Trump s prstom kaže na Pakistance: “Teroristom, ki jih lovimo v Afganistanu, dajete varno zatočišče. Nič več!”

Foto: STA

Predsednik ZDA Donald Trump je v ponedeljek dregnil v Pakistan, ko je na Twitterju zapisal, da so ameriške vlade v zadnjih 15 letih po neumnosti podarile 33 milijard dolarjev Islamabadu, ki nudi “varno zatočišče teroristom, ki jih lovimo v Afganistanu”.

Prepričan je, da Pakistan ni dal ZDA nič drugega kot le laži in prevaro, “zahvala” pa gre neumnim ameriškim voditeljem. Donald Trump je še zapisal: “Nič več!” Pred tem pa je v začetku varnostne strategije poudaril, da Američani vsako leto plačujejo Pakistanu in zato “morajo pomagati”. Trump je torej odločen, da je treba nekaj spremeniti – če Islamabad hoče njihovo denarno pomoč, mora sodelovati z njimi na področju boja proti terorizmu, drugače bodo sledile sankcije.

 

Pakistanski zunanji minister Khawaja Asif mu je odgovoril nekaj minut kasneje, prav tako na Twitterju: “Odgovorili bomo na tvit predsednika Trumpa kratko “inshallah” (kot bog hoče, op. p.) … Svet bo spoznal resnico … Razlika med dejstvi in fikcijo.”

 

Na Trumpa pa se je spravil tudi Vivvek Katju, nekdanji veleposlanik v Afganistanu, ki je dejal, da je tvit Donalda Trumpa “odraz njegove frustracije in nestrpnosti”, Američani pa naj po njegovem za takšno stanje krivijo le sebe, piše Jihad Watch. No, Američani so na dobri poti, da resnično spremenijo nekaj na tem področju – kot prvo, nimajo več voditelja, ki bi bil marioneta v rokah levičarjev.

M. S.

 

 

 • dr Janez Sveti

  Cesar je nag…pravljica
  DR Janez SVeti bobu bob

  • ahnenpass

   Ni pakistancev, obstaja samo Bob.

 • Pravljica, ZDA moti to, da se Pakistan vedno bolj nagiba k Rusiji in Kitajski.

  • ahnenpass

   To verjetno pomeni, da se indijski hindu šlepa na nacizem.

   • hmm, verjetno bolj da se politiki prodajajo za dolarje? Ne vem, čas bo pokazal svoje. Je pa ‘čudno’ da so ZDA dajale milijone državi, Pakistanu, ki je muslimanska država, po wikipediji 96.4% muslimanska, sedaj ko se nagibajo v drugo smer (Rusija/kitajska) je pa “panika”, ne vem, to kar pride do nas, je xxx potez za tem kar se v resnici dogaja, vsaka informacija ki pride preko medijev do nas, gre skozi ‘sita’, in vsaka pride do nas z točno določenim namenom.
    Kmet na šahovnici ne ve o čem razmišlja in kaj počne Kralj ; )

 • Božobožo

  Talibane so tako kot ISIS ustanovile ZDA in Saudska arabija. Naj najprej pometejo pred lastnim pragom.

  • DJURO SUMAR

   Svet se spreminja in ZDA izgubljajo na vplivu, kar je zelo pozitivno.

 • PLavi-mil

  Dobro, da je spregledal in ustavil to financiranje ISISA, Obama in Clintonova sta to uspešno skrivala in netila ISIS.

 • Franjo Trojner

  Bravo Trump! Po dolgem času znova
  odločen in načelen predsednik na čelu ZDA!
  In prav zaradi teh vrlin ga imajo tisti američani, ki delajo, ustvarjajo radi in ga podpirajo. Vsi delomrzneži in zakajeni levi luzerji, vsi kvazi in oni izprijeni v sex škandal ujeti umetniki pa sovražijo.
  ZDA finančno pomaga kopici nerazvitih držav v svetu in je neto plačnica v stotine raznoraznih skladov v svetu, v zameno pa vedno dobiva samo grajo in pljuvanje, tudi temu bo Trump naredil konec in prav je tako.
  Tudi EU nujno potrebuje novo vodstvo, ker je predsednik komisije EU Jean-Claude Juncker moralna, etična in pravna razvalina, ki z svojimi izprijenimi norostmi razbija, uničuje EU in njene narode. Bog ve koliko zgub, moralnih in etičnih spačkov poleg Junckerja še gnezdi v sobanah, komisijah EU??

