Trump počastil borce za državljanske pravice v sklopu spomina na afroameriško zgodovino

Donald J. Trump (desno) in ameriški anesteziolog Jerome Adams (levo). (Foto: epa)

Februar je v Ameriki znan kot mesec afroameriške zgodovine. Obujanje spominov na borce za državljanske pravice je ameriški predsednik Donald Trump počastil z zgodbo o ameriškem vojaku, ki se je žrtvoval v zameno za ohranitev nedotaknjenosti in čistosti ameriške zastave. Iskreno se je zahvalil vsem borcem za državljanske pravice in dejal, da smo pred Bogom vsi enaki.

Ameriški predsednik je včeraj, 13. februarja, pred zbrano množico povedal zgodbo o Williamu Carneyju, prvemu afroameriškemu prejemniku medalje za častno dejanje. Carney je pred tem živel kot suženj, nato pa so ga z obeležji počastili, ker se je boril za ohranitev ameriške zastave in posredno njene časti. Med padanjem zastave je uspešno preprečil, da se ta dotakne tal. Čeprav so med reševanjem zastave nanj večkrat streljali in ga med tem tudi zadeli, ni odnehal.

Trump je v Carneyjevo čast spregovoril na sprejemu v Beli hiši, poroča Breitbart. “Pozneje je svojim tovarišem zmagoslavno sporočil, da se stara zastava ni nikoli dotaknila tal,” se je Trump v svojem govoru skliceval na Carneyjevo zgodbo. “To je zelo velik in pomemben dogodek.” Izpostavil je tudi Charlesa Nesbyja, mlajšega, afroameriškega pilota in vojaškega inštruktorja. Večer so v celoti posvetili v čast afroameriškim vojakom, temu primerno je bil tudi posebno tematsko obarvan.

Ponosno je zasluge za pogum pripisal znanim borcem za državljanske pravice, junakom Fredericku Douglassu, Harriet Tubman, Bookerju T. Washingtonu, Rosi Parks in dr. Martinu Luthru Kingu, mlajšemu. Afroameriški zagovorniki in borci za državljanske pravice so Ameriko nedvomno izboljšali. Resnica je, da nas je Bog naredil enake,” je še dejal Trump.

 Anja Lepej

 • Sadako

  Kaj me briga zastava. Naša ima itak hudičev trizob in satanove zvezde. Morali bi pa imeti panterja. Še Srbi so boljši, ki imajo križ. Pa EU? Kup satanovih zvezd. ZDA pa tisto hudičevo oko.

  • Sadako

   Samo Hitler je imel še slabšo, ker je svastiko, ki je simbol sreče obrnil narobe.

   • xtc

    Jep!
    Ni imel rdeče zvezde,a ne?

 • garfi

  klovn je pa res rasist
  leWaki in leviČĆarji press

 • xtc

  Ravno v čast temu dogodku so v Siriji Američani le tega počastili z velikim ognjemetom letečih Putičnih in Asadovih teroristov.

  • Miran

   Ja američani so morali zavarovati čete ISISA ki so jih sirijci ogrožali.
   Koneckoncev so ametičani tudi ustvarli ISIS.

 • Franjo Trojner

  Pravi ded Trump ZDA vodi! Kaj le se je zgodilo z pravimi dedi v Evropi, da se je smešna kreatura Juncker lahko na čelu EU zavihtel in nalickani cincator, cmerar Cerar vlado v Sloveniji vodi?

 • Caetano

  Izredno me veseli, da gre Nova24 cisto po drugi poti od drugih medijev in pise pozitivno o predsedniku Trumpu. Ker je proti islamizaciji in jihadu ter za amerisko suverenost ga imajo levicarski, muslimanski in filoislamisticni mediji za rasista s tem clankom ste pa slovenski javnosti jasno pokazali, da to ni res.

  • OrangeHitler

   hahahaha

  • Matt_von_Glanz

   tako. morda je privatno težek tip, je pa edini resni faktor na svetu proti levici.

 • Olga_10

  Kaj je pa zdaj to??? Mi, člani SDS in katoliki, sovražimo nigre, muslimane, pedre in liberalce! To je vendar svinjarija, da se naš ljubljeni predsednik rokuje z zamorcem!

 • Matt_von_Glanz

  morda svoje sovraštvo kao preveč na široko definiraš

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!