Trump imenoval novega direktorja ameriške tajne službe CIA

Mike Pompeo (Foto: epa)

Novoizvoljeni bodoči predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je za kandidata za mesto direktorja tajne službe CIA predlagal kongresnika Mika Pompea, poroča Reuters.

Mike Pompeo, predstavnik Kansasa, ki ga je Trump predlagal za kandidata direktorja CIE, se je na ponudbo odzval pozitivno. Govori se, da bi naj na ponudbo pristal prejšnji teden, ko se je dobil s Trumpom.

Na odločitev Trumpa naj bi vplivalo ozadje izbranega, saj se je več časa ukvarjal s področjem ameriške vojske in je izredno sposoben, je še poročala RT.

Mika Pompeo, ki prihaja iz Kansasa, je tudi del konzervativnega Tea Party gibanja. Diplomiral je na Harvardu, uveljavil pa se je tudi med republikanci. Svojo podporo je sicer dal Trumpovemu tekmecu za republikansko nominacijo Marcu Rubiu.

Republikanec pa je bil odkrit tudi v svojih stališčih v zvezi z NSA ter dejal, da upa, da bo Snowden, ki je razkril skrivne programe nadzora ZDA, bil pravnomočno obsojen.

Snowden bi moral biti vrnjen iz Rusije v ZDA, kjer bi lahko prisostvoval pravnemu postopku. Menim, da bi za svoja dejanja moral odgovarjati, saj je izdal moje, vaše in ostale prijatelje v vojski, ki so vsakodnevno izpostavljeni nevarnsti,” je dejal Mike Pompeo.

Pompeo pa je tudi ustanovitelj podjetja Thayer Aerospace, ki se ukvarja z razvojem in izdelovanjem gospodarskih in vojaški letal. Predsedoval pa je tudi podjetju Sentry Intertnational, kjer se je ukvarjal z razvojem opreme naftnih polj.

Trump pa si je izbral tudi novega svetovalca s področja nacionale varnosti, upokojenega generala Michaela Flyyna.

K. Ž.

 • Olga

  Trump postavlja ljudi z integriteto in moralnim kompasom!
  Prav je tudi, da se Snowdna kaznuje, saj je izdal lastno domovino in ogrozil vojake na misijah po svetu!

  • dob

   Po tej logiki bi bilo treba v šestdesetih Boba Dylana ustrelit, ne pa da mu dajejo Nobelovo nagrado.

   • Adolf Hitler

    NE SIKIRAJ SE MOJ KAMERAT TO SO TISTI KI ŠČIEJO PROTI VETRU

   • Olga

    Kljub vsemu, gre za dva različna sistema! Na eni strani parlamentarno demokracijo, z delujočim pravosodjem! Na drugi strani totalitarnim, enopartijskim sistemom, kjer je imelo pravosodje nalogo obračunati s političnimi nasprotniki!
    Slab namen nima nikjer pravico do tajnosti! Ravno Amerika ima zelo razvito raziskovalno novinarstvo!

    • dob

     Saj Te razumem in se do neke mere s tabo tudi strinjam.
     Vendar je v mojem (s)miselnem svetu prepozno, da bi svet ločeval na “boljšega” in “slabšega”. Svet je eden. In tako ga gledam: svet vidim kot enega.
     Lahko, da je boljši in slabši, toda zame – ni dovolj dober. Nočem ga boljšega ali malo bolj boljšega od boljšega. Celo najboljši ne vem kakšen bi bil. Ali pa vsaj za zdaj še ne vem kakšen je, kadar je najboljši.

     Hočem ga dovolj dobrega. Da bo meni dovolj dober in vsem drugim. Dovolj dober še nikdar ni bil! Zdaj nastaja.

     Skrite združbe, i vodijo svet, ki se skrivajo za tajnimi arhivi, ki eden drugemu pišejo tajne naloge, uredbe in povelja,,,, to ni dovolj dober svet. Zame že ne. Ni več časa za polovičarstvo in za poti, ko je še vsa pred nami, ki jo moramo prehoditi. In hoditi je treba hitreje, pa vendar ne hitreje kot lahko hodijo najpočasnejši. Zato pa mora biti smer prava! Tu napak ne sme biti, ker so bile že vse narejene v preteklosti. Ostane le še tista prava.

     • Olga

      Popolnosti ni! Najboljše je ravnotežje med levimi in desnimi idejami in sklepanje KOMPROMISOV – win-win situacije! Pri nas? PLURALEN medijski prostor (pri nas?)! Delujoča PRAVNA DRŽAVA (pri nas?)! SVOBODA GOVORA (pri nas?)! SPOŠTOVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC (pri nas?)!
      Zagovarjam tudi večinski volilni sistem, kjer lahko in mora zmagovalec v celoti prevzeti tudi odgovornost za svoje delo!

