To nas čaka tudi v Sloveniji, če bomo Mescu in Fajonovi prepustili državo: Švedski radikalni levičarji želijo volilno pravico za migrante

Poslanka švedske radikalne Levice Mia Sydow Mölleby (vir: twitter)

Še en dan na Švedskem, še ena norost v švedskem parlamentu. Poslancem Levice se je utrnila ideja, da podajo predlog, ki bi priseljencem v državi, ki imajo dovoljenje za bivanje, dovolili sodelovanje na parlamentarnih volitvah. Sedaj namreč lahko migranti glasujejo samo na lokalnih in okrajnih volitvah. Protagonistka te ideje je “švedska Tanja Fajon”, Mia Sydow Mölleby.

Švedska stranka skrajnih levičarjev Levica je po poročanju spletnega portala Nyheter24 v parlament vložila predlog, po katerem bi migranti brez švedskega državljanstva dobili volilno pravico. Natančneje, želijo razširiti volilno pravico migrantov brez državljanstva, ki so v državi že vsaj tri leta, da bi poleg lokalnih in okrajnih volitev lahko glasovali tudi na parlamentarnih.

Preberite še: Povest o dveh novinarjih

Kakor je pojasnila parlamentarka Levice Mia Sydow Mölleby“bodo tisti, ki so zgradili državo, imeli možnost odločati o njej”. Nadvse zanimiva trditev, glede na to, da predlog  želi volilno pravico razširiti tudi na 16-letnike, ki bi po novem lahko glasovali na lokalnih volitvah.

Vse v imenu širitve demokracije

“Tisti, ki tu živijo in delajo, bodo lahko volili na volitvah. Pomembno je, da se počutite, kot da imate nadzor nad družbo, v kateri živite,” je pojasnila Mia Sydow Mölleby predlog “širitve demokracije”. To je spet nadvse zanimivo, saj v samem predlogu ni nikjer zapisano, da je dovoljeno voliti samo zaposlenim. Ta ugotovitev nas pripelje do dejstva, da bi s sprejetjem tega predloga volilno pravico dobili tudi migranti, ki so prišli na Švedsko s prvim valom migrantske krize leta 2015. Ob takih politikih v parlamentu se lahko samo vprašamo, kako dolgo lahko Švedska obstane.

Doprinos migrantov v zadnjih letih na Švedskem pri ustvarjanju no-go con. (Vir: Twitter)

Poslanka Levice je zavrnila idejo, da bi se na Švedskem naselilo milijon Rusov, ki bi nato lahko volili. “Milijonu Rusov ne bi bilo dopuščeno, da se naselijo tu, saj odbor za migracije izdaja dovolilnice za bivanje in če nimate dovolilnice za bivanje, niste upravičeni do glasovanja na katerihkoli volitvah.” Zdaj, ko vedo, da je glasovanje na Švedskem odvisno od odbora za migracije, ki diskriminira Ruse, medtem ko odprtih rok sprejema druge migrante iz Afrike in Azije, so švedski državljani lahko pomirjeni.

 

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Zakaj pa mislite, da uvažajo levičarji divjake?!! Zaradi ljubezni?!! Oni jih prezirajo! Samo zaradi oblasti, ki si jo želijo nezakonito prilastiti!

  • kraljica vesolja

   Kosovarji tud voljo Janezka. SEj zato jih je pa sem prvleku. Sam o tem se ne govori, sploh pa ne na novi. SEj na konc bodo sam Kosovarji ostal pa tistih par Slovencev. Ostale boste iztrebil.

   • slosin

    ne laži, Vazeliniji pa tvoji volijo SD…

 • AlojzZ

  Vse v imenu širitve demokracije

  »Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.«
  Tako Sokrat v petem stoletju pred Kristusovim rojstvom.

  Sokrat je zahteval intelektualno demokracijo – glasujejo lahko samo tisti, ki zadeve družbe dobro poznajo in ki so o posameznih problemih temeljito premislili. Bi mar ladjo družbe na viharnem morju prepustili neuki množici? Ne. Za to sta potrebna znanje in spretnost.

  “Če tisti trije“, ob čemer je pokazal na pastirje na bližnjem hribu, “lahko preglasujejo Platona in mene, potem se ti poščijem na demokracijo“, je strokovno, filozofsko in modro pojasnil Sokrat. In tisoče let kasneje dejstva to dokazujejo…..

  Opomba:
  Par tisočletij kasneje zahtevamo intelektualno in moralno demokracijo … in potem se zbudimo …

  • FRANC3

   1000 x podpišem.
   Pravico odločati o usodi države ali družbe bi smeli imeti samo tisti, ki kaj prispevajo.
   V Slo je ravno obratno!!!!!

 • Common Sense

  A vi to resno ali je to za*ebancija?

 • Monica Lewinsky

  Tale je tko grda in nezanimiva, da je še migrant ne bi nategnil in bi se je ognil v veliiiiiiikem loku!

  • kraljica vesolja

   Sam stara je. TI boš tud nekoč. Če boš.

   • Monica Lewinsky

    Bubamara, naj ženska raje štrika namesto, da se zavzema za kozjejebce in posiljevalce. Ti bi se ji zagotovo pridružila. Hehehe

    P. S. Nedojebane babe, kaj češ.

    • kraljica vesolja

     Nisam ti ja bubamara. Jst sovražim siledžije iz dna duše, tko da mi ne seri preveč s takimi.

