Tudi Nemci množično zapuščajo svojo domovino, namesto njih prišlo več kot pol milijona priseljencev

Foto: iStock

Zamenjava Nemcev s priseljenci je skoraj rekordna. Naraščajoče število Nemcev, ki zapuščajo državo, se spopada z višjo stopnjo rodnosti neevropskih migrantov. Zvezni urad za statistiko poroča, da je leta 2016 svojo državo zapustilo 281.000 Nemcev, a kljub temu se je, zahvaljujoč priseljencem, število prebivalcev povečalo za 500.000.

Čeprav je malo več kot polovica priseljencev (51 odstotkov) prišla v Nemčijo iz EU, se Nemčija spopada s problemi migrantov, katerih tretjina od omenjenega števila prihaja z Bližnjega vzhoda, iz Afrike in Azije, in ki imajo veliko višjo stopnjo rodnosti kot katera koli država EU. Tako ima, po popisu iz leta 2016, približno 23 odstotkov od vseh 82 milijonov prebivalcev Nemčije priseljensko ozadje. Le ena desetina upokojencev ima priseljensko ozadje – v primerjavi z 38 odstotki otrok. V zahodni Nemčiji je ta številka celo za 42 odstotkov večja pri otrocih.

Statistike kažejo, da pa se nekateri Nemci vrnejo v domovino. Leta 2016 se jih je vrnilo 146.000, 281.000 pa jih je zapustilo državo. Najbolj priljubljene destinacije so Švica (17.650), ZDA (12.781), Avstrija (10.283), Velika Britanija (8.243), Turčija (6.230) in Francija (5.895).

Kako se bo s tem spopadla Angela Merkel? (Foto: epa)

Migranti z Bližnjega vzhoda so nepismeni
Z množičnimi migracijami z Bližnjega vzhoda postaja vse bolj pomembno, da se preiščejo njihove sposobnosti. Študije so pokazale, da dve tretjini migrantov sploh ne zna dobro brati ali pisati in da je le 10 odstotkov “akademikov”. Ministrica za gospodarstvo Ilse Aigner je leta 2016 izjavila, da “90 odstotkov takšnih migrantov ni usposobljeno za delo v Nemčiji”.

Očitno je takšen razvoj zelo velik problem, saj kvalificirani in dobro izobraženi zaposleni v številnih primerih državo zapuščajo, nadomeščajo pa jih z manj kvalificiranimi migranti. Zanimivo bo videti, kako namerava Angela Merkel to rešiti.

A. G.

 

 • samotoje

  “Očitno je takšen razvoj zelo velik problem, saj kvalificirani in dobro izobraženi zaposleni v številnih primerih državo zapuščajo, nadomeščajo pa jih z manj kvalificiranimi migranti. Zanimivo bo videti, kako namerava Angela Merkel to rešiti.”
  V Sloveniji to ni problem. Izobraženi mladi ljudje odhajajo, ampak pri nas jih nadomeščajo še bolj nepismeni in neizobraženi. In Ahmad, sirski brivec.

 • Eric Koston

  leta 2050 bodo v nemčiji in okoli vladali indijci in pakistanci…pač tak židi hočejo hehe, kerga boste pa zdej volil da to prepreči?

  • freedomfighter

   Kaj profitirajo zidi ce njihov najvecji sovraznik prevzame evropo in njeno vojsko?

   • Eric Koston

    uničijo glavnega sovražnika, nadzorovanje nizkega IQja ne bo problem logično…

  • stajerc5

   Sprav se nazaj na kure, kjer si lahko sami dajete kekseke……..

   • Eric Koston

    prosim ne odgovarji mi brez argumentov ker sploh nisi smešn

 • totex39

  Neverjetno koliko strokovnjakov je dobila Evropa, kar dve tretjini jih ne zna brati in pisati so pa izredno vešči v eksplozivu in spolnosti, kar Evropa očitno rabi tako so odločili butasti politiki, s pomočjo starega žida Sorosa.

 • freedomfighter

  Zgraditi zid okoli eu in razpustiti notranje meje pa bo

  • Mateja Urankar

   notranje meje ne tikaj. evropa ni zda. nacionalne države so temelj evrope. vsi ki gredo proti temu so židovski kulturmarxisti.

