V Egiptu džihadist Islamske države umoril kristjana kar v trgovini

Foto: epa

Potem, ko smo pred nekaj urami poročali, da je revija Islamske države v Egiptu svojim muslimanskim pripadnikom naročila, naj se izogibajo krščanskih shodov in ostalih mest, kamor zahajajo kristjani, saj obstaja nevarnost terorističnega napada na kristjane, moramo žal že poročati o novi smrtni žrtvi iz vrst kristjanov v Egiptu.

Jihad Watch poroča, da je bil v Egiptu ustreljen kristjan, sodil pa mu je kar skrajnež, ki časti Islamsko državo. Kristjana je ustrelil, ko je bil ta v notranjosti trgovine, kjer prodajajo pripomočke za britje in tudi nudijo tovrstne storitve. Zgodilo se je na severu Sinaja.

Ta novica o umoru kristjana je prišla le dan po tem, ko je lokalna podružnica Islamske države opozorila, da bodo v Egiptu stopnjevali napade na kristjane v njihovi reviji.

Ta kristjan, omenjeni portal ga imenuje Ayoub, je že vsaj sedmi moški krščanskih korenin, ki so jih skrajneži Islamske države ubili na severu Sinaja v zadnjih mesecih. Umori so prisilili na stotine kristjanov, da so zapustili regijo. Poleg tega je bilo vsaj 75 koptskih kristjanov ubitih v napadih pripadnikov Islamske države na cerkve od lanskega decembra.

Marjanca Scheicher

 • Olga

  Islam je zločinska ideologija, ki jo je treba prepovedati! Vse, ki izvajajo genocid nad kristjani, pa najostreje kaznovati! Tudi politike, ki so tiho!

 • stajerc5

  Najvecja napaka Israela je bila, da so zavzeti Sinaj vrnili alahovim divjakom!

  • Caetano

   Tito se je tudi močno zavzemal za to pa sploh da se čim bolj oskubi Izrael na račun Arabcev ali pa kar izbriše. Čeprav je najprej podprl ustanovitev Izraela skladno s politiko Stalina in jim pošiljal orožje dokler je Stalin mislil, da bo s pomočjo Judov širil komunizem na BV, kar pa se ni izšlo.

   • stajerc5

    …in od takrat naprej se je pri nas tudi “izslo” z pomarancami, bananami in ostalim prvoklasnim juznim sadjem! Potem je veljalo viva Ponte Rossa ali Grüss Gott debela Berta!

 • garfi

  kaj je “papež” počel tam
  to je to srečanje z muslimani

 • RATATA

  To je vse zmenjeno na “Višji ravni”!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!