     • Monica Lewinsky

      Bubamara ohladi se. Itak migranti po***kajo vse kar leze in gre, vključno s kozami, kurami, kravami, otroci…

     • kraljica vesolja

      Z otroKi. Zame so vsi moški, no 99, 99% moških, prasci. TO bi blo to.

     • Monica Lewinsky

      Opaaaa! Zame pa so moški čudovita bitja in božji dar! Seveda živali iz vzhoda ne prištevam med moške.

      Zakaj pa ne maraš moških? Očitno si imela težko izkušnjo.

     • kraljica vesolja

      Ne eno. Ampak sej bo kul. TI po moje sploh nisi baba, ampak moški. Niti nima veze, ampak vsaka ženska je vsaj enkrat dožvela kej slabga od deca.

     • Monica Lewinsky

      Po moje si ti dec, ker normalen dec ne mara deca, izjema je če je buzelj. Te moram razočarati, da sem ženska, ki se rada smeji in se z veseljem prepušča tudi posteljnim radostim (z moškim jasno!!!).

     • FRANC3

      In obratno.
      Toda to še ni razlog, da se medsebojno sovražimo.
      Bog je ustvaril človeka kot moškega in žensko. Ne ko dva moška ali dve ženski.

   • slosin

    stara pa še totalno pr*uknjena….

   • učko

    Sam ta kreten stari babji bi rad naredu svojmu narodu čim več škode, preden presica pogine !

  • Dragan Krstič

   Če bi bila glih sila bi jo mogoče od zadaj na zatilje pa bi dal sliko od mlade BB. Pol b i pa šlo.

   • Monica Lewinsky

    Hahaha.

   • tonitefalco

    Ha ha ha haaa …..

   • samotoje

    Kako se zagovarjajo Abdulahi na sodiščih? Urgent needs ali nekaj takega.

 • samotoje

  Pri teh letih bi bilo pričakovati, da še tako trdovratnega bedaka sreča vsaj kanček pameti. V Svenskastanu so babnice trmaste.

  • FRANC3

   Levičarske babo bodo uničile Švedsko, nekdaj pojem blaginje in demokracije. danes je Švedska samo bleda senca.

 • althar

  Levičarji po svetu in pri nas so znani po svoji neozdravljivi bebavosti. To pomeni, da znajo predvideti le neposredne posledice svojih dejanj, posledice teh posledic pa so za njihove zakrnele možgane že preveč. Tako torej ne morejo predvideti, da jim bo volilna pravica za mohamedance v prvem koraku sicer prinesla (morebitno) zmago na volitvah, v drugem koraku pa (zanesljivo) šarijo, uničenje kulture in pomor.

  • FRANC3

   In socialno bedo, vojno, destabilnost v državi, nasilje, kri.
   Samo poglejmo muslimanske države. Mir je samo v tistih državah, kjer je diktatura. V vseh kolikor toliko demokratičnih državah so nemiri ali vojne. Muslimani pač niso rojeni za demokracijo. Enako kot komunisti ne. ALI DIKTATURA ALI VOJNA. Tretje možnosti ni.

  • dob

   Preveč sposobnosti jim pripisuješ.
   Komunisti NISO sposobni predvideti niti neposrednih poseldic lastnih dejanj. Oni preprosto niso sposobni odgovornosti v nobeni fazi svojega ukazovanja in vladanjam be pri izvedbi.
   Zanje je avtomatično za vse, kar gre narobe v družbi, kriva opozicija.
   Zato demokracije preprosto ne prenesejo, niti je ne dovolijo! Če bi imeli demrokacijo, bi se prej ko slej zgodilo, d abi nekdo pravilno vladal in sprejel odgovornost za svoje odločitve! Tako bi jim s prstom pokazal in jim dokazal, da komunisti nimajo niti najmanjšega pojma kako se vodi državo.

   Oni so sposobni postaviti samo mafijsko mrežo, ki vlada in posluje korzptivno. Drugače pa sploh ne znajo poslovati!
   Sami sicer to potihoma imenujejo Rervolucija, ampak je samo kriminal. In čisto nič drugega!
   Zato pa stalno mahajo z razrednim sovražnikom, z NOB, z izmišljotinami kot je sovražni govor ipd.
   Tako denimo deluje Janković! V normalnem okolju, v normalni državi z normalnim pravim redom, bi Janković bil klošar, tačas ko ne bi bil v zaporu!
   Pri nas pa je župan glavnega mesta. To pove dovolj o tem, kakšna država smo.

 • dob

  NE OBSTAJA SVOBODA BREZ ODGOVORNOSTI
  Torej tudi neka pravica ne more obstajati brez odgovornosti za posledice pridobljene pravice, denimo do odlocanja z volitvami!

  • xtc

   Se strinjam s tabo,a zadnjič si me okrcal zaradi Pinocheta in Franca ampak,a se ti ne zdi ,da neka norost potegne za sabo nasprotno polni odgovor tak ali drugačen.
   In potem se ti zdi čudno ,da po takih norostih vzniknejo Pinočheti in Franci?
   Ne meni je povsem logično-narod je sit vsega in bo podprl vsakogar,ki obljubi vsaj malce normalizacije,ne zaveda pa se nove pasti in zadeva steče.Tako Franco,kot Pinohet nista bila samonikla,padla iz zraka bila sta odgovor na nekaj,kaj veš sam.
   Sktatka ,če nebi bilo prve neumnosti tudi ta dva nebi obstajala in ne se čudit,če bodo kmalu po EU rali Franci in Pinocheti kot mušnice.

