V Avstriji zmaga ljudski stranki: 31-letni Sebastian Kurz bo postal najmlajši voditelj v Evropi

Sebastian Kurz (Foto: epa)

Na današnjih predčasnih parlamentarnih volitvah v Avstriji je največ glasov, 31,5 odstotka, dobila ljudska stranka (ÖVP), sledijo ji socialdemokrati (SPÖ) s 27,1 odstotka ter svobodnjaki (FPÖ) s 25,9 odstotka, kažejo projekcije volitev, ki jih objavlja avstrijska televizija ORF po prešteti polovici glasov. To pomeni, da bo Evropa najverjetneje dobila najmlajšega voditelja, to bo postal 31-letni Sebastian Kurz.

Stranka Neos je glede na projekcije dobila 5,1 odstotka glasov, Zeleni 3,9 odstotka, lista Pilz pa 4,4 odstotka. Meja za vstop v parlament je sicer pri štirih odstotkih. Prve projekcije so sicer kazale, da so se svobodnjaki uvrstili na drugo mesto, pred socialdemokrati.

Ljudska stranka Sebastiana Kurza, ki bo najverjetneje postal novi avstrijski kancler, naj bi imela v parlamentu 63 poslancev. Svobodnjaki Karla-Heinza Stracheja naj bi jih dobili 51, socialdemokrati dosedanjega kanclerja Christiana Kerna pa 53. Neos naj bi imel devet poslancev, lista Pilz pa osem.

ÖVP bo očitno precej izboljšala rezultat zadnjih volitev leta 2013, ko je dobila 24 odstotkov glasov. Rezultat so izboljšali tudi svobodnjaki. Precej so rezultat poslabšali Zeleni, ki so pred štirimi leti prejeli 12 odstotkov glasov, zdaj pa jim projekcije kažejo, da utegnejo celo izpasti iz parlamenta.

Dosedanji vodja avstrijske diplomacije Kurz bo z 31 leti verjetno postal najmlajši premier v Evropi. Pred volitvami sicer ni izključil nobene koalicijske možnosti, a najbolj verjetno se zdi, da bo v koalicijo povabil svobodnjake. Ti bi tako v vlado na Dunaju vstopili prvič po letu 2000.

Sebastian Kurz (Foto: epa)

Za vstop v 183-članski nationalrat se je potegovalo rekordnih 16 strank, čeprav nekatere od njih niso nastopale na zvezni ravni, ampak samo v posameznih deželah. Volilno pravico imajo avstrijski državljani, ki so na dan volitev starejši od 16 let. Po zadnjih podatkih avstrijskega notranjega ministrstva je volilnih upravičencev 6,4 milijona.

Vodja svobodnjakov Strache je po zaprtju volišč že napovedal, da so se pripravljeni pogovarjati z vsemi o oblikovanju koalicije. Kurz bi lahko vnovič sestavil tudi veliko koalicijo s socialdemokrati, a je po desetih letih napornega skupnega vladanja in razpadu koalicije letos spomladi to manj verjetno. Kern je sicer v soboto še enkrat opozoril pred nevarnostjo desne vlade na Dunaju, češ da je Avstrija na najpomembnejšem razpotju v zadnjih desetletjih.

Končne uradne rezultate bodo objavili v četrtek, 19. oktobra, ko bodo prešteli še glasovnice, prispele po pošti. Letos so za glasovanje po pošti poslali rekordnih 890.000 glasovnic, njihovo štetje pa bodo začeli v ponedeljek.

D. Č., STA

 • test

  bravo Kurz!! Da mu le nebi bilo potrebno delati koalizije s populisti iz fpö. po moje bi neos, kot bivsa struja övp, najbolje pasal v koalicijo. upam, da dobijo dovolj glasov.

  • ptr

   A si zihr? Iz Neosa je tudi Angelika Mlinar, ki je leta 2014 že prav neokusno lezla v r*t Šivilji.

   • test

    zihr, ce je neos abspaltung övp?

 • Stajerka

  pričakovano…..5 minut pred 12…..severnim sosedom čestitke k razumsko-logični odločitvi……

 • ptr

  Saj vemo, kako se po nemško izgovori z. In bomo lahko popolnoma brez skrbi pred 133. členom, če bomo rekli, da kje v Bruslju “kur* gleda Cerarja”.

  • Steiermark

   Upajmo, da ga bo Kurz, zares “gledal”….

 • cploger

  S Kurzem pod burke!

  • RATATA

   Pod burke in nad burke s Kurzem. Važn da je burka!

   • Stajerka

    nič več…..burke so dovoljene samo še na sončni strani Alp……in počasi se bodo začele pomikat iz severa proti jugu…….žal

    • RATATA

     Potem bo burka pri nas,
     zato je že skrajni čas,
     da storimo kar je dobro za nas
     in povzdignemo proti burkam svoj glas.

     • Matt_von_Glanz

      To smo rabili – reinkarnacijo Koseskega

     • RATATA

      Jaz sem Vesel

     • Matt_von_Glanz

      LOL :)) Saj bi bilo ok, da bi že prvi Koseski vesel prodrl – potem vsaj ne bi bilo 150 let te depre na proslavah, ampak skandiranje – KDO JE MAR?

     • RATATA

      Od Koseskega (nekdaj Koseskiga) je celo F. Presheren plonkal. Prezreti ga je bilo treba ravno zavoljo tega, da bi bila depra na proslavah. Kako je ta UM, Janez (Johan) Vesel Koseski zavil slovenske besede, da je še cesarjeve zadolžence za cenzuro okrog prinesel.

     • tohuvabohu

      Danes pa Srećko Karantanec:
      Šest jih gine, ko porine
      sin slovenske domovine!

     • RATATA

      A ni dal dobro vzpodbudo. Seveda je pretirano šest (6), no pet (5) jih pa že pade ;) Po mojem “prepričanju” hehe
      Še vprašanje zate: a je polovična, ćefurska srtrešica namerno takšna?

     • tohuvabohu

      To je pa na ćast ilirskega gibanja.

     • RATATA

      Časti pa oni niso imeli prav posebej razvite.
      Francosko/nemški mešanec Gaj Ljudevit – otrok očeta burgundca Ivana (Johann Gay) in matere Julijane rojene Schmidt je bolestno iskal v Celovcu dokumente, ki bi dokazovali, da je plemiške krvi. Gonila ga je primitivna jeza in pohlep po pomembnosti.

     • Slovenka

      Tega o poreklu Lj. Gaja pa nisem vedela. Kako zanimivo. Lahko navedeš kakšno literaturo, na katero se splača vreči oko?

     • RATATA
     • Slovenka

      Hvala ti za tole. Sem že pogledala.

     • Slovenka

      Depre ni kriv Prešeren, ampak bedaki, ki organizirajo državne proslave. Osebke, ki širijo tak gnus po naši lepi deželici, bi bilo treba razglasiti za državne sovražnike in jih imeti trajno pod ključem v kakšnem arestu, kjer bi jih morali nagnati k poštenemu delu, da bi si zaslužili oskrbo v javni ustanovi. Vsaj enkrat bi delali nekaj pametnega.

     • RATATA

      Seveda ni Presheren ničesar kriv, kajti če bi ga poslušali in upoštevali (le necenzuriranoZdravico) bi bilo le in samo “veselje, radost, sreča” v Slovenskih Deželah.
      Ko je Franz Ritter von Miklosich (tudi ponarejevalec in lažnjivec, da se je s tem pririnil na visok položaj…) cenzuriral tretjo in četrto kitico je storil smrtni greh (no morda je res moral?) toda bistvo je še vedno v tem, da dandanašnji ne uporabljamo necenzurirane Zdravice
      (… sinov slovenske matere – ne sloveče!!! …
      http://www.hervardi.com/zdravica.php …. !

     • Matt_von_Glanz

      Ja, Slovenijo (ki je še ni bilo) je skril v kompliment in tribjut. To je primer trojanca. BTW, a poznaš tretjega kandidata 19. stoletja za glorificiranega narodnega pesnika? Žal se ga na www ne najde preveč – Jožef Žemlja.

     • RATATA

      Ugotavljam, da je tebe slovanska majka dojila. Zate nikdar Slovenije ne bo.

      Ime »Slovenieh« je več krat uporabil Antol Vramec v svoji Kroniki že leta 1578. npr. “1573: kmeti na Slouenieh

      Spet Antol Vramec, Kronika znovič spravljena kratka slovenskim jezikom, Lublana 1578; za leto 1537 omenja generala Ivana Kocjana, ki je privedel vojsko na Slovensko zemlo ali Orzag ….

      med leti 1812 in 1816 je Valentin Vodnik napisal pesem »Slovenija zveličana«. Ime Slovenija je uporabil tako v besedilu pesmi, kot tudi v naslovu pesmi, ki ima, kot kaže več naslovov. Naslovi v slovenščini so: »Slovenia zveličana«, »Ilirija zveličana« in »Ilirija poveličana«, v latinščini pa »Illyria magnificata«. V besedilu pesmi v slovenščini je zapisano »Mat’ stara Slovenja«. Očitno sta bila torej Vodniku znana naziva Slovenia in Slovenja zato je oba v svoji pesmi tudi uporabil. In ne le to, »Mat’ stara Slovenja« nedvoumno pomeni, da je ime Slovenija že staro! Valentin Vodnik je naziv »Sloveniam«v latinščini uporabil tudi že v svoji pesmi z naslovom »Illyria rediviva«, ki jo je napisal leta 1811. (NUK, Vodnikova zapuščina – Ms 519, 44 – 45, 46 – 47, 48 – 49, 50 – 51 in Ms 540, št. 3 – Illyria magnificata, Slovenia zveličana, Telegraphe officiel, 31.07.1811, št. 61, 244 – Illyria rediviva, Ilirija oživljena, ena verzija Slovenie zveličane je tudi v Kastelčevi zapuščini – NUK, Ms 472

      Če nočeš vedeti ti ni treba!

 • totex39

  Lahko samo upamo, da končno tudi volivci v Sloveniji spoznajo, da tudi pri nas obstaja taka oseba kot je Kurz, ki bi nas lahko popeljala v boljše čase.

