Tudi na Hrvaškem ‘virantujejo’: Hrvaški ministri iz stranke Most bodo danes podali odstopno izjavo

Foto: sta

Hrvaška je v politični krizi zaradi spora okoli Agrokorja in Ivice Todorića. Vsi ministri stranke Most so namreč podali izstopne izjave. V hrvaškem parlamentu bodo o obtožbah finančnega ministra Zdravka Marića razpravljali prihodnji teden, predvidoma v sredo.

Ne vre le v Makedoniji, politične težave so na vidiku tudi na Hrvaškem. Podpredsednik vlade Ivan Kovačić in ostali ministri iz stranke Most bodo še danes podali odstopne izjave, piše Večernji List. Stranka Most, ki je na krilih desnih volivcev dobila lepo število glasov na volitvah, financirana z levičarskim denarjem ter v vladi počela vse v nasprotju s predvolilnimi obljubami, izstopa iz vlade. V koaliciji je že dlje časa vrelo, sodu pa je izbilo dno dogajanje okoli Agrokorja in Ivice Todorića.

V trenutku, ko so trije ministri iz stranke Most pokazali prst proti finančnemu ministru Zdravku Mariću, se je premier Andrej Plenković obrnil na sekretarja vlade in mu naročil, da pripravi sklep o razrešitvi teh ministrov. Gre za Orepića, Šprljeta in Dobrovića, ki jih je vlada danes poskušala razrešiti, vendar jih po zakonu pred tem čaka še razprava v parlamentu.

Krivo dogajanje okrog Agrokorja
Petrov je ob tem povedal, da je Plenković z menjavo ministrov rušil vlado ter hkrati zatrjeval, da ima večino v saboru. “Pozivam ga, da dokaže, da to ni laž. V nasprotnem primeru bo kriv za politično krizo, za nestabilnost v državi in za nove volitve. Most se bo vedno boril proti kriminalu, ki poteka v Agrokorju, vendar pa ta poteza ščiti Andreja Plenkovića in Zdravka Marića,” je prepričan Petrov. Ta je sicer na vprašanje, ali bo odstopil z mesta predsednika parlamenta, odgovoril, da bo tudi to uvrstil na dnevni red. “Nočemo se igrati, kot se je v preteklosti želel igrati HDZ, ko se je trudil izogniti točki, da se razreši Tomislava Karamarka. Šli bomo po dnevnem redu in prva stvar, ki jo bomo obravnavali, bo razprava o razrešitvi ministra za finance. Takrat se bo izkazalo, kaj je na stvari in kdo je uničil to vlado in zakuhal afero Agrokor,” je poudaril.

Bo odstopil kot predsednik parlamenta?
“HDZ lahko pričakuje, kar hoče, jaz ne dovolim, da se z nami igrajo. Mi ne bomo naredili ničesar drugega, razen da se držimo pravil in reda. Torej, prva točka bo razrešitev ministra za finance, če pa pridejo podpisi, da naj odstopim kot predsednik, bomo zadovoljili te zahteve in bo naslednji dan na dnevnem redu ta točka,” je še pojasnil Božo Petrov.

M. S.

 • Olga

  Petrov o poštenju potem, ko je hotel zaposliti v javni službi žlahtno! Virant o poštenju potem, ko je prejemal “nadomestilo za smrad” za hišo, v kateri sploh ni živel! Zasonjkarske letalske karte za “poštenjaka” tudi niso problem! Prodane duše!

 • primsek

  Samo da ne janšujejo, ko se plešasti šiptarski doktorant povzpne na oblast je katastrofa, že prej lažejo, potem pa še kradejo in pobirajo provizije za državna naročila, po sodbi v Avstriji je jasno, da je v SLO poniknilo 20 mio eur od provizij Patrie, Zagožen je pokasiral milijonček in mu bodo zdaj odvzeli 837.00 eur. Virantovanje je proti temu mala malca, sploh pa je vse opisano v drugem delu Noriškega kraljestva

  • xtc

   Glej butl tega ni izrekel nobeden sodnik tam ;ker ni nor:rIEDL PA JE BIL OBSOJEN ZARADI davčne utaje IN NE BLODENJ ;KI TEBI LETIJO PO GLAVI:ali po domače;za IDIOTE Patrija JE PROPADLA POVSOD NA SODIŠČIHSEVERNEJE OD NAS_TVOJ BOLNI UM TEGA OČITNO NE DOJEMA;KOT TDI URADNIH SODNIH SKLEPOV NE:

 • učko

  Politični Trojanski konji-kreteni !!! Tudi pri nas jih je veliko, pa niso to samo Virantovi, tudi SLS in NSi, n’č bat. Vse jih ima udba pod komando !!!!!!!!!!!!!

 • Morala

  Poštenost je zelo redka vrlina!
  ———————————

  Ali kdo pozna dosje Waldheim – Skrivnost krvavih balkanskih milijard? Ko so se začele priprave za črpanje denarja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, na tajne račune v tujini!

  Kje so te milijarde in kdo je imel/ima dostop do njih?

 • xtc

  Če se vprašate zakaj Čehi;Poljaki;Slovaki;Balti;Madžari napredujejo ;Slvenski balkanci odAlp doVardarja pa ne:Je odgovor jasen_ni bilo lustracije;posporave z komunizmom in socializmom in njuno kramo ter relikti in postavljenjem zločincev pred sodišča;vse to tzerja ogromen davek:

 • Olga

  Plenkovič je postavil virantovalce pred vrata in jim povedal, kdo je šef! Bravo!

 • učko

  Glupavi tisti Hrvati, ki volijo neki “Most”, ki je sam komunajzarska levuharska govnarija !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!