Usodna napaka ZDA – namesto deportacije je 838 migrantov dobilo ameriško državljanstvo

foto STA

Prijetje Ahmada Khana Rahamija, domnevnega storilca nedavnih bombnih napadov v New Yorku in New Jerseyju, je po postopku preverjanja njegovega vstopa v ZDA odprlo afero z novimi razsežnostmi, ki prav gotovo zadevajo nacionalno varnost in predstavljajo novo medijsko kost za glodanje med volilno kampanijo.

Rahami se je priselil v ZDA iz Afganistana, nato pa so mu podelili ameriško državljanstvo, čeprav se je zaradi svoje kriminalne preteklosti znašel na seznamu za deportacijo. Napaka, ki se je izkazala za usodno pri podeljevanju državljanstva za migrante in priseljence, ki so bili uvrščeni na seznam za deportacijo, ima lahko resne posledice za ameriško administracijo. Poročilo, ki ga je objavilo ameriško ministrstvo za domovinsko varnost, je potrdilo, da je vlada podelila državljanstva še najmanj 838 priseljencem, ki do tega niso bili upravičeni.

Podatke so si preprosto izmislili 

ZDA se bo sprejeti odločitev deportacija ali izničenje postopka pridobitve državljanstva. Ministrstvo za pravosodje še tehta ali gre za namerno goljufijo navkljub lažnim podatkom migrantov in pomanjkljive baze s prstnimi odtisi. foto STA

Foto: EPA

Večina “novih državljanov” se nahaja v postopku za takojšen izgon iz ZDA, saj prihajajo iz držav, ki predstavljajo problem z vidika nacionalne varnosti. Sporna državljanstva so bila podeljena priseljencem, ki predstavljajo “ameriški posebni interes” do držav z velikim številom migrantskih prevar. Priseljenci so v uradnih postopkih navedli različna imena, kraje rojstva in celo države, iz katerih naj bi prišli.

Površna in malomarna Obamova administracija
Šele kasneje se je izkazalo, da je 315.000 priseljencev dobilo ukaz za deportacijo zaradi kriminalnih dejanj, od tega pa so zaradi birokratske napake med njimi tudi priseljenci navedeni kot novi državljani ZDA. V poročilu je prav tako navedeno, da je bila baza podatkov pomanjkljiva, njeno posodabljanje pri prenašanju “papirnih” kartotek prstnih odtisov v elektronske pa je bilo preprosto površno. Baza torej ni imela ustreznih prstnih odtisov za 315.000 priseljencev, ki so bili zaradi kriminalnih dejanj na seznamu deportacij.

Kazenski pregon zaradi goljufije in laži

Namesto deportacije je večina 838 novih državljanov ZDA iz Afganistana. foto EPA

Večina 838 novih državljanov ZDA je iz Afganistana. Foto: EPA

Ameriško ministrstvo za pravosodje se bo tako odločilo za preiskavo migrantov, ki so zaradi pridobljenega državljanstva dobili zaposlitev s posebnimi poverilnicami na varnostno občutljivih delovnih mestih, ki jim omogočajo dostop do tajnih podatkov. Poročilo tudi navaja, da so zvezni tožilci “zaprli” kar 90 primerov in z 32 zmanjšali na 26 primerov, od tega so podali samo dve kazenski ovadbi za pregon. Očitki javnosti in medijev so, da bi se moralo tožilstvo osredotočiti na primere migrantov, ki jasno kažejo na namerno zavajanje ameriških oblasti, da so na goljufiv način prišli do državljanstva.

Namerno spuščanje teroristov v ZDA
Vsekakor pa to kaže na nezanesljivost varnostnega preverjanja Obamove administracije. Poročilo je s političnega vidika zaradi terorističnih bomb konec tedna sila nerodno za administracijo predsednika ZDA Baracka Obame in s tem avtomatično za demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton. Republikanski kandidat Donald Trump namreč redno poudarja, da zvezna vlada ne ve, kaj dela, saj naj bi namerno spuščala teroriste v ZDA. Zavzel se je tudi za prepoved priseljevanja iz držav, povezanih s terorizmom, in za začasno prepoved muslimanskih priseljencev.

