To so ukrepi, s katerimi bo Avstrija resno zaostrila politiko do nezakonitih migrantov

Foto: STA

Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka in obrambni minister Hans Peter Doskozil sta danes predstavila obsežen paket zakonov, s katerimi naj bi med drugim razširili možnost prisilnih preselitev (deportacij). “To je pomembno opozorilo za tihotapce ljudi,” je dejal Doskozil.

Avstrija želi v prihodnje povečati pritisk na ilegalne migrante. Avstrijska vlada je danes sprejela osnutek paketa zakonov, v katerih so med drugim predvidene strožje kazni za zavrnjene prosilce za azil, ki ne zapustijo države. Paket zakonov naj bi še pred poletjem sprejeli v parlamentu.

Prosilce za azil, ki so jim zavrnili prošnjo in se lahko varno vrnejo v domovino, bodo lahko kaznovali s plačilom globe v višini 5 tisoč do 15 tisoč evrov oz. bodo morali v zapor, če ne bodo zapustili Avstrije. Podaljšati nameravajo pripor za tiste ilegalne migrante, ki čakajo na izgon iz države, iz deset na 18 mesecev. Vzpostavili bodo tudi tako imenovane centre za vrnitev, na primer v tranzitnih delih letališč, kjer bodo lahko pridržali ljudi, ki jim za vrnitev v domovino manjkajo potrebni dokumenti.

Za vrnitev v domovino jim bodo dali denar
Zavrnjenim prosilcem za azil, ki ne bodo sodelovali v postopkih, bodo odvzeli osnovno pomoč. Teh je trenutno okoli 2 tisoč. Migrantom pa nameravajo vrnitev v domovino narediti tudi bolj vabljivo. “Osebe bodo dobile denar, da si bodo lahko v domovini ponovno ustvarile življenje,” je dejal Sobotka.

Foto: epa

Doskozil pa je dejal, da bodo sprejeli tudi natančen kazenski postopek za tiste, ki se bodo kljub zavrnitvi prošnje za azil ponovno vrnili v Avstrijo.

M. P., STA

 • Olga

  To je državotvorna drža! Bravo Avstrijci!

 • if

  Avstrija+Madžarska+Poljska+Češka+Slovaška=solidno gospodarsko in politčno sidro evrokulture.
  Če bi se k tej navezi priključili še Slovneija in Hrvaska, bi nastala močna geografsko politična in gospodarska os Jadran-Baltic.

  • Vstrajnik

   Ja, kadar narod v Sloveniji ne bo več izvolil komunistične oblasti in pospravil staro in mlado udbomafijo.

  • Olga

   To je tudi cilj Kolinde Grabar Kitarovič! “Naši” bi pa raje imeli Putinovo Potemkinovo vas!

  • samsara

   Kaj hrvaških lekcij pa tebi nikoli ni dovolj kajne?

  • sodnikisozločinci

   To bi bila najboljša pot za Slovenijo. Če bi se tej zvezi držav priključile še baltske države in mogoče, res samo mogoče Romunija in Bolgarija, bi nastala gospodarsko in politično zelo močna protiutež Nemčiji in Franciji ter ZDA in Rusiji. Bi pa morala v tej zvezi imeti največjo moč Poljska, ne pa Avstrija.

  • RATATA

   Slovenija je napoti hrvatski do nemške Austrije,
   Austriji pa je na poti do Jadranskega morja in hrvatske.

 • šmentanamuha

  Migrantom pa nameravajo vrnitev v domovino narediti tudi bolj vabljivo. “Osebe bodo dobile denar, da si bodo lahko v domovini ponovno ustvarile življenje,” je dejal Sobotka.
  Sej pravim, že eno leto zastonj turizma v Evropi se splača. Niso toti tolk nori, kot mi mislimo.

 • totex39

  To je pravi način, da se počasi rešijo teh nazakonitih migrantov na svojem ozemlju. Vse države bi morale delovati v to smer ne pa tako kot to naroča stari Juncker v Bruslju.

 • RATATA

  Da ima Austrija ogromno refuđijev (več kot avtohtonih Slovencev) se vidi tudi v neomembi slovenščine v ustavi tistega dela dežele Koroške, ki je pod upravo Austrije.

 • janez.pokoncni

  “Osebe bodo dobile denar, da si bodo lahko v domovini ponovno ustvarile življenje,” je dejal Sobotka.

  Čez par mesecev bodo zopet tukaj, takrat rojeni par mesecev kasneje in doma iz druge vasi. Če prihajajo iz vojnega področja, potem si tudi z avstrijskim denarjem ne bodo mogli ustvariti življenja, če pa ne prohajajo iz vojnega področja, je to fantastično kretenski “ukrep”.
  Da so Avstrijci povsem zagreznili je jasno vsakemu, ki se zapelje že do Graza, da se o Dunaju ne pogovarjamo.

  • sodnikisozločinci

   Že Celovec je čista jeba, narod je ali apatičen, ali besen. ali pa evforičen kar velja za multikulti leve zblojence. Ne morem razumeti mladih Avstrijcev, da ne znajo predvidevati , kakšno sranje jih čaka v ne tako daljni prihodnosti zaradi njihovega neumnega sprejemanja tujcev.

  • Antonius

   Şlovenski janez.pokončni, upam, da so Avstrijci toliko pametni, da bodo vsem zavrnjenim šeriatarskim primerkom odvzeli prstne odtise. Prav zato, ker so zagrizeni.

 • Darth Vader

  avstrija je že od konca druge svetovne vojne dalje predmet socialnih eksperimentov……al dejansko mislite, da je kakšen narod v resnici tako zabit in izprijen da pošlje na evrovizijo pićko po imenu Conchita Wurst (Klobasa), ki zgleda v faco tako kot jezus kristus v zlatih letih? kulturni marksizem in multikulturni eksperimenti….bomo videli, kako bo sedaj, ko je dežela koroška bankrotirala zaradi Hypo…koliko jim bo multikulturna delavna sila kaj dvignila BDP s socialisti na oblasti….

 • neny

  Namest, da bi jih odpeljali k Merklovi. Politične budale so krive za vse brez posledic.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOO !!! ! !!! SKRITA-PRIKRITA ZLOBA DANAŠNJIH VODITELJEV !!! ! !!!

 • lauraas

  A zdaj Svet Evrope ne bo nič napadal?

 • Novakec1

  Denarja bo glih do južne meje pol nej se pa znajdejo. V žico bodo pa štrom napelal!

 • Novakec1

  Na Dunaju ne bo več novoletnega koncerta in plesa

 • Zgornji

  KOOOOOOONČNOOOOOOO !!! ! !!! Bebci slepi zlobni vladni so žal zamudili že precejšen del časa … ampak, vsaj malo se premika, …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!