Tudi Poljska bo v interesu večje varnosti pričela s hitrejšim izgonom ilegalnih migrantov iz države

Foto: epa

Poljska bo s spremembo zakonodaje, ki bo izgon migrantov opredelila kot prednosten, poostrila nadzor na mejah, poroča britanski Express. Slovenija je podoben zakon sprejela prejšnji teden. 

Poljski notranji minister Mariusz Błaszczak je naznanil, da bo zakon, ki je namenjen zaščiti migrantov na Poljskem spremenjen v tej meri, da bo v njem zapisano, da bodo migranti, ki v državo vstopijo ilegalno na hiter način tudi izgnani. Načrti so del ciljev ministrstva za leto 2017, z namenom, da se prepreči, da bi ilegalne migracije vplivale na ranljivost Poljske.

Nevladne organizacije poučujejo uspešno izpolnjevanje prošenj za azil
Błaszczak je poudaril, da je prišel čas, da se tiste, ki mejo ilegalno prestopijo, hitro izžene in dodal, da velik problem predstavlja, da številne nevladne organizacije, ki so financirane s strani EU izobražujejo ekonomske migrante iz Azije kako uspešno izpolniti prošnje za azil in kako prelisičiti obmejno kontrolo.

(Mariusz Błaszczak) Foto: epa

(Mariusz Błaszczak) Foto: epa

Lani je bila po navedbah Błaszczaka ustavljena večja skupina azijskih migrantov ob beloruski meji, kar po njegovo predstavlja poskus vzpostavitve nove poti za trgovanje z ljudmi. Spomnil je na to kako je bil Tunizijec osumljen umora Poljaka na novoletni večer v mestu Ełk, ki se nahaja na severovzhodu Poljske. Sodnik je razsodil, da je moški živel na Poljskem na podlagi fiktivnega dogovora o poroki, z namenom, da se je ta izognil izgonu.

Foto: epa

Foto: epa

Poljski minister se zavzema za ohranjanje varnosti na Poljskem
Błaszczak je glede nedavnih terorističnih napadov v Evropi povedal, da so teroristi potovali preko Balkana in nato sodelovali pri izvajanju terorističnih napadov v Franciji. “Po mojem mnenju, je moja naloga kot notranjega ministra ta, da se Poljsko ohrani varno.” Poudaril je, da so sicer trenutno meje varne in dodal, da vsi napori potekajo v smer, da ukrepi za izgon postanejo hitrejši in bolj učinkoviti. Pri tem pa je poudaril, da bodo vsi ukrepi potekali v skladu z evropsko zakonodajo, ti pa bodo podobni tistim, ki se jih je Madžarska poslužila leta 2015.

N. Ž.

 • Peter

  Kar k nam naj pridejo s svojimi čudovitimi novimi običaji, no.

 • Olga

  Bravo Poljaki! Izgnati je treba tudi Sorosove “človekoljubne” organizacije, ki ogrožajo državo in državljane!

 • pokvarjeniSvet
 • AlojzZ

  Vedno več bo ljudi, ki bodo svoje države imeli za to, kar so namenjene: za zaščito državljanov pred zunanjim in notranjim sovražnikom.

  • stajerc5

   Ce se ne ves, pri nas se isce samo notranji sovraznik, zunanji je willkommen!!!

 • Franjo Trojner

  Kaki človekoljubi te so to, če na marajo lastnega naroda in države. Jaz imam predlog, naj gredo vsi ti zagovorniki človekovih pravic iz Sorosovega gnezda v Iran, Irak, Sirijo, Avganistan, itd. S Korejo, Sudan in po celi Afriki, pa v Pakistan, Rusijo, Kitajsko in v Turčijo in tam podučijo vlade, predsednike, raznorazne šejke in sultane, verske voditelje in raznorazne samodršce, kako in kaj se streže človekovim pravicam in svoboščinam. Tja gre samo Tomo Križnar, istali pa ne gredo, je neudobno in nevarno za njihove riti, zato nam siti in polnih riti raje iz svojega varnega fotelja solijo pamet v pravic prepolnih civiliziranih državah zahodnega sveta.

 • Dragan Krstič

  Sej ni tak problem migranti. Evo zdej zida šerif v Ljubljani sunitsko mošejo. Predlagam da zgradijo poleg te mošeješemošejo za šiite, ker se pa med seboj sovražijo je neizogibno potrebno ločiti obe mošeji z ograjo in sicer ograjo s kalašnikovkami,bombami in jopiči z razstrelivom. Bomo imeli kmalu mir pred obojimi.

  • Dragan Krstič

   Insinuacija na dogajanje v mošeji v Quebecu je zgolj slučajna.

   • RATATA

    Kakšen je zdaj rezultat v terorističnih napadih (?) 10.000 : 1 za islamajzerje ?

