Trump postal žrtev Obamovega ukrepa ločevanja otrok od staršev

Foto: epa

Pravosodni minister ZDA Jeff Sessions je v ponedeljek na letni konferenci Nacionalnega združenja v New Orleansu dejal, da nezakonito prehajanje migrantov čez mejo iz Mehike v ZDA vključno z otroki lahko zaustavijo le z gradnjo zidu in sprejemom zakonov, ki bi zaustavili nezakonite migracije in amnestijo. Oglasili so se mnogi in izkoristili dogodke za napad na Donalda Trumpa, čeprav je ločevanje otrok od staršev migrantov, ki ilegalno prestopajo mejo, ukrep, ki ga je sprejela Obamova administracija. Mehiški migranti namreč zlorabljajo otroke za prehod na mejo, kar je posledica ogromnega števila ugrabljenih otrok. Trump je napovedal, da bodo spremenili butasto zakonodajo, in obljubil strogo varovanje meje.

“Ne želimo ločiti otrok od staršev,” je poudaril Sessions, “in ne želimo, da bi odrasli v državo nezakonito pripeljali otroke in jih tako postavili v različne nevarnosti. Imamo pa politiko pregona odraslih, ki se posmehujejo našim zakonom in jih ne upoštevajo s tem, ko nezakonito prihajajo, namesto, da bi počakali na azil,” je dejal Sessions. “Ne moremo in ne bomo spodbujali migrantov k temu, da bi pripeljali otroke, tako da jih oprostimo naših zakonov.”

Otroke same pošiljali čez mejo s trgovci z ljudmi
Na konferenci so bili kritični do Obamove administracije; v primerih, ko so se starši ločili od svojih otrok in jih pošiljali same s trgovci z ljudmi na mejo med ZDA in Mehiko, Obama ni vzpostavil zakona in je dopustil tisočim mladoletnim otrokom brez spremstva vstopiti v ZDA – takrat so zabeležili tudi ogromno ugrabitev teh otrok. Na ta način so želeli starši ilegalno vstopiti v ZDA. Tako je država porabila več kot milijardo dolarjev davkoplačevalskega denarja na leto za skrb za te otroke in za tiste, ki so v državo prišli s kršenjem zakonov. “To je velik strošek, ki ga nosimo, ker so poslali sporočilo, da se tisti, ki nezakonito prečkajo mejo z otroki, izognejo pregonu in izgonu,” je dejal Sessions in dodal, da je “Amerika posvečena temu, da skrbi za otroke.”

Jeff Sessions (Foto: epa)

ZDA vsako leto zakonito sprejme milijon ljudi
Da niso brez srca, kot nekateri želijo to prikazati, dokazuje tudi dejstvo, da Združene države vsako leto dovoljujejo prihod več kot milijon ljudem. “Ampak ko ignoriramo naše zakone, ki določajo stanje na meji, seveda spodbujamo več sto tisoč ljudi, ki prav tako ignorirajo naše zakone in ilegalno vstopajo v državo in s tem ustvarjajo ogromno breme za naše organe pregona, naše šole, bolnišnice in socialne programe. Predsednik Trump je dejal, da se to ne more nadaljevati,” je potrdil pravosodni minister. “Ne želimo ločiti staršev od svojih otrok, če pa zgradimo zid in sprejmemo zakonodajo, da se konča to brezpravje, se nam ne bo treba soočati s temi grozljivimi odločitvami.” Zaključil pa je z besedami: “Lahko ste prepričani o tem: poskrbeli bomo za ljudi,” poroča Breitbart.

Na obtožbe in kritike Mehike, ki ostro obsoja ameriško politiko ločevanja otrok migrantov od staršev, ki jih zadržijo na ameriško-mehiški meji, kar so označili za nečloveško, se je oglasil tudi Donald Trump, ki je poudaril, da so ukrep sprejeli demokrati, da je poln zakonskih lukenj in da je čas, da se zakon spremeni.

A. G.

 • garfi

  Trump je edino upanje za Američane in svet
  tudi naši multikulti leviČĆarji so del globalistične totalitarne NWO mafije
  njihovo geslo je brez meja-brez držav-brez narodov in islamizacija je del tega
  uničiti nas hočejo in Evropo
  šarec je njihov

  • Brane

   Šarec bo naš, ko bo premier:P

   • garfi

    :P

 • Like a smart person

  Glede na to, da bi lahko v 5 minutah ta ukrep izničil s predsedniškim izvršnim ukazom (kakor je izničeval vse kar mu ni bilo všeč takoj po volitvah), se lahko šteje, da sam aktivno prispeva k situaciji. Tudi sam je izjavil, da mu ukrep ni všeč…torej???
  Toda ne, veliko raje bo izkoristil otroke za politično izsiljevanje za najbolj neumen projekt v svojem mandatu (zid z mehiko), ki služi zgolj in samo za utrjevanje že tako utrjene baze približno 30% fanatikov, ki ga poklicno opravičujejo.

 • Like a smart person

  Mimogrede, ukrep iz leta 2014 je veljal za otroke BREZ SPREMSTVA, ki so jih zadržali dokler jim niso našli družine v ZDA za nadaljevanje postopka.
  Trumpa pa cele družine na silo loči (krščanske vrednote ipd…???), starše pošlje nazaj, otroke pa v kletke. In to se forumskim opravičevalcem zdi popolnoma krasno in fantastično.

  • Clemen J.