   • dob

    Imaš popolnoma prav (če ne bi bilo prve neumnosti….).
    Le ne spomnim se, da bi te bil pokrcal zaradi Pinocheta… ali pa za kaj v zvezi z njegovim omenjanjem. Nekaj drugega je moralo biti, kar mi ni šlo prav.
    Kadar imam kaj proti, je to ponavadi takrat, ko nek komentator potegne ven krvavo maščevanje, jaz pa tega ne podpiram. Mislim da obstajajo druge poti.

    Normalna družba se brani z normalnostjo, ne z orožjem.
    Normalnost torej ne uporablja orožja.

    Da bi prišli do tega, da se moramo braniti z orožjem (da bi rekli: ja, kaj pa naj zdaj naredimo?!? Saj nam ne kaže drugega, kot da se branimo z orožjem…), je potrebno prej narediti (čakaj… štejem….) … ogromno napak ne samo ene. Ocenjujem, da kakih 1000 x 1000 napak!
    In vse so (bile) narejene – namenoma!

    Kar pomeni, da je človek prekleto dobro vedel (oziroma tisti, ki jih je izbral, da zanj odločajo) da so njihova dejanja in odločitve daleč od normalnosti. Na to je tudi računal!
    Vedel je, da zmaga primitivnejši in je s to zavestjo (v bistvu pa nezavestjo, ker je to slab namen) že začel.

    Tisti, ki to počnejo, NAMENOMA stvari zapeljejo daleč stran od Normalnosti.
    Skratka, vedno so vedeli, da bo na koncu vse to pripeljalo k umoru, pobijanju, obrambi z orožjem – in tudi zdaj to vedo, zato pa to počnejo. To enako velja za Cerkev, za komunizem, za fašizem, za nacizem in Islam!!!!
    Tisti, ki blebetajo o humanosti religij in Manifestov, se sprenevedajo!

    Na primer: ne moreš reči, da želiš dobro ljudem, če veš, da boš državo tako zadolžil, da se bodo med sabo pobili, ker dolga ne bo več mogoče vrniti. Dovolj za preživetje pa sami niso sposobni ustvariti.
    In tudi tega slovenskega državnega dolga ne bo ga mogoče vrniti, ker ga že v SFRJ ni bilo mogoče vračati. V bistvu je to isti dolg, ki se le nadaljuje. Isti ljudje, isti razlogi, isti vzroki – vzorec se ponavlja!
    Zakaj? Ker je zdaj namen isti, kot je bil tisti prej!

    Kje je tu kakšna humanost???? nadaljevanje starega – to da! Nekaj novega pa to ni.
    Šarec, da je nekaj novega? Novi obrazi? Walks like a duck, talks like a duck… it’s a fucking duck!

    • xtc

     Se strinjam s tabo a npr. v Španiji so levičarji pričeli požigati samostane,v in cerkve v ogenj pa žive metali menihe in redovnice,nato so pričeli z pobijanjem premožnih in vplivnihnekako na isto pot so stopili v Čilu in če si recimo v koži kot sta bila Pinochet in Franco ali brazilska hunta ali izbrati manjše ali večje zlo pač izbereš manjše, pobojev ne odobravam ampak ko zadeve prehudo uidejo iz pkontrole in ko je država pred totalnim kolapsom pač ne izbiraš veliko,seveda pa so uboji kar tako v tri dni daleč od demokracije,kot tudi ne trdim,da je bilo ravnanje omenjenih povsem pravilno ali opravičljivo,ampak vedno se postavim v dilemo človeka kaj storiti ,ko si v takem položaju kot on,ali rešiš državo ali jo pustiš propasti in izgubiš vse.Ni lahko,vendar je težava v tem ,da pač levičarji ne gredo z oblasti drugače kot s silo,kot si sam omenil pri Šarcu-po raci raca ampak to je šov za narod realno pa po Titu -Kučan in Kučan,in Kučan,ker človek ni bil demokratično izločen iz politike,sedaj oblast drži na silo s pomočjo vseh vrst prevar in intrig in nazadnje se bo oklenil tudi orožja in represije,kot je grozil na Ilovi goi.
     Skratka čemu potem obsojati Pinocheta ipd,če imamo tukaj nekako predhodnico tistega kar take nato požene v upor.
     Kajti ko se začno pojavljati levi prebliski v stilu,da bi lahko statistiko kriminalnih dejanj zmanjšali tako ,da posilstva,umore in rope,ki jih izvršijo ilegalni pritepenci nebi bila več kazniva (za njih) za naju pa-sma v kolapsu pravne države in potem se čuditi vzponu Franca,Pinocheta ali generalov?
     NE,torej za naju veljajo vse obveznosti in kup omejitev pravic,med tem ,ko za nekoga velja neomajno pa še oblast in davke bi ti predisoval in zakone pisal-ni čudno ,da bo narodu utrgalo in bo znorel.

     • dob

      Maščevanje je krog, ki sebe v rit grize. Ponavlja se!
      Če primerjam Sovraštvo z icebergom (ledeno goro!) in če si vse sovraštvo sveta predstavljam kot goro ledu (takšno, kot je potopila Titanic), potem se z vojno od te gore odkrhne ledu za en ta mali viski! Toliko se je ta gora z vojno zmanjšala.