  • OrangeHitler

   Saj ne, da je najbolj lažnjivi predsednik v zgodovini, ki je neprestano menjal stališča in se lagal, da se ni premislil.

   • ahnenpass

    Trump vedno govori isto, samo svet okoli njega se neprestano spreminja.

 • SALZ

  Bravo Trump

 • OrangeHitler

  Sklepam, da bo vak čas obtožil še Savdijce, ki so sodno dokazani podporniki terorizma in povzročitelji 9/11. Komaj čakam, zdaj zdaj jih bo pribil na križ…le glejte

  pravi sarkazem press

  • sprehajalec

   Počasi in po vrsti. Enega po enega. Levičarji ste nestrpni, ker ste nabutani z neko filozofijo in sanjarijami..

   Ki z realnim življenjem nimajo nobene veze.

   • OrangeHitler

    Saj res, 17 let po napadu je pa še prezgodaj, da bi karkoli sodili.
    Stvar je samo v tem, da smo levičarji nabutani z “neko filozofijo”, in nikakor to, da so ZDA in Savdijci tesni zavezniki in da ima Trump 8 podjetjij zgolj v Savdski Arabiji. To nima nobene veze, ok.

    • ahnenpass

     Kaj jim pa prodaja, mogoče goveje zrezke, verjetno komaj čaka, da bi lahko razširil svojo ponudbo še na ražnjiče, čevapčiče in vješalice.

   • OrangeHitler

    In ponovno ne bo nič od tebe.
    Skrit v luknji si ga mencaš in čakaš, kdaj boš lahko spet “potunkal levake”. Bednik.

    • sprehajalec

     Kaj to vidim?

     Kaj ti misliš, da sem jaz na Javnem, ali kaj ti je? da delam plan podaljšanih vikendov za 2018 in ga jutri vržem šefu na mizo? kaj si nor ali kaj misliš?

     Imam delo. Kaj torej želiš?

     • OrangeHitler

      Kaj bi rad? Rad bi da poveš zakaj je 17 let po napadu očitno še prezgodaj, da bi karkoli ukrepali…
      ne da se mi pisat celotnega komentarja še enkrat, preberi si in povej.

     • sprehajalec

      ne boš razumel, četudi ti razložim. Preveč plitko gledaš na te stvari. Politika velikih je trgovina. Majhni naj se pa priključijo tistemu, od katerega imajo več.

     • OrangeHitler

      Aja, in kar naenkrat je potrebno na stvari gledati “širše”, ok.
      To, da so ZDA in Savdijci močni trgovinski partnerji, nima nobene veze s tem? Ali moram tudi to gledati “širše”?

     • sprehajalec

      Gre za največjo in najbogatejšo državo območja, ki je dokaj pametno ravnala skozi vsa leta. prebivalce je imela pod stego, saj si konec koncev tudi nič drugega ne zaslužijo. Počasi jim dozira skozi leta več pravic, ženske za volanom itd. pa obdržali so relativno visok standard napram sosedom, ker se niso tako enormno namnožili. Oziroma so štartali iz manjše številke, kot sosedje. Zato tudi niso fasali uporov, tako kot sosedje.

      To je tista širina, ki ti manjka….

     • OrangeHitler

      Gre tudi za daleč največjo državno sponzorko terorizma, SODNO DOKAZANO. Nič kar si napisal, tega ne more zanikati.
      Na živce mi gre, ker gre za v nebo vpijočo hinavščino, kar se tiče boja proti terorizmu. Nato pa še komentatorji vzvišeno trdijo, da je potrebna širina (kar je zgolj izgovor za opravičevanje trumpa, v katerega ste vložili že preveč, da bi se ga zdaj odkrižali).
      Mene ne zanima kako se predsednik piše, ampak kaj dela in kako se obnaša. Prekleto dobro se zavedam, da je obama navaden republikanec, preden me obtožiš navijaštva

     • sprehajalec

      ne moreš primerjati Trumpa in Obame. Trump vzorno popravlja, kar je Obama pokvaril.

