s katerimi se lahko strinjam, vidim da ti antisemitizem in proputinizem (sploh v kombinaciji) vsakič znova zameglita razum. Rusija je res žrtev komunizma (in ne židov), a hkrati tudi njena glavna izvoznica in podpornica – edina velesila na svetu, ki ga ima brez prestanka že celih 100 let vse od Leninove revolucije. Naj te Putinova zlagana, populistična protiimperialistična retorika ne zavede tako kot naivne krščanske socialiste partizanska propaganda – Putin je v svojem načinu delovanja in vodenja države v vseh pogledih precej bolj podoben Stalinu kot pa kateremukoli carju. To ti bo potrdil tudi vsak svobodno in kritično misleči Rus.

   • FeriSS.H

    Priporočil bi ti da najprej lustriraš svoje znanje na to temo, pa tudi širše, ker so tvoja prepričanja navadna otročja fantaziranja na osnovi popačenih predstav, in zaradi tega tvoje – “…s katerimi se lahko strinjam…” – sproži pomilovalni posmeh.

    S TEMLE – “vidim da ti antisemitizem in proputinizem (sploh v kombinaciji) vsakič znova zameglita razum” – Formulo ” antisemitizem” promptno uporabljajo Židovske Aktivistične Agencije, kar je razumljivo, to im je glavna vrvica (jeklenica) s katero vlečejo za jajca Evropo in Ameriko. Isto blejejo seveda Levičarji, in potem se to usede v ušeska takih kot ti.

    TOLE – “proputinizem” – ti je spet ena kar tako na pamet skokodakana formulica, oguljena in brez kakršnega koli pomena, s čimer so se debelo osmešili vsi Ameriški MSM-i. Nič čudnega da je tudi tebi “proputinizem” okupiral ušesa in s tem še “zbistril” tvoj otročji razum.

    Nebi ti škodilo da si prebereš na temo Židov kar sem napisal že tu – http://nova24tv.si/kolumna/pot-v-propad-se-je-zacela-z-amerisko-centralno-banko-ali-zgolj-se-ena-teorija-zarote/#comment-3375606451 in takoj spodaj še tu – http://nova24tv.si/kolumna/pot-v-propad-se-je-zacela-z-amerisko-centralno-banko-ali-zgolj-se-ena-teorija-zarote/#comment-3375864852 – Navedena so samo ZGODOVINSKA in AKTUALNA DEJSTVA, in to je edino kar mene zanima, pa bilo to meni ali komur koli všeč ali ne. Eno je kar nam je všeč, kar bi radi, povsem druga zgodba pa je REALNOST z DEJSTVI.

    Naslednje pa pišem bolj zaradi drugih ki bi eventualno brali tole, ni toliko namenjeno tebi, ker ti bi moral najprej doseči neka znanja in spoznanja, predvsem pa opuščanje otročjih predstav.

    Rusija JE žrtev ŽIDOVSKEGA Komunizma, kar ne pomeni da so vsi Židje bili vpleteni v to, ampak ena določena skupina Židov (Khazarskih), ki so ob nastali priliki svoje sovraštvo (opisano tudi v zgornjih linkih) do Rusov organizirali in izvedli v stilu podobnem Nacističnem Holokavstu, lahko bi rekli kar RusoKavst. O tem ni kaj debatirati, so JAVNE ZGODOVINSKE EVIDENCE z IMENI in NALOGAMI ki so ih ta imena izvajala.