      Nič. Nula.
      Ta pot torej ni pravilna. Kot nasprotje temu poznamo Jezusovo pot, ki svetuje “nastavi še drugo lice”.
      Jezus je pravilno ugotovil, da tista prve ređitev, z vojno in maščevanjem, ne vbodi nikamor! Druge poti pa tedaj ni znal rzaložiti, ker je bilo tedaj, ob njegovem času, na planetu premalo Zavesti!
      Človeđtvo je potrebovalo drugačne izkušnje, ki jih je lkadneje tudi dobilo, ker so se notranja emocionalna stanja človeštva z Renesanso, umetnostjo (litzeratuira, kiparstvo, slikarstvo, glasba….) hipijevstvom, računalniki… manifestirale še drugače, kot skozi umore in genocid!

      Kako torej drugače?
      ĐŽrtvovanje ni pot. Tukaj ima Cerkev manjko, ker to neumnost še vedno razglaša za edino rešitev; češ, ljudje se mroajo žrtvovati za Ljubezen, ker je šele to Ljubezen, kadar se Žrtvuje!
      V kresnici pa je edini rezultat tega rto, da je Hudič vesel (ker mu ljudje, in to zelo srčni! – sami skačejo v žep s tem, da se žrtvujejo). Tako Srce postane nefunkcionalno v Stvarstvu, neuporabno, otročje, neodraslo, in kar je najbolj pomembno: NEODGOVORNO!

      Pa smo zdaj tam, kjer se mora človeštvo zavedati, da je edipalizacija človeštva v odnosu človek-Bog Oče! In je komunistična Revolucija samo bedno odigrana simbolična (masovna, torej množična!) edipalizacija, propadla, jasno, ker je poskus nategniti realnost! In Boga! In Stvarstvo.

      Komunist ubije očeta (simboličnega, kot je denimo Car), potem pa kot nadomestilo sebe pokaže za boljšega od njega!
      Ali drugače povedano: če je Ruski Car, kot krvoločen vladar, (po interpretaciji boljševikov!) odgovoren za smrt 1 mio 70 tisoč ljudi med domačim prebivalstvom (preverljiv podatek), je komunizem v sto letih svojega obstoja pomoril blizu 200 milijonov ljudi.

      Komunist (prededipalec!) se lahko pohvali, da je dvestokrat boljši od “fotra”.
      Niti foter ni bil toliko krvoločen, kot je sin.
      Če ateist komunist pravi, d abOga ni, potem pa uzporabi “božje” metode, denimo vesoljni potop, potem bog je in je Stalin! kučan. Tito. Che Guevara. In tako se tudi pustijo častiti.
      Pravijo, da bga ni, potem pa se obnašajo kot neke ljubosumne pičkice z Broadwaya, ki se pustijo množicam oboževat. Če pa jih nihče ne jebe, so pa užaljeni in grozijo vsem naokoli. Boste že videli… Dražgoše in podobno… pa: še premalo smo vas… (tole slednje je obljuba za prihodnjič!).
      Da Boga ni?! Zakaj se pa obnašajo kot da so Bog.

     • dob

      Če zdaj naredim primerjavo med Očetom in Luciferjem, potem gre ta približno takole:
      Zunaj močno dežuje. Bog vljudno pozvoni na hišni zvonec in vpraša, če sme naprej, da ne bo stal zunaj na dežju. Nato v predsobi počaka, da mu služabniki sporočijo gospodarjevo voljo. Ko mu gospodar dovoli, da sme naprej, si sezuje čevlje in počaka, dokler ga nekdo pospremi v hišo. Tako to naredi Bog, ki je ustvaril VSE!

      Lucifer pa vdre v hišo in skupaj s celotnim spremstvom (od katerega je več kot polovica pravnikov) zasede vso hišo. Od gospodarja zahteva, da je takoj postrežen in obravnavan kot Bog. Oziroma, tako kot si on predstavlja, da je treba obravnavati Boga.
      Če se gospodar ne odzove dovolj hitro, mu Lucifer primaže klofuto, da gospodar odleti čez sobo. Ostali gledajo in se Luciferja bojijo. Gospodar se ga boji.

      Ko ob naslednjem dežju Bog potrka, mu nihče ne odpre. Ker je zunaj mokro, ne marajo, da jim moči po tleh.
      Ko pa zaslišijo Luciferjevo limuzino – on se namreč pripelje z velikim pompom – se mu že od daleč priklanjajo in mu odpirajo vrata, da bi pokazali svojo gostoljubnost, ker jih je počastil z obiskom.

      Lucifer je uspešen, ker ljudje igrajo njegovo igro. Igrajo Luciferjevo igro po Luciferjevih pravilih!
      Rezultat te igre, ki ji je ime uspešnost, v okolju, ki zahteva uspešnost, je ta, da uspešnost postane merilo za vse. Uspešnost lahko šteješ, primerjaš, se z njo postavljaš, jo daš v žep in jo neseš v banko. Kdor je bolj nečloveški, brezobziren in je večja surovina, se bo dlje obdržal na oblasti.

      Ljudje, ki ob okroglih obletnicah pokolov in pomorov skrušeno pravijo “Nikoli več….”, v sebi razmišljajo: Nasilje se vendarle splača, ker je uspešno. Bodimo pametnejši od drugih, nagovorimo jih, naj ne bodo nasilni, ker jih bomo tako laže nadzorovali, mi pa se svojemu maščevanju ne bomo odrekli, ker se nam splača.

