Trump o Kimu Jongu Unu: “A ta tip nima nič boljšega za počet s svojim življenjem” kot spuščati rakete?

Foto: EPA

Donald Trump je tvitnil, če Kim Jong Un “nima nič boljšega za počet s svojim življenjem” kot spuščati rakete? Trump se je tako odzval potem, ko je Severna Koreja sprožila še eno od balističnih raket. Predsednik ZDA pa ob tem poziva Kitajsko, naj “konča ta nesmisel enkrat za vselej”.
 
Predsednik ZDA Donald Trump je svoj tvit namenil predsedniku Severne Koreje Kimu Jongu Unu: “Ali ta tip nima nič boljšega za počet s svojim življenjem?”, potem ko je Severna Koreja spet izstrelila balistično raketo ravno v času, ko v ZDA praznujejo dan neodvisnosti, s tem pa še povečuje napetosti z ZDA. Na to se je odzval ameriški predsednik Trump, ki je zapisal: “Severna Koreja je ravnokar sprožila še eno raketo. A ta tip nima nič boljšega za počet s svojim življenjem? Težko je verjeti, da bosta Južna Koreja in Japonska to še dolgo prenašali. Morda bo Kitajska premaknila Severno Korejo in naredila temu nesmislu konec enkrat za vselej.”
 

Foto: Twitter.

Bo pristala na seznamu držav, ki sponzorirajo terorizem?
Strokovnjakom sicer ni bilo takoj jasno, kakšno raketo so Severnokorejci izstrelili tokrat, vendar pa so kasneje ugotovili, da je bila srednjega dosega. Tako kot večina raket pred njo je tudi ta na koncu končala v Japonskem morju – južnokorejska agencija pa je zapisala, da je raketa preletela več kot 930 kilometrov, v zraku pa ostala okrog 40 minut. Kljub temu, da Američani grozijo s strožjimi sankcijami, če bo Severna Koreja nadaljevala z izstrelitvami raket, pa to Kima Jonga Una ne ustavi, saj neusmiljeno pritiska na svoj jedrski program, piše Daily Mail. V zadnjih nekaj mesecih je tako Pjongjang še okrepil svoje vojaške vaje in testiral vsaj štiri nove raketne sisteme, in to kljub pritisku drugih držav, naj preneha s tem. Washington pa celo razmišlja, da bi Severno Korejo imenoval za državo, ki sponzorira terorizem. Obenem pa je Trump vse bolj razočaran nad neodzivnostjo Kitajske, ki naj bi obvladovala Severno Korejo, saj je pri Kitajcih naletel na gluha ušesa.

M. S.

 • Aron

  Ja ja, pravi se oglaša. Kdo dnevno bombardid sirske civiliste, več 100 jih je zmasakriral v zadnjih mesecih: https://www.nytimes.com/interactive/2017/05/25/world/middleeast/airstrikes-iraq-syria-civilian-casualties.html?mcubz=0

  Orangutan je postal vojni zločinec.

 • garfi

  tip je norec in jasno prikazuje vse levićarje v pravi luči
  to je vse kar bo pozitivnega prispeval

 • Caesar

  Kim III mora razvijati svoj obrambni raketni potencial, da kdaj Trumpu ne bi padlo na pamet, da bi napadel Severno Korejo. Danes so preizkusili medcelinsko balistično raketo, ki lahko ponese jedrsko konico v ZDA, tako, da se bo moral Trump malo umiriti.

 • Caetano

  Stalinisti ali grozijo ali pobijajo ali pa manipulirajo! Aziatski niso nič drugačni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!