S. P. S.

 

 • Fkrv

  Kolikor je meni znano, se Evropa sooča s 1,500,000 migranti.. Kaj pa je 838 za ZDA?. Toliko jih bojda brede le po Sloveniji…

  • Borut Stari

   Voda speljana na Trumpov mlin. Namerno ali ne. V USA ni nič slučajnega.

 • Duhec

  Hahaha…. bolano.

  • Franc Šink

   Še kako bolano.

 • Franc Šink

  Ali ni mogoče teh “odločb” tudi preklicati? Saj je bila vmes goljufija.

 • indijanka

  Zanimiva zgodba. Torej bodo američani ponovno razmišljali o že dodeljenem državljanstvu in še zaostrili pritok migrantov. Pametno.

 • xtc

  Očitno so za Barakarja teroristi_ljudje posebnega pomena za ZDA_ker domačini pač v glavnem ne podtikajo bomb in se ne derejo po cesti z mančetami Alahu al akhbar:
  Vprašanje je ali je res šlo za napako ali “napako” z namenom:
  Zelo verjetno je kar nekaj takih napak na EU tleh:

  • Igor Kavalar

   Obama je ravno pred nekaj dnevi povedal da bodo povečali pritok migrantov za 30% v ZDA iz arabskih držav, pa čeprav so se dokazano že z valom v EU skrivali med temi migranti IS teroristi, ki so napadli v Parizu.

   Zakaj bi bil nek voditelj tako nepreviden da ogroža lastno državo, državljane?

   Načrtni namen Obame in kasneje Clintonove je jasen uničenje Evrope in Amerike, za male ljudi, ki bodo pa zaradi teh odločitev pomrli ali za vedno ostali brez rok, nog, slepi… jih pa ne briga.

 • koza

  le kj se je zgodilo temu novinarju, ko je objavil, da je killary mrtva … http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/09/15/americka-televizija-greskom-objavila-smrt-hillary-clinton-video/

 • Antonius

  Ahmad Khan Rahamij je s podtaknjenimi bombami sebi prislužil dolgoletni zapor in s svojim terorističnim dejanjem bombastično podprl predvolilnega Donalda Trumpa, ki že ves čas poudarja, da bo njegova administracija za zelo dolgo časa prepovedala priseljevanje muslijem.
  V koleno je ustrelil sebe, Hlintonovo in vse ostale, ki jim bo onemogočeno pribežati v ZDA.
  Ko se je Ahmada Khana Rahamija odpravil v ZDA je napravil usodno napako, ker bi mu za enaka dejanja v Evropi navrgli zgolj diagnozo psihičnih težav zaradi neprilagojenosti na novo okolje in nekaj letno bivanje v kakšnem hotelskem zdravilišču.
  Washington bo dobil predsednika, ki ve, kaj hoče, evropske prestolnice bodo pa še naprej obvladovale izvoljene mevže, ki ne vedo niti, česa nočejo. Višegrajci z Avstrijci vred so izvzeti!

  • Igor Kavalar

   Avstrijci so jih vzel 90.000 tako da bodo imeli fajne probleme.

   • samsara

    Glavni razlog zakaj imam sam pomisleke o morebitni avstrijski prisotnosti v bodoči zvezi držav, v kateri bi lahko prosperirala Slovenija.

    • Mihilus

     Zadeva je zastavljena tako, da ne bo nobene zveze držav, kjer bi Evropejci lahko prosperirali. Ali bomo uspeli vsi ali pa ne bo uspel nihče.

 • Mihilus

  Napad, razlastitev in demografsko uničenje uperjeno proti Evropejcem je vse očitno. Če bi to zares želeli potem bi lepo počasi in neprisilno naseljevali sem Afričane in jih silili, da se obnašajo po naših merilih in narava bi opravila svoje. Tole spodbujanje nasilja, parazitstva in odkrita sovražnost do Evropejcev ima očitno neko drugo agendo – vzpon (etno)nacionalizma. Če bi zares želeli uničiti novo desnico bi ji morali vzeti veter iz njenih jader (to je popustiti pri nekaterih manj pomembnih točkah) ampak ekstremni levičarji jo le še bolj podžigajo. In to ne more biti samo naključje.

