V Belgiji vse več napadov na policiste. Za njimi naj bi stali mamilarski karteli

Simbolična slika (Foto: iStock)

V Antwerpnu so v okrožju Borgerhout v nedeljo napadli dva policista. Utrpela sta manjše poškodbe, napadi na policiste pa so najnovejša vrsta očitno priljubljenih incidentov. Za njimi naj bi stali mamilarski karteli.

Policisti so v nedeljo, okoli 14.45, prejeli klic v sili. Klicatelj je klical iz Zendelingenstraata v Borgerhoutu in prosil za pomoč pri oskrbi svojega brata. Ta je pijan in agresiven grozil svojim sosedom. Ko sta na kraj dogodka prispela policista, je pijan moški enega izmed njiju udaril v obraz, drugega pa z vso silo močno potisnil ob tla.

Napadalec pobegnil, prestregle so ga okrepitve
Tiskovni predstavnik antwerpenske policije Sven Lommaert je novinarjem sporočil, da so se “člani skupnosti takoj odzvali in napadalca vlekli stran od policistov. Nato je pobegnil proti Florastraatu in Jan De Laetstraatu, policisti pa so ga lovili“. Potem so ga videli vstopiti v eno izmed stavb in so poklicali okrepitve, ki so ga prestregle in aretirale.

Ko so ljudje zagledali policiste, so začeli protestirati in vanje metati jajca
Na kraju dogodka je bilo navzočih več policistov, ki so pritegnili veliko pozornosti. Množice so pričele skandirati različne slogane proti policiji in v policiste metati jajca. Dva izmed njih so pridržali zaradi kršitve javnega reda in miru. Preiskava pa se bo osredotočila na človeka, ki je ob tla potisnil našega policista in nato pobegnil,” je dodal Lommaert.

Za vsem dogajanjem stojijo skupine drogerašev
Župan Antwerpna Bart De Wever je za VRT News komentiral nedeljski incident in sporočil, da za nasiljem, ki se dogaja zadnje dni, stojijo mamilarski karteli. “Obstajajo družine, ki so dobro zastopane v teh mamilarskih kartelih in zaslužijo ogromno denarja. To, kar je v državni lasti, želijo zase, mladim pa dajejo jajca, s katerimi skušajo prestrašiti policiste in uničiti kakršnekoli nadzorne kamere. Verjemite, to ni plod moje domišljije,” je dejal De Wever.

A. L.

 • Jure kavčičeu

  Na a, to je Kučan naredil.

  • stajerc5

   No, koncno je tebi tudi kapnilo!

 • Najplemenitejši

  To je bil zagotovo Kučanov klan, ali pa musliji! Katolibani in desnuhi ne morejo biti tako žleht!

  • joza joza13

   Kaj spet sereš plemenite neumnosti?
   Kdo pri nas predstavlja danes mafijo, ki ima v rokah tudi drogo? Ista organizacija in pod istim šefom, kot pred 90-timi!
   Prej so se imenovali UDBA, danes je to MAFIJA.

   Kaj tebi ni jasno?
   Igraš neko vlogo bedaka, posledično boš to tudi postal.

   Pa še…, če boš vstrajal s svojimi provokacijami, te naslednjič razkrinkam s tvojim imenom in priimkom, pa naj množica porihta zadeve.
   Ti še kaj ni jasno?

 • Adolf Hitler

  takm bi bilo potrebno prvo polomit vse prste potem komolce potem obdelat kolena potem pa odbit tisto pofukano kamelo jebearsko betico!

 • xtc

  Zanimivo je ,da tovrstnih težav Singapur skoraj nima.
  Zakaj že?
  Nemara bi kazalo uvesti njihovo prakso iz tega področja.

 • Olga

  Mamilarski ali islamski?

  • dr Janez Sveti

   Ti si resno motena.
   DR Janez Sveti genij

   • Olga

    Kadar ni argumentov, vedno diskreditacija! Zakaj prej ni bilo toliko napadov na policijo v EU, dokler Junker in Merklova nista začela uvažati divjakov? V Sloveniji je bil tudi ubit policist! Vsak napad na uradno osebo – policista bi moral biti najostreje kaznovan!

    • slovanska kristjanka

     OLGA BRAVO!! Levičarsko zlo je IZDALO evropska življenja!!!!!!!!! Ljudje bi jim morali soditi pred legalnimi sodišči, za veleizdajo.

  • !

   Oboje, draga Olga, oboje!

 • živela slovenska policija

  Naši evropski policiji NI lahko. Levičarski politični izdajalci so odprli meje in povabili NAJVEČJE ZLO kar ji je, med nas…Sedaj pa policija mora reševati vse to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Policiji ni lahko, zato jo spoštujmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • živela slovenska policija

  Naši evropski policiji NI lahko. Levičarski politični izdajalci so
  odprli meje in povabili NAJVEČJE ZLO kar jih je, med nas…Sedaj pa
  policija mora reševati vse to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Policiji ni lahko,
  zato jo spoštujmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • !!

  Policija po evropskih državah je verjetno izčrpana, kaj vse morajo narediti, da skušajo zaščititi naše evropske ljudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!