Ujeli italijansko mafijo, ki je skrivaj upravljala migrantski center – aretiranih 68 oseb, med njimi tudi župnik

(Foto: iStock)

Italijanska mafija je odgovorna za ustanovitev in upravljanje enega večjih migrantskih centrov v zadnjem desetletju, razkriva policija. Možje postave so mnoge aretirali, a verjetno ne za dolgo, saj imajo člani klana v žepih več milijonov evrov.

Klan Arena – gre za del klana, ki deluje v Kalambriji – si je skozi institucijo Sant’Anna Cara doslej nabral kar nekaj denarja; omenjeni migrantski center je namreč eden največjih v Italiji. Naenkrat naj bi nekajkrat zadrževali kar po 1.500 migrantov.

Zdaj je dovolj!
Po desetih letih upravljanja z institucijo je okoli 500 agentov ponoči aretiralo 68 ljudi – bili so obtoženi sodelovanja z mafijo, izsiljevanja, ilegalne prodaje in posedovanja orožja, goljufije, kraje in poneverbe različnih dokumentov. Med aretiranimi se je znašel tudi Leonardo Sacco – katoliški vodja, ki je mnogokrat vodil organizacijo centra; govori se celo, da je bil prav on odgovoren za tako nemoteno delovanje in upravljanje migrantskega centra. Poleg Sacca je bil aretiran še Edoardo Scordio – lokalni duhovnik.

Državni denar …
Italija migrantskim centrom za upravljanje in hrano vsako leto nameni 16 milijonov evrov.  Rosy Bindi – vodilni proti mafiji v Italiji – je povedal, da je bil: “…migrantski center Sant’Anna Cara zgoščeno središče za pranje denarja in organizirani kriminal. Nastalo stanje je dokaz, da mafija zelo izkorišča težke razmere današnjih časov in jih obrača sebi v prid.”

Ista mafijska združba je poleg tega eden največjih uvoznikov kokaina v Evropi.

Kakšno pa je bilo delovanje v preteklosti?
V letu 2014 so v centru po zdajšnjih preiskavah beležili kar nekaj migrantskih “duhov” – gre za posameznike, ki dejansko sploh niso nikoli bivali v centru; klan si je z njihovo prisotnostjo le zviševal številko. Institucija Sant’Anna Cara je na podlagi takratnih podatkov prejemala kar po 10.000 evrov na dan.

Majhen delež migrantov, ki so takrat dejansko bivali tam, so prehranjevali tudi s premajhnimi porcijami hrane, ki ji je že pred časom potekel rok uporabe.

S. E.

 • garfi

  točno to počnejo, služijo z uvažanjem musli golazni in islamizacijo
  zato tak naval skozi Italijo
  mislim, da jih je mnogo več kot 68
  župnik in rkc sramota
  fuj
  nwo press

  • freedomfighter

   tvoje izrazoslovje o drugih verstvih močno spominja na al bagdadija

   • garfi

    ti pa spominjaš na levega fašista in trolla

    • freedomfighter

     ti pa zgleda ne veš e kaj je levi fašizem ne kaj je trolanje

 • šmentanamuha

  Pa saj je jasno, drugače ne more biti. Tako množičen prekomorski zastonjkarski turizem se lahko dogaja samo pod okriljem dobre organizacije.

 • Hun

  mafija je in vedno bo rihtala politicne glasove krscanskim strankam v italiji

  • učko

   Ja, tut pri nas jih Udbo-mafija !!!

 • Megatron Arrows

  Ali pomeni, da je mafija nabirala migrante neposredno pred libijsko obalo v teritorialnih vodah neodvisne države Libije? A ni prepovedano vstopati v teritorialne vode druge države z ladjami brez povabila države, kateri pripadajo teritorialne vode? Če jih pobirajo v teritorialnih vodah Libije, jih morajo TAKOJ vrniti v Libijo, saj je jurisdikcija nad temi vodami libijska. Ali pa jih pobirajo za suženjsko delo, za seksualne aktivnosti, pedofilijo, izbrane pa celo za rezervne dela za bogataše. Mafija obvladuje celoten svet. In zdaj bodo tiste,ki se ne kvalificirajo v nobeno od navedenih skupin, vsilili državam, ki ima tako čudno” vlado, kot recimo Slovenija, ki pristane na vsak pritisk zblojenih multikulti LGBT vodilnih politikov EU.

 • Olga

  Dosmrtni zapor!

 • Franc Šink

  Ko bom velik bom Katoliški duhovnik v Italiji.

  • Anton

   smiliš se mi

 • tarantela

  To je pa že kar stara “novica”.

  • Rožle

   A par ur ..?

   • stajerc5

    24(k)ur?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!