     • xtc

      Ja se strinjam s tabo da socialisti zanikajo boga.
      Ja oni in partija in socializem hočejo nadomestiti boga in vero,oni so nezmotljivi,univerzalni-a dozdaj jim je narava vedno pokazala rdeči karton.
      Ja nasilje se jim je splačalo a kljub temu so propadli in še propadajo.
      Če sva razumna človeka se bova ob pojavu problema pogovorila,z levimi se to ne moreš,ker oni priznavajo le svojo agendo in nezmotljivost,če jim nastaviš ogledalo sledi nasino prepričevanje in discipliniranje v njihov pev in nato sledi kar pač sledi.

     • dob

      Oba socialna totalitarizma (fašizem-nacizem in komunizem), oba socializma (eden nacionalni, drugi internacionalni) sta v prejšnjem stoletju odkrito propagirala genocid. Komunizem ga še vedno. Medtem ko komunizem trdi, da je pomagal uničiti fašizem in nacizem, ima sam na grbi 6x več žrtev, kot druga dva totalitarizma skupaj!.

     • xtc

      No ravno to je absurd,da sta prva dva socialitma pobila komaj slabo četrtino predvsem tujih in da je “dobri ” socializem (in komunizem) pobil več kot 200 miljonov in to največkrat lastnih in kar napreje izkal sovražnike,ki jih ni in ni hotelo biti zato jih je proizvajal kot danes npr.Kučan in Fajonka,pa ZZB itd.

     • dob

      Zato pa niso podpisali resolucije EU o obsodbi vseh totalitarnih režimov.
      Raje glumijo “demokracijo” znotraj režimskega terorja.

      Zanje enakost pred zakonom pomeni: vse vas bomo enako sfukali.
      Za nas ste vsi enaki: ničvredni!

 • FRANC3

  Kakor je pojasnila parlamentarka Levice Mia Sydow Mölleby, “bodo tisti, ki so zgradili državo, imeli možnost odločati o njej”.
  Ja, 16, letniki so veliko prispevali k blaginji in izgradnji države. Tako kot v Slo večni študentje: Študirajo in študirajo in …., potem pa jamrajo, ker ne bo penzije.
  Osebno bi volilno pravico omejil samo na zaposlene in upokojenci: Edino ti gradijo ali so gradili državo. Vsi ostali so na sociali in koristijo delo in žulje zaposlenih. Ti samo razmišljajo, kaj bi od države dobili. Ko bodo aktivni pa naj odločajo o usodi države.
  Tipičen dokaz neumnosti volilne pravice za vse nad 18 let je: Levi radikalizem, ki samo zahteva pravice in bonitete je v porastu. Jasno, saj nič ne prispevajo v BDP, želeli pa bi samo prejemati (in to čim več). Zaradi tega imamo v Slo tako močne sindikate-samo zahtevati vse do onemoglosti, pa četudi država crkne.

 • ljubinica

  Z glasovi migrantov nameravajo levicarji na Svedskem vecno vladati.
  Dogaja se tudi ze v ZDA. Tradicionalno republikansko Kalifornijo so prevzeli demokrati. Kmalu naj bi se to zgodilo se Texasu ….

  • Sadako

   Večno vladati? Glej kaj se je zgodilo, ko so Srbi izbrali Tita namesto Draže in so se Albanci na Kosovu močno namnožili. Samo 51% vahabitov in komunistična večnost se bo zelo žalostno končala.

   • ljubinica

    Se strinjam.
    Napisala sem “nameravajo”. To ne pomeni, da jim bo uspelo.
    Na ozemlju bivse Juge si niso Albanci prisvojili samo Kosova, za razjokat je tudi situacija v Makedoniji ….

   • murgl

    Ja, a na žalost tudi za vse nas, komunajzarji pa bodo sprejeli muslimansko vero in spet bodo v trendu. To se pa niti čuditi ne boš mogel ker te žene bo.

 • učko

  Prasci LEVUHARSKI bi radi vladali s pomočjo divjakov !!!! Ne jim to pustit !!! Potolčte jih !!!!!

  • Sadako

   To bodo opravili kar njihovi “divjaki” sami.

 • Sadako

  Če so določene osebe pobijale Asadove komuniste in katolike, potem so pa te osebe dobile politični azil v Evropi. Zdaj mi povejte, če mislite, da bodo volkovi kdaj postale ovce in živeli skupaj z domačimi čipiranimi ovcami v ovčji staji?
  http://www.someonesbones.com/blog/fema-buys-50000-rfid-chips-from-sweden/

 • Staybell geenius

  Čakamo članek o prirejanju vidoposnetka novinarja CNN, ki naj bi odrinil pomočnico Bele Hiše.

  Vidoposnetek, s katerim je predstavnica za stike z javnostjo S.H. Sanders hotela “utemeljiti” odvzem akreditacije novinarju, ki se je drznil držati predsednika za odgovornost.
  Iz tega pričakujemo primerjavo med kriteriji, ki jih ima desnica za predsednika in za njegove kritike, ter zakaj njegovi navijači niso prav nič užaljeni, ko njihov idol serijsko žali vojne veterane, invadile ter grabi ženske za pičke, hkrati pa se čutijo osebno napadene ter zahtevajo najhujše kazni, ko nekdo poklekne med igranjem himne ali ko si novinar drzne opravljati svoj poklic.
  Vsak trenutek bo, ane OrbaNova?

