Tudi Kitajska ima dovolj Severne Koreje

Foto: epa

Kitajska je Severno Korejo pozvala, naj ustavi razvoj jedrske in balistične rakete. Varnostni svet ZN pa je soglasno okrepil sankcije proti Severni Koreji in tako uvedel prepoved izvoza tekstila v državi in omejil uvoz surove nafte.

Za začetek pogovorov sta Kitajska in Rusija predlagali testiranje jedrskih in balističnih raket v Severni Koreji. Ruski veleposlanik je Varnostni svet Združenih narodov opozoril, da je velika napaka, da podcenjujejo to rusko-kitajsko pobudo ter vztrajajo, da se tako pomembna stvar obravnava. Severna Koreja je namreč 3. septembra 2017 izvedla že svoj šesti jedrski poskus, ki sta mu sledila dva potresa in že takrat je japonska vlada odločno protestirala.

Foto: epa

Sankcije proti Severni Koreji
Varnostni svet ZN je soglasno okrepil sankcije proti Severni Koreji in tako uvedel prepoved izvoza tekstila v državi in omejil uvoz surove nafte. To je bila že deveta sankcija, ki jo je soglasno sprejel 15-članski svet od leta 2006 glede balističnih raketnih in jedrskih programov Severne Koreje. Tekstil je bil drugi največji izvoz Severne Koreje po premogu in drugih mineralov v letu 2016, v skupnem znesku 752 milijonov dolarjev, so sporočili iz korejske agencije za spodbujanje trgovinskih naložb.

D. Š.

 • kokobily

  Ma daj se potrudi, pa preberi, kaj si nakracal, prej, kot objaviš…

  “..sta Kitajska in Rusija predlagali testiranje jedrskih in balističnih raket v Severni Koreji.”
  kaj zdaj, Kitajci in Rusi bi radi testirali JEDRSKE rakete v S.K. ???

 • The Truth Keeper

  Pa koga še zanima Severna Koreja? Cel svet se že smeji Amerohisteriji in njihovim namišljenim nevarnostim, z ustvarjanjem katerih pospešujejo svoje gospodarstvo! Raje napišite kaj o tem kako se Izrael pospešeno pripravlja na ilegalno ofenzivo na Iran! A pol ne bo žeparca, al kako?

  • garfi

   kje varuješ te pif “resnice”

   • The Truth Keeper

    Pif? Pa saj imate internet! Raziskujte!

 • garfi

  zadnjič je murglaš lipušček v mikrofon dobesedno kričal, da komunajzli ne bodo dovolili
  padca njihovega prjatla ljubkega kimija
  murglaši ga bodo obvarovali vsega hudega, ker je močan zaščitnik delavskega razreda
  in velik človekoljub

 • xtc

  Tudi to nebo zaleglo kaj dosti,režim je treba sesut in likvidirat,preden res naredi resno norost.

  • valentin

   Režim se bo sesul samo par pametnih potez je potrebno izbrati, brez, da bi debeli pritisnil na “gumb”. Tu pa vidim soglašanje in skupno angažiranje ZDA z zavezniki, Kitajsko in Rusijo, saj nikomur ne sme biti v interesu, da S.Koreja z bolnim voditeljem napreduje z vojaškimi projekti in ogroža svet.

 • Najplemenitejši

  Enega Kim Džong Una bi potrebovali v Sloveniji, da bi z desnuharji nahranil pse!

 • Najplemenitejši

  Kitajska je komunistična, pa je vseeno kot gospodarstvo in tehnologija številka 1 na svetu! Ameriko je že zdavnaj po levi prehitela!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!