Umrl največji boter sicilijanske mafije Toto Riina, ki je zaradi okrutnosti prestajal kar 26 dosmrtnih kazni

Salvatore "Toto" Riina (Foto: Youtube/@Ciccio Lanzo)

V zgodnjih jutranjih urah je umrl eden največjih botrov sicilijanske mafije Salvatore Toto Riina. Za zapahi je prestajal kar šestindvajset dosmrtnih kazni hkrati, v strogo varovanem zaporu pa je bil pod stalnim video nadzorom.

87-letnik je veljal za “šefa vseh šefov”, zaradi svoje okrutnosti pa so mu nadeli vzdevek Zver. Bil je strah in trepet Sicilije in je v svoji “karieri” naročil več kot 150 umorov. V času smrti je bil za zapahi, zaporne kazni pa je prestajal v strogo varovanem zaporu v Parmi, kjer je bil pod nenehnim video nadzorom.

Riina so med drugim spoznali za krivega, da je v letih 1992 in 1993 naročil umora znanih italijanskih protimafijskih tožilcev, Giovannija Falcona in Paola Borsellina. V času njegovega življenja so ga obsodili na kar 26 dosmrtnih zapornih kazni. V zadnjem času je bil zaradi bolehanja za rakom v komi. Njegova družina ga je po dovoljenju italijanskega ministrstva včeraj obiskala in se od njega poslovila, ponoči pa se je njegovo stanje poslabšalo, poroča STA. V zgodnjih jutranjih urah je umrl.

A. L.

 • FUCK COMMUNISM

  Tak osebek ne umre. On je crknil!

 • pajot

  Temu bi se lahko reklo koristna smrt. Lepo. Nestrpno pa čakam,da bo škripnu en drug mafijski boter.

 • xtc

  Hm?
  Kdaj bo podobna usoda doletela slovenskega botra vseh botrov?

 • Ana Job

  Ta človek ni vedel kaj je ljubezen.

 • KAPIBARA

  @pajot+ xtc
  Le kdo bi to bil ??
  Bo pa sigurno na naslovnici “komi cajtnga” Dela

  • xtc

   Verjetno ga bodo tud po Sloveniji z Plavo lokomotivo za ta poseben dogodek vozil sem ter tja,nato mu bodo priičeli stavit marnornato piramido v kateri ,ga bodo podveznili pod kamen kot njegovega idola in neizživete mokre sanje na vrhu piramide pa rdeča zvezda prepletena z polmesecem in srpom ter kladivom,in turume jamrajočih v vrsti za vsop v piramido in gledanje kamna.

   • Meho

    Ampak, potem se bo pa začelo mesarsko klanje za njegovega naslednika, kot je to običaj v komunajzarski đamahiriji . Po mojem je Miha Kordiš – Wannabee Stane Dolanc še najbolj primeren kandidat.
    .

 • WatsonForus

  Le kdaj bo Matilda obiskala največjega botra SLO mafije?

 • Valter BraniSlav

  Nekoc, kot otrok zivec v Kranju, SFRJ, sem videl mehiski film o roparjih (mafijcih). Ko so zensko vprasali zakaj je postala mafijka je rekla: POISKUSILI SMO BITI KOMUNISTI, VENDAR NASA REVOLUCIJA NI USPELA. ZATO SMO POSTALI ROPARJI.
  Mogoce kdo ve za kateri film je slo?
  Ta stavek iz filma sem povedal stricema Edu in Ivanu. Od smeha sta skoraj pocila…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!