V Belgiji v več akcijah aretirali 11 domnevnih džihadistov

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Belgijska policija je v protiterorističnih hišnih preiskavah, uperjenih proti džihadistom, ki so se vrnili iz Sirije, aretirala 11 ljudi.

Policija je danes izvedla preiskave v devetih poslopjih v različnih predelih Bruslja, vključno s četrtjo Molenbeek, kjer je bivalo tudi več vpletenih v napade v Bruslju in Parizu. Kot so pojasnili v uradu zveznega tožilca, so preiskavo sprožili zaradi vprašanja morebitnega vračanja borcev iz Sirije. Poudarili so, da gre za povsem ločeno zadevo od napadov v Parizu novembra 2015 in napadov v Bruslju oziroma na letališču Zaventem marca lani.

V Belgiji so v zadnjih letih aretirali več ljudi, ki naj bi rekrutirali džihadiste za boj na strani Islamske države v Siriji. Danes je tožilstvo povedalo, da je eden od njih, Khaled Khattab, prijatelj napadalca na bruseljskem letališču Najima Laachraouija, lani uspel pobegniti iz Belgije, čeprav je bil obsojen na sedem let zapora zaradi sodelovanja v mreži za rekrutiranje.

M. P., STA

 • samsara

  Domnevam, da jih bodo obsodili na en teden zapora pogojno za en mesec.
  Če sploh. Sicer se jim bodo ponižno opravičili za nadlegovanje in morebitne neprijetnosti in jim seveda ponudili finančno kompenzacijo.

 • rubec

  Bil v Molenbeeku. Prvega belca v kapi in da je bil kolikor toliko podoben sprevodniku na katerega sem nabasal (po enourni hoji) sem vprašal, če slučajno ve kdaj gre prvi naslednji avtobus iz Alžirije za Antwerp..

  • Jefferson Vendski

   Belca si bio video tamo? Pol je bil sigurno naš čovek.

 • Igor Kavalar
 • Steiermark

  Če bi v celi EU, takoj aretirali in deportirali , vsaj milion džihadistov, ki so se priteepli v Evropo, s pretvezo, da so “begunci”, pred svojimi musliji – teroriti, bi še človek nekako verjel, da se po EU dela na tem, da se znebimo te teroristične nagnusne nesnage…. tako pa, z 11 osumljenimi, ki imajo že pravgotovo, kot vedno, “alibi” in se bodo tako, čez 1!2 ure znašli na prostosti in naknadno dobili odškodnino za “prestano maltretiranje”…..Niso verodostojni, niti policija, niti sodniki itd. vsi so povezani v borbi proti avtohtonemu evropskemu človeku in naši kulturi!

 • totex39

  A bomo kdaj sploh doživeli javno objavo, da so uspešno aretirali več sto džihadistov, ki jih bodo takoj deportirali iz Evrope.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!