Trump v znak izkazovanja moči v južnokorejsko pristanišče poslal podmornico

Foto: epa

Združene države Amerike (ZDA) so v južnokorejsko pristanišče pripeljale podmornico USS Michigan v znak izkazovanja moči sredi napetosti, ki vladajo med ZDA in Severno Korejo. Ameriška podmornica je v pristanišče Busan prispela na isti dan, ko Severna Koreja praznuje 85. obletnico ustanovitve Korejske ljudske armade. 

Izjava s poveljstva ameriških sil v Južni Koreji je po navedbah CNN-a obisk podmornice opredelila kot rutinski obisk in priložnost, da poudari zavezništvo med ameriško in južnokorejsko mornarico. Medtem, ko ni pričakovati, da bi podmornica sodelovala v skupnih vajah, pa njena navzočnost v regiji Pjongjangu pošilja posebno sporočilo.

Foto: epa

Uresničile so se Trumpove napovedi
Ameriški predsednik Donald Trump je v začetku meseca za Fox Business Network povedal, da bodo ZDA v regijo poslale armado s podmornicami. “Poslali bomo zelo močno armado,” je dejal in dodal, da imajo ZDA zelo močne podmornice, ki so močnejše od letalonosilke. Analitiki navajajo, da je imel Trump takrat najverjetneje v mislih prav podmornico USS Michigan na jedrski pogon, ki je oborožena s 154 manevrirnimi raketami Tomahawk.

Foto: epa

Do obiska podmornice v Basanu je prišlo po tem, ko je Severna Koreja v nedeljo zagrozila, da bo potopila ameriško letalonosilko Carl Vinson, ki se je udeležila skupnih vaj z dvema japonskima rušilcema v zahodnem delu Tihega oceana. Severnokorejski državni časnik Rodong Sinmun je celo zapisal, da ima Severna Koreja v svojih rokah hidrogeno jedrsko bombo in orožje, ki lahko doseže celinski del ZDA in azijsko-pacifiško regijo.

Foto: epa

N. Ž.

 • Dostmamrecesije

  Temu Kimčku do šteti dnevi. Zelo se mu tresejo hlače.

 • xtc

  Bravo Trump!
  Vendar pa je tale podmornica zgolj “DECOY”;PRAVA FLOTA SE SKRIVA DRUGJE:
  Zelo verjetnoi se poleg skupine Vinstona zagotovo skriva še enTask Force;ki bo udaril ob možnem POIZKUSUnapada na Vinstona;seveda bodoZDA zagotovo testirale tudi super rušilec Zummvwalt ;ki je radarsko zelo slabo zaznaven;

 • Artur

  DAVID ICKE RAZOTKRIO UŽASE ELITE: UN treba postati svjetska vlada, NATO svjetska vojska, a globalno zagrijavanje je LAŽ!
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/04/24/david-icke-razotkrio-uzase-elite-un-treba-postati-svjetska-vlada-nato-svjetska-vojska-a-globalno-zagrijavanje-je-laz/

  • valentin

   Gre za globalno, popolno politično, vojaško in gospodarsko oblast nad vsemi in nad vsem ! preprosto, NWO postaja dejstvo, kdor se upira bo kaznovan,
   izločen, uničen.

 • hle

  Najhujša nevarnost je v tem da sta se oba tako Kim kot Donald ujela v past kjer je vsak korak nazaj znak šibkosti prvi vidi pred sabo usodi Sadama in Moamerja v kolikor začne popuščati drugi pa ve da bi v tem primeru doma imel hude težave

 • Demonkrat

  Austria Erit In Orbe Ultima

 • Apolon

  Dajte no ! Z eno samo podmornico pa ja ne moreš izkazovati moči, se vam ne zdi ? To je prej opozorilo Severni Koreji, kot kaj drugega, da ni sama na tem svetu. Ostanki komunizma so nevarnost za mir na svetu in obsojeni na propad . Revolucionarji so imeli na razpolago skoraj celo stoletje, pa niso drugega naredili kot , da so pobijali lastne državljane. Ves napreden svet jim je že zdavnaj obrnil hrbet. Na nekaterih delih tega sveta se še držijo na oblasti s pomočjo korupcije in prikritim terorjem nad državljani. S tem je treba enkrat končati. Namesto , da bi ljudje razmišljali o ekonomski svobodi , se že skoraj celo stoletje prepirajo zaradi propadle ideje o komunizmu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!