To sta prvi znani, komaj 8- in 18- letni, žrtvi barbarskega napada v Manchestru

Foto: Twitter

18-letna Georgina Callander je bila prva znana žrtev tragičnega terorističnega napada v Manchestru, za katerega je odgovornost že prevzela skrajna teroristična organizacija Islamska država. Druga znana žrtev je komaj 8-letna Saffie-Rose Roussos. Dekličini svojci in znanci že izrekajo sožalje ob njuni prerani smrti. 

Prva znana žrtev ponedeljkovega terorističnega napada v manchestrski areni je 18-letna študentka zdravstva in socialnega varstva Georgina Betthany Callander. Georgina, ki je bila velika navdušenka nad ameriško pevko Ariano Grande in je v preteklosti z zvezdnico že objavila fotografijo na družbenih omrežjih, se je udeležila pevkinega ponedeljkovega koncerta.

Pod fotografijo z zvezdnico izpred dveh let je zapisala: “Hvala ti za vse, draga moja. Pogrešam te.“

Že v nedeljo je Georgina objavila na Twitterju, da koncert nestrpno pričakuje
Georgina je bila v eksploziji, ki je odjeknila po zaključku koncerta, močno poškodovana in so jo, po poročanju Evening Standarda, med prvimi pripeljali v bolnišnico. Tam je, v navzočnosti mame, malo za tem, podlegla prehudim poškodbam. Osemnajstletnica je ena izmed 22 žrtev, ki so zaradi okrutnega napada veliko prezgodaj izgubile življenje.

Georgina Betthany Callander (Foto: Twitter)

Na Twitterju se so njeni smrti že poklonili prijatelji, ki jo bodo hranili v srcu kot čudovito dekle z najljubeznivejšim srcem in dušo. Tudi vodstvo Runshaw College, kjer je Georgina študirala, je že izrazilo sožalje, zapisali so, da so z družino in prijatelji v mislih in molitvah. Šola je zagotovila pomoč in svetovanje vsem bližnjim. Na najstničino smrt se je odzval tudi britanski igralec Sean Maguire, ki je Georgino srečal v aprilu in je na Twitterju izrekel sožalje njeni družini ter vsem svojcem še neimenovanih žrtev.

Vest o smrti komaj 8-letne Saffie-Rose Roussos pa je zlomila srca številnih. Ravnatelj šole Tarleton Community Primary School, ki jo je deklica obiskovala, je dejal, da je bila Saffie-Rose prelepa deklica, sicer tiha, a skromna in ustvarjalna. V spominu pa bo za vedno ostala kot polna topline in dobrote. Šola se zdaj osredotoča na pomoč sošolcem in osebju, k pomoči je poklicala tudi lancashirski okrajni svet. Dekličina mati in sestra sta sicer še v bolnišnici zaradi ran, ki jih je povzročil šrapnel.

Saffie-Rose Roussos (Foto: Twitter)

Z. V.

 • TOML

  Socialistična multikultura.
  Tist, ko socialisti zaradi priseljevanja naše lepe otroke menjajo
  za muslimanske teroriste.!
  Ne volte socialistov , socialističnega pederizma in multikulture!

 • PikaPolonica

  Naj počivata v miru.
  Teh ljudi, ki povzročajo grozote drugim, ne razumem, kaj je to v njihovih glavah…kako je lahko človek sočloveku krut.

  • Igor Kavalar

   Za njih so vsi neverniki, ki ne mislijo tako kot oni. Vse mislijo pobiti, ker jim je tako naročil bog prek svojega preroka in za nagrado jim bog obljublja nebesa vsem ostalim pa pekel. Tako pač razmišljajo teroristi IS.

