Trump o predlogu za odpravo pravice do orožja: “Ni šans”, to se ne bo nikoli zgodilo!

Foto: iStock

Bivši vrhovni sodnik John Paul Stevens je podal predlog za odpravo drugega amandmaja ameriške ustave, ki zagotavlja pravico do nošenja orožja. Ameriški predsednik Donald Trump ga je ostro zavrnil in na Twitterju z velikimi tiskanimi črkami napisal: “Drugi amandma ne bo nikoli odpravljen!”

“Čeprav bi si demokrati to želeli in kljub včerajšnjim besedam nekdanjega vrhovnega sodnika Stevensa. Ni šans. Potrebujemo več republikancev v letu 2018 in za vedno moramo obdržati vrhovno sodišče!” je še zapisal Trump.

Stevens je omenjeni predlog zapisal v prispevku za New York Times, in sicer tri dni po množičnih protestih proti orožju po vsej državi, ki so potekali pod geslom Pohod za življenje. Šlo je za odziv na šolski pokol v Parklandu na Floridi, v katerem je 19-letnik na valentinovo, 14. februarja, pobil 17 ljudi.

John Paul Stevens (foto: epa)

Redko sem v svojem življenju videl takšno državljansko pobudo šolarjev in njihovih podpornikov v Washingtonu in drugih velikih mestih po državi kot minulo soboto,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal nekdanji vrhovni sodnik in dodal, da bodo “resnične reforme prišle samo iz ustavnega amandmaja, ki bo Američanom odvzel pravico do orožja,” poroča Online Mail.

A. G.

 • Rožle

  Ja prav …potem se pa naj še kar naprej pobijajo …

 • xtc

  DEFINITIVNO PROTI PREPOVEDI!.

 • xtc

  Levaki niso nikoli za prepoved orožja zato,da bi bili ljudje varnejši,predvsem za to ,da ljudi razorožijo oni pa orožje po privilegijih obdržijo,tako ,da se lahko potem nemoteno znašajo nad narodom in zatirajo narod pa se ne more upreti.

 • dob

  Če bi levaki hoteli razumeti, kar pravi Trump, bi si morali najprej prizadevati za razorožitev lastne vojske, ki so pri nas lovci! Oni so edina legalno oborožena komunistična formacija in to že ves čas.
  Tisto vojsko, ki pa jo mora imeti vsaka dostojna država za lastno obrambo, pa komunisti veselo razorožujejo, jo ponižujejo in jo žalijo.
  Stranka Levica celo pravi, da vojske ne potrebujemo.

  Potem naj si raje prizadevajo za razorožitev lovcev, če si upajo. Lovci so naš drugi amandma! Naj tega odpravijo, ne pa da razorožujejo našo vojsko.

 • garfi

  pravkar so mafijci mladino nagnali in izrabili za akcijo razorožitve Američanov
  v nekaterih državah jim leWaki omejujejo nakup streliva
  psihopatska liberalna banda že ve zakaj
  Trump se je že pred leti pojavil v risani seriji Simpsonovi tudi v krsti
  https://www.snopes.com/fact-check/simpsons-predict-trumps-death/
  bo umorjen ?

 • Olga_10

  Levajzli so za razorožitev vseh, razen sebe! Slovenski komunajzli so oboroženi, vidimo v današnjem članku! Zakaj le, hinavci! Kdo jih ogroža?? Slaba vest? Se bojijo, da jim bodo Slovenci vrnili za storjene zločine???!!

  • FUCK COMMUNISM

   Olga, ja, vrnili jim bomo! Samo se vprasanje casa je!

 • FUCK COMMUNISM

  Cel narod bi moral bit oborozen! Idioti, ki gredo pobijat nekam v solo, kjer je no gun zone, tocno vedo, da nihce ne bo streljal nazaj in da lahko v miru pobijajo. Orozje ni nevarno, nevarni so ljudje. Noz je super stvar, dokler ga rabis za to, cemur je namenjen, ce ga pa nekomu zarines v vrat, postane pa smrtonosno orozje. Isto je z avtomobili… pa s kladivom, sekiro, pistolo za zeblje, lokom… Problem je, da barabe bodo vedno oborozene in vejo, da posteni ljudje niso. Torej?! Orozje vsem!!!

  • Brutus

   Točno tako! Orožje ali vsem, ali pa nikomur! Če ga imajo le eni je vedno sranje…..

  • macon

   Psihotiki ne smejo imeti lahkega dostopa do orožja. Precenjuješ normalnost in zdravo pamet, veliko in čedalje več je bolnikov, ki bi streljali, če bi imeli s čim.

  • OrangeHitler

   “Orožje ni nevarno, nevarni so ljudje”……”cel narod bi moral biti oborožen” “orožje vsem”…
   Ampak ljudje so nevarni, niso?
   Da vidimo to mentalno gimnstiko

 • OrangeHitler

  30 milijonov $. Toliko stane, da predsednik ZDA namerno gleda stran in ne ukrene popolnoma ničesar, kar ni skregano z zdravo pametjo. Sklepam da njegovi ritolizniki naravnost obožujejo predlog o oborožitvi učiteljev in bi si zagotovo želeli, da tudi njihove otroke “stražijo” podplačani in neizurjeni amaterji. Še izurjeni varnostnik se je v tem primeru podelal v hlače, razumljivo. Bi šli vi za minimalca s pištolo proti mitraljezu? Vaš vrhovni poglavar pravi, da bi “verjetno šel nad njega, tudi če nebi bil oborožen”; ja, dejansko je to rekel, častna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!