  • test

   definitivno Anze Logar, ce ze res JJ ne uspe

   • Stajerka

    upam, da se v SDS zavedajo Anžetovega potenciala……pričakujem, da bo naslednje leto na volitvah KANDIDIRAL NA VISOKI POZICIJI STRANKE…….

    • test

     tudi jaz tako upam. prav tako upam, da bo sds morala nekako nagovoriti, v stilu kurza, tudi mlade. anze je tukaj mogoce malo prevec konzervativen

     • Stajerka

      koliko mi je znano in verjamem, da je tako, Kurz ni konkretno obljubljal nič velikega……samo predstavil sliko sedanjosti in kakšna bi naj bila prihodnost……za glave odprtega srca in duha je to dovolj, za kogar pa ni, temu pač ni pomoči……žal jih je pri nas še vedno preveč – takšnih, ki si dovolijo, da jih nekdo potiska v kotel revščine, zatiranja in posmeha……

  • Stajerka

   odzivi v drugih mediji so pozitivni, popolno nasprotje slo medijev in javne politične levaške kuhne……

   • Slovenka

    Ni vse slabo. Tanja Gobec se bo lahko sedaj do onemoglosti napila, izjavila, da je to storila iz obupa nad volilnim rezultatom v Avstriji, in vse ji bo odpuščeno. In vsakokrat, ko bodo v kakšni pametni državi pametni volivci rekli svoji pokvarjeni levakarski vrhuški, naj se spelje, bo ga. Gobčna lahko brez skrbi praznila steklenice.

    • Peter

     No vidiš, ti vsaj nekaj pozitivnega najdeš v tej v situaciji, no

     • tohuvabohu

      Če Slovenke ne bi bile večne optimistke, bi nas vse skupaj že zdavnaj pobralo.

     • Slovenka

      In kar je še bolje, brez težav bo lahko prešla od vinčka na kaj močnejšega. Glede na to, kako desnica bolj ali manj zmaguje, ji priložnosti ne bo zmanjkalo.

     • Peter

      Ne glede na to, kdo zmaga na volitvah, RTV Slo bo trdnjava boljševizma.

     • Slovenka

      In alkoholizma. Pravim pa tudi, da je še tako dolge pesmi enkrat konec, in če je po dolgih stoletjih crknilo rimsko cesarstvo, bo vrag vzel tudi RTV.

     • tetka z ozadja

      Ja samo ti tega ne boš učakala

     • Slovenka

      Če ne jaz, bodo pa drugi. Nimam s tem težav.

     • Steiermark

      Bomo videli, že naslednje leto!

     • Slovenka

      Naj se ti pozlatijo te besede.

    • Matt_von_Glanz

     pa bo imela en dober argument – “ko so Avstrijci izvolili tistega bednega Kurza, sem se ga od žalosti na smrt nažgala.”

    • Steiermark

     Mislim, da se ji bodo pridružili tudi ostali, ki so do sedaj le na skrivaj praznili flaše….

     • Slovenka

      Sedaj bodo lahko javno pijančevali. Celo slovenska levica ima koristi od Kurza.

 • Slovenka

  Prav. Avstrijci nimajo kaj zgubiti s to izbiro. Socialdemokrat so nesposobni gobezdači in škodljivci in ni od njih niti toliko koristi, da bi si pošten človek na njih obrisal čevlje. Skrajni čas je bil, da so jim Avstrijci podstavili nogo in jih poučili, da nočejo na oblasti blaznežev in izrojencev z multi-kulti in LGTB blodnjami, ki so že zdavnaj pozabili, zakaj jih ljudje pravzaprav volijo.

  Slovenci, v neposredni soseščini imamo primer dobre prakse. Bomo izkoristili priložnost za učenje?

  • Peter

   Kratko in jedrnato: ne.

   • Slovenka

    Uf in je padla kaplja grenkobe v kozarec optimizma.

    • Peter

     Na žalost, draga Slovenka, to je naša realnost..

   • samsara

    V končni fazi najbrž ja, a smo notorični ponavljalci…

    • Peter

     Ja, ampak še tisti, ki ponavlja razred ga ponavad v drugo izdela.
     Zdaj, vprašanje je, koliko je notorično? 150 let?

 • upornik22

  migrantje zdaj je čas da spokate iz europe hai kurz!

  • Peter

   Saj bodo. In prišli bodo v Slovenijo, kjer jih bo naša levica z navdušenjem sprejela, ker upa, da jim bodo pomagali ostati na oblasti…

   • Bozz

    Naj si naša levica prebere tale seznam kaj se je dogajalo v imenu “religije miru” zadnjih 30 dni:
    https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

    • Caetano

     Res je. In tudi stevilo vcerajsnjega napada v Mogadisu s kamionom bombo je naraslo na 230 ljudi.

   • Caetano

    Peter ves da moramo to prepreciti dokler je se cas tudi s protesti in stavkami ce bo treba!

  • tetka z ozadja

   Misliš dnevne tudi, kaj ne?

   • tohuvabohu

    To bo pa Magna zrihtala.

 • Stajerka

  tudi zmaga Merklove je jalova…..samo tega nihče NI upal povedat na glas……dejansko je volitve izgubila!!!

  • Slovenka

   Imaš prav, njenemu rezultatu na volitvah se učeno reče Pirova zmaga. Ji privoščim, po drugi strani sem pa prav vesela, da niso zmagali socialdemokrati. Ti so šele bolniki: oni ne bi postavili zgornje meje za migrante. Še preveč so dobili za svoje bolne izpade in škodo, ki jo delajo Nemcem.

 • Caetano

  Zelo me veseli, da je vsaj 57% Avstrijcev volilo desnico. Obetajo se spremembe.

 • Čestitke Austrijcem, da so zaupali glasove mlademu talentu Sebastianu Kurzu.

  • Peter

   Pri nas ima volilno tele ups, telo rajši strice iz ozadja, take, že malo v letih…

   • Pa skoraj vsi imajo že proteze pa vseeno jim bolj ustreza “staro meso”.

   • tohuvabohu

    Še malo, pa bodo volilno truplo.

 • Stajerka

  šok levakov…..prvi čezmejni vpliv bo viden že naslednjo nedeljo….in verjamem, da bo v dobro Slo naroda…..napovedujem 2. krog …….Tomc-Pahor!!!

 • xtc

  S pravimi potezami lahko Kurzu,,če mu uspe povezava z Višegrajci in pritegnitvijo katoliških nemških dežel in J Tirolsko ali S Italijo narediti blok ,ki biBruseljske multi kulti birokraste inMerckelco pritisnil na kolena.

  • Peter

   In nas potisnil tja, kamor očitno spadamo, na rdeči balkan, no.

  • Caetano

   Tudi ti torej racunas na Bavarce kot Jovo?!

   • xtc

    Bavarska je pretežno katoliška in vse bolj sili iz berlinskega oklepa.

    • Caetano

     No zdi se mi bolj misija nemogoce…

 • tetka z ozadja

  Levica v Sloveniji sedi trdo v sedlu, no ja vsaj dokler imamo JJ, ki nam je garant za zmago.

 • totex39

  Levičarji pri nas, sedaj boste šele videli kdo bo vladal v Avstriji, še boste bolj hodili jokat in protestirat v Bruselj.

 • Stajerka

  boli, peće, skeli……na Hanzi tv že reagirajo……

  Vox populi: SD se je prebil na vrh priljubljenosti političnih strank
  SDS je bil skoraj dve leti najbolj priljubljena stranka v Sloveniji
  15. oktober 2017 ob 19:17,
  zadnji poseg: 15. oktober 2017 ob 19:25
  Ljubljana – MMC RTV SLO
  V Sloveniji je trenutno med političnimi strankami najbolj priljubljena SD, razkriva najnovejša anketa Vox populi. Med politiki pa ostaja najbolj popularen predsednik republike Borut Pahor.

  • tetka z ozadja

   Ne boj se mi smo večni, vi pa nikoli ne boste okusili zmage.

   • Stajerka

    smo jo že…..in NI bila zadnja……vaše zgube ne bodo pomenile samo zgubo na volitvah, ampak korak bližje k potopu starih, lopovskih struj……upam, da dovolj hitro, da največje zločince in lopove doseže roka pravice – domača ali tuja, NI pomembno……

    • Peter

     Provokatorji kot je tetek so najbolj veseli, če koga izzovejo k debati, ki pa z njimi nima smisla.
     Šnopc in hejbrigade, to je njegov domet, no.
     Rp.: blokada….

     • Stajerka

      haha….. če ti povem, da imam že 1/2 nickov blokiranih, potem si lahko predstavljaš kako izgleda moj ekran :)))….enim še dajem priložnost, da jih občasno postavim na realna tla……slej kot prej se bodo razbili na lastnih ovirah in potem bo, vsaj nekaj časa, mir pri hiši :))

     • Peter

      Verjetno zgleda tako, kot moj, odvisno od teme. Tem šnopčkarjem se najbolj utrga, če je zgoraj kakšna kritika njihovega velikega malega osamosvojitelja, vse Dis luzer iz blokd, no…

   • tohuvabohu

    A so ti pozabili zamenjati plenico, pa si siten?

  • totex39

   Seveda komunisti že širijo svoje lovke, krivi pa so samo volivci, ki jim to omogočajo.

 • tetka z ozadja

  Vas janišisteki je le okoli 8%, no prešteli vas bomo zopet čez en teden.

  • Gru

   fasist bolsevisticni celski, ti se stet ne znas do 8, ne da bi nas stel…

  • Stajerka

   persen pomirja…..če je 1 premalo, vzami 2 s šilčkom močnega……pa bo mir!

 • tetka z ozadja

  Pa adminu na nova24 naj povem, da se mu ne splača trud okoli moje blokade, zmeraj se vračam.

  • test

   verjamem ja, psihopati ne dojamete

 • Peter

  Muzićka želja za našega teteka, pa pol litra šnopca pa šmajser, pa boste spet taglavni…

  https://www.youtube.com/watch?v=gkydEUkHHOs

  Ja vem, tetek, vi ste zmeraj taglavni. Zato je plača v Sloveniji cca 30% plače v Avstriji. Pa to ni važno, važno, da ste vi taglavni.

