Tolpa moških iz Bližnjega vzhoda z žago napadla judovska brata v pariškem predmestju

Foto: epa

Skupina moških je v pariškem predmestju ugrabila in zlorabila judovska brata, ki so ju po navedbah njunega očeta pretepli in napadli z žago. 

Armand Azoulay, vodja judovske skupnosti v pariškem predmestju Bondy, ki se nahaja enajst kilometrov severovzhodno od središča Pariza, je povedal, da sta bila njegova sinova, stara 29 in 17 let, prisiljena zapustiti cesto in sta morala slediti skupini moških, ki so imeli bližnjevzhodni videz.

Napadalci so prisilili brata, da ustavita svoj avtomobil, eden izmed njih pa je po besedah Azoulayja zagrabil enega izmed njegovih sinov za vrat in mu zagrozil z žago. Poskušal je odrezati enega izmed prstov njegovih sinov, a mu to na srečo ni uspelo. Kljub temu so se sprva pojavile govorice, da so mu prst odrezali, vendar je Azoulay povedal, da temu ni bilo tako.

Šlo je za antisemitistični napad
Policijsko poročilo je razkrilo, da sta bila brata po dogodku v šoku, zaradi česar so ju odpeljali v bolnišnico. Voznik in potnik iz napadajočega vozila sta po navedbah i24NEWS brata zmerjala z antisemitističnimi slogani, vključno z: “Umazana juda, umrla bosta!”

Francozi so v zadnjih letih tarča antisemitizma, zato ne preseneča podatek, da se je samo v letu 2015 kar 8.000 francoskih judov preselilo v Izrael. Leto 2015 je bilo leto, ko je džihadistični strelec, ki je bil povezan z napadom na časnik Charlie Hebdo, ubil štiri jude v trgovini, v kateri so prodajali hrano košer, ki je pripravljena na poseben način in v skladu z judovsko tradicijo.

Foto: epa

Francija ima največjo množico judov v Evropi, ki je ocenjena na 500 tisoč do 600 tisoč oseb. Po navedbah raziskovalcev naj bi polovica vseh živela v bližini pariškega glavnega mesta, njihovo število pa v zadnjih 15 letih nenehno upada.

N. Ž.

 • Lord H.

  Le kdo bi utegnili biti napadalci?

  A: Amiši
  B: Budisti
  C: Harekrišnovci

  • rubec

   Sin od Zlatka Zahoviča.

   • Lord H.

    Seveda, slovi kot krvoločen Jehovec.

    • rubec

     Hehe

     • Lord H.

      Zadnjič je tolpa enih uletela v nek bar in rezala prste vsem gostom, ki niso imeli s seboj čolna ali vsaj napihljivih rokavčkov.

  • sprehajalec

   D. Levičarji. Oni ne marajo Judov in bankirjev…

  • neny

   judovski provokatorji.

 • Olga

  Zahvalijo naj se Židu i n zločincu Sorosu! Ali res morajo ljudje vse doživeti na lastni koži, da razumejo?? Niso samo židje doživeli holokavsta! Doživeli so ga tudi drugi narodi, tudi Slovenci! Slovenci celo od lastnih sodržavljanov! Vsak zločin JE ZLOČIN, neglede na pripadnost žrtve! Ni nobenega opravičila!!

 • renee

  Kaj vse ne vidiš v Franciji..samo avtohtonega Francosa šele zaslediš tam nekje bogu za hrbtom.

  • RATATA

   Pod sodom

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!