Turčija odpoklicala veleposlanika na Dunaju – Avstrijo obtožujejo, da je prestolnica radikalnega islama

Foto: epa

Turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu je sporočil, da je Turčija zaradi nedavnih sporov z Avstrijo danes odpoklicala svojega veleposlanika na Dunaju na pogovore v Ankaro, odpravnika poslov avstrijskega veleposlanika v Ankari pa je povabila na zagovor na turško zunanje ministrstvo.

Vodja turške diplomacije je pojasnil, da so se zato odločili, ker so avstrijske oblasti privržencem Kurdske delavske stranke (PKK), ki je v Turčiji prepovedana, omogočile shod v podporo PKK. Napovedal je tudi, da bo Turčija v zvezi z dvostranskimi odnosi z Avstrijo v prihodnje sprejela še druge ukrepe. Ni pa povedal kakšne.

Turčija obtožila Avstrijo, da je prestolnica radikalnega islama
Odnosi med Dunajem in Ankaro so napeti v zadnjih tednih, potem ko so bili vodilni avstrijski politiki kritični do čistk v Turčiji po spodletelem vojaškem udaru ter so pozivali h končanju turških pristopnih pogajanj z EU. Po drugi strani je bila Turčija kritična do Avstrije, češ da je prestolnica radikalnega islama.

A. R, STA

 • garfi

  Še vse ostale turke naj odpokličejo.

  • xtc

   Pa yugorusofile in v Sirijo z njimi:

 • PLavi-mil

  Erdogan pokazal pravi obraz, on je veliki džihadist.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • xtc

  Erdoganove igrice so vse bolj prozorne in neumne in izsiljevalske;smešno je Avstrijo;ki je katoliška država imenovati državo ekstremističnega islama(dopuščam skrivajoče);ko le to obtožuje človek oz država v kateri je vse bolj priljubljena skrajna islamistična retorika:

 • Unikatna

  Avstrija se mu je edina upala povedati kaj mu gre!!! Še malo pa mu bo spokala Turke domov :)

  • domovina mili dom

   To bi bilo edino prav.

  • valentin

   Menim, da je že čas, malo kasno, a nujno potrebno.

  • pokvarjeniSvet

   bi bil čas da spokajo turke iz Avstrije domov….bo več placa tam, pa manj socialen

   • Olga

    Verjetno jim bodo po volitvah pokazali vrata!

 • bojan

  Celotna turčija se naj kar iz zemeljske oble odpokliče, nekam na luno …

  • karlina

   http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/merklova-razkrila-kaj-je-po-njenem-dobro-za-begunce To je odgovor, zakaj imajo vso oblast nad Evropo, Merklovi se je čisto odpeljalo.

   • sprehajalec

    Vedno sem imel Merklovo na sumu, da želi izboljšati nemško starostno demografsko sliko z Sirci, zato si jih tako želi. Nekaj je na tem, ker Sirija je tisto, kar mi zgodovinsko razumemo pod Levant. Po Siriji se je širilo eno prvih krščanstev, v Siriji in Libanonu so se bile križarske bitke in bile države. Sirija je kot nek ostanek podobnega staremu Carigradu, naseljena s potomci frankovskih trgovcev ter križarji (med drugimi). Imela je pod Asadom dokaj sekularno vlado. Tako so Merklovo poučili njeni profesorji svetovalci. Še zadnjič sem nekaj bral o tem na nemškem portalu, ko je neki profesor apeliral, “Ne bojmo se Sircev”.
    Seveda pa se je usulo z njenim vabilom vse, kar pa ni računala, zato jo je presentilo, imam občutek. Ona bi samo Sirce. Naenkrat so bili vsi tam Sirci, med množicami, ki so prihajale. Tukaj pa se ji je vse sfižilo. Zato bi sedaj menjala, enega za enega. Stvari pa so se seveda blazno zakomplicirale, najprej bi ji Turčija prebrala kaj bi dobila, pa še poslala bogve kaj. Če si opazila, Merklova ni izražala nobenih čustev do drugih, le Sirci so jo vedno zanimali. Osebno mislim, da je bil vse skupaj velik načrt kot opisano, vendar pa se je pokvaril. Za sedaj.

