Trumpov sekretar za zunanje zadeve odpustil vse ljudi, povezane z Obamo

Donald Trump

Trumpova ekipa je končno prevzela nadzor nad vlado! V ZDA zdaj pričakujejo podobne ukrepe tudi v CIA, NSA in FBI.

Novi ameriški zunanji minister Rex Tillerson se je že zdaj lotil “spomladanskega čiščenja” – zunanje ministrstvo je namreč očistil vseh ljudi, ki so delali za Baracka in Michelle Obama. CBS News poročajo, da je moralo prostore ameriškega zunanjega ministrstva v četrtek zapustiti vse osebje, vključno z namestnikom državnega sekretarja za upravljanje in svetovalcem, ki so bili kakorkoli povezani z Obamo.

Na spletni strani Conservative Fighters pa je napisano, da se je večina zaposlenih še iz Obamovih časov spustila iz najvišjega, sedmega nadstropja v pritličje, kar tudi simbolično prikazuje padec v njihovi karieri in kjer imajo njihovi šefi drugačne prioritete kot tisti “tam zgoraj”. Vsekakor omenjena spletna stran pozdravlja Tillersonovo odločitev in dodaja: “Na to smo upali! Zdaj naj Trump ‘očisti’ še Belo hišo, da ne bo več uhajanja informacij.”

Rex Tillerson (foto: epa)

Zapisali so še: “Ko predsednikovi pogovori s svetovnimi voditelji uhajajo v javnost, izpademo kot popolni amaterji in zgube. Govorimo o našem poveljniku, ki bi moral biti zaščiten z mnogimi plastmi tajnosti in strokovnosti. Vsekakor moramo ustaviti uhajanje informacij v javnost, Trumpova ekipa pa mora delovati enotno, da se bo Trump lahko posvetil predvolilnim obljubam. Trump potrebuje v vladi zaveznike, vse sovražnike pa daleč stran od sebe.”

M. S.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!