Trump obljubil konec rušenja režimov in uničenje Islamske države

Trump in Mattis., (Foto: epa).

Donald Trump tudi po volitvah ne miruje, temveč obiskuje svoje volivce in se jim zahvaljuje za podporo. Volivce je prvič  po volitvah obiskal in nagovoril v Ohiu ter ponovil nekaj predvolilnih obljub. ZDA bodo prenehale z rušenjem svetovnih vlad in  bodo raje sodelovale z državami, ki se bojujejo proti terorizmu.

Cilj ZDA je stabilnost, ne kaos, prav tako močne ZDA in obnova izčrpane vojske. Med ponovljene predvolilne obljube je ponovno uvrstil zid na meji z Mehiko. Poudaril je, da bo združil državo in poiskal skupne interese za vse skupine Američanov, ne glede na raso, starost, prihodke, kot navaja CNN. “Ko bo Amerika združena, je nič ne more ustaviti.”

Uničili bomo IS. Istočasno bomo pričeli z novo zunanjo politiko, ki bo upoštevala pretekle napake,” je rekel Trump. Znova je spregovoril o posegu v socialne programe in njihovi spremembi. Pripraviti želi program za  otroke, ki bo dostopen vsem in ki  ga bo mogoče izvajati. Spodbuditi želi ženske podjetnice in dodal je, da so v splošnem smislu uspešnejše od moških. Zaščititi je treba družine, da bodo lahko imele otroke. Prav tako bo okrepil organe kazenskega pregona.

Fotografija je simbolična (Foto: epa).

Fotografija je simbolična (Foto: epa).

Na shodu je naznanil tudi svojega ministra za obrambo, to je general James Mattis, ki je že osmi potrjeni kandidat. Trump namerava obiskati tudi države, ki so jih do sedaj ‘na hitro preskočili’. Trump je s pomočjo uspešne kampanje zmagal v štirih državah, kjer je v obeh prejšnjih mandatih zmagal demokrat Obama, kot navaja Russia Today.

A. B.

 • Vrhovni sodnik

  To mi deli.

 • bojan

  Trump ?! … naredi to čimprej pa, lopova človeštva Osoresa dej zapret….

  • domovina mili dom

   Že včeraj bi bilo prepozno. Vedno bolj opažam, da je Soros lastnik Pop-a kanal greznice.

 • garfi

  Trump računamo nate

  • AlojzZ

   Kaj moramo napovedati vojni proti USA in jo namerno izgubiti?

   • garfi

    če bo uspešen bo imel vpliv tudi na butale

 • črnaovca

  Vsaj dva sta si, na grozo naših desničarjev, oddahnila to sta Asad in Kim. Donald bo sodeloval z Rusi ker ve da mu to lahko prinese gospodarsko korist bedna Evropa pa bo nadaljevala s sankcijami da bodo Američani lažje trgovali.

 • domovina mili dom

  Škoda, sem mislil, da smo na vrsti.

 • Caetano

  To je trenutno najbolj pomembno, uničiti IS kalifat in zajeziti imigracijo, zlasti še šeriatarsko.

 • Caetano

  Sem našel še eno pesmico za pred spanjem. :)

  https://www.youtube.com/watch?v=RRezBvJ76TU

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!