  • tetka z ozadja

   Mi smo zmeraj “taglavni”

   • xtc

    A na odpadu zgodovine?

    • Domoljub, TA PRAV !

     A za to še vedno levičarji vladajo ?

     • Peter

      Je težko vladati, če imaš na svoji strani 80% medijev, ki jim je tudu TA PRAVE domoljube uspelo prepričati, da je za vse, kar je narobe v Slo kriv samo en človek?

     • Domoljub, TA PRAV !

      Peter, če bi imel janez na svoji strani 100 posto medijev ne bi zbral 50 posto. Slovenski narod ni tako neumen, če pa misliš da je, te je pa lahko sram in nimaš rad MOJEGA Slovenskega naroda !

     • Peter

      To je tvoje mnenje, do katerega imaš vso pravico.
      Pa srečno hodi, TA PRAV domoljub.

    • tetka z ozadja

     Čez en teden vas preštevamo, pa bomo potem videla kako in kaj.

   • Jasno. Prazen klas vedno stoji pokonci.

    • tetka z ozadja

     Čez en teden vas preštevamo, kot kake stekle cucke na vasi. In bomo videli kako in kaj.

     • Stara si že in sklerotična. Vedno eno in isto ponavljaš.
      “Tempo pasati” – draga moja.

     • tetka z ozadja

      Cvetu Slovenske desnice moraš večkrat eno in isto poveati. In Marta se boš v nedeljo preštela?

     • A ti se preštevaš ? Ne veš niti to, da si ena sama. ?
      Jej česen !

     • tetka z ozadja

      O ja, v statistiko boš šla kot en nepomeben statističen podatek.

  • totex39

   Pa tudi davki so pri nas višji za 40%, zato pa morajo delavci, ki delajo v Avstriji plačati razliko. Prokleta balkanska golazen.

   • tetka z ozadja

    Misliš na migrante?

    • totex39

     Delovni migranti, ki niso najdli službe v svoji zavoženi državi.

     • tetka z ozadja

      Čudno, Avstrijskega rezidenstva pa nočejo.

     • Peter

      Ni važno, ali je zavožena ali ne.
      Važno je, da so oni taglavni, no.

      In ves čas so taglavni, krivdo za to, da je država zavožena, pa ves čas valijo na tisto edino desno vlado, no.

 • totex39

  Neverjetno kako so ljudje v Sloveniji lahko tako neumni, bolj sta vlada in njen predsednik koroptivna vse bolj so priljubljeni v državi, kaj takega normalni človek ne more verjeti.

 • Valter BraniSlav

  Levi so z islamizacijo naredili toliko skode da ne bodo mogli vec prevzeti oblasti.
  Josip Broz Tito, velikan druge vojne in najvecji sin nasih narodov in narodnosti se obraca v grobu. Njegovi “nasledniki” so ga zasrali preko vsake meje.
  VECNA SLAVA MARSALU SFRJ VELIKEMU JOSIPU BROZU TITU. .

  • Valter BraniSlav

   In cestitke Sebastianu Kurzu in Viktorju Orbanu. Zelim vama veliko uspeha pri ciscenju nesnage katero sta povzrocila Merkel in Juncker…

   • Domoljub, TA PRAV !

    Lepa. Dejansko upaš, da bojo desničarji pospravili za desničarji. ha ha ha

    • Valter BraniSlav

     Upam in ugotavljam da je razdelitev med leve in desne malo zastarela.

  • Steiermark

   . Ne delaj si utvar, da se on “obrača v grobu” – njega vrti na ognju sam satan, njegov gospodar!

 • Domoljub, TA PRAV !

  Narodu so ponudili novega, mladega in “karizmatičnega” kandidata in tako zmagali. Janševci pa kar vztrajate pri starem in Slovenskem narodu že osovraženemu janezu. Bravo, samo ne mi jokat, ko boste spet pušnili naslednje volitve.

  • Peter

   Ja, res, na levi za vsake volitve ponudijo nove obraze in zmagajo.

  • Resnicoljub

   Saj pa ima SDS mladega in “karizmatičnega” naslednika. Ime mu je Žan. :D

   • Domoljub, TA PRAV !

    :))

   • Toliko karizmatičnih kandidatov, kot jih ima samo SDS, nima vsa Slovenija skupaj.

    • Domoljub, TA PRAV !

     Ahh, kaj Slovenija, celo vesolje jih nima ! Zato pa zmagajo na vsakih volitvah !

   • Steiermark

    Še veliko takšnih karizmatičnih, razen JJ, ima SDS….. samo ti tepci ki se bojijo SDS in JJ, kot hudič križa, jih niti omenjati nočejo, da nebi slučajno do kona zblazneli…..

 • Olga

  Bravo Avstrijci! Tako dela zrela država! Visoka udeležba na volitvah in odgovorni volivci!

  • Domoljub, TA PRAV !

   Pa nov mlad voditelj…česar vi niste sposobni, pa to… ;))

   • Peter

    pa to…kakšna lepa fraza, naš šestnajstletnik jo ima ves čas na ustih, no.
    Pa se ima tudi že za velikega in misli, da vse ve…tako nekako, kot ti.

  • Valter BraniSlav

   Upam da bo tudi v SLO tako. Za koga voliti v SLO pa ne vem, mogoce za Romano Tomc… je ekonomistka tako kot jaz…

   • Steiermark

    Ti, pa “ekonomist”, da nebom počila od smeha, ti si kvečjemu socialistični kulak, in namesto da sanjaš, da si (kumrovški) ekonomisti, se spoprijazni, da si edino kumrovši komunist, pa še nečak ali karkoli drugega, od zločinca karelia…..

 • Valter BraniSlav

  Bralci Nove mi skusajo podtakniti da sem levicar. Res je, izhajam iz komunisticne druzine Kardelj Macek, vendar sam nisem ne levi ne desni. Po poklicu in po dusi sem ekonomist, zanima me zlasti denar in moja bioloska druzina. Na Titovo Jugo imam super spomine, tu pa se moje levicarstvo konca.
  Pa se to nisem ne zid, ne jugovic, svoj rodovnik sem pregledal 5 rodov nazaj in vsebuje sama tipicna slovenska imena.
  Je pa res da je moja zena iz Venezuele in da so moji otroci 50% Slovenci, 25% Spanci, in 25% indijanci juzne amerike… Zelo lepi otroci, se lepsi vnuki.
  Vazno je da se razmnozujemo in to bolj kot se razmnozujejo muslimani. Tudi Sebastianu Kurzu zelim da bi imel cim vec otrok…

  • komar marko

   in nisi zapisal, da te zdeluje bolezen JANŠIZEM, Diagnozo pa upam da poznaš!

   • Peter

    Ja, do sedaj se je najbolj uspešna pri zdravljenju te bolezni izkazala neka klinika v Avstraliji.
    Je pa problem, ker jo še niso našli in jo še vedno iščejo, no.

  • RATATA

   A ti res misliš, da si komu zanimiv? Crkn s spomini na tvojga tita idiot brezvezn! Tvoji mešanci naj pa žalujejo če čjo.

   • Valter BraniSlav

    Seveda sem zanimiv. To pa zato ker mi je življenje na zahodu in finančni uspeh prinesel samozavest ki je ti nimaš.
    Raje povej kaj si ti v tvoji “čistosti” ustvaril. Imas premoženje, dosti otrok in vnukov ki so uspešni in te spoštujejo? Živiš vsa leta z eno in isto žensko ali jih menjavas tako kot CERAR?

    • RATATA

     Prosim te, sporoči mi, ko prideš v Slovenijo, da te pridem pokozlat.

     • Valter BraniSlav

      Daj ne seri. Pa ja ne trdis da ti v življenju ni uspelo prav ni drugega kot kozlati po drugih? Preprosto ne verjamem da si popolna zguba, ali pa?

    • Steiermark

     Tepec valteriću, ti spadaš k nekrofilom, s svojim pedofilom in psihopatom titom! Dejstvo, da si “biološki ” potomec raznih kardelov in mačkov, spadaš med žide in klavce, kot so tvoji predniki! In ravno iz tega razloga ne razumeš smisel življenja – vrednote, zaradi katerih je vredno živeti in ne denar – tvoja kultura smrti!

     • Valter BraniSlav

      Stara devica ki je nihce nikoli ni klical mama je zaradi zavozenega življenja žalostna in jezna. Halucinira da je za njeno nepoteseno zenskost in materinstvo kriv človek ki je že več kot 37 let mrtev.
      Tako kot vsi SLABICI tega sveta za svojo BEDO krivi nekoga tretjega. Zelo značilno.

     • Steiermark

      jugordeči bebček, ki še vedno živi od našega oz. nam pokradenega, z judeževim plačilom, kot je to udba tudi delala, ko je takšne zmenete in izdajalsko ovajalske pedofilirane bebce plačevala in zalagala z našim denarjem, kaj še si vedno v deliriju? Tvoj pederski pedofil in množični morilec je res crknil pred veliko leti, vendar ga ti še vedno nisi prebolel, niti tvoj travestit (žena) ga nemore nadomestiti …. Nikakor pa nemoreš iz svoje kačje kože in ljudem pritikaš to, kar gre tebi, jugobebec, vnuk ali karkoli že si od divjaško psihopatske podgane karedllija……morilca poštenih Slovenev….. Izgleda, da so te v družin kar vsi zlorabljali, najprej tam, kjer te je pedofil titek, potem pa zaradi razdrapanosti tam spodaj, tudi v glavo, kjer imaš,žal, nepopravljive posledice…..

     • Valter BraniSlav

      Bla bla bla….povej raje kaj si v življenju ustvarila ti. Zakaj nisi poročena, zakaj nimaš otrok? Zakaj nisi iz sebe naredila nic? Tito je mrtev 37 let. Kaj si v tem času ustvarila ti?

 • test

  Hahaha v AUT zmaga desnica, kumunjare na hanzi TV pa lansirajo Voxpopoli anketo, ki po cudezu lansica SD na prvo mesto. PA KDAJ BO KONEC MANIPULACIJ LAZI IN PONAREJANJA???

