V Alepu ubitih 17 civilistov, med njimi tudi mladoletniki

Stanje v Alepu (foto: epa).

V Alepu je  v četrtek na ulicah protestiralo okrog 300 civilistov protestnikov, ki so želeli zapustiti mesto zaradi zaostrenega nasilja med uporniki in vladno vojsko. Islamski uporniki, ki nadzirajo ceste in humanitarne koridorje, so protestnike pokosili z mitraljezi ter ubili najmanj 17 ljudi, približno trideset so jih obkolili in ustrelili pozneje.

Po poročanju ruskega obrambnega ministra Igorja Konaschenkova sta bila med ustreljenimi civilisti tudi najstnika, stara trinajst in petnajst let. Uporniki so minirali vse dostope v mesto in nadzirali gibanje civilistov z ostrostrelci. Protestniki, za katere Russia Today piše, da jih je bilo na ulici do 500, so si prizadevali doseči osvobojeno ozemlje, vendar so jih uporniki razpršili z močnim streljanjem, ranjenih je bilo okrog 40 ljudi.

Spopad med protestniki in uporniki
Prvi protesti so se pričeli že v sredo, ko je ulice preplavila 1.500 glava množica, ki je protestirala zoper vojaško okupacijo mesta. Civilne protestnike uporabljajo islamski uporniki kot živi ščit pred vladnimi silami, pa tudi kot živi ščit zaradi poslabšanih humanitarnih razmer ter pomanjkanja hrane. Zato so minirali ulice z dostopom do humanitarnih koridorjev, da bi civilistom onemogočili pobeg.  Zagrozili so jim, da bodo ubili vsakogar, ki se ne bo držal njihovih ukazov.

Civilisti kot živi ščit
Sirci so na obeh straneh: v vzhodnem in zahodnem Alepu in  niso niti na strani islamskih upornikov in niti na strani Asada. So civilisti in želijo dobiti hrano, potrebujejo zavetje (zaklonišče), zato protestirajo,” je še dodal tiskovni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva. Ob zadušitvi protestov si je islamska uporniška vojska zadala cilj, da ujamejo voditelje protestov, kar so tudi storili in jih ujeli ter še isti večer ustrelili.
A. B.
  • Olga

    Če hočemo mir na tem planetu, bomo morali dosledno obsoditi vse zločine in kaznovati vse zločince, brez izjem!

  • Sirija je načrt kako dolgoročno uničiti Rusijo ali odstraniti njeno vodstvo. Uradna Sirija ni dovolila prehoda Katarskega plinovoda v Evropo, zato je uporabljen načrt B kot ga gledamo. Omenjeni plin je pač samo način kako ponuditi za določen čas veliko cenejši plin kot je ruski in tako v letu do 5 let po začetku obratovanja spraviti rusko gospodarstvo in državo na kolena. Gre za načrt ilu min atov kako prevzeti nadzor nad svetom – korak za korakom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!