Trump še okrepil ‘ognjene in besne’ grožnje proti Severni Koreji

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je nekaj dni nazaj Severnim Korejcem napovedal ”ogenj in bes, kakršnega svet še ni videl”. Izjava je sprožila nekatere kritike, pa tudi skrbi. Predsednik pomirja svoje državljane, obenem pa zanika, da bi bila njegova napoved premočna – ravno nasprotno.

Predsednik ZDA Donald Trump nasprotuje političnim in medijskim kritikam glede opozorila, ki ga je namenil Severni Koreji. Kot smo že poročali, je Trump Kim Jong Una opozoril – če ne konča s pritiski, bodo ZDA po njem udarile z ”ognjem in besom”. Nekateri so vznemirjeni, večina pa ne verjame, da bi do tega lahko zares prišlo. Trump po poročanju Breitbarta ugotavlja, da kljub neposrednosti izjave množice ta očitno ni dovolj prestrašila. ”Povejte mi iskreno, sploh tisti, ki ste v mojo napoved podvomili, je bila res premočna?” je Trump vprašal novinarje na konferenci v New Jerseyju, ”mogoče pa bi morala biti bolj,” je dodal.

Ljudstvu obljublja zmago, Severni Koreji pa toliko hudega, da si tega ne more niti zamisliti
Trump je ponovno razočaran nad političnimi neuspehi glede reševanja težav in severnokorejskih groženj, svojemu ljudstvu pa v naslednjih pogajanjih obljublja moč in odločnost. Ko so ga na novinarski konferenci vprašali o njegovih namenih in načrtih ter o tem, kaj sploh je tisto, kar je močnejše od ”ognja in besa”, je odgovoril le: ”Boste že videli.” Američanom, ki so glede njegove grožnje zaskrbljeni, pa Trump sporoča, naj ne skrbijo – in da bi morala biti v skrbeh Severna Koreja: ”Morali bi biti zelo zaskrbljeni. Zgodile se jim bodo stvari, ki si jih niti zamisliti ne morejo.” Ko so ga novinarji povprašali o tem, ali razmišlja o preventivnem vojaškem napadu na Severno Korejo, pa tega ni želel komentirati: ”O tem ne govorimo. Nikoli.”

Foto: epa

A. L.

  • Jurij Musar

    Trump bo zakuhal novo vojno, ker ZDA nimajo več kam prodajati orožja. Severna Koreja je najprimernejša, saj je dovolj daleč od ZDA, pa tistih ljudi tam je najmanj škoda, saj so baje vsi komunisti. Tudi otroci.

  • Snorri Sturluson
  • xtc

    Bravo Trump tako se dela.
    Vsakdo,ki vsaj malo trezno razmišlja ve ,da moraTrump zlomiti takoKima kot Madura in še koga,ti uspehi,bodo razsuli opozicijo doma in ji uzeli moč nasprotnikom,Kitajcem,Iranu,Putinu insvojeglavemuErdoganu,pa nagnal strah v kosti in previdnost pri izrekanju groženj in nategovanja.Prav smešno je brati,tračarske Kure kako,se 3,5 miljona prostovoljcev javlja za službokimu,he,he,he popolnoma enako kot pri naših levakih,kjer je vladal “prostovoljni mus”,ko bo zagrmelo oreng,se bo ta Kimova armada razbežala,kot se je Srbska.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!