    Edina velesila na svetu ki je adoptirala Sovjetski Komunizem so danes USA in ga razvijajo v seveda modificirani in izpopolnjeni verziji ki jo poznamo kot GLOBALIZEM. Idejni arhitekti Globalizma so isti kot Komunizma – Khazar-Židje, ali bolj natančno – Ameriška Židovska Elitna Kriminalna Združba, skoncentrirana v Bančništvu, popularno znani kot BANKSTERJI, potem v Politiki, Sodstvu, Javnih Službah, Akademiji in Šolstvu, MSM, Zabavništvu s Hollywood-om kot paradnim konjem, in v NGO-jih ter LOBIJIH ki jih je kot listja in trave. EVIDENCE so tudi tu URADNE in JAVNE, povsod so IMENA ki OBVLADUJEJO Ameriko in s tem skoraj celi svet (razvidno tudi iz zgornjih linkov)

    Ni pa Ameriška Židovska Elitna Kriminalna Združba sama pri tem Globalističnem “podvigu”, v isti rog z njimi pihajo Mega-Korporacije ki večinoma niti niso v Židovski lasti, in seveda kuga prejšnjega in tega stoletja – LEVIČARJI. Brez Levičarske slepe in do skrajnosti imbecilne podpore Globalisti nebi NIKOLI mogli izvajati svoj načrt.

    Kar pa zadeva Putina samega, na njega je treba gledati, ne iz zornega kota osebnih simpatij ali antipatij, ampak na to kaj njegova vloga predstavlja za Rusijo in Svet. Putin, diktator tak ali onak, le drži Rusijo v nekem redu, v CELOTI, in s tem je kost v grlu Globalistov ki bi se radi POLASTILI Ruskih prostranstev z mogočnimi resursi, ter jo obvladovali kot to že počno z vsemi po WW2. Tudi Putin po Putinu bo MORAL delovati podobno, ker za Rusijo ni druge alternative, je samo čvrsta roka ali pa Jelcin-kaos.

    Moje osebne simpatije in privrženost pa so itak na strani tistega dela Tradicionalne Amerike ki se je uprl lastnim Globalistom in zato izbral Trump-a. Washingtonska politika, podrejena taktirki Globalistov, in Banksterski New York Wall Street NISO Amerika. Tudi tamkajšnji Levičarji ki pljuvajo po Tradicionalni Ameriki niso več PRAVI Američani, sploh pa to niso razni novodobni imigranti iz Tretje Svetovnih vukojebin. Enako LGBTQ degeneriki niso Amerika ki jo je svet poznal še do kakšnih 30 let nazaj.

    • Lustrator

     Tvoj odgovor, ki je spet popolnoma zgrešil cilj (predvidevam, da si ciljal kakšnega Kordišarijanca, potem pa te je zaštihalo v križu) je glavni razlog, da večini tvojih paranoidnih egotripiranih prispevkov niti ne repliciram, razen takrat ko greš odločno preko meje dobrega okusa in se celo najdejo posamezniki, ki se z napisanim strinjajo. Kot sem že večkrat na tem portalu omenil, nam demokratom takšne skrajne ideološke vragolije škodijo bolj kot 100 Kučanov, Cmerarjev in Mesečnikov. Zakaj? Ker je tvoja s slepim neartikuliranim sovraštvom naphana agenda odlično strelivo za vse komunistične spine, ko je potrebno javnost prestrašiti pred skorajšnjim vzponom “skrajne desnice, neonacistov, fašistov, rasistov, ksenofobov…”, pa čeprav ni med predstavniki demokratov niti enega samega takega. Se pa taki, kakor črvi v jabolku, skrivate po spletnih portalih, občasno celo na protestih in s svojimi izpadi delate komunistom najlepšo možno uslugo. Če ti je sploh kaj mar za Slovenijo, razmisli malo o napisanem, v nasprotnem primeru pa upam, da bo administrator kmalu prepoznal tvojo dvojnoagentovsko agendo in primerno ukrepal.

     • FeriSS.H

      Sem ti že namignil da si globoko inferioren po znanju, kar te avtomatično meče v kategorijo nezanimivih za vsako debato. Vsi taki redno mislite da ste nekakšni pravičniki pozvani da drugim delite lekcije, pri tem vam niti na misel na pade da najprej napolnite svoje glave s znanjem, ali vsaj sencami predznanja. Tudi beboti in norci v psihijatrijskih ustanovah mislijo da so povsem v redu … enako zarukani gostilniški pijanci prepojeni s Šmarnco že od rojstva … in t.d.

