V Afganistanu obglavili žensko, ker je odšla na tržnico brez spremstva svojega moža

Foto: epa

Skupina oboroženih mož je v Afganistanu obglavila 30-letno žensko, ki se je odpravila v mesto brez spremstva svojega moža, poroča britanski Daily Mail.

Grozljivo dejanje se je pripetilo v oddaljeni vasici Latti v provinci Sar-e-Pul, ki je pod nadzorom talibanov. Predstavnik guvernerja v provinci Zabiullah Amani je v izjavi povedal, da je bila ženska ubita, ker se je odpravila ven sama, njen mož pa je bil Iranu.

Talibani ženskam odrejajo nujno moško spremstvo
Mediji na Bližnjem vzhodu so poročali, da se je ženska odpravila na tržnico, da bi nakupila osnovne potrebščine. Talibansko pravilo določa, da ženskam ni dovoljeno zapuščati notranjosti svojega doma, če jih ne pospremi eden izmed moških sorodnikov. Prav tako jim ni dovoljeno delati in se izobraževati, prisiljene pa so tudi v nošnjo burke. Talibani so zavrnili vpletenost v ta incident.

Foto: epa

Foto: epa

V decembru ubili 5 žensk, ki so bile zaposlene na letališču
Na začetku tega meseca sta neznana strelca ubila 5 žensk, ki so bile na poti na letališče v južnem Kandaharju, kjer so bile zaposlene. Bombni napadi, umori iz časti in domače zlorabe so postali del vsakdana afganistanskih žensk, ki jih je vladavina talibanov najbolj prizadela. Tiskovni predstavnik južnoafganistanske province Kandahar, Samim Khpulwak, je povedal, da so bile ubite ženske zadolžene za pregledovanje ženskih potnic na letališču Kandahar in zaposlene s strani zasebnega varnostnega podjetja. “Dva strelca na motorju sta sledila njihovem kombiju in streljala na njih, pri čemer sta ubila vseh pet žensk in njihovega voznika.”

Čeprav so se afganistanske ženske močno borile za pridobitev pravic na področju izobraževanja in dela po padcu talibanskega režima 2001, obstaja možnost, da se bo poslabšala varnost in povečalo nasilje. Kljub pritisku s strani skupin žensk in tujih donatorjev, ostaja Afganistan eno izmed področij na svetu, kjer je najtežje biti ženska.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Kaj ti je slovenski človek? Si prestrašen? Ko boš naslednjič šel na volitve in izbiral voditelje, pomni sledeče:

  Dokler so oblastniki sprejemali krščansko kulturo, so se uspešno borili proti Muslimanom, ki že poldrugo tisočletje roparsko vpadajo v Evropo. Ko so zavrgli krščansko kulturo, pa so vedno zmagovali Muslimani.

  • ferdo

   Kakšne vere so potem naši levičarji, ki simpatizirajo s temi, ki prihajajo iz tega sveta ?

   • SavageKiller

    Ni fora v veri. Štos je, da so oboji radi na vseh štirih.

   • Artur

    Levičarjem ni potrebna nobena vera že zdavnaj so dušo prodali hudiču .

 • Franc Novak 1979

  Tale islam je pa res katastrofa. A zdej nam mogu babe poslat po pivo v štacuno, če bom gledal svetovno prvenstvo v nogometu, pa mi bo piva zmanjkalo? Islam je treba prepovedati. Za začetek v vseh športih športniki iz islamskih držav ne smejo nastopati, ker majo take fore, sicer pa si to privoščijo tudi drugje,https://www.almasdarnews.com/article/isis-executes-young-palestinian-woman-yarmouk-camp/, da mogoče sploh ni kriva samo vera, ampak tisti, ki jo razlagajo, saj so iz moških naredili sadiste in kriminalce.

  • Anton Tič

   Čuj Franc, mene je moja baba poslala v štacuno po pirin kruh…jas pa sn ji prineso pir in kruh???…Skoro me je obglavila :))

   • Franc Novak 1979

    Saj je imela prav. Moral bi prinesti dva pira, ker je vedla, da boš enega takoj “scufal”, pa za njo ne bo nič. Drugič jo prepričaj, da pir in kruh redita, pa ji še povej, da si bo umičila tako lepo postavo, kot jo ima zdaj. Diplomacija vedno zmaga

 • Iza Demos

  Žena naj bo doma, čaka naj na moža ………………

  In ja vera ni nič kriva, krivi smo ljudje, tisti , ki delajo hudobije in mi, ki se temu odločno ne upremo.

 • rubec

  Možakarju na sliki pravijo afganistanski Akrapovič. Izdeluje najboljše lonce in auspuhe za kamele.

  • indijanka

   Nasmejiš do solz.

 • domovina mili dom

  Bodo feministke kaj dorekle tej civilizacijski normi muslijev? Dobrodošli kamelarji, tepite nas, saj smo vaša last, bodo rekle.

 • valentin

  Izdelam strojček za kastriranje muslićev vsem naprednim in upornim muslimanskim ženskam. Zagarantirano 100 % delovanje že pri prvem poskusu z doživljensko garancijo.

 • Lord H.

  Te knjige so brezplačen download, vse so zelo dobre, oborožite se z znanjem za boj proti islamu, vse tri so napisali ex-muslimani:

  1. Why I Am Not a Muslim, by Ibn Warraq
  http://www.conflicts.rem33.com/images/books/Ibn%20Warraq%20-%20Why%20I%20Am%20Not%20a%20Muslim.pdf

  2. Islamic Fascism, by Hamed Abdel-Samad
  https://archive.org/details/IslamicFascismAbdelSamadHamed2016

  3. Understanding Muhammad: A Psychobiography of Allah’s Prophet, by Ali Sin
  http://www.faithfreedom.org/understanding-muhammad-free-download/

  • dvanajstzvezdic

   Kakšna oblika boja pa naj bi to bila? Koliko pa je teh ex-muslimanov? 1 do 2% pa še to verjetno pretiravam in še ti živijo in objavljajo svoje kritične pomisleke v zahodnem svetu, doma bi jim že odsekali glave. V arabskem svetu je peščica bogatih, ekstremno bogatih, ostalo pa je množica neizobraženih, ki nimajo nobene možnosti dostopa do znanja. V Evropo pa prihaja ravno ta gomila neizobraženih. Imajo pa prav ti avtorji,ko pravijo, da lahko Islam uniči svobodni svet.

 • Hribouc

  hudiči

 • xtc

  Gre za idealno državo ;kjer bi se naše levakinje in feministke polno raživele_kdaj zaćnemo izvoz?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!