  • soc

   Vsi religiozni fanatiki so psihopati. Živijo za svoj cilj in vsa sredstva, ki jih religija dovoljuje ali vsaj ne prepoveduje, so dovoljena za njegovo doseganje. Žal islam tako kot komunizem, njegova močno posodobljena in devetnajstemu stoletju prilagojena verzija za reveže, ne prepoveduje ničesar, kar se tiče nasillja nad “neverniki”. Nasprotno. Večina partizanskih partijskih “herojev” in ta islamski samomorilec so šli v smrt z željo potegniti s seboj čimveč nevernikov. Krščanstvo (z izjemo določenega obdobja, nasilnega pokristjanjevanja v srednji Evropi, konkviste in Torquemade) in budizem sta s svojo zapovedano etiko tu na drugi strani meje, zato so njuni fanatiki nenevarni za okolico.

   Normalni razum pa pri morilcih tega tipa odpove.

   • Goran Hvala

    Fanatik je fanatik….

  • samotoje

   Teh grozot si ne moreš razlagati na podlagi krščanske etike. Islam je v svoji biti nasilna ideologija (ne religija!!!), ki se zelo malo ukvarja s človeškim življenjem. Treba je razumeti, da smo “neverniki” za muslimane manjvredni primerki, ki jih ni treba pustiti živeti. Slovenci to težko razumemo, ker smo imeli v glavnem opravka z Bošnjaki, ki so (bili) muslimani iz drugega, sekularnega okolja.

 • garfi

  krivci za to so znani že dolgo pred napadom
  libertardi in leftardi in so barbari

 • Olga

  Krivci: Junker, Merklovo, Cerar, Soros in vsi skorumpirani politikanti a la Fajon, Vajgl!

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.
   Vsa tale gnila golazenska sodrga katera jih je privlekla v europo je odgovorna.
   Na žalost pa ravno te golazni ne doletijo take explozije,ker smrduhi ne hodijo na javna območja.

   • Olga

    Jih bo pa doletela kazen, saj bodo ljudje izgubili potrpljenje!

 • Antonius

  Brezskrbna razigrana mladost. Nikdar več se jo ne bodo dotaknile ljubezen, sanje, nasmeh in sreča.
  V mislih, živim žalost z nesrečnimi svojci.

 • Goran Hvala

  A ste zdej ze vsi v barvah anglije in molite za manchester….

  • Olga

   Samo gnusoba kot ste vi, si lahko dela norca iz smrti otrok in mladostnikov!

   • Goran Hvala

    Se ne delam nic norca…sam vprasam ce ste vsi odeti v barve anglije…zame pac angleski otrok nicnic vec vreden kot bilo kateri drugi otrok…otrok je otrok…za enimi jokate ob smrti drugih se naslajate..in jaz sem gnusoba…heh…

    • Olga

     Iz odgovora vidim, da globoko sovražite in to sovraštvo pripisujete drugim, čisto po komunistično! Tudi z zagovarjanjem genocida se naslajate samo vi in vam podobni! Gnusoba!

     • Goran Hvala

      Ce kdo trenutno sovrazi si to ti dragica….jaz ti sam napisem da so zame vsi isti pa me se zmeri zmerjas…ti pa res prebija ocitno…

     • Olga

      ??? Spet vaše blodnje! Lep dan!

     • Goran Hvala

      Enako…

  • tramal

   Ti si pa verjetno še vedno v rusko srbijanskih barvah .

   • Goran Hvala

    Drgac barve so iste a niso.?..al mamo mi kaksne vijolicaste pa rumene vmes?

  • Clemen J.

   ne sedaj že kurimo korane

   • Goran Hvala

    Pol jih je pa velik v vasem koncu…tle pr nas ni nobenga…pa ga se sam zelim imeti.za v zbirko ostalih bukvic..sam original…pac zbiram stare zadeve…

 • jan

  Tragično je, da ni nobene rafleksije ob vse bolj pogostih terorističnih dejanjih v Evropi. Ni nobenega razmisleka o vzrokih in posledicah teh brezumnih dejanj. Očitno zato, ker ga ne sme biti. Ni politično korektno. Ljudje lahko umirajo, samo da ohranimo politično korketnost v odnosu do ljudi, ki do nikogar niso korektni. Čez nekaj dni bo dogodek pozabljen in spet bomo priče propagandi, ki nas bo prepričevala, da je belo črno in črno belo. Vse skupaj spominja na pometanje žerjavice pod preprogo. Lahko izbruhne požar.