   • freedomfighter

    No meni je pa vsec da lahko delam in zivim kjerkoli v rodni evropi brez omejitev in ce se nekdo zeli preselit iz enega dela evrope na drugega me cisto nic ne moti dokler dela in placuje davke

    • stajerc5

     Ti se z svojo ljopato spravi v Afriko in nas normalne BELE evropejce pusti pri miru!!!
     Rabis par zamaskov za plavutke??

     • freedomfighter

      Jaz sem bel evropejec ki hoce zaprto evropo tako da spet ne vem kaj govoris…sem dobro napisal da je evropo potrebno ogradit pred zunanjimi migranti…a zate je afrika evropa…z lopato pa jaz ne delam to je za bosance in podobne

     • stajerc5

      Svica je bela! Svica ima meje!
      Svica je Svica! EU je sprdacina!
      Svica ima meje! EU ima sranje!
      itditiditditiditid………
      Kaj bos sedaj rekel, tako kot tvoji rdeci tovarisi; Svica bo crknila brez EU????
      Hoces podatke za Svico po referendumu,ki je rekel; Kurc vas gleda EU? Hoces?

     • freedomfighter

      Pa kaj ti govoris saj sem rekel da eu rabi mejo a se ti je cist zmesalo…vidim pa da ne razumes da svica je zgodovinsko izjema v evropi tudi ni clanica nata in podobno in ne more biti vsaka drzava svica…tvoj komentar pa pomalem spominja na komuniste mesec in podobni…pa zgleda se nisi bil v svici kjer he polno bosancev ki opravljajo fizicno delo tako da preden pametujes najprej malo potuj po evropi

     • stajerc5

      O ja, lahko bi bila, ce bi bila prava metla po osamosvjitvi! Tako ste pa ostali na nivoju bivse yuge, z razliko, da lahko brez carinikov yugovicev vozite Ikea Produkte iz Italije ali Avstrije. Se Hrvati vas lahko nekam…
      Lost in space ste bili, ko je bil cas za spremembe, le stara rdeceudbomafija je vedela kaj mora narediti. Saj niste sami krivi, ce so vas navadili na suhe zgance, vcasih ste jih lahko vsaj z mlekom zalili, v “vasi” dragi yugi. Tako razmisljate, ker imate od cicibana, pionircka in seveda “omladinca” solsko-vzgojno oprane drazgoske mozgane. Sam sem dal to skozi, le z razliko, da cloveku z normalno druzinsko vzgojo ni potrebno loviti oslovsko senco!

     • freedomfighter

      No jaz osebno ne maram ne komunistov ne socializma ne juge imam pa rad eu ki se mora reformirati in totalno zapreti vrata zunanjim migrantom ne vem zakaj bi bil zato bedak ali slab clovek…meni in moji druzini je pac eu velik plus ze zaradi prostega trga in podobnih stvari tudi izmenjava delavcev nas ne moti imamo v podjetju zaposlene tudi tuje drzavljane mislim druge evropejce izven eu ne

    • Mateja Urankar

     za ta namen ne rabiš razpustit notranjih mej ali ukiniti nacionalne suverenosti. urejene države so se še vedno nekako dogovorile.

     • freedomfighter

      Ne razumem zakaj bi rabil meje znotraj eu sploh iz vidika slovenije ne a mislis da bodo nas preplavili nemci francozi ali pa italjani

     • Mateja Urankar

      meja je samo manifestacija suverenosti. če mej ni niti državnosti.

     • freedomfighter

      Ja saj ce bi imeli zunanje meje je cela evropa suverena…te notranje meje so pa nepotrebne in tudi sedaj jih nebi imeli ce nebi bilo groznje terorizma ki pa jo imamo zaradi prepustnosti zunanje meje…drugace pa ce rabimo toliko mej za suverenost zakaj ne razmejimo obcin konec koncev so si primorci in stajerci bolj razlicni kot primorci in istriani in obcina ni suverena ce ne nadzoruje meja

     • Mateja Urankar

      projekt združitve evrope z istočasnim odvzemom suverenosti ustanoviteljicam in članicam je projekt globalistov, ki želijo iz vseh evropskih narodov narediti anonimno bastardizirano gmoto, ki ji bo lahko vladati. zakaj bi podpiral kaj takšnega?