  • Mare Kranjc

   Misliš ta posnetek in “prirejanje”, ki so si ga izmislili levičarski lažnivci tvoje vrste, ki upajo sebe imenovati celo za novinarje? Lažniva levičarska drhal, čisti sovražniki ljudstva, kot je povedal gospod Trump. Med njih lahko, brez slabe vesti, prišteješ tudi sebe! Saj so vse stvari, ki si jih naštel o Trumpu umazane levičarske laži, ki so že zdavnaj ovržene. Tukaj bom omenil le eno. Trump se je res hvalil, leta 2005 v zasebni moški družbi, da ženske lahko zgrabi za mednožje, kar pa je bila le hvala in nič drugega. Si videl posnetek mogoče ali kakšen dokaz, da je res zgrabil kakšno žensko za “pičko”, tako kot to imenuješ ti? Seveda da ga nisi, tako kot ga ni nobeden, ker ne obstaja! Le hvalisanje med moškimi. Ostale ovržene laži pa si lahko poiščeš sam, če znaš v google napisati kaj drugega razen CNN ali Trump is bad?
   Sedaj pa uživaj v “prirejenem” posnetku nekulturnega in neolikanega levičarskega ultra lažnivca Jima Acoste:
   https://youtu.be/zo7ORobbXPw

   • Staybell geenius

    Še vedno ostaja dejstvo, da se predsednik ZDA izogiba novinarskim vprašanjem, ki so bila popolnoma legitimna in nekontroverzna. Kakor se ima Trump za močnega voditelja, se neverjetno hitro razburi in zacepeta. Zakaj? Ker nikoli v življenju ni nosil odgovornosti za nič, niti za svojih 6 bankrotov.
    Najbolj patetično pa je brati take zapise slepega opravičevanja in kazanja s prstom na t.i. “levico” samo zato, ker vaš voditelj ne prenese niti minimalne kritike.

    • FRANC3

     Vprašanja novinarja kateremukoli predsedniku ali javni osebi: ”Kolikokrat na teden pa vi f….e z ženo in kolikokrat z ljubico”, je povsem legitimno, a je popolnoma nespodobno. Spodoben novinar si tega ne bo privoščil, kakšno usrane si pa to dovoli. V Slo je kar nekaj takšnih, ki si to upajo.

     • Staybell geenius

      Pa o čem ti palamudiš, kako fukanje, kake lubice, si sploh videl konferenco in o čem ga je spraševal?
      In kaj ima zdaj Slovenija spet zraven?? Govora je o Trumpu in njegovi tanki koži…

 • xtc

  Takole realno;Za kaj se torej gre?
  Levaki v EU se zavedajo ,da EU zavija vse bolj desno zaradi njih norost in da bo naslednja sestava EP verjetno ostro desna in z 2/3 ++++ ali več večine zato so začeli složno akcijo širom EU kako čim preje spraviti dovolj divjakov do volilne pravice,da bi trajno vladali ali pa prepovedati desne stranke zadnji tak poizkus je v SLO Šarčeva odobritev komisije za ugotavljanje kako se financiraj stranke iz tujine seveda je zopet najprej slika JJ in Orbana,Cerar ,ki mu je Rogič NAKAZAL KUP DENARJA Z DOKAZI PA SO TIHO,SEVEDA GRE ZA SPODNAŠANJE DESNIH STRANK IN USTAVI TEV NEZADRŽNE DRASTIČNE RASTI DESNIH STRANK V EU.
  Kaj je naslednja faza,levica bo na EU volitvah hudo potolčena kot liberali zelo verjetno bo isto na državnih ravneh,kjer bo verjetno padla tudi Merckelca (predčasno) in Macron tudi v Španiji bo šlo v desno,ker vala ne bodo levičarji mogli ustaviti bodo začeli v zružbi z muslimani in afričani z ulico in državljanska vojna se bo začela.
  Zagotovo bo EU civilizacija obstala kot tudi ZDA in Ruski del vendar pa bodo morali vsi skupaj s Kitajci vred složno stopiti skupaj ,da bodo zlomili kulturni marxizem,socializem,islamizem,izrujene družbene pojave in anomalije,kot je tudi Nosterdamus omenil to bo vojna,kjer ujetnikov NE BO,bo pa ta vojna zatona rdečezvezde in polmeseca za VEČNo in tisočleten mir bo naselil svet.
  Bo pa vojna trajala 20 let
  Skratka stvari,ki jih vidite so že druga faza vojne,čakamo le kje bo počilo najpreje.
  Mrtvi pa se bodo šteli v deset ali sto miljonih.

  • Staybell geenius

   hahahahaha ok

  • bednick

   Nobena vojna ne bo spremenila človeških možganov, tako da ne bluzi.
   Komunizem v možganih je v tem smislu večen.
   P,s,;
   moja stara mama je prebrala tvoj komentar rekši:
   a je ta mal prfukjen?
   Sem ji rekel, da ne mal.

   • xtc

    Tvoja mama je socialističen butelj,dete socializma zelo verjetno kje v JS ali državni službi,torej spužva ,ki ne rabi misliti ,ker zanjo misli država8partija).

    • bednick

     Tudi ta tvoj komentar je prebrala.
     Mi je rekla:
     no, a sem rekva.

     • xtc

      Kaj je rkla?
      Da je res ,davisi na državnih plečih?

