Ugrabitev, spolna zloraba in brutalno mučenje: Migranti na Švedskem trpinčili duševnega bolnika

Slika je simbolična (Foto: epa)

Šveda, ki trpi za hudimi duševnimi motnjami, so nedavno pretepli in brutalno mučili. Migranti, seveda. A to še ni vse. Najprej so ga z zvijačo ugrabili, vmes so ga tudi spolno zlorabili. In kazen?

Žrtev se je zanimala le zase in nikomur ni storila ničesar, nato so ji pot prečkali trije migranti. Ker je omenjeni, katerega mentalno zdravje precej peša, za njimi nekaj zaklical, so se razjezili. Eden izmed njih je izvlekel pištolo in mu z njo začel groziti. Žrtev so potolažili, da mu ne bodo storili ničesar in ga prelisičili, da je odšel z njimi. Obljubili so mu, da bo lahko streljal s pištolo in verjel jim je. A za to je treba iti na oddaljeno lokacijo v Långholmen, v Stockholmu, so mu dejali.

Ko so prispeli na omenjeni kraj, so moškega, ki že tako ali tako ni bil duševno najbolj zdrav, začeli grozljivo mučiti. Ukazali so mu, da se sleče in plava na drugi breg ledeno mrzle reke. ”Ali si ti Alah, poglejmo, kaj lahko storimo s teboj,” je kričal eden izmed migrantov. Ko je moški zaplaval, ga niso spustili ven iz reke. Vsega premraženega so po dolgem času potegnili in ga pretepli na obrežju. Brcali so ga v glavo, ga pretepali s palicami, nato pa mu eno izmed njih potisnili v danko.

Mučenje so celo posneli, za dejanje pa dobili nesramno nizke kazni
Moški je naposled uspel pobegniti, teči do restavracije in tam povedati, kaj se mu je zgodilo. Migrante so našli in jih aretirali. Ker so vse mučenje tudi posneli, se niso mogli braniti. A tudi pri tem jim je nekako uspelo. Za to, kar so storili, so prejeli precej nizke kazni. Dva 19-letnika so obsodili na eno leto in štiri mesece ter eno leto in sedem mesecev zapora. Tretjega storilca, 16-letnika, pa so poslali v mladinski zavod. Samo to, za toliko škode. Za grobo in nezakonito ugrabitev, grozljivo spolno zlorabo in brutalno mučenje.

A. L.

 • Anton

  takim privoščim, da bi dobili podobno lekcijo, bojim pa se, da bi bile sankcije za njih mnogo bolj ostre kot je veljalo za kozjejebce.

  sarkazem press

  • Zgornji

   Ne, to nebi bilo dobro, ker onim pokvarjenim norcem bi z palico v riti še preveč pasalo … zato Ne !!! ! !!! Kvečjemu z palico po buči, ali pa po hrbtu .

 • Sašo

  Oglejte si dokumentarec…Za tančico mošej…….

  • Matt_von_Glanz

   Kje se ga da videti? Vem, da je bil enkrat na slo tv.

 • luckyss

  Takšni članki so tu večinoma vprašljivi ali pretirani, kar pa je brezveze ker je dovolj resničnih problemov s to tematiko…Pa pustimo rak rano tega portala in se vprašajmo kako se bomo temu uprli pri nas, ko bo napočil naš čas..;) pa še rima se…

  Ker Evropa še vedno “fura” videz neke pravnega segedinarja, torej držav mesa in zelja, se je treba na to tudi pripraviti…
  Pri nas že sedaj obstaja zakonodaja po kateri bodo vsi cigani ali migranti enakopravno obravnavani in ne pozitivno diskriminirani kot do sedaj…vendar ljudje tega ne upajo uveljavljat, ker nas v teh primerih zmerjajo s fašisti in ker niti policisti ne upajo v ta naselja…
  Državljani se moramo zavedati, da lahko državo vedno tožimo v primerih tovrstnih anomalij….Recimo…na moji zemlji si je cigan postavil hišo, jaz pa plačujem davek na zemljišče….saj niste resni..
  Pa ljudje božji ste ovce ali kaj ?!

  • beno

   Če te vsebina ne zanima preskoči. Kaj stalno renčiš tule, pasje ščene. ?

   • luckyss

    Ne vem ali pogrešaš Hitlerja ali Tita…
    Objavljam svoje komentarje kot vsi…Kaj te muči torej…

  • FRANC3

   Ko te bodo taki osebki dobili v pest, boš spremenil mnenje, a bo takrat prepozno.

  • Sylvester Zbregovnik

   Kot ti je Franc3 napisal….drugače pa vsak ,ki bi postavil hišo brez dovoljenja na moji zemlji bi zagorel kot kres in le dim bi mu pomagal uiti temu peklu

 • xtc

  Verjetno so dobili kakega levaka oni so vsi bolj duševno čudni.

 • xtc

  Drhali kamne na noge v gate in vržt z mostu.

 • exposingthetruth90

  There is no place in modern Europe for ethnically pure states. That’s a 19th century idea and we are trying to transition into the 21st century, and we are going to do it with multi-ethnic states.

  Wesley Clark Ameriški general.

  • samotoje

   Če število pripadnikov drugih etnij v nacionalni državi (in vse evropske države so take) preseže 5%, prihaja do napetosti in nemirov. Verjetno so zato Američani število staroselskih Američanov spravili na minimum.

  • sodnikisozločinci

   Za Sorosom stoji ZDA, to je jasno.

 • Sadako

  Kaj a komunistke se nočejo več družiti z njimi? Saj me ne čudi, glede…

 • Zgornji

  A niso neke nepotešene feministke tam nekaj srale, … kaj če bi se raje na migrante prisesale, ?… bi vsaj enkrat ornk fasale , … z palico po buči , ne po riti …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!