     • freedomfighter

      Anonimna bastardizirana gmota??? Ce res vrjames to potem je tako ze konec poglej kako je prebivalstvo po posameznih drzavah mesano ze pri nas je polovica ljudi cefurjev ki ne bodo nikoli zapustili nase drzave ker so nasi drzavljani ki imajo pravice kot mi ostali druge eu drzave pa imajo se dosti bolj mesano prebivalstvo edino visegrajske drzave se niso tako mesane ampak razpad eu tega ne bo ustavil ker bi bilo za to potrebno pobiti 30 posto prebivalcev vsake drzave to pa niti naciji niso prisli blizu pa so posvecali veliko resorsov za ociscenje evrope zato je edini nacin da ne gre vse h hudicu skupna evropska kultura ki se bo seveda vedno rahlo razlikovala po nacionalnih drzavah tako kot se sedaj po pokrajinah recimo prekmurec primorec ampak za to da obstanemo proti islamu in ostalim tezavam ki nas cakajo v prihodnosti potrebujemo enotnih 500 000 000 evropejcev in ne 1 000 000 slovencev za katere je celemu svetu vseeno za zahodno civilizacijo pa je mar celemu razvitemu svetu od kitajske naprej ki zivi od nase potrosnje

     • Mateja Urankar

      ena stvar je prostovoljna bastardizacija s čimer nimam nikakršnih težav. drugo je nasilna bastardizacija, kar se dogaja v tem trenutku po evropi. indoktrinacija otrok da je pravi par belka in črnc, posiljevanje z homoseksualnostjo a samo v okolju belcev ni nič drugega kot rasni in kulturni genocid. financiranje priseljevanja nepismenih iz primitivnih okolij in subvencioniranje njihovega življenja tu ko po drugi strani denarja ni ko je potrebno podpreti obstoječe upokojence ali mlade družine je VELIKA IZDAJA.

     • freedomfighter

      Se strinjam s tabo ampak to da ucijo otroke po solah da je edini pravi par belka in crnc je pa fake news na solah ucijo da poznamo razlicne druzine od tradicionalnih do rasno mesanih in homoseksualnih in to je res mislim a v nasi drzavi ne zivijo vse te vrste druzin…pa e mi sedaj napisat da gejevske druzine ne obstajajo ker potem lazes sam sebi ce te pa moti da se jim rece druzina jim pa lahko tudi kako drugace reces ampak dejstvo je da so del druzbe in lagati otrokom da ne obstajajo je zame faljen princip…glede priseljevanja iz tretjega sveta sem pa povedal da je treba zgraditi zid okoli eu pa bo…bi te pa tudi rad vprasal ker vidim da si normalen clovek in ne ena od primitivnih komentatorjev katerih je ta forum poven…kako pa ti mislis da bi se mogla druzba in drzava obnasati do homoseksualcev in pa ali se ti zdi kaj narobe pri mesanih parih crnka belec azijka belec itd. in ce se ti me zanima kaj naj bi bilo narobe v tem

     • Mateja Urankar

      nisem govorila o šolah ampak o sporočilih, ki jih podajajo mediji in korporacije. poglej oglase. poglej kako postanejo evropski zgodovinski junaki v filmih afričani.
      gey družine so samo del pranja možganov. seveda obstajajo pari a to niso družine. skozi zgodovino so vedno bili in ni iz tega nihče delal zgodbe. sedaj se jih povzdiguje v mučeniške idole. spremljam, kako to uničevanje norm napreduje v zda in vem kako se bo to nadaljevalo pri nas. danes geji, jutri trans otroci, pojutrišnjem pedo. tako kot v uničenju držav drugje: prvo se s pomočjo levice družbo uspava in pasivizira. nato se z brutalnim udarom vse zruši. migranti imajo danes to enako vlogo. v imenu tolerance bomo omogočili lastno uničenje.

    • samotoje

     To je v redu, to podpiram, ampak meje so kar dobra stvar. Take prave ali pa tiste v glavi. Ljudje moramo vedeti, kje so meje.

     • freedomfighter

      No meje v glavi pomenijo omejenost in to se meni ne zdi dobra stvar…meje med clanicami eu pa se mi ne zdijo smiselne ce bi imeli zunanje meje zavarovane kot je potrebno

     • stajerc5

      Taksen Idealist preprosto ne mores biti ali se ga pa samo delas in provociras!
      Kaksne zunanje meje? Kje so? Teoreticno za idealiste, z prstom na zemljevidu so, o ja, tu ste pametni. Ste se pametni levaki kdaj vprasali zakaj so Velike drzave mocne?
      USA, naseljenci iz celega sveta, en narod!
      Kitajska, razlicni ampak genetsko vsi skupaj KItajci!
      Rusija, danasnja je varianta Kitajske, ker so se resili tistih, ki ne spadajo zraven!
      EU, hehe, zdaj bi pa tebe prosil za oceno menüja, ki je pri nas na mizi!
      Ne spuscaj se na nivo sloserja, on je pa lahko…

