Trump opozarja na nevarnost igranja in gledanja nasilnih iger ter filmov

Donald Trump (foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump opozarja, da bi Američani morali začeti z razpravo o ukrepu, ki bi otrokom preprečil gledanje nasilnih filmov in igranje tovrstnih video igric. “Veliko slabih stvari se dogaja otrokom in mladim umom, zato ni čudno, da so njihovi umi zavedeni,” je poudaril Trump, pri čemer se je skliceval na vlogo nasilja pri oblikovanju misli mladih ljudi. 

Trump se je sestal s pravosodnim ministrom Jeffom Sessionsom in predstavniki kazenskega pregona z namenom, da se začne razpravljati o ukrepih, ki bi preprečili streljanje v šolah. Izpostavil je tudi vpliv nasilnih filmov, pri čemer je predlagal poseben sistem ocenjevanja stopnje nasilja in ubijanja.

N. Ž.

 • Sadako

  Dobro, da zatirani Skandinavci ne poslušajo Baje Knindže, ker takrat bi se zbrali in potolkli vse tiste, ki so jim ukradli državo. Pa bila Evropska ljudska stranka in papež zelo zelo jezna.

 • Burek Burecki

  Dejte bit resni. Ce si psihopat si psihopat. V ameriki niso problem igrce in filmi ampak dejstvo, da so njihovi predniki morilci in kriminalci katere so anglezi pripeljali v ameriko…

  • xtc

   Mi pa jih uvozili iz Rusije in Španije in še nekaj vzredili doma.

 • sodnikisozločinci

  Zgleda, da bi Trump rad spremenil Američane v usrane reve, enake Švedom.

 • xtc

  Na neki točki ima Trump celo delno prav,predvsem računalniške virtualne igrice so resen problem za otroke,saj otroci zelo hitro zamenjajo virtualnost za resnico,brez zmožnosti ocenitve take napake,nenazadnje na te stvari opozarja vse več psihiatrov,da otroci niso več zmožni ločiti virtualnosti od realnosti in ju enačijo,kar je vse hujša težava.

  • OrangeHitler

   “celo delno” hahaha kakor, da mu ne ješ iz roke v popolnoma vsakem članku, popolnoma vsakem.

   31 milijonov $. Toliko razlogov je Trump dobil od NRA, da govori takšne dolgočasne, 1000000x ponovljene neumnosti. Sodno dokazani prevarant in daleč najbolj lažnjivi predsednik v zgodovini ZDA. 31 milijonov. Naj se ti ta številka vtisne v spomin

   • xtc

    Če pogledam vas levake se še vednio navdušujete nad “igricami” 45-56 ,vendar pri tem pozabljate ,da se zgodovina vrti enkrat sem drugič tja.

    • OrangeHitler

     31 milijonov. 100% kupljen in plačan.
     Tvoj beden poskus menjanja teme je do amena dolgočasen.
     31 milijonov $. In ti mu še vedno brezpogojno ližeš rit, zraven pa skušaš spreminjati temo, kakšen bednik do kraja…

 • ja, filmi in igre so krive, da pa lahko prej kupiš AR-15 kot pa pivo pa nima nobene veze glede števila streljanj
  mhm..

  Avstralija je po tragediji leta 1996, ko je strelec s polavtomatsko puško ubil 35 ljudi, zaostrila politiko glede prodaje orožja, polavtomatsko orožje so popolnoma umaknili iz proste prodaje, in rezultat bolj stroge zakonodaje glede orožja?
  Od leta 1996 niso imeli streljanja kjer bi umrlo 5 ali več ljudi, pred tem so jih v obdobju 1979-1996 imeli 13, na splošno se je zmanjšalo število strelskih obračunov, zmanjšalo se je število samomorov itd.,

  Zaostritev zakonodaje glede prodaje orožja je preprost ukrep, ki deluje.

  Avstralija, Škotska, in Finska, so dokaz temu.

  • xtc

   Zapisal debil brez pameti-ZADEVA NE DELUJE;ker se pojavi ČRNI TRG,ki ga je še težje nadzorovati.

   • macon

    Vsak bedak ne rabi kar priti na šalter in kupiti orožja in streliva kot kruh in salamo. Naj se pogleda vsaj nekaznovanost in odsotnost duševne motnje ali bolezni.

 • OrangeHitler

  Seveda bo Trump, kupljen za 31 milijonov $ s strani NRA (ki zagovarja izključno proizvajalce orožij in nikakor ne uporabnike) uporabil najbolj dolgočasen, znucan in ovržen argument proti regulaciji orožja, ki obstaja. S tem, da tistega argumenta o psihični nestabilnosti ne more uporabiti, ker je že rezal proračun ravno za raziskave mentalnih bolezni za več kot 650 milijonov $. Za 31 milijonov $ imaš predsednika na štrikcu in pleše, kakor ti hočeš.
  Vsak, ki še vedno verjame tako očitnemu šarlatanu (večina komentatorjev tukaj), potrebuje dolgotrajno in intenzivno zdravljenje…
  31 milijonov, še enkrat. 31 milijonov. 31.

 • OrangeHitler

  Seveda gre za sprenevedanje, kupljeno za 31 milijonov $.

  Njegovi ritolizniki so pa rak rana človeške vrste… mutacija, napaka…
  31 milijonov $, 100% kupljen.

  • xtc

   Ljudje dvojega kova ste rak rana človeštva ,zato vse bolj izginjate.

   • OrangeHitler

    Rak rana je vaša kolosalna hinavščina in ščitenje riti najbolj lažnjivemu in sodno dokazanemu prevarantu, medtem ko nateguje svoje lastne volilce, t.j. takšne kot si ti

 • Olga_10

  Bravo Trump!

 • črnaovca

  Bravo in namesto napisa da naj otroci gledajo v spremstvu staršev bi bilo treba napisati samo: otroci spat. Sicer pa nasilja v filmih in risankah ne manjka in to največ iz ameriške produkcije kar Tom in Jerija si poglejte

  • OrangeHitler

   Še en zaslepljenec, ki slepo sledi svojemu kolovodji. Samo da je naš in ima avtomatsko prav.
   31 milijonov $, toliko stane ta argument o igricah in risankah. 31 milijonov, in predsednik ZDA začne govoriti o igricah, medtem ko pravi vzroki (dostopnost orožja v kombinaciji z psihološkim profilom ZDA) ostajajo nedotaknjeni.
   In navijači še vedno slepo kimajo in ploskajo…ker je “naš”.

 • Olga_10

  Bravo Kramp! Slovenci smo ponosni, da si se oženil z najdražji slovensko kurbo! Melanijo je baje že Kučan porival, ko sta bila skupaj pri ZK!

 • Maker

  Računalniške igrice in filmi niso noben vzrok za nasilje, ker se ljudje koljemo že vse od našega začetka. Tako je in nič ne bo nikoli drugače.

 • macon

  Trump se prav očitno izmika vprašanju omejevanja prodaje orožja, da ne bi vsak bebec kar kupil puške ali avtomata. Vsak izgovor mu pride prav, da se ne bi zmanjšala prodaja orožja. Od tega, da naj bodo učitelji oboroženi do tega, da naj se ljudje spremenijo.

 • Matej

  Berite knjigo Digitalna demenca, kaj se dogaja v možganih ljudem, ko uporabljajo prekomerno tehnologije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!