  NOVA KDAJ BOMO LAHKO SPET DOBILI OD VAS ENO RESNO RAZISKAVO PRILJUBLJENOSTI STRANK??

  • Peter

   Ob volitvah. Ker pa bodo spet v kakšnem Tržiču in še kje malo dlje šteli glasove, pa tudi tista ne bo resna.
   Sicer pa veš, ni važno, kako narod voli, važno je, kdo šteje, no.

  • bubamara

   Kaj ti bo 22% in prvo mesto, če 78% noče sprememb.

 • tetka z ozadja

  Pred kakim mesecem smo se naslajali ob temu času, ob razglasitvi rezultatov referenduma, čez kak teden se bomo zopet naslajali ob približno istem času ob razglasitvi predsedniških volitev. In čez kako leto še bolj.

  • Boš spet imela možnost, da se “preštevaš”. :)))

   • tetka z ozadja

    Tako je, in veselo bo videti da nas je okoli 92% nas antijanšistov

   • Gru

    sej ni ona, gre za enga tipa iz CE obesenega na nekem institutu, ki je do svojga 45 nabijal igrce. drugace pa baje sinko nekega crnogrca..

    • Grujcic

     Olga zakaj mi jrades nick ? ;)

    • Gru

     Hm ;)

  • bubamara

   Seveda se boste, ker narod voli tiste, ki jim omogočajo življenje na tuj račun.

 • bubamara

  Tako blizu živimo, vendar mentaliteta je tako različna. Na eni strani narod, ki vse počne z zdravo kmečki pametjo, na drugi fovšljive lenobe, ki hrepenijo po zastonj življenju.

  • Peter

   Očitno se balkan začne na avstrijsko-slovenski meji…ja, balkan, z malo, tisti v miselnosti, ne tisti geografski…

  • tetka z ozadja

   In čez en teden boste besni ali razočarani, ker vas je toliko malo, vas janšistov?

   • bubamara

    Misliš tistih, ki živimo od svojega dela?

    • tetka z ozadja

     Kakorkoli si razlagaš, mene samo zanima ali bo razočaranje ali bes ob spoznanju, da vas je toliko malo.

     • bubamara

      Seveda nas je malo. To pa res ni odkrivanje tople vode. Ogromna večina se dobro počuti v sedanjem sistemu, ki je samo podaljšek socializma.

     • Peter

      Ne, ogromno večino so prepričali, da nima smisla volit, ker so vsi isti.
      Dober projekt, vreden vpisa v zgodovino medijske propagande.

     • sprehajalec

      odvisno, na čigavi dojski si. Tetka je na Javni dojki, zato se bo na vse kriplje branila sprememb. Ta dojka ji zagotavlja lagodno življenje.

     • tetka z ozadja

      Nikoli in nikdar nisem delal v javnem sektorju, kaj se pa tebe tiče sem ti pa ponudil dobro plačano službo, seveda ne v JS, si jo mogoče zaradi tega odklonil?

     • sprehajalec

      Lopovščine in nečednosti zvezane s sedanjo oblastjo iz principielnih razlogov odklanjam. Ni moralno. Tudi to sem ti povedal.

     • tetka z ozadja

      Ti si odklonil zaradi tega, ker pri meni treba delat ne pa filozofirat.

     • sprehajalec

      Ha, ha, tudi pri meni je treba denar zaslužiti in ne biti na plači….

     • Steiermark

      Ja, ampak “državne dojke” postajajo takšne kot od jalove krave (naše gospodarstvo), počasi niti kaplje mleka nebo, niti za njih….

     • Steiermark

      tetka, nauči se slovenščine, da neboš klatil balkanskega slenga…..v Sloveniji!

    • Peter

     S pametnimi mislimi proti parolam ne gre, bubamara, žal.

  • sprehajalec

   Ne pozabi na negativno genetsko selekcijo, ki so jo naredili levičarji pred 70 leti.

 • Peter

  Seveda bo razočaranje, tetek, ampak razočaranje zaradi spoznanja, da je medijski projekt pranja betic v dolini tako uspel, da bi bil sam Goebbels ponosen nanj.
  Vi boste pa še naprej taglavni in to šteje, pa če vse hudič vzame, a ne, hejmašincazagodi?

  • tetka z ozadja

   Ne vem če lahko okrivite medije za poraz Romane na volitvah, jaz nisem zasledil v tako imenovanih režimskih medjih niti enega negativnega članka o Romani. Verjamem pa da tudi Kučan ne hodi od vrat do vrat in daje navodila kako voliti.

   • Ne moreš zaslediti, če pa si sklerotična. Jej, česen !

    • tetka z ozadja

     No in mi pomagaj, pošlji kak link.

    • Steiermark

     Ne more, ker česen odganja zle duhove – satana, brez katerega pa tetka nemore živeti….

 • sprehajalec

  Sedaj bodo že trije cvilili po svetu in jokcali. Edi Žitnik, pa Polona Fijavž v Berlinu, pa še klan Kos bo cvilil, eden na Dunaju in eden na Koroškem.

  Od desničarjev se jim bo še zmešalo. Trump, Kurz pa AFD, če tole čitate, nogo jim nastavite pa špuro ven proti Ljubljani jim pokažite.

  • sprehajalec

   Ja, pa tale Matjaž iz Pariza, ki mu je odleglo, da ni zmagala ksenofobija, rasizem in sovraštvo do tujcev v Franciji.

   Ne vem kje najde RTV tipe in profile, ki so si tako podobni. Ne moreš verjeti, oziroma si Slovenci zopet lažemo eden drugemu. Ker Slovenci TAKŠNI NISMO, kot nas omenjeni liki predstavljajo!

   https://metinalista.si/wp-content/uploads/20131114_122517.jpg .

 • Peter

  Neki upokojenec, ki se ne ukvarja s politiko, da bi hodil od vrat do vrat? Zakaj?
  Vse, kar je treba, zanj opravijo mediji.

  • tetka z ozadja

   No pa povej, če je kak medij napisal kaj negativnega o Romani.

   • POP TV sinoči na soočenjih “ni znala štet”. Tipično za vas.

    • tetka z ozadja

     Bom pogledal, in ti praviš, da bo zaradi tega izgubila volitve?

     • Nič ne pravim tega. Kje si to prebral ? Pravim, da sinoči štetje ni bilo pošteno.
      Romana je bila najboljša.

     • tetka z ozadja

      Nisem gledal, ampak kaj misliš, če je tako kot ti praviš, zakaj ne bo zmagala.

 • Peter

  No pa ti povej, če je že kdaj kakšen osrednji medij napisal kaj negativnega o upokojencu, ki se ne ukvarja s politiko.
  Pa ne preusmerjaj debate, o Romani do sedaj nismo rekli niti R, prav?

 • domovina mili dom

  Škoda, da ni počakal rezultatov ta upokojeni možakar.

 • dr Janez Sveti

  Kurc pa Šarac!
  DR Janez Sveti genij

  • Peter

   Ojoj, pa ti nisi gledal niti Marš na Drino, niti Sutjesko, niti Drvar…
   Tam šarac reši vse, no…

   • RATATA

    Velimir-Bata in Ljubiša …. RATATAtatatatata

    • Peter

     Zadnjič sem gledal Partizansko eskadriljo. Že dolgo se nisem tako zabaval, moram priznati, no.
     RATATAtatatat iz zraka, pa še bombe…

     • RATATA

      Lušna glasba

     • domovina mili dom

      Ne se špilat. Skozi igrce lahko postaneš zasvojen.

     • Peter

      Ma ne, to je bil film, posnet po resničnih dohodkih…akhm, dogodkih, no.

     • domovina mili dom

      Res, to je nevarno, kadar iz resničnih dohodkov nastanejo fantazijske igrce. Se tako uživiš, da še v bife ne greš več.

     • Peter

      A, to pa ne, Joži ne zamenam za nobeno Laro Croft, je le neki druzga prjet meso kukr pa ekran, no.

     • domovina mili dom

      Pa bo Joži mal čudn pogledala, ko se ti bo mudilo domov z izgovorom ,da še morš enkrat skompat ta zadn del.

     • Peter

      Ona ve, da me bol zanima njen tazaden del, no, pa taspredna dva tud, da ostalo ne omenjam, no….

   • dr Janez Sveti

    O gledal gledal..Vrhovi Zelengore, pa Bitka na Neretvi.. A si gredal Četvored?
    https://www.youtube.com/watch?v=8sRWDScn84w

    DR janez Sveti vseved

    • Peter

     Seveda sem gledal, te klasike, ob vsaki proslavi, pa če sem imel srečo še kakšno sošolko malo mečkal…
     Četvored? Nisem. Pa tudi ne bom, lej…nisem več v srednji šoli in sam izbiram, kaj bom gledal, no.

     • dr Janez Sveti

      Poglej ga..mogoče boš presenečeno ugotovil, da je drugačen.
      DR Janez Sveti profo

     • Peter

      Mogoče, ampak dons nisem volje…raje kakšno Papriko od Tinta Brassa, no.

  • Olga

   Šarc ni sposoben Kurzu niti čevljev čistiti!

   • dr Janez Sveti

    Kurc ti je pa všeč vidim. Od kdaj?
    DR Janez Sveti seks terapevt

    • Peter

     Terapevti tako direktnih vprašanj ne postavljajo.
     Terapevt mora tretirano osebo navesti na to, da sama pomisli, da mogoče pa…

     • dr Janez Sveti

      To je nov direktni pristop.
      DR Janez Sveti Direkt

     • Peter

      Hehe,
      A gremo kr direktnga…

     • Steiermark

      Takšna “direktna” vprašanja postavljajo samo tisti, ki so potrebni terapevta – to pa sveti jovan, je!

  • Peter

   btw, si stavil nanj?
   na serpentinška? ja, se zgodi tudi genijem, no, tudi takim, ki svetijo.

   • dr Janez Sveti

    Men je Šarac všeč. Ne vem kaj obljublja ampak..mi je všeč. Torej naj bo predsednik. Če je Kurc lahko, je lahko tudi Šarc z novim nabojnikom.