  • tarantela

   Praviš, naj bi se počasi in neprisilno prisiljevali. V resnici pa je največ teroristov iz vrst tistih, ki so se že pred leti in desetletji priseljevali in so potem hodili na “orožne vaje” k ISIS. Sploh se niso vključili v način življenja, kot smo ga vajeni mi. Tale lanska poplava migrantov je zbudila Evropo, vendar prepozno, samo v Franciji je bilo že od prej okoli 5 milijonov priseljencev iz Afrike in BV. Nemčija ima že od prej poplavo Turkov in tudi drugih. Zdaj je nastala “špica” priseljevanja, mi zmerjamo Merklco ( z mano vred), našo vlado in vse, ki nam pridejo na misel, vso šlamastiko so pa zakuhali zahodni veljaki že veliko prej, ko so potrebovali poceni delavce za svoj razcvet. Zdaj pa vsi naje….!

   • Igor Kavalar

    Točno. Prej se evropejci še niso zavedal problema migracij zgleda. To so učinki teh zgrešenih politik v preteklosti in danes.

    Danes ko napade počnejo tisti katerim so podelili državljanstva, 2,3 generacija je vse jasno kot beli dan da skupaj na tem prostoru ne moremo živeti, ker ne znajo in nočejo sobivati v miru.

    Migranti iz arabskih držav so dokazali, da bi moralo biti priseljevanje v Evropo za njih prepovedano, pa naj se sliši radikalno ampak tu ne gre več za osamljene primere pshičnih bolnikov.

    • tarantela

     Naj dodam še tole: V preteklosti so razvite zahodne države potrebovale poceni delavce za dela, ki jih zahodnjaki niso hoteli opravljati, zato so njihovo svinjarijo čistili tuji delavci in delavke, delavci pri kanalizaciji, smetarji, pucfrau itd. Nihče se ni niti približno brigal za to, da bi jih vključil v zahodni način življenja. Živeli so in še živijo v svojih getih, stik imajo zgolj delodajalci, morda nekaj ur letno. Če od nekoga pričakuješ zgolj pridno delo in ga tudi drugače ne vključiš v okolje, potem se pokaže revolt, če ne prej pa pri njihovih potomcih. Če so že požirali smrad dreka tistih, ki ga sami za sabo niso hoteli počistiti, ker so pač nekaj “boljšega”, potem je logično, da so si tudi čistilci zaželeli drugačno, boljše življenje v okolju, ki so ga čistili za druge.

     • sodnikisozločinci

      Teh tujih delavcev niso pripeljali domačini, pripeljali so jih kapitalisti v želji po večjih dobičkih, da ne govorim o morebitnih ideoloških motivih, tako da je odpor domačinov do njih popolnoma upravičen. Shizofreno pa se mi zdi obnašanje domačinov, ko na volitvah vedno znova podprejo stranke, ki jim to počnejo.

     • sodnikisozločinci

      Pa še to, tudi Slovenci bi opravljali umazana dela, samo socialno bi jim morali odvzeti v primeru odklonitve. Vse se da, če se hoče. Vidiš, da so ideološki in ne gospodarski motivi zelo verjetni.

   • Mihilus

    Tudi ISIS je stvaritev zahoda. Zakaj bi ustvarili ISIS in z njim demonizirali muslimane, če bi Evropo želeli narediti muslimansko? Tudi delovna mesta so namenoma izselili ven iz ZDA in Evrope. Če jih nebi bi vsi lepo imeli delo in cedilo bi se med in mleko, vsi bi bili zadovoljni.