     • freedomfighter

      Sem lepo napisal da je treba uprasanje zunanjih meja resit ampak skupaj…ne more biti resitev problema zunanje meje razpad eu…to kar si napisal rusija kitajska zda je pa res in tudi v eu bi bilo mogoce ampak ne cez noc seveda ker velik del prebivalstva noce nase gledati kot na evropejce sploh starejsi med mlajsimi je ideja evropejca ze veliko bolj sprejemljiva…pa ne govorim sa bomo vsi evropejci enaki ker to nikoli ne bo tako vedno se bomo razlikovali v dolocenih zadevah na dolocenih podrocjih ne vem pa zakaj bi imel meje med clanicami

     • stajerc5

      Mogoce pa ti lahko drugace pomagam razumeti, vec bo muslimanskega pritiska- prej bo EU zgodovina! Ko gre za tvojo druzino, tvoj jezik, tvojo domovino, postane vsak normalen clovek samobranitelj, Patriot in domoljub.
      Takrat se bo vsaka nacija v EU “posrala” na Brusselj in zgreseno idejo zdruzene Evrope! Pozabi, grsko lenobo in norvesko postenost ne mores spraviti pod eno streho!!!

     • freedomfighter

      Ja ampak posamezne drzave se bodo pa se prej klonile muslimanom ali resno mislis da lahko slovenija sama drzi migracije prihodnosti…ze financno nebi bili zmozni branit lastnih meja in razdrobitev evrope bi bila ugodna le za rusijo in muslimane potem pa se nato razpustimo pa se konca rusija na nemski meji islam pa v parizu

     • stajerc5

      Rusija je preko rdecega Schröderja (GazPro) ze 15 let v Nemciji, ni potrebno nic osvajati- samo izsiljevati(kar mama Merkl cel cas placuje),, mulimani delajo pac na varianti kosovo-makedonija, Baby face…
      Propade pa tvoja zadeva spet z primerom Svice, majckena- zavedna- enotna in celo trinacionalna!
      Kaj pa zdaj?

     • freedomfighter

      Ta tvoj primer s svico je zelo slab zaradi njihove politike nevtralnosti…kot da bi rekel zakaj niso v drugi svetovni vojni vsi ravnali kot svica

     • stajerc5

      No idea? Vidim, da ti je zmanjkalo, kakorkoli, drzi se EU ampak en rezervni pasos si pa le nabavi… Pssst, baje ima Lunatik veze z …hehe, ne bom povedal!

     • freedomfighter

      Ne ampak tebi razloziti zakaj ne more biti vsaka drzava svica je kot berniu sendersu razloziti zakaj v ameriki ne mores imeti zdravstvene zakonodaje kot na svedskem…predvidevam da volis sds tako da ves to je najbolj pro evropska stranka v drzavi na levici se pa dobro ve kaksno mnenje imajo do eu razen mogoce cerar tako da upam da ves da govoris proti eu podpiras pa pro eu stranko…manjsi paradoks

     • stajerc5

      Paradoks je samo nasa rdeca drzavica v velikosti Bleda- ops, rdecega Bleda, proti celi Evropi. Ostali smo zadnji zaostalo politicni pikzibnerji v centru najbolj naprednega sveta! Sramota za narod, da je tako oprane glave, sramota za vlade, da ne spremenijo misljenja in cakajo na radikalen nacin prevrata.
      To je zalostno, pa tudi to, da ti ne locis internega in EU problema. Ko bo desnica, kot v vsej napredni Evropi, pri nas dobila toliko moci(brez penzijonistov-ahahahaaa, joj, da crknes) in ostalih voluharjev, da bo rigorozno naredila red, se je o EU skoda pogovarjati!

