Tusk in Merklova danes o pomembnih izzivih EU

Foto: epa

Nemška kanclerka Angela Merkel bo danes na gradu Meseberg pri Berlinu na delovni večerji gostila predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Pričakovati je, da bosta govorila predvsem o aktualnem dogajanju v zvezi z izstopom Velike Britanije iz EU, sestanek pa bo namenjen tudi pripravam na vrh EU 16. septembra v Bratislavi.

Britanski časnik Sunday Times je v nedeljo poročal, da bi lahko Velika Britanija v EU ostala vse do leta 2019, saj se država po opozorilih vlade najverjetneje ne bo uspela tako hitro pripraviti na izstopna pogajanja. Tusk in Merklova bosta v luči ugibanj o prihodnosti povezave brez Otoka govorila o nadaljnjih korakih in predvsem o tem, kako okrepiti EU.

Varnostna in zaposlitvena politika pomembnejša
Kako bodo potekali pogovori čez en mesec, je po navedbah Bruslja še prezgodaj napovedati, cilj pa je zmanjšati nezaupanje državljanov v povezavo in se osredotočiti na aktualne teme, s katerimi se sooča EU. Glavne teme so priseljevanje, varnost in nova delovna mesta, o čemer bo govora na vrhu prihodnji mesec, pričakovati pa je, da jih bosta Tusk in Merklova obravnavala že na večerji.

M. P., STA

 • Sloven”c

  Babji kuzel….

 • antimur

  Takoj, ko multi-kulti Merkelca kaj razspravlja z EU politiki, za nas državljane EU, ni dobro. Te stasijevke se morajo Nemci čimprej odkrižati, tako kot v Sloveniji Kučana z njegovo podrepniško drhaljo, v nasprotnem nas bo vse skupaj vzel hudič, gre se za preživetje, tokrat ne samo za posamezmike, ampak za cele narode.

  • Olga

   +++++++++++++++++++++

 • Antonius

  Če Merklova ne bi pomembno izzivala, se Evropi sploh ne bi bilo treba ukvarjati s pre/priseljenimi.

 • Unikatna

  “Glavne teme so priseljevanje, varnost in nova delovna mesta…”

  Koga ima v mislih? Evropejce že ne!!

 • xtc

  Prihodnost Eu je v slovesu tipa Merckel in Schroder in jasno stališče Eu ;da ne Turčija ne Rusija NE sodita v EU POVEZAVO ;KER GRE ZA V BISTVU POLAZIATSKE;NEKULTURNE IN MISELNO ZELO ODDALJENE NARODE;ZA KATERE JE NAJBOLJE ;DA OSTANEJO TAM KJER SO ZA MEJAMI EU:

 • Novakec1

  Kje je pa Cezar, glavni strateg €U propada

 • mannuro

  Če bi mi kdo rekel, da so z Rusijo začeli pristopne pogovore v članstvu EU, bi debelo gledal, si mislil svoje.. Tole s Turki pa je absurd, brez primere. Na bruhanje mi gre. Namesto da bi turkom po vsej EU sporočili, da je čas, da se vrnejo v svojo ljubljeno deželo, predno ne bo prepozno, se še pogovarjajo o članstvu. Že samo razmišlanje je kriminal. Toliko časa ga bodo srali, da bo res prišel na oblast novi Hitler. Samo potem bo druga pela! Tudi za levake in pinki aktiviste.. formula je znana. Slovenija se tega lahko upravičeno boji.

  • sodnikisozločinci

   Zakaj bi se bali, jaz komaj čakam.

 • Ros

  Rusija in Srbija bi morali imeti tak status kot ga ima Turčija.
  Pridruženi članici s posebnimi individualnimi pogodbami.
  Gospodarsko in politično sodelovanje. Sodelovanje, napredek in mir zaradi sodelovanja, napredka in miru samega. Če se sami med sabo uničujemo nas bodo naši sovražniki (in te so povsem resnični) žive pojedli. Prej ali slej.
  Razvita in civilizirana Evropa, Amerika in Japonska skupaj šteje kakšnik 500 milijonov ljudi. Ostalih je 10x več.
  Za Turčijo in EU je sodelovanje strateškega pomena. Dobro za obe strani. A Turki in muslimani imajo stalno “figo v žepu”: Njih je 2 miliardi. Imajo celotno Severno Afriko, Arabski polotok. So vse do Indije (in v Indiji), do Rusije in Kitajske. Polovico podsaharske Afrike…. Imajo denar in resurse, hrano… Ma vse. Razen znanja, izobrazbe in (civilizirane) kulture.
  Muslimani imajo arhaično in zastarelo pravno in družbeno ureditev. Bojujejo se večinoma z rodnostjo in čistim fanatičnim nasiljem in metodami. Z denarjem od nafte. Evropa nima odgovora na to. Na ljudi gledajo enako kot komunisti, kot na lastnino.
  Ironija je, da pridejo v Evropo ravno zaradi teh civilizacijskih vrednot, ki vladajo tu. Zaradi človekovih pravic in razvoja, ki temelji na teh vrednotah. A jih nočejo sprejeti.
  Ne vem kaj bodo imeli od tega, da bojujejo vojno proti tistim, katerih znanje in kulture si želijo.
  Uničili bodo to, kar si želijo. Z uničenjem konkurence si bodo zapečatili usodo. Svet bodo pahnili nazaj v srednji vek. Kot komunisti.
  Muslimani so naši sovražniki, pa naj bo ta izjava še tako politično nekorektna. Meni to sami povedo.
  Delajo se žrtve, pa to niso. So militantna skupina, ki pač pleni. Tako kot v zgodovini. Le metode so malo spremenili. Enako kot komunisti si želijo človeštvo popeljati v kameno dobo. Seveda z nakradenim zlatom v zasebnih trezorjih. Takšen svet nima prihodnosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!