    Poleg tega Sirija morda ni več tisto, kar si profesorji in strokovnjaki v nemčiji predstavljajo, Arabski svet se je utopil v eksploziji prebivalstva, prevladali so Imami in tradicija. Sekularni poskusi (Kabul, Iran, Bagdad (slike sadamove poroke so v normalnih europskih oblačilih, tudi njegovi otroci jih nosijo) Alžir) so vsi propadli, prevladali so¨”seljačine” kot bi rekli na jugu in mujazini. Družbe pa so razpadle ali pa so v procesu razpadanja.

 • domovina mili dom

  “Avstrija prestolnica radikalnega islama”. Ta turški totalitarec ima iste metode kot slovenski komunisti.
  Tisto kar slovenski komunist počne, obtoži nasprotnika, da počne.

  • MGTOW Didactics

   Pa ja! To je najlažje! Ni treba dosti delat niti razmišljat :D

  • Capi

   Ravno to mi je najprej padlo na misel….

 • RATATA

  Drgač je pa Dunaj res potulen.
  Med drhgim gostijo že desetletja tiste đemmarmeladarje, kse dogovarjajo kolk in po kolk bodo nafto črpal ter jo prodajal.
  Zakrita prestolnica zla.
  Smo jim pa Slovenci pustil nekaj, kar se dunajski iberšvaboti še zavedajo ne, ko rečejo, da grejo culepš (na lepš).

  • sprehajalec

   der Salat zu salzig, das Essen zu lepsch

   Mislim, da gre tukaj za naključje z našim na lepš. Ali pa je naš nastal iz njihovega pa spremenil pomen? Pri njih pomeni, zu lepsch nekaj negativnega, da gre na slabše. Solata je preveč slana, jed gre na slabše.

   Imajo pa na Koroškem izraze schön počasi (tudi mi imamo podobne, “samo polako”). Južnjaki pač…

   • RATATA

    “Hvala za obrazložitev” mi je na moj protest odgovoril b.jezernik, režimski proračunski doktor, učitelj učiteljev naših otrok …, ki pravi, o slovencih, slovenskem narodu in slovenščini nekaj popolnoma drugega kot nam izpričujejo viri.
    Kje so naši predniki mejili z bavarci in kdaj že je zabeleźeno.
    Kdo so avstrijci vemo.
    Kdo in kako je poimenoval reke, jezera, morja, hribe in doline, pojave ter kdo in kako neumno jih je prevedel pa je tudi kristalno jasno.
    Ja in mi gremo večkrat na lepš, včasih kar po naši domači travci. Tudi dunajčani gredo, eni po od nekdaj svoji, eni pa po prisvojeni.
    Verjetno jaz berem prestare zapise in nisem na tekočem.
    Hvala še enkrat.
    Lp

    • sprehajalec

     Pizza ist für meinen Geschmack zu lepsch.

     A Piza je za moj okus predobra?
     B Piza je za moj okus slaba?

     Najdi mi tekst v nemščini, ki bo pomensko potrdil tvojo trditev. In bo uporabljen v kontekstu kot ga poznamo mi.

     Poglej brez zamere, tudi sam sem bil nekoč navdušen nad veneti, z leti pa potem slišiš tudi druge zgodbe, pa začneš gledati drugače. Osebno mislim, da je še najbližje trditev Antona Perdiha, na youtubu imaš to. Priporočam. V kombinaciji z ostalimi seveda. nekaj pa sem se z leti naučil, pa ti priporočam v razmislek. Občutek Narodne pripadnosti je priučen v otroštvu in se z leti praktično ne spreminja. Oziroma vedno težje. Zato morda opusti vsak poskus spreminjanja tega občutka pri bog ne daj Avstrijcih, Švicarjih, Škotih. Boš tepček izpadel. Zato ostane le še mit na koncu, kot ga imajo Srbi o amebah in Srbih kot najstarijih. Pa Ilirih v Albaniji, pa Dacih v Romuniji in celem Balkanu.