     • freedomfighter

      Mene za interne zadeve malo briga in dokler imamo v slo pro evropsko vlado mi je dosti vseeno leva ali desna pa ne nisem vse glihar ampak zame in za zahodno civilizacijo je pomembnejsa tema obstoj eu kot slovenska nepomembna politika…razen zdravstva drugo pa je meni vseeno beli rdeci mavricni suhi debeli dokler smo v eu so vsi nepomembni…je pa tudi zelo zanimivo da v slo sploh nimamo desne eu skepticne stranke to smo tudi edini v eu najbrz

     • stajerc5

      To je zadnji blabla s tabo!
      Ti si tipicna sociyugoizkoriscevalskovzgojenarit! Odprto EU si zelis, da lahko zbrises tja kjer ti je bolje! Pizdurina si, po mojem mnenju mlada prodana dusa, zapeljana v vzgoji od majhnega naprej. Zaradi taksnih brezbriznezev, naucenih izkoriscevalcev drzave, nezavednih do vsega, kar bi ti naj bilo sveto, zaradi taksnih propada moja-NE TVOJA-, domovina Slovenija.
      Ampak, nekaj moras vedeti, enkrat se vse placa, vse, cisto vse!!!

     • freedomfighter

      Mene so celo zivljenje vzgajali da moram sam poskrbeti zase nikoli nisem dobil nic od drzave nikoli nisem goljufal in to da imam moznost svoje znanje in delo ponuditi katerikoli clanici eu ni ugodnost samo zame ampak tudi za drzave v katerih delam…najbrz ti kot nizkoizobrazen zapeckarski kreten ne razumes da nekatere drzave cenijo znanje in delo in ravno zato slovenci odhajajo v tujino namesto da bi tujci hodili k nam…o prodanih dusah mi pa ne govori kot uspesen clovek imam pravico ziveti kjer hocem ne pa da mi bo nekdo s kauca govoril o moji ljubezni do drzave ki se sigurno ne kaze z gobcanjem po forumih ampak z delom in postenostjo do drzave stvari za katere ti se najbrs nisi slisal pa tebi ni treba skrbeti da bos dobil sluzbo v tujini ker takih ne rabijo to da bi pa uspesnim preprecil odhod iz drzave pa mocno spominja na zelezno zaveso

     • Sadako

      Druga svetovna? Pa saj se bo vsak čas, če se že ni, začela tretja.

     • Sadako

      In kaj je narobe s Putinom, ki je branil Sirske kristjane, medtem ko je Barack Hussein Obama oborožil IS?

     • Sadako

      V ZDA se stalno streljajo po šolah. Ne glede na barvo, ne glede na vero in na finančno stanje. Torej si tega ne smemo želeti za naše otroke in vnuke.

     • samotoje

      Imaš vso pravico, da tako razmišljaš, glede mej v glavah pa tole: gre za meje, ki nam jih postavljata vest in morala.

     • Sadako

      Jaz nimam nobene meje in sprejemam dejstva, takšna kakršna so in dejstvo je, da ima Rodoljub Vulović Roki prav, ko pove, da so bili Ratko, Radovan, Arkan in Mauzer junaki in ne zločinci.
      Rodoljub Vulović je tudi povedal, da bo Evropa plačala za to, kar je naredila s Srbijo in z Libijo. Da je Nato zločinska organizacija, ki bo branila islamiste v Evropi in bo dovolila, da nekaznovano pobijajo in posiljujejo Evropske domačine in domačinke (tudi otroke). Jaz mu verjamem.

 • samsara

  Itak je vse skupaj ena skrajna, normalnemu človeškemu umu nedojemljiva norost, ki se jo grejo globalisti in njihovi kolaboracionisti levičarji. Vsi po vrsti psihopati.

 • Anton

  Zakaj pa vlagajo v džamije?

  • stajerc5

   Religija je pri njih gospodarstvo prihodnosti! Tebi verjamem, da si razumel.

  • cosmosjasnovidec

   Da bodo v slučaju vojne služile kot WC zbirališča za drugo pa tudi niso primerne.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • freedomfighter

    Verski objekt je verski objekt ce je moseja wc potem so tudi cerkve in sinagoge wc

 • stajerc5

  Budala venmetalna, delam v Credit Suisse, da te ne bo Bog strafo pri prvem kreditu!

 • lokec

  Angela ni neumna je zelo inteligentna.
  Zato se sprašujem kaj ima za bregom z uvozom migrantov, poceni delovna sila, mešanje krvi z Afričani, pridobivanjem volilcev.
  Slaba vest zaradi 2 svetovne vojne.

  Ali celo najgrozovitejši scenarij pripravljanje terena za hude nemire celo vojno, ki bi koristila bogatašem in zmanjšala prebivalstvo.