    Zakaj bi bilo prepozno? Demografija ni pomembna. Alaviti so naprimer manjšina v Siriji pa vseeno vladajo. Tudi Hitler ni prišel do oblasti z absolutno večino. Sploh ni nujno, da se preobrat zgodi demokratično. Revolucionarna ekstremna levica je zelo agresivna in nadzira vse pore družbe (zakonodajo, sodstvo, medije, izobraževalni sistem) in za njeno izkoreninjenje bi rabili neusmiljenega avtoritatnega voditelja. Nismo še v tej fazi, da bi si takega voditelja dovolj želeli. Ko si ga bomo bo že prišel.

 • Artur

  Le vkup le vkup domoljubna gmajna za naš obstoj zdaj bo drajna… Mokre sanje slovencev ob današnji izdajalski politikantski garnituri : http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/09/20/svedska-nacija-vise-ne-postoji-tv-reklama-na-drzavnoj-televiziji-nareduje-svedanima-da-moraju-prihvatiti-multikulturalizam/

  • koza
   • Artur

    To je samo eden od rezultatov in učinkov takšnih reklam poleg ostale masonske propagande to je bilo že dolgo nazaj splanirano in v tej multikulti iztrebljevalski zaroti evropskih levih oligarhij vključno z našo proti avtohtoni evropski populaciji se izvaja kot je planirano.Izvrševalci kalergijevega plana pri nas :
    https://www.youtube.com/watch?v=OkVgPH5Zr-w
    http://www.publishwall.si/stoychi./post/108200/malteski-vitezi-pogreb-slovenije

    • koza

     ravno slišala, Avstrijci pospešeno postavljajo ograjo proti Madžarski, očitno bo nekaj v našem delu se začelo dogajati, drugače pa vse vemo, pa nič ne vemo, lahko pišemo kar hočemo in koliko, ampak sami se bomo morali paziti, izseljevanje iz mest na podeželje, v ZDA vre, ker so enega črca spet poknili (policaj je bil tud črnec), v Franciji se tudi pripravljajo, Italija je v Bratislavi tudi pop…a, skratka nič dobrega, vem

     • Artur

      Povsod vre samo pri nas ne dokler ne bo prišlo do prvega sranja pri nas s strani zapečene drhali in kakšna bo potem reakcija na to? Spet se nas bo zbralo 200 domoljubov na Trgu republike seveda spet brez veljakov najbolj “demokratične” opozicije ki bi lahko potegnili masovne shode po vsej državi proti grozeči invaziji.
      Roška 1988 !!! ŠE POMNITE “TOVARIŠI DEMOKRATI” ali pa vam je zavestno opešal spomin na vaš dolg do tega naroda ?

     • koza

      ravno slišim Grimsa, saj govorijo, opozarjajo, bolje preko televizije kot, da te hapsajo, to znajo ja; če se pa spomnim tistih let, me je bilo strah kot hudiča križa ja, bolj sem muce not v bajto dajala, bolj so ven hodile, sem mislila evo, bo nekaj, na TV pa oni generali grozili, pred tem pa nisem 3 leta gledala TV, izklop totalni, samo služba, družba, pol pa šok

     • Artur

      Teza “demokrati” proti antitezi nedemokrati – (rezultat je kaos) sinteza- iz ustvarjenega kaosa vzpostaviti red(diktaturo) po meri elite! Hegeljanizem po katerem se ravna današnja globalistična satanistična oligarhija s pomočjo svojih podrepnikov.
      https://www.youtube.com/watch?v=clUmAgVhwpY
      http://www.publishwall.si/vladislav.stres/post/183034/fasizem-dviga-glavo-in-vzpostavljanje-nwo