      S temi svojimi sklici na Admina pa kažeš svoj pravi obraz … priskuten majcen nepomembnež, najverjetneje bivša šolska špeckahla … en kup namišljenega ega, napuha in kvazi-demokratske sluzi … samo toliko … in nehaj že enkrat piti vodo iz straniščne školjke … padanje pokrova ti bo sploščilo glavo na debelino žiletke … ne boš vedel niti kaj si že hotel špecati Adminu …

     • Lustrator

      Da se razumeva, ker očitno celoten temu namenjen odstavek ni zadostoval – admina pozivam k akciji izključno zato, ker s svojimi primitivnimi radikalnimi komentarji škodiš tako ugledu in dobremu imenu tega portala, kakor celotni demokratični strani in navsezadnje Sloveniji – samo spomni se kakšen spin so rdeči mediji izvedli, ko naj bi se na zrežiranem vseslovenskem komunističnem državnem udaru pojavili “neonacisti” (spopad so dejansko sami inscenirali) ali recimo ob zapisu anonimnega tomaža majerja po takratnih volitvah. S tem da je bil zapis Majerja vsaj duhovit, povečini resničen, nikakor pa ne primitiven kot je velika večina tvojih izbruhov (težko bi jim rekli komentarji). Kdor želi diskreditirati slovenske domoljube, mu niti na kraj pameti ne bo padlo, da bi se spuščal v globlji kontekst večjega števila komentarjev posameznega uporabnika – dovolj mu bo en sam neobrzdan izpad stekline in dobil bo tisto, kar je iskal. Razlika med tvojimi protižidovskimi izbruhi in kretenizmi, ki jih na ta portal piše nek provokator pod nickom Adolf Hitler je za zunanjega opazovalca le v dolžini komentarjev, sicer pa romata v isti saržer streliva, ki ga bodo ob naslednji priložnosti z veseljem spraznili na nas, “nestrpnih nacifašistih”. Če tega ne razumeš, potem upam, da pride z leti, če pa si telesno že odrasel, potem pomagaj še svojemu duhu, da sledi tej poti.

     • FeriSS.H

      Trmast, Zadrt in Zagaman … ne vem katera teh lastnosti pri tebi dominira … verjetno sta obe v ravnotežju.

      OK, čeprav dvomim da si v stanju, ti vseeno ponujam priložnost da z ARGUMENTI, takimi ki imajo FORENZIČNO veljavo, tu prikažeš kaj NI RES v mojih komentarjih. Tudi drugi verjetno berejo tole, pa daj dokaži njim da imaš prav, in s tem tudi meni.

      Seciraj moje “antisemitske” stavke in OBRAZLOŽI ZAKAJ so antisemitski, kaj JE in kaj NI in “SESUJ” kot praviš “moj namen” – “diskreditirati slovenske domoljube” … namreč bolj priskutnega in hinavskega stavka še nisem zasledil pri nobenem od znanih sluzavcev … tu niti kje drugje.

      TOLE TVOJE – “…primitivnimi radikalnimi komentarji škodiš…” je tvoje MNENJE … ki šteje samo v tvoji puhli glavi mizernega priskutneža, in še pri kakšnemu tvoje kategorije

      Če lahko povoziš moje ARGUMENTIRANE NAVEDBE in DOKAZE ti tu prisežem da ti bom priznal PRAV in se umaknem s tega portala NEPREKLICNO. ŠTEJEJO SAMO FAKTA, NE MNENJA in TVOJA PREPRIČANJA, lahko bi rekli štejejo IZKLJUČNO PREVERLJIVI “OTIPLJIVI” DOKAZI.