     • dob

      Žal, se je vse to izpelo in ne deluje (več).

     • Olga

      Eni bolj, drugi manj! Raje sem v tistih, kjer je tega manj! Še vedno imamo izbiro!

     • dob

      Vsi limitirajo proti umoru! To pomeni, da sploh ne iščejo načinov, da bi vsi preživeli. Ali, kako naj Življenje preživi, ne da bi nekoga morali ubiti.

      Tisti sistemi in družbe, ki se zdijo bolj humani od drugih, samo počasneje hodijo, ampak cilj je vedno isti in stvari bodo na koncu “reševali” z umori.

 • xtc

  Moram ;dajati ;da Trump počne ravno to kar sem predvideval;prihajajo ljudje iz orožarske in naftne industrije;kajti tudi Trump ve ;a je šal ob kampaniji konec_sedaj pride realnost in trdo delo:
  Kakor koli že napovedano od imenovanega je jasno ;da ne namerava ravno kompromisariti in da so zunanjepolitična stališča ZDA tudi v prihodnosti očitno precej enaka:

  • RealRevolution

   Ne predvidevaj, ker bos mogoce razocaran.Marsikaj je tu nepredvidljivega in bo tako ostalo.Zakaj si beliti glavo?Vse ob svojem casu.
   Glede sprememb dela vsak dan tako kot je rekel in mora.Spremembe bodo velike.To pa ne pomeni da bojo temelji drugacni,kot bi jih spremenil Bernie mogoce.
   Ni bolj sposobnega in dejavnega kot je Trump.Se zacel se ni pa ze opravlja svoje delo.

   • Prihajam Slovenija

    Hvala.

 • Adolf Hitler

  samo zakai CIA TO POMENI KATOLIKI V AKCII BOLIE BI BILO UZETI FBI NE PA CIA

  https://www.youtube.com/watch?v=P3NceE5Lffk

 • fmg9

  Meni se zdi Pompeo odlična izbira. Dodaten plus ima, ker je vedno nasprotoval zaprtju Guantanama.

 • PIA PlA

  Trump želi vladati s trdo roko in v korist gospodarstva; za pištole, za nacionalno varnost, za ohranjanje zloglasnih zaporov ter proti islamu in teroristom, proti splavu, proti konceptu o segrevanju ozračja, proti označevanju gensko spremenjene hrane, proti zdravstveni reformi Obame, …

  Mike Pompeo je zagrizen nazadnjak, kar zna biti v današnjem času demokratske LGBT bande celo dobro. Michael Flynn pa je po prepričanju demokrat. Všeč mi je njegova trditev, da je islam kot ga poznamo danes politična ideologija in ne versko prepričanje, kar mislim tudi sama.

  • fmg9

   Pia, gre za direktorja CIE, ne za direktorja Rdečega križa. Tudi jaz se v marsičem ne strinjam z njim (GMO, global warming), ampak na tej poziciji to nima veze.
   (Nazadnjak je pa glede česa?)

   • Olga

    +++++++++

   • PIA PlA

    Najprej je sporna že spolzka ubijalska CIA sama, katere glavni namen je opravljati varnostno-obveščevalno dejavnost izven ZDA. Kaj lahko tu opravi lahka konjenica?

    In globalno segrevanje ozračja zaradi prevelike doze ogljikovega dioksida je zame globalna prevara. Se pa strinjam, da je potrebno bolj pazljivo ravnati z materjo Zemljo in je ne zadušiti z nepotrebnimi odpadki.

    • fmg9

     CIA, kot vsaka druga tuja obveščevalna služba, je pristojna za operacije v tujini.Ne vem, kaj misliš glede lahke konjenice? Taka pozicija pač ni za primerna za mehkega človeka.
     Sluzasti strahopetni ubijalci so pa ISIS, ne pa obveščevalci.
     Globalno segrevanje pa, kot rečeno, ni pristojnost direktorja CIE in obveščevalne dejavnosti nasploh.

 • Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=fIMy5Q0BXEE

  moji kameradi elite so potovčene kemtreli izginjajo gdo to počne pogleite sami kazarska mafia nemore več bežati in se skrivat pred nimi čas suženstva je mimo

 • Caetano

  Nekaj je gotovo. Novi direktor izhaja iz ”čajankarjev” in nikoli ne bi ponovil takšne neumnosti, kot je podpiranje islamističnih salafitskih milic. Obamova politika gre torej tudi na tem področju h koncu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!