Trump o novici režimskih medijev, da v Beli hiši vlada kaos: “Vzdušje v Beli hiši je fantastično!”

Foto: epa

Medtem ko ameriški levičarski mediji poročajo o kaotičnem stanju v Beli hiši, novi ameriški predsednik v najnovejšem intervjuju za Reuters sporoča: “Vzdušje v Beli hiši je fantastično!” Trump se je postavil v bran svojemu sinu, ki je v zadnjih dneh postal tarča mainstream medijev, ko je v javnost prišla novica o njegovem srečanju z Natalijo Veselnickajo.

Donald Trump je zanikal, da je vedel za omenjeni sestanek, kar je potrdil tudi njegov sin; ter dodal, da je bil čas predsedniške kampanje “kaotičen čas, ko so se sestajali s številnimi ljudmi”. Ruska odvetnica z domnevnimi povezavami s Kremljem naj bi Donaldu Trumpu Jr. obljubila škodljive informacije o takratni tekmeci njegovega očeta za predsedniški stolček, Hillary Clinton. Za ameriško televizijo Fox News je Trumpov sin v intervjuju s Seanom Hannityjem dejal, da je bil sestanek ‘neumnost in izguba časa’, saj odvetnica zanj ni imela nobenih informacij. Kljub temu je priznal, da bi se po vsej verjetnosti moral odzvati drugače. Njegovi kritiki medtem trdijo, da je bil kršen zakon, molčijo pa o 30.000 strogo zaupnih elektronskih sporočilih, ki jih je Hillary Clinton izbrisala, o njihovem obstoju lagala, nato pa le priznala svoje dejanje.

Sestanka naj bi se udeležila tudi Trumpov zet Jared Kushner, ki trenutno opravlja delo predsednikovega svetovalca, in takratni šef kampanje Paul Manafort.

Ruske oblasti so že zanikale kakršnokoli povezavo z omenjeno odvetnico.

Foto: epa

Trump zatrjuje, da kljub preiskavam delo v Beli hiši poteka nemoteno
Ameriški osrednji mediji še vedno zasledujejo zgodbo, da je Rusija poskušala vplivati na predsedniške volitve 2016 v Trumpovo korist s hekerskimi vdori. Za njih ostaja vprašanje le morebitno sodelovanje Trumpove kampanje s Kremljem, zaradi česar trenutno poteka več preiskav, med drugimi zadevo preiskujeta tudi FBI in odbor ameriškega senata za obveščevalne zadeve. Potem ko je Trump odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja, je bil določen tudi neodvisni posebni preiskovalec Robert Muller, ki bo preiskoval stike med kampanjo in s Kremljem povezanimi posamezniki. Demokrati torej nadaljujejo svojo preiskavo o ruskem vpletanju, kljub temu, da od izbruha afere nihče ni mogel z gotovostjo potrditi teze, da naj bi bil Kremelj povezan s Trumpom.

Novi ameriški predsednik je preiskave in obtožbe označil za ‘prevaro, ki so si jo izmislili demokrati,’ a hkrati dopustil možnost vpletanja Rusije, vendar je ob tem poudaril tudi možnost vpletanja s strani drugih držav.

Uradna Moskva je že večkrat zanikala tovrstne obtožbe, to naj bi storil tudi sam Putin v pogovoru s Trumpom na srečanju G20, ki je potekalo prejšnji konec tedna. Trump naj bi na njunem prvem srečanju svojega ruskega kolega naravnost vprašal, če se je njegova administracija vpletala v ameriške volitve, kar je Putin odločno zavrnil.

U. V.

 • TOML

  Reveži socialistični ne morejo brez laži.
  čedalje globje gredo in to je dobro za svet!
  Dajmo Slovenci, ne volte lažnivih in lopovskih socialistov.

 • dr Janez Sveti

  Res je zanimivo, kako so se mediji s svojim frontalnim napadom na Trumpa razkrili in pokazali svoj pravi obraz. Ne verjamem, da bodo vsi ljudje dojeli lažnivi stroj ampak, če bo večina..bo to lahko velik premik v družbi. Bodite pozorni! Mediji, so LJUDJE, ki pišejo vse mogoče, da bi sami bolje živeli in dosegli svoje LASTNE cilje in ne za resnico!
  A ne urednik?
  DR Janez Sveti genij

 • Demonkrat

  Manipulztorji,provokatorji, lažnivci,mogoče se z kakšno diagnozo odkrito in neodkrito …..skratka skrajno neokusno

 • Morala

  Lažne novice imajo sedem koncev, resnične le enega. (svahilski pregovor)

 • tarantela
 • Caetano

  Kaos vlada samo v vrstah filoislamistov ker so se jim podrli plani!

 • Olga

  Demokrati – levičarji, naj “preiskavo” proti Trumpu plačajo iz lastnega žepa in žepa Clintonove, ki je sama prejela ogromne “donacije” in še vedno ne sprejema poraza!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!