      Če se UPAŠ imaš zdaj lepo priložnost … v nasprotnem spodvij rep in se mi skini s postov … in ja, še to – tisti pokrov v bodoče raje drži z obema rokama in se skoncentriraj samo na to nalogo … ne se ozirat na vržene žogice … ker vsak pes to zmore bolje od tebe.

     • Lustrator

      Ferris, če bi imela to debato tretjič, četrtič, bi še videl smisel v vsem tem, ker pa se glede te iste teme dajeva že 20-ič in vidim, da na dan še vedno prihajaš z identičnimi pavšalizmi, le da je v njih še manj spoštovanja do nekega kulturnega, kaj šele konstruktivnega dialoga. Na tem portalu sta 2 tipa komentatorjev s katerimi sem se zavestno odpovedal daljšim debatam: s primitivnimi nizkointeligentnimi rdečimi provokatorčki in primitivnimi, a načeloma bistrimi provokatorji. Ne z enimi, ne z drugimi žal konstruktivna debata ni mogoča, ker so tu s točno določeno agendo, ki ne dovoljuje kakršnihkoli odmikov od zadane smeri.

     • FeriSS.H

      CITAT – “če bi imela to debato tretjič, četrtič …” – Ma kakšna debata, o čem ti bluziš ti revše mizerno … kje ti kaj debatiraš, ti samo nakladaš o svojih strinjanjih ali nestrinjanjih, brez da bi z eno samo besedo podprl svoje in s tem DOKAZAL kaj nasprotniku. Še pred možnostjo ki sem ti jo ponudil si se dobesedno posral v gate in “konstruktivno” spodvil rep kot zadnje posrane tega portala.

      Fuj … bedna sluzasta oseba si, ki se ne upa KONKRETNE DEBATE niti pod varno krinko psevdonima … nikoli več mi ne serji pod posti ker te bom naslednjič izpostavil vsem kakšno blejavo pezde si.

     • Lustrator

      Kar izvoli, bomo lahko vsaj pod všečki tvojih komentarjev prešteli vse primitivce tega foruma. Mi pa iz replike v repliko bolj potrjuješ svoj nivo in pravilnost presoje, da je s tabo artikulirana, kaj šele konstruktivna debata, nemogoča. Celo z ultrardečimi troli kalibra Foggel se kam pride, s tabo pač nikamor. Če pa misliš da bom zaradi tega toleriral, da s svojimi poenostavitvami in radikalnimi primitivizmi, kvariš ugled tega porta, se motiš.

     • FeriSS.H

      Ta ti je “dobra” – ti boš prešteval – “vse primitivce tega foruma” – ???

      Tudi ta ti je “močna” – “da je s tabo artikulirana, kaj šele konstruktivna debata, nemogoča” – in to po vsem kar je evidentno iz tvojih reakcij … nekje te daje kratek stik.

      Tale ti je pa “antološka” – “Če pa misliš da bom zaradi tega toleriral, da s svojimi poenostavitvami in radikalnimi primitivizmi, kvariš ugled tega porta, se motiš”

      Nekaj hudega je moralo vplivati na tvojo gravitacijsko os, namreč krepko si premaknjen iz centra, zato ni nič čudnega da ne dojemaš realnost … tudi lastno realnost ne … najverjetneje je vse pri tebi v nekih mikro dimenzijah … majceno znanje v majcenem telescu … oboje pa obremenjeno z napihnjenim egom. Ne bi me presenetilo da te dajejo Napoleonske “regresije” … ampak za take shizofrene blodnje obstajajo terapije … očitno pa se nihče ne ukvarja s tabo … najverjetneje si prepuščen sam sebi in odmaknjen od sveta … zato ne preseneča da si sproduciral tako količino “konstruktivnih” karkoli že … kolikor vidim že kar 12,506 … no ja, tudi priznanja imaš … sicer ne vem zakaj, ker ne berem tvojih postov … namreč otročji avatarji so nezmotljiv signal za koga gre … da se mi nisi prilepil s tistim komično-patetičnim napuhom pod komentarjem nebi nikoli prišlo do tega ping-ponga.