 • Egon83

  Ko nekdo reče ”niso vsi taki” ko govorimo o terorizmu, pomislim na to da je v Nici ENEMU uspelo pobiti 84 ljudi. V Orlandu je EDEN uspel pobiti 49 ljudi. V Parizu je devetim napadalcem uspelo pobiti 130 ljudi. Torej vse kar potrebuješ za masoven pokol, je le peščica utrganih posameznikov. Gre pa za množice, stotine, tisoče, milijone. Nujno potrebna bi bila hitra reakcija: za vsak prekršek takojšnja deportacija za vse čase v roku nekaj dni (še prej pa arest, če gre za večji prekršek). Če kdo skriva in daje zatočišče takemu primerku: zaporna kazen, odvzem premoženja in dosmrtna deportacija. Vemo za Molenbeek, kjer so ”miroljubni musliči” dolgo časa skrivali pariškega napadalca. Zelo pomembno bi bilo povzročiti situacijo, da bi bili musliči neenotni – da se prično izdajati in špecati med sabo, ker kot vemo, držijo skupaj ne glede na vse. To pa lahko storiš le, če njihovi širši družbi zagroziš z odvzemom vseh privilegijev. Kaznovati torej širšo družbo, udariti z vsemi silami po njih in pokazati, da se ne zajebavamo. Če imate v hiši množico podgan, ne bo prišel deratizator uničiti le ene, temveč mora popipsati VSE! Samo tako je normalno bivanje spet mogoče.

  • sprehajalec

   Lepo napisano. Princip, da boš vse uvozil in odbral dobre in pomoči potrebne, ter “najbolj ranljive”, slabi se bodo pa razkrili s pobijanjem domačinov, je bolan. Le bolna glava ga lahko zagovarja. Ampak točno to so nam naredili.

 • Artur
 • PIA PlA

  Kdo verjame, da so ti migranti državljanstvo dobili po pomoti?
  Če imaš dovolj denarja si lahko državljanstvo kupiš povsod, tudi v Ameriki.

  • samsara

   Ista prva misel kot jo navajaš v prven stavku.
   Glede drugega pa menim, da niti ni bilo treba kupovati, ker je bil tak interes vsemogočnega ozadja.

   • PIA PlA

    Se strinjam; drugo je navedeno bolj kot: “Saj vendar obstaja tudi ta možnost, teroristi jo vedno lahko izkoristijo.” Če se poročiš z Američanom, pa je ameriško državljanstvo še celo brezplačno na razpolago.

 • samsara

  “Sporna državljanstva so bila podeljena priseljencem, ki predstavljajo “ameriški posebni interes”…”

  LOL
  Tako ‘ameriški’ kot je ‘ameriška centralna banka’ aka FED.
  Citat:
  “It is important to note that the Federal Reserve is a private company, it is neither Federal nor does it have any Reserve. It is conservatively estimated that profits exceed $150 billionper year and the Federal Reserve has never once in its history published accounts.”

 • Nata

  Površnost ? Malomarnost ??
  Eh , dejte no ?
  Pomoč enako mislečih na uradih !!

 • garfi

  osama je nwo islamist homoseksualec mavričar demokrat-levak
  https://www.youtube.com/results?search_query=obama+nwo

 • garfi

  Manhattan Hoax Exposed – Barack Obama’s True Identity Revealed – Donald Trump Birther Psyop
  https://www.youtube.com/watch?v=EccrJ8-ws6E

 • Ni bila napaka, samo javnosti so tako prikazali.

 • Shalalabayzer

  vau, ZDA je dolgčas. Ker jih nihče drug ne more zaribat…se bodo sami.

 • pokvarjeniSvet

  Saj amerika je itak zgrajena na multi kulti temeljih…že od samega začetka so si kolonialisti tja vozili črnce iz Afrike..kaj zdaj jamrajo delali bi sami, ne pa da so si Afričane vlekli v Ameriko. Evropa je pa druga zgodba razen tistih par kolonialnih držav si nobeden ni vozil teh ljudi na svoje ozemlhe, recimo Avstro-ogrska. Kraljevina Italija, Nemško cesarstvo in še marsikdo si ni vozil ljudi iz tretjega Sveta na svoje ozemlje. To so delali predvsem Francozi, Angleži, Španci in Portugalci.

  Tako da ZDA so na tem nastale medtem ko Evropa pa ne. K nam so sem prišli po 1945 (po drugi svetovni vojni) ko so liberalne kulturno marksistične ZDA skupaj s satelitom Sovjetsko zvezo, vladale Svetu in porazile stari red monarhij in patriotizma v Evropi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!