    DR janez Sveti kurc pa z oljem namazan Šarac

    • Peter

     A je pomembno, kaj obljublja? Pred x leti smo se z njim dobivali zjutraj na kofetu, preden je šel snemat Radio Gaga…zabaven človek, zanimiv. Ampak Predsednik… Nein, Danke, no.

     • Rožle

      Radio Ga Ga …smo vsi Itaq poslušal …

     • Peter

      Ja, na začetku.

     • dr Janez Sveti

      Če bi se ti dobival tudi z drugimi kandidati, bi ugotovil, da je mogoče Šarac še najboljša izbira. Za njega sigurno veš, da je profesionalni igralec
      DR janez Sveti Isti Kurzi

     • Peter

      Ja, Reagan je bil tud glumac, pa ni bil tako slab predsednik…pa še igral je slabš ki Šarac, no…

    • xtc

     Vidim ,da te fascinirajo naoljeni kurci,še en levonavojni iztirjeni izprijenec.

     • dr Janez Sveti

      Oprosti, ne razumem latovščine. Poskusi v slovenskem jeziku.
      DR Janez Sveti genij

     • xtc

      Kako kaj tvoja mrežnata postelja v kleti Polja levo spodaj?

     • dr Janez Sveti

      Odlično. Sem poskrbel, da boš dobil malo slame,da ti bo udobnejša. Komunisti imamo vplive povsod.
      DR Janez Sveti genij

 • Ryuk

  Herzlichen Glückwunsch, Sebastian Kurz.

 • lokec

  Kako dobro se sliši za Avstrijce, USA in druge države, da menjajo leve desne na vsake toliko časa, tako se ne more zgoditi da državi vlada mafija.

  • if

   Poudarjate traso, ki jo je predlagala SDS v obliki večinskega volinega sisitema. Bila je zavrnjena. Sedaj imamo aparatčike mafije na vseh vrheh države!

   • freedomfighter

    če večina volilcev voli levico to ne pomeni da smo mafijska država in če bi imeli v slo večinski sistem bi vedno zmagala levica tako kot na predsedniških volitvah ko desni kandidati težko pridejo do drugega kroga…pa še to prvega predsednika republike Slovenije je volilo večje število ljudi na enih volitvah kot stranko SDS na treh

 • sprehajalec

  Tukaj vidim spodaj, da eni tako radi omenjajo besedo Kurc pa hihihi, pa hahaha, pa hehehe, pa ful so rdeči v faco. Hohoho…

  Da ne bo pomote. Beseda ima etimologijo;

  Kurac = štokavsko. Pravilno kajkavsko je Kurec.

  Kurec = moški spol od Kure. tako kot v angleščini je postal ljubkovalni izraz za moško zadevo. Direkten analog v angleščini z enakim pomenom = Cock. Petelin torej novejše.

  Da ne bo več hihotanja ob omembi priimka kurc.

  • freedomfighter

   ja eni so tko vzgojeni da prvič slišjo za kurac pr 30 pa še takrt ga ne znajo uporablat

 • if

  Demokracija v Avstriji je etalonskega tipa, v Sloveniji mafijskega.

 • Steiermark

  Bravo Sebastian Kurz, čestitke. Upam, da bo to imelo pozitivne posledice za Slovenijo, da bo vplivalo na naše “volilce”, ki so neki mlahavi in invalidni zmeneti, ker ne dvignejo svojih riti in ne gredo volit, z izgovorom, češ, da oni nemorejo spremeniti ničesar. Avstrija je odličen primer, kako se lahko naenkrat, spremenijo stvari, če gredo ljudje s pametjo glasovati. Upam tudi, da smo mi, naslednji, v zmagi nad rdečimi pokvekami in ostalimi lgbt…. zblojenci!

  • Slovenka

   Šolski primer dela z glavo.

 • antimur

  Kot je dejala gospa Ušajeva, bomo tudi mi v Sloveniji imeli svojega kurca, v kolikor bo uspela kučanistična umazana igra. Zato pamet v roke in vsi volimo Tomčevo.

  • freedomfighter

   te predsedniške volitve bodo spet pokazale kako levičarski narod smo saj bosta v drugem krogu dva levaka desni kandidati pa bodo skupaj nabrali 20 ali pa 30 %

 • star profi

  Vzemimo si Avstrijce za zgled.

  • bubamara

   Ne samo za vzgled, lahko skopiramo niihov sistem. Mi smo se šli 45 let komunizem, oni so pa študirali kako preživeti in se razvijati od svojega dela. Ups, sem omenil delo? Bejži stran od takega sistema. In tako razmišlja večina državljanov SLO.

   • freedomfighter

    če jih večima tko razmišla pol itak ne mormo nč nardit ker večina prevlada

 • Peter

  Glejte, a je kakšna razlika?
  Avstrija ma kurca, mi smo pa v pizdi, eksjuzmi maj frenč, no.

 • xtc

  Kurz,če da nabije SLO levake na kuraz.

 • Jurko

  Avstrijci se ne bi sli nobene demokracije ker tud svoje drzave ne bi imeli ce ne bi blo koroskih slovenskih partizanov. Tisti narodi ki se niso uprli nacizmu niso imeli pravice do obnove drzavnosti. Avstrijci so se sklicevali predvsem na slov odpornike saj so imeli sicer zelo malo za pokazat.

  Mislim pa da bo nasa vlada tudi z novo avstrijsko dobro sodelovala kot z vsemi sosedi razen Hrvati so pa res mal tezki s tem nacionalizmom svojim.

  • Peter

   Ojoj…tako dobro pere pa samo rdeči persil, no.

  • Steiermark

   jurko, malo si se zmotil, Avstrijci 1945 niso dočakali svobode, ker so bili takoj okupirani od komunističnih opic, rusov, ki so jim gospodarili do 1955 leta, dokler jih niso uspeli pregnati…..Do takrat so pa izkusili vso peklo, ki ga prinaša komunizem in njegovi pripadniki, psihopati!

  • xtc

   A res ravno zato so jih Angleži kot pse napodil iz Koroške,kotAmeričani iz Trsta.

   • Jurko

    To nima veze. Avstrijo so zavezniki razdelili. Crto delitve so v naprej dolocili in jih je jug. poseg zmotil v tem. Italija pa je presla 1943 v zavezniski tabor in je ze druga zgodba povezana tudi s hladno vojno.

    Ce bi bilo tako kot ti pravis Avstrije sploh ne bi zasedli in razdelili. Okupacija se je koncala sele leta 1955. V prizadevanjih za obnovo drzavnosti so se Avstrijci sklicevali na koroske partizane. Drugace vprasanje ce bi sploh uspeli ker je veljalo pravilo da narod ki se nacizmu ni uprl naj ne dobi drzave.

    • xtc

     A si ti kaj pil,samo iz radovednosti?
     Koroški partizani nimajo nič s slovesom Ruskega okupatorja,ta je odšel šele ,ko so mu Avstrijci izplačali par miljard mark denarja in se jih znebili.

 • xtc

  No saj sem vedel ,da je Sv Janez iztirjen in izprijen čudak zanimajo ga naoljeni kurci,perverzna svinja najbrž ga zanimajo tudi dečki in njihovi naoljeni lulčiki ,svinja iztirjena.

  • Gru

   Hm ;)

 • Gru

  Nemorem verjet bravo Nora24tv ;) Blokiral so mi emaile in IP hahaha ;) In pol vi kricite da ni cenzure na tem portalu ;) Bedniki haha

  Isto poslujejo kot UDBA ;) Kao da ni pri njih cenzure, pol pa te potiho odstranijo. UDBA vam recem ;)

  • Peter

   Aja?
   Vidim dva tvoja “komentarja” (pa mi ne bi bilo nič žal, če jih ne bi, takole med brati povedano), ti pa vpiješ o neki blokadi, udbi itd..
   Pomiri se malo, mozoljček, no.

   • Gru

    Model jaz osebno imam vec IP in enega dinamicnega ;) En IP so mi blokiral, zdaj trenutno ti pisem iz drugega ;) Kmalu ti bom iz tretjega , saj UDBA dela na polno tukaj ;)

    Ti ti mozoljcek ;)

    • Peter

     Le piši, le…
     Saj bral tako ali tako ne bom, ker ne pišeš nič zanimivega.
     Pa srečno hodi, gru, no.

     • Gru

      Pa srecno pot in veliko veselja ti zelim ;)

 • centurion

  Sosedje se brihtajo…
  Madžarska-Orban.
  Avstrija-Kurz.
  Rešitev za Slovenijo in Slovence je:
  Avstroogrska-ZDAJ.

  • freedomfighter

   ti si tak kot tisti Slovenci ki so na plebiscitu glasovali za priključitev Avstriji…fuj izdajalci

  • Janez

   ++++. SE STRINJAM.
   R. SLO PO ZGLEDU SOSEDNJE R. AVSTRIJE.
   Pustimo te ” kučane, pahorje, židane , cerarje, Erjave karle itd. L.r. J. KOMENDA

   • freedomfighter

    pozabil si še napisati Janeze saj ta je najdlje v politiki

    • Peter

     Ja, Kocjančič je res že dolgo v politiki, pa se ga res pozablja.
     Mogoče zato, ker ga osrednji mediji ne omenjajo preveč, no.