      Ja, tako pač je to, ker očitno nimaš ničesar drugega za početi … pa verjetno tudi ne zmoreš ničesar … potem je sračkanje s tipkovnico prava božja milost za tebe.

      Evo še samo tole bom dodal, ker se bom potem s tabo nehal ukvarjati – zame si kot nadležen pasji drekec na pločniku na katerega sem pač stopil … čevlja enostavno ne bom čistil, kar vrgel ga bom

 • Bozz

  Tonemo. Pri nas je situacija ista. Samo še en znak več, da se ta svet približuje koncu.

  1 Korinčanom 6
  10 ne tatovi ne pohlepneži ne pijanci ne sramotilci ne oderuhi ne bodo dediči Božjega kraljestva.

  Mimogrede, včeraj je bilo (spet) hudo neurje v Moskvi (tako kot drugje po svetu in tudi pri nas). Dež je padal 6 ur tako močno, da je mesto in letališče bilo poplavljeno. Znamenja časa.

 • Demonkrat
 • MEFISTO

  Rusi so enako butasti kot Slovenci.

  Volijo tiste, ki so obgateli na njihov račun

  In slavijo barabo,ki je zasedel Krim, kot Slovenci, ki so hvaležni Cerarju, da bomo smeli polagati kable in cevodode po ozkem pasu hrvaškega teritorialnega morja in na njem uprizarjati letalske mitinge s papirnatimi avioni.

  • Lustrator

   Se strinjam – le primerjava Piranskega zaliva in krima ni najbolj posrečena – Pahor oziroma koalicija levih škodljivcev Slovenije je namreč Hrvaški po šlatkasto dala tisto, kar ni bilo nikoli v zgodovini njihovo, medtem ko je Putin Ukrajini na silo vzel Krim, ki ni bil nikoli zares Ruski.

 • Hribouc

  Orkamalora, zdaj mi je pa jasno kaj sta se menila Kučan in Putin!

  Oba imata strašne komunistične izkušnje in oba sta v prestreljenih ladjah in oba zmagujeta!

  Narod pa pije, se kolje, proslavlja rdeče kurčeve zvezde in je bolan na vse konce, saj rdeči neprestano proslavljajo in večno zmagujejo ! Vse dokler jih ne pobere Satan, ki ga ljubijo!

  U vražju mater, banda skorumpirana, hudičevska!

 • sodnikisozločinci

  Zakaj Putin tega trenda ne obrne? Vso moč za to ima v svojih rokah. Razumem Merklovo, da tega ne naredi, da ne izvaja ukrepov za povečanje rodnosti Nemk, ker je njen cilj narediti nemški narod za manjšino v Nemčiji. Pa ne, da ima Putin enak cilj kot Merklova?

  • hle

   Kdo pa pravi Da Putin tega trenda ne obrača ampak stvari je treba obračat postopoma kot je rast narodne zavednosti prepoved LBGHT propagande med otroki in podobno ne moreš narodu zaukazat zdaj pa vsi fukat v EU je itak vsa politika že davno prodana tistim ki ji m dajejo kredite v največji meri iz denarja ki ga še nihče ni zaslužil zato mora ravnati tako kot jim diktira tisti ki jim daje te lažne kredite

 • Franjo Trojner

  Ma pa Putin vojsko, letala, tanke in rakete in ko bo njegova Rusija preveč zasvinjana se bo uzr naokrog in šel tja kjer bo narava čista.

  • hle

   Kdor ne hrani svoje vojske bo hranil tujo

 • Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=tHOJdz_Zx1Q
  Douglas Dietrich, orožje z orožjem, kulturni genocid, skalarno orožje, vremenske vojne, vojaške skrivnosti
  Douglas Dietrich, Weaponized Flu, Cultural Genocide, Scalar Weapons, Weather Wars, Military Secrets

  nažalost samo v angleščin!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!