     • OrangeHitler

      Ne moreš primerjati, a v istem stavku ju nato primerjaš.
      Vi trumpovi navijači ste vložili vse delnice vanj, zato si ne morete privoščiti, da bi ga kakorkoli kritizirali. To je boleče očitno sploh pri takih novicah, kjer njegovo lizanje riti Savdijcem gladko spregledate, medtem ko poveličujete boj proti (točno določenim) teroristom.
      Nehajte biti taki patetični trumpovi lakaji in začnite razmišljati.
      Ne zagovarjam Obame, naj bo to kristalno jasno. Imam občutek, da moram to vsakič znova poudariti, saj ne pašem v črno-bel kalup vašega dojemanja sveta

     • sprehajalec

      Dokler razmišljaš levičarsko, potem te bomo kalupirali…

     • OrangeHitler

      Dokler ti dojemaš za levičarsko vse, kar ni točno po tvojem alt-right kalupu, ne bova daleč prišla.
      Ne samo, da nisi niti približno probal držati teme, kristalno jasno si pokazal, da te ne zanimajo dejstva in resnica, saj dlje od levo-desno ne moreš. Tu se ustaviš in to je tvoj celoten domet.

     • sprehajalec

      Moj domet je bistveno daljši od tvojega. Vendar se ti v debati s teboj prilagodim…

     • OrangeHitler

      Hahahahaha ironija leta (merjenje širine inteligence s klasično “moj je večji od tvojega” metodo)
      Saj vem, da je predsednik, toda ni se potrebno zgledovati po njegovih retoričnih “umotvorih”, ko skuša pojasniti Kim Jong Un-u da ima večji jedrski gumbek od njegovega. Ja, to se je res zgodilo.

  • ahnenpass

   Mu dam za pir, če bo to res naredil, potem bo v Savdski arabiji tekel v rekah.

 • Zima prihaja

  Veliki narodi so vedno ravnali kot gangsterji, mali pa kot prostitutke. (Stanley Kubrick)
  Pa še kako drži ..!!!!

 • xtc

  Pakistanci ves čas držijo štango Talibom,,treba pa je vedeti ,da so Pakistanci življensko odvisni od pomoči ZDA,torej so zelo na tankem ledu in je nihovo repenčenje sploh vprašljivo,sploh pa še ,ker je Indija vse bolj blizu z ZDA.

  • ahnenpass

   Od česa je pa Izrael odvisen, mogoče od morja, so ja obkoljeni z Al Arabijo.

 • antimur

  Kučan, Cerar, Erjavec, Židan, Mesec, Bratušca itd., pa z obema rokama podpirajo teroristične Palestince. Normalno, saj je tudi ta zločinska in prevarantska slovenska levofašistična politika teroristična, daleč od vsake demokracije in domoljubja, usmerjena povsem proti pravim, patriotskim Slovencem.

  • ahnenpass

   Torej meniš, da bi morala Slovenija prenehati podpirati Izraela in pomagati Ismailu?

 • črnaovca

  Kaj ko bi postavili zid okoli teh držav in naj se kuhajo v svojem zosu. Zgodilo se bo ravno obratno iz Pakistana nam bodo poslali nekja miljonov islamistov ki bodo delali zgago po Evropi. Trum ve da bo on naredil prepir katerga ceno bo plača Evropa

  • ahnenpass

   Evropa je to navajena, vsake toliko pljuskne k nam val ciganov, ki se potem razdelijo na posamezne plemenske luže in samo debelo gledajo kje so se znašli. Pri nas pravimo pakistancem cigani.

 • Osti jarej

  …kreten,ki mu je bilo vse bogastvo v zibelko položeno….edino,kar je fascinantno je to ,da mu šeni uspelo vsega zapravitiin zafrčkati

  • ahnenpass

   Če pa to ne deluje tako, več kot imaš denarja, več imaš denarja. Ne mene spraševat zakaj, ko je dovolj denarja na kup, dobi mlade verjetno.