 • Staybell geenius

  Če bi bila desnica pametna, bi molčala in začela novačiti te migrante med svoje volilce.
  Na žalost pa ne premore drugega kot avtomatske reakcije

  • FRANC3

   Noriš.
   Ti ljudje prihajajo za lepšim in ne za delom. Slovenci so v preteklosti hodili za delom in uspeli (vsaj v 95 %). muslimani se nimajo namena integrirati!

   • Staybell geenius

    In delo = lepše. Zakaj pa misliš, da gredo ljudje delati v tujino? Definitivno ne zato, da jim bo nato slabše.
    Kaj ima uspešno delo veze z integracijo?

    • stajerc5

     Opala! Tu si pa ze zelo blizu nasega slogana: Arbeit macht frei!

    • KP

     Debil. Zabit si kot ste vsi čefurji.

  • KP

   Debil. Saj te črnuhe ste že vi prasci levuharski znovačili. Kar mejte jih in upam da vam čim prej populijo tiste zarukane glavcice.. Obrezane in še kakšne…

  • Den456

   Med genijem in norcem je samo en korak, ti pa si od te točke naredil že cel pohod.

   • Staybell geenius

    Klasičen komentatorski zmazek, ko nimaš nič za povedati, ampak hkrati moraš vsem dati vedeti, da nimaš smisla za humor.

    • Den456

     Se pardoniram. Tvoji komentarji so genialna avtorska literarna dela.

     P.s.: sarkazem v tem mojem komentarju je očiten.

     • Staybell geenius

      A bejž no, “sploh nebi pogruntal”, če se nebi na koncu izjasnil.

 • Vince Blake

  Saj švedi niso edini, ki so prišli na to “briljantno” idejo. Španski socialisti so tudi glasno izražali podporu temu, da bi nezakoniti migranti dobili volilno pravico, za to se zavzemajo tudi ameriški demokrati. V ameriki so šli še dlje, saj v določenih volilinih enotah sploh ni potrebna identifikacija, da lahko nekdo voli. Husein Obama je javno pozval nezakonite migrante naj gredo volit, ker to baje ni kaznivo.

  Tudi pri nas se kažejo težnje po taki praksi predvsem v stranki Levica in podmladku SD.

  Človek se lahko upravičeno vpraša, če imajo ti ljudje sploh kaj pameti. Kratkoročno to seveda pomeni volilne glasove za levičarske stranke, dolgoročno pa uničenje države.

  Politike bi še nekako razumel, da se borijo za svoje privilegije in za svoje stolčke….in jim je pri tem popolnoma vseeno kaj se zgodi z državo kasneje, manj pa razumem ljudi, kateri ne bodo deležni ugodnosti “biti izvoljen”, a vseeno podpirajo to noro agendo.

  Verjetno večina levičarskih politikov razmišlja nekako v tem stilu: ” važno je, da smo čim dlje na oblasti in si nakrademo čim več, ko bo šlo pa predaleč, bodo pa itak prišli na oblast desničarji, ki bodo popravili, kar smo mi zajebali. Pa še umazani bodo (desničarji), ker bodo morali sprejemati nepriljubljene ukrepe”

  A se večina volilcev levice sploh zaveda, da vsi ti levičarski politiki živijo v izključno belih okrožjih in da tudi eden ne živi v getu?

 • Van Der Waals

  DOBR VSE V SMER DRŽAVLJANSKE VOJNE!

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • domovina mili dom

  Saj ni čudno , da se je Breiviku utrgalo.

  • xtc

   Glej Brevik ni začetek on je “posledica”,seveda pa je narobe to ,da se je znesel nad otroci,ki nimajo pojma,kaj jih umsko pohabljeni levaki učijo.

   • Djuro Sumar

    Breivik je proizvod desnice.

    • KP

     Bumbar. On je proizvod Švedske super politike.

     • Caesar

      Breivik je Norvežan.

    • xtc

     Topoumni bedak,Breik je posledica leve izrojenosti in umobolnosti in norosti,tusi vojna ki prihaja je posledica leve norosti,kot je bila španska v kateri je nato Franco za dolgo pospravil z levaki.

    • Sadako

     So vahabiti levičarji?

  • bojan

   Ko se bo začel upor evropejcev bo teh brevikov na milijone …

   • sunday

    upam, srčno upam !!!

 • antimur

  Kako značilno, samo grde babe podpirajo muslimansko okupacijo, na Švedskem Sydowa, v Nemčiji Merkelca, v Sloveniji Fajonka, Tomićka in celo krdelo grdob iz feminističnih združenj.

  • Slo hunter

   ja samo take grde grdavše, saj podporniki tudi niso neki manekeni, sami čefutarski smrduhi!

 • Brutus

  Ne vem, če naj to vzamem kot slabo tolažbo, da imajo tudi švedi leve idote, ko zavestno zaradi pokvarjenosti ali pa le neizkazane neumnosti svojemu narodu kopljejo grob. Vsaka podobnost s Slovenijo je namerna!

  • antimur

   Pred leti, ko sem še hodil v srednjo šolo, smo vse balkance in levake imenovali Švedi, takrat mi ni bilo jasno zakaj, danes mi je popolnoma razumljivo.

   • Slovenec

    Tako je.

 • Bandit123

  Kdo pa drug kot Šokić. Tebi se migranti prikazujejo podnevi in ponoči in boš moral poiskati psihiatrično pomoč, da te reši migrantofobije.

  • KP

   Ti pa si itak en usran migrant. Čefur nehvaležen!