 • xtc

  Težava ;ki se v vsem tem vse bolj izrisuje je grozljiva zadevo lahko okarakterizirate ;kot terorizem;vendar zadeva ni tako enostavna kot se zdi;kaj bo ko bodo nekateri pridigarji;ki že in še bodo začeli pridigati;da so koncerti v naprotju z Koranom in jih je treba prepovedati;kot nekatere druge stvari:Kaj tedaj?
  Kaj bo ko bdo začeli groziti ;da koncerta ne sme biti sicer bodo ukrepali:Skratka te žrtve naj bodo opomin ;kaj bo sledilo če se norost ne ustavi in ne izkorenini_žrtev bo še več ali pa bodo prevladali ekstremisti;ki se jim bodo politiki zaradi polituične korektnosti uklonili in raje stisnili lastne:Skratka dilema je velika:

 • Clemen J.

  Islam religija miru! zgleda da mir ubija!

 • xtc

  Neverjetna hipokrizija novinarjev in politikov;ter lažno objokovanje žrtev;drugače pa figa v žepu:
  Zakaj?Zato;ker v imenu politične korektnosti nihče ne upa na glas povedati ;da večina muslimanov ne odobrtava koncertov ter zahodnih vrednot niti nočejo jasno povedati;da je treba muslimansko skupnost z ostrimi ukrepi prisiliti k asimilaciji ali pa odselitvi:Seveda je to nekorektno in v nasprotju z doktrino multikultija ;ki je propadel:Namesto ;da bi poolitiki zaščitili muslimane;ki se želijo integrirati_s tem tvegajo jezo svojih;raje npletzajo o človekovih pravicah;strpnosti ipd jajcih;kar vse bolj spretno izkoriščajo radikali in zmerne stiskajo v kot in kmalu boste imeli vse radikalne_kaj tedaj:Skratka Eu politiki s svojimi praznimi glavami so EU VEČJI sovražnik kot Isis inAL kHAIDA SKUPAJ:

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Zanimivo, kako ob takih odvratnih podmuklih zahrbtnih in strahopetnih zlocinih kozjejebcev nikoli ni nobenih levuharskih komentarjev!? Poserjem se na vsakega, ki odobrava multikulti idiotizem, sprejema sobivanje s kozjejebci in podpira nelegalne migracije! Izgnat vse muslimane iz Evrope! Vse do zadnjega!!!

 • Dostmamrecesije

  Potem bomo pa brali, da so spet aretirali ene fanatika, ki je kao sodeloval s tem. VB točno ve, kdo so te fanatiki, ki so istočasno teroristi. Preprosto jih izgnat nazaj v Sirijo in se na tam sred puščave razstelijo. Noben jih ne sili, da morajo živet v tej EU.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Baje je bil razfukan kozjejebec policiji znan!?!? Zakaj torej ali ni bil v kehi ali pa pod zemljo?!?!? Zakaj se caka, da sam crkne na nacin, ki si ga je sam izbral in zraven mori nedolzne Evropejce, povrhu se otroke!?!?!?

 • Olga

  Sedaj bodo pa po vojaki na ulicah! Namesto, da bi odgovorni politiki odstopili in takoj ustavili nezakonite migracije! Vse teroriste, tudi “domače” bi bilo treba zapreti do smrti, brez možnosti pomilovanja!

  • sunday

   pobiti – vse podganje iztrebke pobiti še preden sploh postanejo teroristi!!!

 • MladiLiberalec

  R.I.P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!