  • Olga_10

   Kučan? Vse, kar ni zafučkal, je spravil na Štefkin racun v Mehiki…. Malo tudi v Švico, kamor je na varno spravil hčer….

   • cosmosjasnovidec

    Hčeri ni tja spravil z namenom varnosti ampak z namenom,da bi se tam lahko nategovala z kamelotrajbarskimi musliči kateri imajo kurce večje kot konji.
    Navlaka teh muslobutlov v Slovenijo je bila tudi tak namen vendar je zaradi antipatičnosti saj pa si videla enkrat sliko,da je je sama velika glava spodaj miniaturno kratke noge pa zelo široka rit z ogromnim mednožjem v katerem se nahaja nenormalno velika pička kakršne dobijo samo nadpovprečni MUTANTI.
    Ker je tukaj niti nobeden od teh kamelofukačev niti ni pogledal jo je poslal za njimi v Švico.
    Predvsem z upanjem,ko se je izvedelo za masovna posilstva v Švici saj je upal,da se bo kdo spravil tudi na njo a je na veliko razočaran,ker je seveda nikakršnja verjetnost da bi kdo vsaj poskušal posiliti takega mutantskega parklja.
    Zato ji je pa v Švico na bančni račun spravil ogromne milijarde katere je pokradel v Sloveniji predvsem tudi levim bedakom,da bi tam plačevala za naskoge črnuharjev kjer seveda ne vedo kdo je a očitno tej njegovi spaki katero on smatra za svojo hčer tudi denar tam nič ne koristi.
    Vse tole popolnoma drži,ker sem uporabil svojo jasnovidno nezmotljivo parakinetično moč z katero sem pogledal v zahojene betice familiji “Kurčanovičev”.

 • ahnenpass

  Tudi v tem primeru načelno podpiram Trumpa, itak jim verjetno niso metali iz letal denarja ampak so jim razdelili kvečjemu kakšno rabljeno vojaško policijsko tehniko, škart robo in neprodane remitende. Če imajo pa jedrsko orožje, usmerjeno na Indijo, lahko bi se jim zgodil še pakistanski Kim jong il.
  Razmislite, o ciganski atomski bombi se pa nihče noče pogovarjati, romi namreč izvirajo od tam.

 • Olga_10

  Bravo Trump! Prav je, da se podpornikom terorizma zapre finančna pipa in se jih kaznuje!
  Tudi OZN, kjer bodo slovenski predstavniki “skrbeli” za “človekove” pravice, ki jih doma dnevno kršijo, je škandal! To organizacijo je treba ukiniti, saj je z ljudmi kot je bil Danilo Türk, sramota in pljunek v obraz vsem zatiranim ljudem po svetu!

  • OrangeHitler

   Naj uganem: rešitev je doživljenjski mandat Velikega Vodje JJ in doživljenjski zapor Kučana. Zakaj? Jasno ker je svet enostaven, črno-bel in popolnoma dvodimenzionalen, kjer ima desnica vedno prav in se levica vedno moti. Vedno.

   • stajerc5

    Ce se enkrat uporabis besedo BEL, te bom prijavil v Bruslju, v UNO, v Vatikanu in pri vreci peska v Beooogradu za rasisticno izjavo. Ce se ne ves, sneg ni vec bel, ker lahko uzalis dvakrat zgane! Za BlackJack se pa ravno pedri borijo, da bi se mu reklo RozaJack!!!

    • cosmosjasnovidec

     Ne vem,če sem povsem razumel tvoj komentar vendar te moram opomniti,da si je ravno zaradi njegove črne ciganske kože nadel nick “ORANŽNI HITLER”.
     Seveda mi preko računalnika ne vidimo,da je on dvakratni ciganski črni opečenec ampak on tega ne ve,ker nima možganov si je pa tak nick nadel zaradi kompleksa manjvrednosti toliko,da bi si mi mislili,da ni osmojenec oziroma osmojene ciganske kože.
     Bolnik kaj češ taki pač so levuharji.