     • freedomfighter

      ja kr pretvarjajte se Janša je v politiki dlje kod vsi in spada v isto skupino eden tistih ki se mora posloviti da se nehamo ukvarjat s preteklostjo pa se začnemo ubadat s sedanjostjo…pa ne razumem zakaj nebi dali za predsednika SDS recimo Logarja ta je mlad ni odraščal v bivšem sistemu pa predvsem ne odbija tako volivcev kot jih Janša,,,ko bodo to pogruntal v stranki pol bomo pa lahko mel vlado SDS do takrat bodo pa vedno tisti razočarani obrazi po volitvah

     • Peter

      Ja, kar pretvarjaj se (sam osebno rad uporabljam ednino, če se pogovarjam z nekom, ne vem, zakaj imate nekateri navado nagovarjanja v množini), da bo karkoli drugače, če bo desnico vodil kdo drug.
      Osrednji mediji komaj čakajo, da napadejo…

     • freedomfighter

      ne vem a ne razumeš ali nočeš razumet da tako kot ima 20 % Slovencev Janšo za na pol mesijo tako ga vsaj 50 % ljudi ne more videt…poznam polno ljudi ki so totalni simpatizerji desnice edino kar jih moti na slo desnici je Janša pa včasih kakšno ideološko vprašanja sam s temi se večina ljudi ne ukvarja

     • Peter

      Ja, imaš prav, poznam to. Vendar, da je temu tako, je zasluga medijev. Predstavljaj si, da bi tako srali po upokojencu, ki se ne ukvarja s politiko…bi bil tako priljubljen, kot je, po 25 letih podtikanj, namigovanj, laži, spletk..?
      In sama spremembe v vodstvu bo prinesla samo to, da bodo mediji navalili na naslednika, ga ravno tako osrali, on pa ne bo imel več te moči, ki zdaj drži skupaj desnico.
      Razumeš, hočeš razumeti ali ne?

     • freedomfighter

      ja se strinjam v večini sam po 25 letih negativne reklame proti Janši je to v podzavesti…recimo v rusiji imajo na novicah tako če so dobre novice omenjajo putina če so slabe ga ne in ljudje avtomatično ko slišijo ime putin dobijo misel na nekaj pozitivnega…to je recimo pametna prikrita propaganda ki se je poslužujejo tudi v slo in ko imajo ljudje to v podzavesti ni poti nazaj sploh mladim ki to poslušajo že 25 let…pa ne pravim da je popolna rešitev za SDS da zamenjajo predsednika sam če ga ne bodo pol stranka ne bo rastla

     • Peter

      Ja, ampak kaj naj stranka v tem primeru naredi?
      Ni šans, da bi se karkoli spremenilo, dokler bodo mediji v rokah ene politične opcije.
      Tukaj imamo npr. kosobrina, ki ves čas trdi, da misli s svojo glavo. Veliko ljudi je prepičanih, da mislijo s svojo glavo, pa sploh ne spremljajo drugega kot leve medije in sploh ne vedo tega, kar se dogaja, kar je objavljeno v desnih medijih, pa še če jim poveš, zamahnejo, ja janša TV…In potem se jim zdi, da mislijo s svojo glavo, pa o polovici stvari sploh pojma nimajo….

     • freedomfighter

      no težava desnih medijev je pa ravno v načinu propagande…poglej recimo 24 kur glavni sovražnik je janša ampak napadajo tudi druge sicer ne tako ampak vsak dan kritizirajo ksne ministre ali pa cmerarja in na tak način delujejo bolj nevtralni čeprav niso poglej pa recimo reporter nova 24… niti enkrat še nisem zasledil ene slabe stvari o stranki SDS zdaj mi pa povej a ti res misliš da je to stranka popolna brez vsakega greha pošteni vsi ostali so pa barabe in lopovi in večina ljudi ne mara take pristranskosti radi majo roast kjer se vsazga mal dotakneš…moraš razumet nihče noče brati medijev kjer 70 procentov slovencev mečejo v isti koš kot stalina…recimo če berem novo 24 pravjo da spadam pod prizadete levičarje zato ker ne volim SDS in večina ljudi tako branje odbija men je pa že napol fascinantno

     • Peter

      Ja, to je pač stvar percepcije. Si pričakoval,da bo Nova24 nevtralna?
      Nova24 je protiutež, je medij za tiste, ki jih zanima še kaj več kot “uradna resnica”. Na žalost je teh malo…
      Problem je v tem, da ljudje vidijo samo to, da Nova24 nikoli ne napada SDS, ne vidijo pa, da osrednji mediji nikoli ne napadajo “levih strank”, ker so tako pač že navajeni, ker tako je, od nekdaj…
      Kakšen paradoks je to, da je en politik Princ teme, drugi pa Angelčeke s plavimi učki? Politika oba, oba pregnana in pripravljena narediti vse v svojo korist in korist svoje strani…

     • freedomfighter

      pa kje vidite da ne napadajo levih strank cerarja dobesedno vsak dan napadajo pahorju se posmehujejo pr rjavcu kritizirajo čist vsako stvar ki jo je naredil v zadnih letih kar je pravilno seveda pa ga ne kritizirajo zato ker gre v istro na morje ker to nikogar ne briga razen seveda nova 24…nekoč sem prebral članek da imajo na hrvaškem vikende samo rdeči baroni…pa a se delajo norca jaz mam stanovanje v isti pa s komunisti nikol nisem mel nobenga stika niti nič ampak neee nova 24 pravi da jaz živim na račun desničarjev…a ni to bolano no

     • Peter

      Kje vidimo?
      Tov Jevgenija je na RTV Slo objavila prispevek o črni gradnji nekega simpatizerja desnice, sušilnica al kaj. Prav, črna gradnja, zaščiteno območje, udri, prav.
      Tov Jevgenija pa ima sosedo, ki je sodnica, znana levičarka, ki je zgradila na nezazidljivi parceli hišo brez dovoljenj. Tov Jevgenija o tem ne pripravi oddaje za RTV Slo.
      Torej…razumeš, kaj ti hočem povedati? In četudi mi 100,000 ljudi zagotovi, da je bil prispevek o tisti črni gradnji korekten, uravnotežen itd, bom sam še vedno trdil, da je RTV neuravnotežena…
      Se razmeva, no?

     • freedomfighter

      ja no shit da je rtv neuravnotežena pa to je nacionalka to je bulshit ki pobira naš denar jaz govorim o privatnih televizijah kjer je lastnik tujec…pa ne vem to mi je bedn razlog da so oni za en kurac medij pa bodmo še mi taki sam da bo za protiutež

     • Peter

      Privatni mediji so financirani s strani hiš, ki zbirajo reklame in jih prodjajao naprej. Ugani, v rokah katere politične strani so, pristopi ipd…
      Tujcu se jebe politika, on je kupil medisjko hišo zato, da mu prinaša dobiček…
      Ne, ni to, bodimo še mi taki…ne gre dugače.
      Sva se pa vsaj kulturno pomenila, a ne?
      Zdaj pa šibam…

     • freedomfighter

      ja lepo je met debato z nekom ki je drugačnega mnenja brez vseh žalitev in podobnega sam to morata bit oba normalna..hvala in lahkonoč

     • Slovenka

      Dobro povedano. Samo kako bi to pojasnil še drugim. Mogoče tako:

      mi smo na Janševi strani:
      1) ker je najsposobnejši in najbolj razgledan slovenski politik,
      2) ker verjamemo v pošteno igro, te pa na slovenski pol. sceni nikoli ni bilo. Na Janšo so se sistematično spravili politiki, na levi in desni, in mediji, ga prikazovali kot pošast v človeški podobi in po 25 letih takega prikazovanja, niso brez uspehov. Mehkejši človek bi se že zdavnaj zgrudil, Janša pa je vedno močnejši. POŠTENI SLOVENCI NE TRPIMO NEPOŠTENE IGRE,
      3) tisti na desni, ki noče voliti Janše, ima tudi drugače bogato izbiro: kuro Ljudmilo, Kučanovega dobrega prijatelja Tonina, zapitega Andreja Čuša, SLS, ki je 2013 minirala desno vlado in je sokriva za sedanje stanje v Sloveniji, Petra Jambreka, Iva Hvalico in druge.

     • centurion

      Podpis!
      ++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Peter

      Ne, žal, na vse tri točke boš deležna ciničnega posmeha, obtožena boš sledenja vodje brez razmišljanja, obtožena boš nezmožnosti razmišljanja s svojo glavo….
      Preizkušeno, verjemi. Sam osebno se pač z njimi ne pogovarjam več. Žalostno, da je narod tako razcepljen ampak po mojem globokem prepričanju, to ni moja krivda.

     • centurion

      Pustimo tudi vse leve, pedre, pesojebe in
      zabite LOW IQ telebane kot si ti, da se razume.

     • freedomfighter

      sam da znaš žalit tooo zmaga sigurn se zdj bolš počutš

     • centurion

      Ko omenjaš JANEZA orgazmiraš, mar ne….
      Sicer pa, med katerimi naštetimi si se prepoznal?

     • freedomfighter

      jaz ne zgleda pa da si ti eden od tistih ki mu prihaja ob pogledu na mesijo

     • centurion

      QWA te pol žali v gornjem postu?

     • freedomfighter

      Pustimo tudi vse leve, pedre, pesojebe in
      zabite LOW IQ telebane kot si ti, da se razume

     • centurion

      Hvala Bogu, da sem desni.
      In sem ZA Avstroogrsko monarhijo.
      Raje, kot mafijsko-murglsko komilandijo,
      polno balkanske svojati.

     • freedomfighter

      seveda proti slovanom za germane…izdajalec lastne krvi

     • Vojteh Dovč

      BRAVO

     • centurion

      Si se vrnil v ustanovo z weekend dopusta, da se oglašaš?
      Jutri pa elektrošoki…

     • sunday

      in zemljarič janez tudi!!! – še dlje!!!

   • Vojteh Dovč

    nadaljuj

  • Slovenka

   Ime bi bilo pametno spremeniti, mogoče Zveza srednjeevropskih držav, zelo ohlapna zveza podobno mislečih držav, brez avstro-ogrskih napak, zlasti bi bilo potrebno strogo paziti na jezikovno enakopravnost. Na tem področju je A-O delala katastrofalne napake.

   • centurion

    Niti približno ne takih napak, kot naslednica SHS in kasneje SFRJ….

    • freedomfighter

     germanofil

     • centurion

      yugofil in zoofil…

 • Slovenka

  Še enkrat nazaj k Avstriji. To, kar se je tam zgodilo, je dobra novica, bo pa moral mladenič paziti, da bo besedo držal, če ne, se bodo hitro našle stranke, ki bodo pripravljene izkoristiti vsak njegov spodrsljaj.

