Trump Clintonovo poziva na test za droge – na zadnjem soočenju naj bi bila zadrogirana

Foto: epa

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je svojo tekmico Hillary Clinton obtožil, da je bila med med njunim zadnjim soočanjem pod vplivom drog in zato pozval k temu, da se oba pred začetkom naslednjega soočenja testirata.

Prav tako je Trump označil predsedniško kampanjo kot ponarejene oziroma zmanipulirane volitve. Komentar je prišel po tem, ko je bil v javnosti objavljen posnetek, v katerem je izrekel nespodobne pripombe na račun žensk.

Britanski BBC poroča, da naj bi rezultati anket kazali, da Trump zaradi tega izgublja glasove v nekaterih ključnih državah.

Trump trdi, da je bila Hillary med debato pod vplivom drog
Na srečanju v New Hampshiru je Trump izjavil, da je bila Clintonova med nedavnim soočanjem pod vidnim vplivom drog ter dodal, da je po koncu debate le komajda prišla so svojega avtomobila. Pozval je k temu, da bi se naslednjič morala testirati oba.

Za svoje trditve po poročanju BBC-ja ni navedel nobenega dokaza.

Trump opozoril na koruptivnost medijev
Število osebnih napadov na demokratsko kandidatko se povečuje. Nedavno je izjavil, da če bi bil on izvoljen za predsednika ZDA bi Clintonovo zagotovo spravil za zapahe. Zatrdil je, da ni dovolj vzdržljiva za opravljanje tega dela, sedaj pa jo je obtožil, da zlorablja neko vrsto drog.

V svojih zadnjih govorih je zaostril svojo retoriko in pričel opozarjati na dvom glede poštenosti predsedniških volitev, pri čemer se sklicuje na koruptivnost medijev, ki v javnosti širijo lažne obtožbe in popolne laži. 

Mogoče na podlagi anket Trump res izgublja glasove, a vendarle njegovi dogodki privabljajo na tisoče ljudi, kar pripomore k zbiranju sredstev za vodenje njegove kampanje.

Foto: epa

Foto: epa

V štabu Clintonove izkoriščajo posnetek v svoj prid
Medtem v volilnem štabu Clintonove izkoriščajo Trumpove izjave glede žensk v svoj prid. Robby Mook, vodja kampanje Clintonove, je izjavil, da v javnosti ne bi smeli podcenjevati pomena udeležbe na volitvah, ker je enega izmed kandidatov strah, da bo na volitvah izgubil.

Foto: epa

Foto: epa

Mook je napovedal, da tokrat pričakuje rekordno udeležbo na volitvah, saj verjame, da bodo volivci spregledali Trumpove “sramotne” poskuse spodkopavanja pomena volitev, le nekaj tednov pred njihovim začetkom.

N. Ž.