    • Franc Novak 1979

     List of Islamic Terror 2016

     During this time period, there were 2475 Islamic attacks in 61 countries, in which 21238 people were killed and 26677 injured.

     Več na http://www.thereligionofpeace.com/

     • RATATA

      Hvala.

    • Dragan Krstič

     10.000 : 0, med sabo so se skavsali šiiti in suniti. Poleg njihovega terorizma do kristjanov in ateistom bomo v Evropi imeli še kavbojske dvoboje med šiiti in suniti. Hvala Gelica.

     • RATATA

      A še vedno je nula? Težko bomo nadoknadli zaostanek. To ni rokomet.

   • Franc Novak 1979
 • RATATA

  Želim si, da bi Poljska izgnala predstavnike R. Slovenije, dokler se ne bo naša država malo bolj pametno obnašala.

 • jan

  Svet postaja sod smodnika. Samo še iskra je potrebna…

  • KAPIBARA

   Iskar se že kreše.. sam se še ne vžge..

 • rrrrr

  Poljake so okupirali Stalinovi komunistični morilci, nas najprej Stalinovi in dokončno Titovi komunistični morilci. Poljaki so skupaj z Višegrajsko skupino zadnji up in branik evropskosti, po katerem se (sedaj!) zgledujejo celo ekonomsko močnejše države (Nemčija, Avstrija, Švica), mi osamljeni zadnji brezup in branik nekega neuspelega in proslulega, pa znov oživljenega komunističnega recidiva, nad katerim se zmrdujejo celo Venezuela, Laos in Belorusija.
  Zakaj taka razlika med obema narodoma?

 • RealRevolution

  Saj teroristi tudi njih ne marajo.Te. skoraj vse leve politike ki delajo to zaradi pohlepa.Nic na ljudstvo,vse za lasten pohlep.
  Prek njih prihajajo not in tudi oni bojo del polomij ki se bodo zgodile.Ker verjetno je polno specih celic in posameznikov ki samo cakajo na klic nadrejenega ali pa samega sebe da izpolnijo ukaz.
  Prvo treba vse dobro iz vec stoletij sloveske zgodovine zdruzit skupaj potem pa preoblikovat drzavo zares taksno ce se ce…
  Vseeno pa tudi sedaj ce ni taka ali pa kdaj bo ,drzavo dela ljudstvo.Ko je moznost za to se bolj…
  Vec domoljubnih politikov in pooblascencev na pomembnih drzavnih funkcijah pa:

  Slovenija first
  Slovenija na prvem mestu!

 • samsara

  Bo teba uvesti tudi zakon za izgon petokolonačev, v obliki raznoraznih nevladnih organizacij polnih zblojenih prisesancev. Ali pa vsaj zapor no, oz. prisilno delo, da bodo prvič v življenju zaslužili za svojo hrano s koristnim delom.

 • lauraas

  A je naš novi zakon o tujcih mogoče zrušiti?

 • Slovenka

  Odlično. Naj čimprej očistijo greznico, istočasno pa naj pokažejo vrata še raznim aktivistom in domnevnim borcem za človekove pravice, ki so navadni Sorosovi plačanci in hlapci NWO. Sicer pa me za Poljake ne skrbi. Oni so vedno vedeli, kaj hočejo, bolj me skrbijo naše zmedene kure. Do zdaj ni padlo iz njih še nič pametnega, v kljun pa jim je priletelo že marsikaj užitnega. Koliko časa še?

  • Opazovalec

   Slovenka, oni so res vedno vedeli kaj hočejo. Torej nič kazati vrat nekim aktivistom, očistiti greznico, in to z metodo POGROMA po kateri so svetovno znani (poleg demokratične sosede Ukrajine
   in nedemokratične Belorusije s katerima so včasih delili državni
   teritorij).

   • Slovenka

    Zavedni Poljaki se brigajo za svojo državo, medtem ko si levakarski aktivisti, Sorosovi plačanci, prizadevajo za odprte meje in rasno mešanje in so pripravljeni Poljsko prodati za lepe denarje. Upam, da se jih bodo Poljaki otresli. Naj se lopovi preselijo med musliće na Bližnji in Srednji vzhod in tam izvajajo svoje klovnovske točke.

 • pajot

  Za osvežitev spomina. Turke je nekaj sto let nazaj pred Dunajem potolkel Jan Sobieski. Poljak.

  • tanja

   Naši predniki, ki so nas obranili Turkov (LETOS se v šoli še učijo obrambe pred turškmi upadi kot zmage nad turki.. vprašanje pa kaj bo drugo leto…), se obračajo v grobu. Danes bi Sobielskega obsodili zaradi islamofobije in kršenja človekovih pravic invadorjev.

 • Franc Šink

  Trdim da je Sorosova banda (beri nevladne organizacije) nevarnejša od migrantov samih!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!