  Še bolj sem zadovoljna, da je avstrijska levica izšla z današnjih volitev z dolgim in oteklim nosom. Če bi bili neškodljive lenobe, ki bi veselo ždele v avstrijskem parlamentu in vlekle mastno plačo za nič dela, bi jih pustila pri miru, čeprav s stisnjenimi zobmi. Toda oni so škodljivi in zlobni. Multi-kulti, globalizem, LGTB, vzpodbujanje rasnega mešanja, neomejeno naseljevanje Tretjega sveta v državo, perverznost, uničevanje družine in krščanske civilizacije – ta sekta uničuje vse, kar so si Avstrijci ustvarili v stoletjih trdega dela. Zaslužili bi si, da bi jih Avstrijci vrgli iz parlamenta.

  Zdaj pa še nekaj besed o mladem zmagovalcu. Tip je pravočasno zaznal nezadovoljstvo večine Avstrijcev, ki jim je dovolj imigrantske navlake in neomejenega priseljevanja. Ravnal je v skladu z zdravo kmečko pametjo in danes je požel bogato letino. Nam na tem portalu se to zdi samoumevno, žal nekaterim očitno nimajo te sreče.

  Tako so ravno sedaj prišli v ZDA na dan rezultati raziskave, ki jo je naročil Soroš in zanjo plačal lepe milijone, zakaj beli delavski razred v Ameriki ni volil Hillary. In ugotovitve? To, kar mi neprestano razlagamo po tem portalu; da je baba antipatična, da se Trumpovim volivcem ni prikupila z oznako, da so bedniki, da so delavci siti vztrajnega nižanja plač, množičnega ilegalnega priseljevanja, kriminala, perverznosti, LGTB-ja, izgubljanja delovnih mest zaradi navala ileglacev in prenašanja delovnih mest v Mehiko, da imajo dosti zapiranja rudnikov in jeklarn, skratka, ameriškim belim delavcem je prekipelo.

  Vse to ve vsak pameten človek, oni pa so za to zabili milijone. Š

  • freedomfighter

   a si ti resno napisala vzpodbujanje rasnega mešanja…človek božji a res misliš da je v rasnem mešanju kaj narobe…mislim če hoče met belec otroka s črnko je to njegova odločitev ali bi ti to prepovedala

   • Slovenka

    Vse, kar sem napisala, sem mislila resno. Posamični primeri so eno, celi valovi pa nekaj drugega. Glej Švedsko in razmišljaj.

    • freedomfighter

     to se vse strinjam migracije in podobno meje morajo bit zaprte tiste k delajo sranje vn nagnt pa predvsm pritisnt na muslimane ki se nočjo liberačizirat sam da pa napišeš rasno mešanje kot neko perverznost mi je pa ne sam žaljivo ampak kr tko že mal bolan

     • Slovenka

      Ne zapiraj si oči pred dejstvom, da gre za načrt genetskega in družbenega inženiringa. Poznaš Sarkozyjeve besede, da se bodo morale bele ženske prisilno mešati s črnci, če ne bo šlo zlepa, pa zgrda. Za vsemi temi masovnimi migracijami se skriva poskus spremeniti rasno sestavo evropskega prebivalstva, in sicer tako, da se bele moške uniči, bele ženske pa prisili v rasno mešanje. O tem je napisano čudo od čuda. Malo spremljaj zadeve, namesto da gnjaviš.

     • freedomfighter

      ja poznam idejo oziramo kako bi reku prihodnost ki je v globalizaciji skoraj neizbežna to da bodo rase izginile kar je zelo verjetno edina težava tega je da namesto da bi se to zgodilo po naravni poti v več stoletjih oz kr tisočletjih če se civilizacija obdrži nam probajo nekateri to vsilit v desetletjih kar pa je sigurno pogubno…mene drugače ne moti tvoje mnenje o priseljevanju kjer se strinjava moti me to da govoriš o rasnem mešanju kot o nečem groznem

     • Slovenka

      Rasno mešanje je dopustno v skrajno majhnem številu, drugače pa je …….., obrni tako, obrni drugače. Drugič. Bela rasa je tista, ki ima v sebi največjo raznovrstnost, oči in lase vseh mogočih barv, različnih potez obraza, ne reci mi, da pri tem ni bil zraven božji prst. Zakaj so nastale različne se v različnih predelih sveta? Kar tako, za zabavo?

      In to poskuša bolna izrojena elita predrugačiti in pomešati. ŠE ENKRAT, SEM PROTI RASNEMU MEŠANJU.

     • freedomfighter

      ja in kako boš preprečila rasno mešanje…če se hočjo ljudje mešat jim ne moreš nič razen če bi se posluževala rasnih zakonov kot smo jih že videli po nekod…kaj pa če nas bog načrtno meša in ne elite…pomisli bog nam pomaga pri znanosti ki pomaga globalizmu ki pomaga rasnemu mešanju…pomoje bi mogl kr za vse boga okrivit

     • Slovenka

      Verjemi mi, večina tega noče.

     • freedomfighter

      tisti ki pa hočejo pa imajo pravico in če pogledaš celotno svetovno populacijo in tempo s katerim se rase mešajo je ne sami naša ampak vse rase potem vidiš trend ki ga ne moreš ustavit treba ga je pa upočasniti

     • Slovenka

      … treba ga je pa upočasniti ….
      Končno. Sedaj pa lahko noč.

     • freedomfighter

      hah lahko noč

     • centurion

      Levičarji v Evropi bi radi, da se meša arabska rasa z dokazano
      povprečnim IQ kvocientom pod 90 meša z evropsko raso, ki
      kotira z povprečnim IQ kvocientom nad 100.
      Jebeš barvo kože, ko greš z intelektom in kulturo z mešanjem
      proti primatom…..
      No comment.

     • freedomfighter

      pa kdo teb prav da se morš mešat s primati saj so se že tvoji starši zgleda da po prostovoljni poti kot ima vsak pravico

     • centurion

      Ti si na bulmastifih…
      Darwinova teorija je padla pri tvoji mami (o nemešanju vrst)

     • freedomfighter

      ti ampak lahko bi se že kj nouga nauču k ta z bulmastifi je res že stara je pomoje sam še teb smešna …je pa lepo da si vsaj za darwina slišov čeprov sem siguren da ti oporekaš evoluci čeprav si pa živ dokaz da evolucija dela napake

     • centurion

      Ti mal mešaš (r)evolucijo in evolucijo.
      Si ostal z evolucijo še pri revoluciji…..
      Zdaj pa lahko noč vsem, tudi tebi.

     • Valter BraniSlav

      Vecina muslimanov noče
      Vecina Latinov hoče.
      Ne gre za barvo kože pac pa za religijo.

     • Transformer

      Kakšne klatiš. A si želiš rasno mešanje zato, ker so ti všeč mulati, ali pa zato, ker še vedno kroži fama, da imajo zamorci daljše? Res je, daje vseeno, če se rase mešajo, amoak ni vseeno, kako pridejo v našo državo. Če ima delovno in bivalo dovoljenje in opravlja svoje delo v skladu s slovensko zakonodajo, se prilagaja vrednostim in načinu življenja Slovencev, me noben zamorc ne moti.

     • Valter BraniSlav

      Moja zena iz Venezuele obožuje Slovenijo in želi da se preselila cimprej v Ljubljano. ZNA zelo dobro slovensko in obvlada celo dvojino. Ce bi jo slišala bi mislila da je iz Trsta.

     • Valter BraniSlav

      Ni res. Najlepse zenske so iz Venezuele. Tudi moja žena. Najboljša mati, žena, stara mama. Najboljša naložba mojega življenja.

     • Valter BraniSlav

      Rasno mesanje je dobro. Tudi jaz imam otroke z Latino žensko.

     • Transformer

      A si jo na kilo kupil, ali so bile na “trade-in” za eno kozo in tri ovce?

     • Valter BraniSlav

      Ko sva se spoznala sem imel 23 let, ona 21. Takrat sem bil reven v denarju pa bogat v izgledu in sarmu. Poročila sva se čez eno leto. Z njo sem 40 let. Podarila mi je 4 otroke ki so nama dali 12 vnukov.
      In kaj si ustvaril ti?

     • Valter BraniSlav

      Proti mesanju ras so ljudje brez otrok.

   • cosmosjasnovidec

    Napisala je povsem točno,pravilno in kar je resnica.
    V rasnem mešanju pa,če že sprašuješ je točno vse narobe.Ženska ali moški kateri si ne more najti partnerja enake vrste kože predvsem pa narodnosti je navadna cunja.
    Enako je pri Slovenkah katere so si nadele ćefutarje ali celo musliče.Te so navadne zgube in kaj pametnega niso niti našle niti mogle dobiti razlogi so pa različni.
    Levakinje pa seveda vabijo kamelotrajbarske musliče predvsem črnuhe kateri imajo večje penise kot konji in ravno za njihove ogromne mednožne odprtine ustrezne velikosti.
    Te računajo na sex z to kamelotrajbarsko golaznijo,ko pa jih črnuhi nategnejo jih pa večina prijavi kot posiljevalce,ker vseeno niso računale,da imajo tako velike še za njihove raztegnjene greznice.

    • freedomfighter

     pa kdo pravi da jih ne morajo najti med svojimi mogoče je nekomu bolj všeč eksotičen videz kot arijski pa če mislš da je “ljubezn” omejena na raso to tut dost pove o teb

    • Valter BraniSlav

     Najbrz imas ti zelo majhen penis pa si ljubosumen.

    • Bozz

     Ekeziel 23
     19 Ona pa je množila svoja vlačuganja in se spominjala dni svoje mladosti, ko se je vlačugala v egiptovski deželi.
     20 Strastno je gorela za svoje razvratneže, katerih meso (Tj. spolni ud.) je bilo kakor oslovsko in izliv podoben konjskemu.
     21 Hlepela si po svoji mladostni razuzdanosti, ko so ti Egipčani stiskali grudi in ti otipavali prsi.

     in kaj sledi kot kazen za to?

     22 Zato, Oholíba, tako govori Gospod BOG: Glej, podžgal bom proti tebi tvoje ljubimce, do katerih si začutila odpor, in jih pripeljal nadte od vsepovsod:
     23 Babilonce in vse Kaldejce, Pekód, Šoo in Koo,
     vse Asirce z njimi, brhke mladeniče, vse upravitelje in glavarje, častnike in vojake in vse jezdece na konjih.
     24 S severa bodo prišli nadte z bojnimi vozovi in kolesi in množico ljudstev. Zaslone, ščite in čelade bodo usmerili z vseh strani proti tebi. Predal jim bom sodbo, da te obsodijo po svojem pravu.