     • RATATA

      Kako uglajeno zastopaš stališče in poveš, da si ga dosegel (to stališče) z razumom in na podlagi poglobljenih raziskav.
      Predavanja Perdiha sem parkrat poslušal. Tudi njegovo knjigo o prednikih sem si nabavil.
      Čeprav je vir, ki govori o ustoličevanju šele iz osmega stoletja n.š., to tradicijo ustoličevanja opisuje kot “staro”.
      Pavel Diakon piše, da so (naši predniki) zmagovali v bojih z vsiljivci, ki so hoteli ropati po njihovi bogati državi.
      Reljef (Gorotan) jih je (naše prednike) kar dosti obvaroval. Pa tudi sami so se znali organizirati, saj so imeli samo svoja obdelana polja, travnike in hiše.
      Za rimljani so ostale samo ceste in nekaj v postojanke zloženega kamenja. Ampak nikakor niso mogli priti in preživeti na pustem terenu, brez tu, na tem ozemlju že živečih (naših prednikov) z obdelanimi polji in živino (tuša, hoferja, lidla …) takrat še ni bilo, vsaj viri tega ne navajajo.
      Če so hribu, ki na svojem vrhu ni poraščen naši rekli Plešivec (saj je plešast) nemški prišlek pa ga je, ker ni imal blage veze prevedel v Tanzenberg (iz plesa) ti to mora nekaj povedati.
      Enako je s Svinjo planino (tam je svinec in ne prašiči) in celo množino drugih prevedenih poimenovanj (iz jezika naših prednikov).
      Bodensko jezero ima veliko vode. Prej je bilo pa po latinsko Lacus Venetus.
      Prehitro si odnehal, saj si bil na pravi poti.
      Vemo kaj je strm vršac Krn, pa je prišel taljaner pa je tapisal crn in iz tega Monte nero (čepra se zaradi svoje svetlosti kar blešči).
      Takšno nelogično je tudi poimenovanje kraja sredi kar obsežne niźinske ravnine onkraj proti Gradežu, južno od Ogleja. Sredi te ravnine je ko5 sredi polja, na kbcestni tabli pa piše Redipuglia, kar v italjanščini ne pomeni ničesar.
      Enmau čez izaro, ( morda tja do Val d’Isera)
      Je njen fantič ja Trolsko vandral,
      Pa tja do Cortine v dolini Ampezzo (tam je izkrčen svet v pečevju) sredi samih naših, nam slovencem domače zvenečih toponimov.
      Ja na obredu v slovenskem jeziku so preračunljivci iz švice Habsburgi (Rudolf 1276, 21.11.) od slovenskega kmeta pridobili – bili ustoličeni po starodavnem običaju na Gosposvetskem polju za Koroškega Vojvodo.
      Povrni se na pravo pot, če si Slovenec.
      Lp

     • sprehajalec

      Nisi razumel, kaj sem ti hotel povedati. Poznam vse kar si napisal, dodam ti še eno iz mojega razmišljanja;
      Brenner pass – brennen goreti ali pa narobe prevod od gÓren™. Ta je moja, zato trade mark.
      Definitivno je nek nam na oko soroden jezik dal ime goram itd. lahko pa da se je stopil z jeziki od prej in se zaradi podobnosti ne da več ločiti, kam kaj paše, oziroma so izrazi prejšnjega jezika postali del novega.. Konec koncev imamo Sano v Bosni in Seino v Parizu. Moral je obstajati nek prajezik po vsej Europi, ki je poimenoval praktično vse toponime in hidronime po Europi. Sedaj ali je bila to praslovanščina ali nek drugi indoeuropski jezik, je danes težko če že nemogoče dokazati. Sedaj enačiti jo s slovenščino, je pa škartljivo. Odvisno kdo si kaj lasti. Če vzameš nemške in anglosaksonske izraze za zelo preproste stvari (sonce-son, pot-path, weg, krava – ku, cow, deska – tisch, ljudje, ludi – leute, in vzamemo v ozir dialekte od doline in vasi drugačne, smo že zelo skupaj. Predlagam, da na netu najdeš slovar staro pruskega jezika, izumrlega v 12. stol. Ko ga čitaš, bi lahko izraze v njem pripisal tako slovanščini, kot tudi nemščini.

      Znani so mi poskusi povezati slovenščino s sanskrstom. Vendar obstajajo dela, ki povezujejo sanskrst tudi z nemščino in to zelo uspešno, če čitaš.

      Naloga, ki se je še nihče ni lotil, pa te morda potegne iz anonimnosti na tem področju; povezati slovenščino z latinščino. Najprej pa si pojdi v Eurospin pogledat italijanske izraze za začimbe, pa sadje itd. če ne govoriš italijansko. To področje je povsem zanemarjeno, znanstveniki pa podobnosti, ki definitivno so, stika pa ni bilo odgovarjajo in kažejo na stike pred prihodom latinov. Nekje na vzhodu. Quo vadis Domine? Ke hadiš..

      Pa javljaj mi o napredku.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!