V britanskih islamskih osnovnih šolah so se znašle knjige, v katerih je fizično nasilje sprejemljivo, če ženska zavrne spolni odnos

Foto: iStock

Knjige, ki odobravajo nasilje v družini in v katerih je navedeno, da ženske nikoli ne bi smele zavrniti spolnega odnosa z možem, so se znašle med materialom, ki so ga financirale britanske islamske šole. Šolski inšpektor je sestavil seznam z vrsto najhujših primerov.

Urad, zadolžen za standarde v izobraževanju, je odkril knjigo v šolski knjižnici z naslovom “Ženske, ki si zaslužijo iti v pekel”, ki navaja, da ni primerno, da ženske ne ubogajo svojih mož in da  imajo visoke ambicije, poroča Times. V eni izmed knjig na drugi šoli je bilo mogoče prebrati, da ženska prav tako ne sme zapustiti hiše brez dovoljenja moža. Prav tako je mogoče prebrati navodila, da v primeru, če ženska ni poslušna, je to mogoče sankcionirati s fizičnim nasiljem.

Foto: iStock

Ženske imajo dolžnost, da izobražujejo otroke 
V eni izmed knjig je bil delovni list, ki ga je izpolnil bralec na šoli. Iz odgovorov je mogoče razbrati, da je učenec prepričan, da imajo ženske dolžnost, da izobražujejo otroke in jih vzgajajo kot muslimane, moški pa dolžnost, da varujejo ženske. V delu, ki obravnava vsakdanjik in odnose, je učenec zapisal, da so moški fizično močnejši in ženske čustveno šibkejše.
Šolski inšpektor je še posebej pod drobnogled vzel osnovne šole, ki dekletom dovoljujejo, da nosijo hidžab, saj je prepričan, da se je pojavil zaskrbljujoč trend. Inšpektorji načrtujejo, da bodo dekleta, ki nosijo hidžab izprašali, saj muslimanska vera od deklic pred puberteto ne zahteva, da se zakrijejo.
N. Ž.

 

 • Zgornji

  A lah sam mal … ? ;-P Beda Brezvezna … :-(

 • rubec

  “Ženske imajo dolžnost, da izobražujejo otroke”

  Sem pa mislil da otroke izobražujejo moški. Sestavljati in razstavljati bombe mi ne zgleda glih žensko opravilo..

 • Sadako

  Slobodan Prljak je spil strup. Mogoče je dostegel Sokrata. Zagotovo sem pa prepričana, da noben turški paša ni šel v Haag, čeprav je s svojo nabadal ljudi na kole, sekal glave, ugrabljal dojenčke in posiljeval ženske.
  Poleg tega zagotovo nihče pred Wikileaksom ni preiskal trgovine s človeškimi organi na Kosovu in nikomur ni bilo mar, da se je Osama bin Laden srečal z Alijo Izetbegovićem, v času, ko je bila vojska v Bosni.
  Potem so bili pa seveda dokazi pridobljeni na nezakonit način. Ni kaj? Nihče ni odgovarjal niti za genocid na Armenci, nihče ni odgovarjal (in najbrž tudi ne bo) za vojne zločine nad Jazidi, Kopti, Asirskimi kristjani. Nikomur ni mar (razen Putinu, ki bo obnovil cerkve), da so v Siriji požgali vse krščanske cerkve, nikomur ni mar, da so požigali budistične templje (razen Putinu, ki je oborožil budistične menihe).
  In jaz osebno mislim, da je velika verjetnost, da bi na z naftnimi dolarji podmazanem korupcijskem sodišču obsodili tudi Karađorđeviće ali Španske kralje, ki so zapodili muslimane v Afriko. Dejstvo je tudi, da se naša politika, kakršno imamo ne bi branila dati v Haag junakov tipa Andrej Turjaški. To je z naftnim denarjem podmazano sodišče.
  Ker samo tako si lahko predstavljam njihova dvojna merila. Kaj dvojna, trojna merila. Ker če bi bili zločini strojeni nad muslimani bi bili seveda dokazi od Juliana Assangea dobrodošli. Tako pa ne, seveda muslimani lahko kradejo in prodajajo ljudi, po delih ali cele.
  V Nišu lahko stoji Čelekula in seveda je dovoljeno v državi priznani od EPP prodajali človeške organe. Je to svet v katerem želite, da živijo vaši otroci in vnuki?

 • Zima prihaja
 • pajot

  Ženska je za muslimana samo stvar. Ni človek.Niti pes ni. Saj pse ne zakrivajo z burkami in hidžabi. Miselnost kamene dobe. In ta drhal naj bi po junckerjevo rešila Evropo.

 • luckyss

  No, ravno zato trdim, da zasebne šole v ozadju skrivajo nevarnost takšnih ekstremnih bedarij…
  Je pa seveda nujno, da se v državnih šolah ne podlega pritiskom verskih ali LGBT lobijev kot se to dogaja pri nas..

 • centurion

  Tomićka ne bi bila nikoli tepena.
  Nikoli ne zavrne seksa.
  Jo tudi nihče ne vpraša….
  Zato si morebiti tako zavzema za uvoz kamelarjev in kozojebcev.

 • RATATA

  Te tri na sliki pa direkt od zobošintarja. Alpa k njemu.

 • mona lisa

  To je izdaja evropske kulture in uklanjanju muslimanski bolni veri, ki bi morala biti na evropskih tleh strogo kaznovana z izgonom teh, ki vpeljujejo to izkrivljeno in bolno in idiotsko vero. Muslimanska vera je bolna vera, ki se kot parazit zajeda z migranti v vse pore evropske kulture in življenja.

 • xtc

  Uvest obvezne uniforme,vsaka šola na kateri je najdeno tako čtivo pa odvzet licenco in odpustiti odgovorne in poostriti kontrole.

  • Caetano

   Filoislamisti in projihadisti imajo demokratično kontrolo islamskih šol za ”nesprejemljivo vmešavanje v muslimansko kulturo”. Problem je, ker je tega filo-islamofašističnega gnoja ogromno po večini evropskih vlad in po univerzah ter med novinarji mainstreama.

 • Caetano

  Britanski projihadistični podporniki islamistov so napadli spoštovanega predsednika Trumpa, ker je na twiterju objavil par resničnih posnetkov, ki prikazujejo nasilje islamistov. Projihadistična leva in desna britanska banda opredeljuje objavljanje takih posnetkov kot ”podžiganje sovraštva”. Dobro je, da imajo demokratične evropske sile danes zaščitnika pri Trumpu.

 • Caetano

  Prepričan sem, da če ne bi bilo Trumpa in Višegrajcev bi evropska projihadistična elita ustvarila razmere, ko bi anti-islamiste pobijali bodisi šeriatarji sami ali pa antifa levičarski teroristi. To se je že zgodilo leta 2002, ko je skrajni levičar ubil nizozemskega anti-islamista Pima Fortuyna, ki ga je nizozemska vodilna politika namenoma in manipulativno demonizirala.

  Donald Trump could be shot just like Pim Fortuyn!

  https://www.youtube.com/watch?v=jmtAOmDzTgg

 • Olga_10

  Kje so združenja za varstvo žensk pred nasiljem, kje so varuhi otrokovih in človekovih pravic? Z rdečelaso šlemarco nazdravljajo s šampanjcem za izbor med najvplivnejše pravnike v Butalah?

 • tarantela
 • šmentanamuha

  Kaj si pravzaprav levičarji obetajo od vsega tega, da podpirajo uvoz nasilnih šeriatarjev? Okej, trenutno služijo z uvozom teh ljudi. kaj pa potem?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!