 • Djuro Sumar

  Naj si kar želijo, vendar se jim ne bo uresničilo, tako kot se našim desničarjem ne bo uresničilo priti na oblast. Eno so želje, drugo realnost.

  • KP

   Saj tudi tebi in nobenemu zarukanemu čefutarju ne bi smeli dati volilne pravice,pa zdaj kar je je..

   • Djuro Sumar

    Saj pravim, eno so želje, drugo realnost.

    • xtc

     Realnost za vas še pride in nebi se je veselil.

     • Djuro Sumar

      Realnost je tisto, kar je danes, tisto kar prihaja pa je bodočnost.

  • Kapodistrias

   Važno je, da desnica zmaguje po celi Evropi – Slovenistan bo postal nepomemben osamljen otoček v takšni Evropi, žal.

   • Djuro Sumar

    Nobene spremembe, Slovenija je itak že danes nepomemben delček. Zato pa sem prepričan, da je škoda, ker so Jugoslavijo uničili, saj bi igrala vidno vlogo v EU. Ampak kar je je. Posle jebanja, nema kajanja.

 • Oregon

  kake budale so te nepof. babe

 • skorpijon93

  to bo vojna ! sem prištejte še tehnološki napredek ki bo zmanjšal delovna mesta , gotovi smo !

 • Slo hunter

  Najbolj mi je smešno ko homosexualni podporniki golazni in levaška svojat vabi mohamedanarske opice v evropo, a ti isti islamisti mečejo pedre iz streh! Tukaj je dokaz, kako imajo podporniki golazni okvarjene možgane, saj poleg tega še mislijo, da bodo ti islamski dezerterji delali za njihove penzije! Znano je, da se levičarji rodijo brez polovice možganov in da jim je bebavost v zibko položena!

  • šmentanamuha

   Fajn si se razkuru.

 • if

  Levičarji uvažajo okupatorje!
  Ta doslej najboj hinavska kolaboracija levičarjev z okupatorjem presega levičarsko kolaboracijo z nacisti v času spetember 1939 in junij 1941.

 • Slovenec

  Ja, seveda bodo levičarji v Sloveniji tezili k temu, da bi migrantom in jugovicem hitro dali državljanstva. Ljudje pa nič, volijo take, ali pa sploh ne gredo volit.

 • to_mi_delaj

  bom dal njeno sliko v wc, da ko jo pogledam da se lažje userjem.

 • tarantela

  Nič takega, pri nas že imamo tak zakon:

  V evidenci volilne pravice so po uradni dolžnosti vpisani vsi državljani (ne glede na prebivališče), državljan EU (z dovoljenjem za stalno prebivanje in s prijavljenim stalnim prebivališčem ali s potrdilom o prijavi prebivanja in prijavljenim začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji) in tujci, državljani tretjih držav (z dovoljenjem za stalno prebivanje in s prijavljenim stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji), ki lahko uresničuje volilno pravico na podlagi sistemskega zakona.

  Od vrste volitev pa je odvisno, kdo ima dejansko volilno pravico na posameznih volitvah (npr. tudi tujci). Sistemska zakonodaja torej določa kateri volivci, vpisani v evidenci volilne pravice, bodo vpisani na volilne imenike za posamezne volitve oz. glasovanja.

  • slosin

   ne, koza, spodaj si poglej, kdaj je bil sprejet zakon….

   (vsebina in sestava evidence volilne pravice)

   (1) V evidenco volilne pravice se po uradni dolžnosti vpiše volivka ali volivec (v nadaljnjem besedilu: volivec):

   1. državljanka in državljan Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: državljan Republike Slovenije);

   2. državljanka in državljan druge države članice Evropske unije z dovoljenjem za stalno prebivanje in prijavljenim stalnim prebivališčem ali potrdilom o prijavi prebivanja in prijavljenim začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: državljan Evropske unije);

   3. tujka ali tujec (v nadaljnjem besedilu: tujec) z dovoljenjem za stalno prebivanje in prijavljenim stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

   Št. 213-12/13-1/26

   Ljubljana, dne 19. novembra 2013

   EPA 1338-VI

   Državni zbor
   Republike Slovenije

   Janko Veber l.r.

   Predsednik

   • Mojca pokraculja

    Bravo ! Edino pravilno !

  • Mojca pokraculja

   Umazanka potuhnjena, si prebrala tu spodaj od @slosin kdaj je bil sprejet zakon ?!
   2013 !!!
   Spet si se potuhnila, kot vedno ko ti nekdo dokaže kako lažeš, potvarjaš in širiš dezinformacije. Bolano do konca !

 • to_mi_delaj

  Pri tej bi rekel da so ji možgani iz glave ven padli.

  • Marijana Gregorincic

   nima kaj ven past ker

   jih sploh nima

 • Kapodistrias

  Ne samo ona, cela Švedska je popolnoma “zglajzlala” (iztirila).

 • Matt von Glanz

  Resnično resnično, povem vam!

 • KAPIBARA

  Naj si vzamejo za vzor, arabske države, ketri prebivalci so v manjšini, napram prselencem, kateri bivajo uradno s papirju, NISO ilegalno ilegalni ilegalci. Imajo pravico tam živet, delat, se množit.. NIMAJO pa pravice “političnega življenja “.. !!

 • KAPIBARA

  Nihče nebi smel imeti bilokake državne pravice, če se ne zna uradno sporazumevat v uradnem jeziku države !!
  Sindrom Makedonije..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!