   Daca je vzpostavil obama, islamost ki ga ti tako obozujes. In ne ni slo samo za otroke brez starrsev ampak da se do sojenja oz podelitve azila otroke loci od starsev.

   • Like a smart person

    DACA je čisto nekaj drugega, saj se navezuje na mladoletne otroke, ki so prišli SKUPAJ S STARŠI…
    Od kdaj jaz obožujem Obamo? saj ga v ničemer niti ne omenjam…. saj res, drznem si kritizirati najbolj lažnjivega predsednika v zgodovini ZDA in sodno dokazanega prevaranta….razumem :)

 • Like a smart person

  Nedavno so arheologi v Jeffu Sessionsu odkrili odlično ohranjene vrednote iz 17. stoletja, vključno s položajem cerkve v družbi, pravicami žensk ter pogleda na znanost.
  Še dobro, da se da vse enostavno opravičiti z Biblijo, kajne navijači?

 • Like a smart person

  Kje ste zdaj pičkice hinavske klečeplazne….dajmo hitro zagovarjat svoje oranžno božanstvo

  • Like a smart person

   Ni jih, ker se bojijo priznati resnico, da jih je Trump nategnil naravnost v rit, zdaj pa se pretvarjajo, da jim je kurac všeč in da so ga vedno želeli.

   Živalski vrt skratka:)

 • xtc

  Zid je nuja tud opice spraviš za rešetke ali za zid.

  • Burek Burecki

   Ce svet nebi imel taksne osebke kot si ti, bi bil svet veliko lepsi…

  • Brane

   Podn, glavo in srce lahko podariš v humanitarne namene, ju ne potrebuješ za nadaljevanje takšnega smetenja:)

 • dob

  Lohk bi jim poslal Anjo Kopač Mrak, da jim pokaže, kako to komunisti elegantno naredijo.

  • Like a smart person

   Če te zanimajo komunistične metode, se obrni na Enega in Edinega

 • Olga2345

  Bravo Trump! Levičarji se gredo vedno lažno moralo in s tem uničujejo lastni narod! Takšen je bil tudi Obama! Z Merklovo sta dobila Nobelovo nagrado, da sta spravila cel svet na rob prepada!

  • Like a smart person

   Hahahahahaha

   ” I really like her (Hillary) and her husband both a lot. I think she really works hard. And I think, again, she’s given an agenda, it is not all of her, but I think she really works hard and I think she does a good job. I like her.”
   Trump 2007

   Toliko o lažnosti

 • Jovo Jamnica

  Kak je te to možno, če pa je Trump bol star ko Obama???

  • Like a smart person

   Torej nemogoče, Nova fake news :)

 • Like a smart person

  Torej nihče nič. Nič od nič.
  Navijači ste res spužve, sektaši :)

 • Caetano

  Filoislamist Obama sodi tako ali tako samo v zapor.

 • Burek Burecki

  Jah. V obamovi administraciji je bilo le na papirju. Sedaj je tudi v praksi…

 • Brane

  Če pa podpirate tole sranje, ste pa res samo še brezsrčneži (še kletvic je škoda za vas)…tole presega bele in rdeče, gre za človeški čut za sočloveka. Otroci niso broci, niso kriminalci in takšno ukrepanje pomeni vrnitev v stare prakse tako fašizmov kot komunizmov, ki jih tukaj še posebaj obsojate.

  • pajac debeli

   Vi levi brezsrcnezi ste pustil 120 milijonov otrok brez starsev ko ste jih vozili v gulage in pobijali. Pa ko ste umazani komunajzi na kitahskem odvkekli mnogo miljonov zensk na prisilne splave ste bili tudi brezsrcni. Ste toliko zlocinov proti clovestvu naredili, da ste lahko samo tiho, ker vecjih morilcev in posiljevalce po stevilu zrtev kot ste komunajzi na tej Zemlji ni. Se islam se skrije pred vami, pa oni delajo sranje ze od sedmega stoletja, vi pa samo zadnjih 150 let.

   • Like a smart person

    Ko “domoljub” nima več nič za povedati, začne govoriti pravljice izpred 70 let, da opravičuje dejanja svojih izbrancev danes, zdaj. Skratka – če so počeli drugi, lahko tudi mi. Čestitke.

   • Brane

    Ne jaz ne ti nisva nikogar pobijala (zase vem, zate upam), ker sva premlada. Lahko pa vplivava na svoje odločive sedaj:9 Ponovno vabim k odprtemu srcu, če že ne glavi:)

  • Olga2345

   Tudi Islamisti porivajo otroke v prve bojne vrste…Gre za zlorabo otrok, za izsiljevanje “pravic”, ki jih nihče ne more pridobiti z nezakonitimi dejanji!
   Evropa je polna mladih moških, sposobnih za boj! Fajonka omedleva od sreče in iz Bruslja rešuje NEZAKONITE divjake! Kakšna sprevrženost! Lažna morala in lažna solidarnost!
   Ne oglasi pa se, ko ob njenem “clovekoljubju” ( plačane od Sorosa) umirajo žrtve po Evropi, od otrok, do odraslih pod teroristično roko! Nasprotno, v Makedonijo je šla zrušiti desno vlado, da lahko njeni divjaki nemoteno prihajajo! Poglejte, kaj je v Bosni!

 • pajac debeli

  Zdaj morajo samo noseco babo privlecti cez ograjo in ker je otrok rojen v Ameriki avtomatsko drzavljan, postaneta legalna tudi stara dva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!