     Kakor takrat, tako očitno tudi sedaj. Zgodovina se ponavlja.

   • Valter BraniSlav

    Rasno mesanje je super. Moji otroci so živ dokaz. Ne smemo pa v Evropo spuščati muslimane ki nas po ukazu Alana morajo pobiti.

    • freedomfighter

     v evropo ubistvu ni treba nobenga več pustit mamo dost težav za naslednih 50 let

     • Valter BraniSlav

      Tocno

  • Valter BraniSlav

   Nekaj kar so avstrijci ustvarili je tudi to da so Slovencem vcepili dušo ponižanih hlapcev in dekel. TA ANOMALIJA BO SLOVENSKI NAROD DAVILA SE DOLGO.

 • cosmosjasnovidec

  Tudi Avstrija očitno gre v Orbanovi smeri kar ni čudež.
  Vsak normalen in pameten se ne bo odločal drugače.
  Torej na katero smetišče spada naša vlada z našim tovarišem predsednikom se ve.

 • AlojzZ

  “Sebastian Kurz bo postal najmlajši voditelj v Evropi”

  Mladost je odlika, ko gre za telo in telesne sposobnosti. Za vodenje pa so potrebne izkušnje in izkušnje pa spet izkušnje poleg jasnega cilja. Avstrijcem želim, da pomanjkanje teh izkušenj ne bo ovira.

  • Peter

   Jim pošljemo kakšnega našega strica iz ozadja, tako, za vsak slučaj, no?

   • AlojzZ

    Sovražiš Avstrijce, kajne? Hudo sovražiš, kajne?

 • FUCK COMMUNISM

  Je samo desno-sredinski. Spet bo polno enega popuscanja, ugajanja vecini in mevzarije! Podn!

 • Valter BraniSlav

  “Kleni” SLOVENCI ste proti mesanju ras. Prav tako ste proti “cefurjem”. In prav tako sovrazite istospolne…

  Ustvarjate iluzijo da se v Sloveniji rodi mnogo Slovenskih otrok…

  V resnici pa “klene” Slovenke rodijo le 1.58 otroka, kar je daleč pod minimumom ki zagotavlja preživetje: 2.1 No potem stare device ala Steiermark ugotovijo da je za nizko rodnost kriv človek ki je ze 37 let mrtev.

  PA KDO JE TUKAJ NENORMALEN?

  • Janez

   A Kdo? TI!? Se zdi.
   Pravijo,
   DA GOJIŠ ZOOFILSKE ODNOSE. Pa bogve kakšne potomce imaš? L.r. J. KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    To govori stara devica Steiermark ki sama ni rodila nic drugega kot drek…

  • Rožle

   Valter …kako Sarajevo ?

   • Valter BraniSlav

    Najbrz v redu ker ga jaz branim. Pred 4 meseci pa sva z zeno ob obisku Ljubljane jedla cevapcice pri Valterju blizu KC. Videl sem polno slik našega največjega sinu maršala SFRJ nesmrtnega Josipa Broza. Bil sem globoko ganjen in od sreče jokal kot otrok.

 • Bob

  Vse cestitke Avstriji in Sebastian Kurz najmlajsi izvoljen voditel drzave! Cas je za spremembo v Avstriji ,cas je za spremembo v Evropi!

 • tetka z ozadja

  Kako kaj Slovenska desničarska sodrga, se vam milo stoži po Avstrijski
  rezultatih? A se že mogoče sprašujete zakaj v Sloveniji podpora desnice
  drastično pada?

 • traktor

  Tudi v Sloveniji je nekaj pravih Kurcev. Vendar pa Slovenci nimamo sreče. Vsakokrat, ko sežemo v bazen poln Kurcev, kjer plava samo ena Pička, vedno zgrabimo za Pičko. Evo, to je vsa resnica.

  • luckyss

   Ti bi očitno raje zgrabil kurca..ki je verjetno še pička po karakterju ;)

   • traktor

    Kdo pa teb stoji na lajtng?

    • Krtača 20

     Jojojojoj jaz ti predlagam da treniraš na žajfi al pa banani….

     • traktor

      Tud teb lep dan, peder.

 • Franjo Trojner

  V Avstriji je zmagala na parlamentarnih volitvah ljudska stranka Sabastijana Kurza, drugi so svobodnjaki. Upam, da mi za predsednika države ne bomo ponovno izvolil komunista, saj nas bo cel demokratičen svet znova čudno gledal. Pri nas bo kak že bo, me pa tolaži, da imamo okoli nas države z Višegrajci in od danes še z Avstrijo na čelu, ki ne bodo popustile izsiljevanju Merklove in EU na eni strani in izsiljevanje Turčije na drugi strani. Od tega trenutka me tudi za krščansko Evropo ni več strah, Merklova je kaput, tisti miceni v staro babo zaljubljen Macron v katerega naši komunisti danes vsi socialasti polagajo vse upe pa v EU itak nič ne pomeni. VSE KAŽE, DA SE BO KMALU NAŠ PAHOR Z NEMŠKO FRANCOSKIM VLAKOM NA ČELU Z MERKLCO IN MACRONOM V POZABO ODPELO.

  • tetka z ozadja

   Saj to si že ugotovil, da janšizem na slovenskih tleh nima bodočnosti.

   • traktor

    To pa je sranje.Zlasti,ker levičarji brez janšizma, niste sposobni preživeti ne gospodarsko in ne politično.

    • tetka z ozadja

     To je pa res. Saj ne bomo dopustili, da janša ne pride v parlament, on nam je pa le garant za zmago.

     • traktor

      Ta račun se ne izide več na daljši čas. Ko ne bo več denarja za JS in penzije, bo janšistov vedno več. Kaj pa potem?

 • Franc Bizjak

  Vsak poraz rdečih je korak v več demokracije boljšo prihodnost. Bravo Avstrija.

 • domovina mili dom

  Morda se bo v EU začelo treznjenje. Mačka v jutranjem prebujanju, po razuzdani socialistični orgiji, je potrebno pregnati z hudimi rezi abstinence do zblojene rdeče pijače.

  • tetka z ozadja

   Na Slovenskih tleh za janšiste ni prostora.

   • domovina mili dom

    Logično. Seveda. Kajti udbomafija ne dovoli, da bi jo kdo motil pri kriminalu. Zato pa grožnje raziskovalcem.

   • Franjo Trojner

    Leta 1991 smo bili preveč naivni, te napake, ko pride čas ( in prišel bo gotovo) gotovo ne bomo ponovili. Avstrjici so že stoletja napreden, kulturen, razumen, krščanski evropski narod, zato se nikoli niso spustili tako nizko, da bi jim kak komunist lahko vladal. Torej je v Avstriji zmaga ljudske stranke na parlamentarnih volitvah nekaj povsem normalnega. Pri nas je bilo vse drugače, nas so komunisti in zaostali balkanci okupirali in nas že v samem štartu za več , kot 100 let v zaostanek za celotnim razvitim , civiliziranim demokratičnim svetom pahnili. Posledica vpliva totalitarnega zločinskega komunističnega režima na kritično razmišljanje Slovencev so porazne, kar se je zelo nazorno videlo, ko je za prvega predsednika samostojne države bil izvoljnen bivši šef komunistične partije Slovenije??? Pustimo zdaj ob strani, če so bile te in vse naslednje volitve poštene, svobodne in demokratične, mnogi trdijo da ne! Dejstvo izraženo v številkah nam pove, da od skupno 1700 000 volilnih upravičencev na volitvah glasuje tam okoli 750 000, kar pa je poraz za demokracijo in vsem izvoljenim vladam, predsednikom države drastično zmanjšuje legitimnost. Sam se na tvojem mestu ne bi hvalil, levičarji ste na oblasti skoraj že ves čas naše samostojnosti vaši rezultati vašega vladanja so pa porazni za ljudi in državo : delavcem se še danes nekaznovano krši vsa delavska zakonodaja, tudi plače in penzije so mizerne in vsaj tri krat manjše, kot v Avstriji, brezposelnih skupaj z onimi izven evidenc 90 000, 400 000 zelo revnih državljanov in še vsaj 400 000, ki zaslužijo dlako čez, da to še niso, 70 000 državljanov prejema minilalne plače, država je zadolžena do uh in še preko, razpada zdravstveni in pokojninski sistem, pravna država je v razsulu, vaše leve vlade, ministre zaznamujejo afere/ prejemki za stalno pripravljenost/veleTELEfonista, ki sta ogrozila arbitražo/ nezakonito pranje denarja v NLB/nekaznovanje krivcev za povzročeno bančno luknjo itd., vojsko ste v zadnjih osmih letih premagali sami in je danes gola in bosa/celo brez šusov, vaši ministri niti Terana niso znali zaščiti/gozd jim bo Lubadar pojedo/za našo samooskrbo pa skrbijo Španci in Makedonci, tradicionalno vaše ministrstvo za delo, socialo in enake možnosti sprejema za državljane škodljivo zakonodajo in je iz upokojencev naredilo lačne obupane in shirane državljane, kar je moralo letos na pritisk opozicije popraviti in upokojencem vrniti dodatke, tudi do tradicionalnih družin sprejema neprijazno politiko, kar mu/vam na vsakem referendumo volilci tudi povemo, vaš zunanji minister in komunisti v vladi in izven nje nas hočete na silo spajdašiti z Rusi, komunisti v vladi in izven nje preprečujejo sprejetje resulucije sveta EU, ki jo je spisal sam Vaclav Havel itd. itd…….Lahko bi napake in afere tvoje politične levice našteval še dan in noč pa nimam časa, gremo na nedeljsko družinsko kosilo, za kar ti, kot levičar gotovo še nisi slišal.Zbogom, pa lepo nedeljo ti želim.

   • xtc

    No Tepka iz ozadja,kaj pa so Janšisti-to obstaja samo v umobolnih levih umih drugje ne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!