Tusk in Merklova danes o pomembnih izzivih EU

Foto: epa

Nemška kanclerka Angela Merkel bo danes na gradu Meseberg pri Berlinu na delovni večerji gostila predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Pričakovati je, da bosta govorila predvsem o aktualnem dogajanju v zvezi z izstopom Velike Britanije iz EU, sestanek pa bo namenjen tudi pripravam na vrh EU 16. septembra v Bratislavi.

Britanski časnik Sunday Times je v nedeljo poročal, da bi lahko Velika Britanija v EU ostala vse do leta 2019, saj se država po opozorilih vlade najverjetneje ne bo uspela tako hitro pripraviti na izstopna pogajanja. Tusk in Merklova bosta v luči ugibanj o prihodnosti povezave brez Otoka govorila o nadaljnjih korakih in predvsem o tem, kako okrepiti EU.

Varnostna in zaposlitvena politika pomembnejša
Kako bodo potekali pogovori čez en mesec, je po navedbah Bruslja še prezgodaj napovedati, cilj pa je zmanjšati nezaupanje državljanov v povezavo in se osredotočiti na aktualne teme, s katerimi se sooča EU. Glavne teme so priseljevanje, varnost in nova delovna mesta, o čemer bo govora na vrhu prihodnji mesec, pričakovati pa je, da jih bosta Tusk in Merklova obravnavala že na večerji.

M. P., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!