     • OrangeHitler

      Hahahaha kaķšne blodnje dolgočasne. Pozabil si na mojo povezavo s kučanom, ki me baje osebno plačuje….
      Novini navijači ste res najbolj dolgočasni in ponavljajoči kekci, ki živite v črnobelem svetu

    • OrangeHitler

     wtf?

   • Olga_10

    Nacizem=komunizem! Hitler=Kučan!

    • OrangeHitler

     hahahahahaha ok olgica, pa zakaj ti tegea ne učiš otroke v osnovnih šolah

   • cosmosjasnovidec

    Za tvojega vrhovnega ovčjega komandanta oziroma pastirja levih ovc tovariša “kurčana”sem prepričan,da si ne zasluži samo dosmrtnega zapora ampak nekaj več.
    Sodba po načelu vašega komunajzarskega nastrojenja še za časa diktature pedofila tovariša “tita” bi sledila (V imenu ljudstva izvršitev kazni z ustrelitvijo).
    Za izdajalce svoje države pa obstaja današnja DOSMRTEN ZAPOR v katerem bi stalni gosti morali postati vsi v izdajalski komunajzerski SMC vladi z tovarišem”pahorjem” na čelu ter seveda večini vas lopovskih trešnjenih levuharjev.
    Za Janša oziroma kdo je ali še bo vodja desnice mi pa osebno kakor tudi ogromno drugim sploh ni pomembno.
    Pomembna so zmotna,neprofesionalna,lopovska,zavajalska,izdajalska ITD. načela z katerimi futrajo komunajzerji vas prismuknjene levake in z katerimi se seveda noben normalen človek niti v sanjah ne more strinjati.
    Torej samo vi LEVAKI-BEDAKI.

    • OrangeHitler

     hahahaha
     daj dihaj malo vmes.
     Ste pa res vsi klečeplazniki tukaj popolnoma isti, enaki. Dolgočasni.

 • Roman Benedik

  Kdaj boste napisali kako savdsko-katarski zločinci ob pomoči in podpori ZDA stradajo ljudi v Jemnu?????? Kdaj se bosta na to temo oglasila strokovnjaka za Iran,JJ in Grims?

  • OrangeHitler

   Točno nikoli.

   • stajerc5

    Je to odgovor na vprasanje, kdaj si naredil Osnovno solo?

    • cosmosjasnovidec

     Kako osnovno?
     Saj sem pa že enkrat pojasnil,da je končal 1.razred šole za umsko ter duševno prizadete bolnike in še tega z nezadostnim.
     Si prezrl komentar?

     • OrangeHitler

      Hahahaha zajemi zrak vmes, da se ne zadušiš.
      Kakšne bedne fore na ravni osnovne šole, še moja 15letna sestrica je bolj sofisticirana.
      Tako da le napiši še kaj, prosim

    • OrangeHitler

     je to poskus humorja?

  • stajerc5

   Kdaj bos kaj povedal o svinjski glavi B. Kidrica?

  • cosmosjasnovidec

   In kaj ima tole opraviti z tem člankom in komu tukaj si ti sploh pomemben da bi pisal odgovor na tvoja butasta vprašanja?
   Vzami tablete,če jih še nisi in se spravi spat.

 • Olga_10

  Boris Kidrič je dobil svinjsko glavo! Miha Marinko si zasluži kurjo glavo!

  • cosmosjasnovidec

   Kako misliš,da je dobil svinjsko glavo?
   Saj je pa tudi svinjsko glavo imel že od takrat,ko ga je čez rit na svet povrgla njegova stara.
   Torej od samega začetka njegove parazitske pojave na zemljo.

 • ameriške vlade v zadnjih 15 letih podarile 33 milijard dolarjev – Pakistan po wikipediji 96.4% muslimansa država

  ..ki se zadnji čas počasi vedno bolj obrača k Rusiji in Kitajski, tu je “keč”

  • + začeli so uporabljati kitajske yuane v trgovini s Kitajsko , dovolj da postaneš sovražnik amerike

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!