  • KAPIBARA

   @lokec:disqus
   Najboljši generali so tisti, ki nimajo potomcev- jih za nikogar ni strah- ne skrbi
   merklca in francoz (ki ljubi stare. ki ne rojevajo) sta oba brez potomcev
   – pa še nekaj takih je v EU
   :-(

 • xtc

  Z kozo,kamelo in ostalo j**** Nemčija nimaprihodnosti.

 • skorpijon93

  uf v zahodni evropi bo še gorelo sranje ! razen v višegrajski četverici kjer se bo ohranila civilizacija in kultura, tradicija

 • skorpijon93

  kjer so muslimani tam je sranje in to je dejstvo, vi slovenčki pa bodite še naprej hlapci pa tolerantni, pa prilagajajte se še naprej, namreč prilagajajo in tolerirajo tujce v višegrajskih državah NE, tam jih tudi ni ! tam je državljan-domačin na prvem mestu

  • Valter BraniSlav

   ++++++++++
   DANASNJI LEVI.KI VABIJO MUSLIJE SO IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA. DOL Z NJIMI.

   • skorpijon93

    v državah višegrajske četverice kjer so članice Nato pakta, se ne prilagajo tujcem, niso strpni, nevtralna švedska, avstrija pa imata nasprotno velik problem z muslimani, skrajneži in tako dalje zato ker ; dobrota je sirota in ta pregovor je prekleto resničen , kdor ima odprte meje, liberalno zakonodajo si pač uvozi probleme, naposled je tudi problem pri pritisku na plače in splošni družbeni standard se zmanjšuje

    • Valter BraniSlav

     Tocno tako!!!
     SLOVENIJO SLOVENCEV, DRUGE PA V KURAC POSLAT.

    • KAPIBARA

     Zahodna demokracija je za en hurac !!

  • samotoje

   Ali si slovenčki napisal z malo začetnico, ker se tako globoko zaničuješ ali preprosto ne veš, da se imena narodov vedno pišejo z veliko začetnico (tudi v derogativni obliki)?
   Jaz zase vedno napišem, da sem Slovenec.

  • Caetano

   Imas prav. Samo ne toliko, da ne pustijo nobenega tujca v drzavo. Poljaki imajo veliko Ukrajincev recimo, ampak predvsem se zavedajo kaksna nevarnost je islamizem, jihadizem in seriatizacija. In v tem ne popustijo.

   • KAPIBARA

    Japonci nimajo problemov z musliči !!

   • sodnikisozločinci

    Uvoz Ukrajincev je prva faza načrtnega raznarodovanja, enako kot je bil v Sloveniji uvoz Jugovičev, potem bodo sledili muslimani in črnci. Edina rešitev je jedrska vojna in popolno uničenje vsega življenja na Zemlji, da bodo pocrkale tudi podgane v bunkerjih, katere so to sranje zakuhale.

    • Caetano

     Je bistvena razlika. Zahodna Ukrajina je kulturno blizu Poljakom. Islam pa svetlobna leta daleč.

  • ivan šantl

   Tam kjer so musliči tudi razvoja ni.

 • zoro

  skratka vse to pomeni, da bodo musli podganji iztrebki lastniki in mi njihovi sužnji.

 • cosmosjasnovidec

  Kaj bodo zapuščali?
  Sem že nekje napisal,da sem na enem njihovem portalu kjer je bila zadeva glede “merklce”čez njo in migrante kritiziral jim napisal da je ona kriva za vse poboje ter posilstva in da kamelotrajbarski musliči morajo iz Europe ven.
  Skoraj več kot pol portala švabskih ženskih prasic in par moških me je imenovalo,da sem “Rasist”.
  Ostali so se z mano strinjali a očitno je večina prismuknjenih švabov na strani kamelotrajbarske muslimanske golazni,ker,da kot pravijo rabijo to drhal za delovno silo kar jim seveda naklada prasica “merklca”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • freedomfighter

   Ne to da rabijo delavce ni laz problem je le da jih uvazajo iz narobnega dela sveta

 • Aron

  Nemci se vračajo v Turčijo, hahahah :)

 • sodnikisozločinci

  “Zanimivo bo videti, kako namerava Angela Merkel to rešiti.”

  Odgovor ponuja fotografija. Pred Merklovo stoji prazen kozarček. Rešitev je alkohol. Tako kot pri Junckerju. Na zdravje Evropa Združenih Pijančkov! Hik!

 • Sarkazem

  Merkelca bo rekla kot leta 2015: wir werden schaffen es!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!