V Franciji aretirali deset ekstremistov, ki so načrtovali napad

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Francoska policija za boj proti terorizmu je aretirala deset ljudi, ki naj bi bili povezani z ekstremistom skrajne desnice, ki je že bil v priporu zaradi sumov načrtovanja napadov na mošeje, politike in priseljence. Osumljenci, vključno z dvema mladoletnima, so ženska in devet mladeničev, stari od 17 do 25 let, poroča RT.

Za zdaj ni znano, ali so osumljenci pripravili načrte za neposreden napad na osebo ali versko ustanovo, pri čemer je Reuters (Business & Financial News) navajal besede sodnega uradnika, ki je dejal, da imajo “nejasen osnutek”, ki vključuje napad na versko ustanovo, politika ali migrante.

Ekstremisti so dali vedeti, da nameravajo napasti
Glede na sodni vir, ki ga je navedel AFP, so osumljenci dali vedeti, da nameravajo ”izvršiti nasilna dejanja”, vendar o vrsti napada in domnevnem času dejanj ni bilo nobenih podrobnosti.

Po mnenju M6 so bili med tarčami, ki jih je izbrala skupina, “bližnji sorodniki” francoskega predsednika Emmanuela Macrona in nekdanji predsedniški kandidat skrajne levice Jean-Luc Melenchon.

Po poročanju so Melenchona črtali s seznama morebitnih tarč po tem, ko ni zmagal na volitvah – v prvem krogu je namreč dobil le 19 odstotkov glasov. Melenchon pa je zaskrbljen, ker ni bil obveščen o potekajoči preiskavi, kjer je šlo domnevno za atentat nanj.

Šlo je za preiskavo Nisina, ki je “enakopravne posameznike” pozval h križarski vojni
Napadi so bili domnevno del večje preiskave Logana Alexandreja Nisina, nekdanjega borca ekstremno desničarske organizacije Action Francaise Provence, ki je bil 28. junija aretiran. Nisin je objavljal grožnje na spletu in pozval enakopravne posameznike, naj se mu pridružijo na križarski vojni proti “črncem, trgovcem z drogami, priseljencem in džihadistom”.

Nisin se je na Facebooku zahvalil Andersu Breiviku, ki je leta 2011 pobil 77 ljudi in jih več kot 150 poškodoval v kombiniranem bombardiranju in napadu na Norveškem. Policija je po aretaciji v Nisinovem domu odkrila dva revolverja in puško.

D. Š.

 • RATATA

  A se nihče ne vpraša, če jih je le strah islama! Morda so le čisto navadni islamofobi?

 • Zgornji

  MORDA JIH JE PA SAMO STRAH ISLAMSKIH NASILNIH TERORIZMOV IN SE HOČEJO OBRANITI Z OFENZIVO ??? !!! ???

 • Terminator

  Napadeni Evropejci bodo udarili nazaj,tega nihče ne more preprečiti.

  • samsara

   Vsaka akcija ima slejkoprej takšno ali drugačno reakcijo.

 • dr Janez Sveti

  Zanimivo, kako hitro odrijejo desničarske ekstremiste, ki samo grozijo.
  DR Janez Sveti genij

 • Olga

  Levičarsko islamistični Sorosov scenarij!

  • Caetano

   Spodbuditi medsebojne spopade? Vsekakor so za njih manjše zlo oz. kar nujnost, ki jo je treba dopustiti, kot pa da bi zrahljali sporazume z islamskimi državami. Zato nas tudi prepričujejo naj se navadimo na jihad in ”incidente”. Ti sporazumi namreč omogočajo FED-u, ki ga vodijo Sorosevi prijatelji tiskanje denarja brez grožnje inflacije, ker se nafta prodaja v dolarjih, države pa si v tej valuti torej tudi kopičijo devizne rezerve. Nafta je namreč tudi pomembna surovina za gospodarsko rast.

   Evropski levičarji pa s svojo multi-kulti agendo najbolj divje odpirajo vrata islamizaciji. Vrata so bila sicer odprta že v 70. po naftni krizi, ko so večje evropske države sklenile sporazume z muslimanskimi in dovolile enosmerno imigracijo in zagotovile t.i. kulturne pravice imigrantom. Države, ki so bile pod komunistično peto in so danes zbrane v Višegrajski skupini s tem niso obremenjene čeprav jih skušajo stlačiti zraven. Tudi mi moramo čim prej v ta tabor.

   Moramo vedeti kako je ta krog širok in zaključen.

 • Caetano

  V Afganistanu pa je v jihadističnem napadu talibanov umrlo 43 vladnih vojakov. Zadnja žrtev islamistov je kolikor je znano indijski učitelj, ki so mu prerezali vrat. Niso bile samo grožnje…

 • samsara

  No ja, za spremembo je tudi to nekaj. Da ne bi po izvedenem terorističnem napadu policaji razlagali, kako so jih kot potencialne teroriste evidentirali, nadzorovali…

 • xtc

  Nisem zagovornik nobenega terorizma,vendar pa se krepijo znaki,da se Evropa le prebuja in ,da bodo multi kulti politiki težko zaustavili prebujanje,sleje kot preje bo padekl Macron,Mercklova in vsi multi kulti socialisti in vzpostavile se bodo desnejše vlade,ki bodo muslimanom postavile jasna pravila ali asimilacija ali pa izgon iz Eu ,ni še čas prihaja pa,multi kulti socialistični politiki pa se utegnejo znajti v prihodnosti pred sodišči kot izdajalci in nemara tudi brez česa.
  Skratka Evropejcem vse bolj prekipeva zaradi nereda in namenske anarhije,seveda se politiki počutijo močne za vojsko in policijo in še kom ter vsiljujejo tisto kar narod noče več,ko bo vrč poln in bo porinilo,bodo ostali na suhem,nenazadnje imajo tudi policisti in vojaki družine,kot tudi drugi in se bodo pridružili nezadovoljnemu narodu.

 • šmentanamuha

  V resnici ne razumem, zakaj se nekdo hvali po FB ali Twiterju ali kjer koli, da bo nekoga ubil in se celo pri dejanju posname, tako kot ona dva “duševno motena” na Dolenjskem, ki sta do smrti zbrcala človeka. To se mi zdi nenavadno, kot da bi želeli, da ga primejo.

 • xtc

  Naj opozorim še nekaj glavni odgovorni krivci in zločinci so bruseljski birokrati v spregi z socialisti in multikultiji ti troji so glavni generator razmaha ekstremistov,,ker nočejo stisniti muslimanov in afrosov,k asimilaciji in deportaciji ob primeru težav s tem na drugi strani namerno redijo drug ekstrem nestrpneže ,ki sovražijo vse vprek skratka najprej je treba pospraviti z vzrokom težav pa bo šlo precej lažje z reševanjem težav.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!