V Belgiji ponovno “Allahu Akbar” z 28-centimetrskim nožem na vlaku grozil, da bo ubil potnike

Foto: iStock

V Bruslju, belgijski prestolnici, je moški, oborožen z nožem, povzročil paniko na vlaku z grožnjami, da bo ubil potnike. Človek je zavpil “Allahu Akbar”, kar v prevodu pomeni “Alah je velik”, in “ubili vas bomo vse”, poročajo belgijski mediji. Moškega je policija aretirala, takoj ko je zapustil vlak na železniški postaji v Bruslju.

Moški ima kazensko kartoteko
Grožnje zločinca so se nanašala na jude, ki jih Koran označuje kot najhujše sovražnike muslimanov, saj je kričal, da želi “dokončati delo, ki so ga začeli nacisti”.

Moški je nosil 28-centimetrski nož, vendar po incidentu ni bilo poročil o smrti ali poškodbah. Opisan je kot človek v 40. letih, ima kazensko kartoteko, vključno z zlorabami, povezanimi z drogami.

Vedno večje število napadov v Belgiji
Zdaj je zaradi suma, da je povezan s teroristično organizacijo, v priporu. Belgijo in druge države je namreč nedavno zadel val napadov, ki jih izvajajo radikalizirani posamezniki. Po poročilih belgijskih oblasti so od začetka leta 2017 odprli 189 primerov, povezanih s terorizmom, s poudarkom na “domačih” ekstremistih.

Belgija je v zadnjih letih utrpela enega od najhujših terorističnih napadov v Evropi, ko so marca 2016 bombni napadi na letališču v Bruslju in v mestu ubili 32 ljudi.

D. Š.

 • Valter BraniSlav

  Bruselj ima te pizdarije vsak dan.
  Sedaj pa hoce da imajo iste pizdarije se vsi drugi Evropejci, vkljucno s Slovenijo.
  Slovenski petokolonasi kot Mirovni “Institut”, antifaji, zdruzeni luzerji in filantropi bodo zaradi izdaje lastnega naroda placali isto kazen kot so jo domobranci ko so storili tole:
  https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM

 • garfi

  zahvaljujoč leviĆarjem in sorosovim plačancem bomo morali sami poskrbeti za varnost
  s spreji in še čim
  to je ta njihova multikulti obogatitev
  vse je režirano in usmerjano od napada mafije na WTC zgradbe z “letali”
  psihopatska mafija hoče oblast nad celim svetom, ker ni preventivne deratizacije
  https://www.youtube.com/results?search_query=dustification

 • Olga

  Islam je nasilna ideologija! V EU nima mesta, prav tako tudi mošeje, kjer se islamisti radikalizirajo, ne! Škoda, da se ni zbralo par potnikov in ga potolklo s potovalkami!

 • stajerc5

  Slovenija bi bila rada druga Svica, a ne? Poglejte si spodnji Link, kako se zadeve z dvakrat zganimi resijo v Svici! Vceraj zvecer…
  https://www.blick.ch/news/schweiz/tessin/opfer-hatte-zwei-messer-polizist-erschiesst-asylsuchenden-in-brissago-ti-id7428174.html

  • sodnikisozločinci

   Edino pravilno, šus v glavo pa je problem pridobitve azila pozitivno rešen, pod cipreso.

 • xtc

  Stem je treba narediti konec,ko se nekdo začne dreti tako in ima v rokah predmet s katerim lahko ubije ali poškodoje koga v okolici ,so ga dolžne varnostne sile takoj likvidirati.

 • Caetano

  Iz kalifata so naročili, da je treba pobijati ”nevernike” na vse možne načine. Če ni bomb in pušk pri roki je treba uporabiti nože, razne strupe, avtomobile, razbiti glavo s kamnom ali pa preprosto zadušiti človeka z rokami.

 • sodnikisozločinci

  Nič posebnega, kar navadite se, je rekel rdečenosi Juncker in zvrnil kozarec rdečega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!