V Franciji preprečili novi teroristični napad? Aretirali sumljivega radikaliziranega moškega s koranom in zastavami Islamske države

Foto: iStock

Le nekaj ur pred francoskimi predsedniškimi volitvami so odvzeli prostost radikaliziranemu nekdanjemu vojaku z zastavami teroristične skupine Islamska država, ki jih je imel v avtomobilu. Moškega so prijeli poleg vojaškega letališča blizu Pariza, po tem ko so v bližini našli pištole in strelivo. So mar preprečili novi teroristični napad?

Britanski Daily Mail navaja, da so policisti ugotovili, da je moški prisegel zvestobo Islamski državi, v avtomobilu pa so nato poleg zastav našli še koran. Prisego teroristični skupini so našli na usb-ključku, v avtomobilu, ki je bil parkiran blizu letališča Évreux-Fauville, nedaleč od Pariza. V grmovju poleg stavbe so našli še skrite pištole.

Parkiran avtomobil je bil sumljiv
Lokalni mediji poročajo, da so nekdanjega 34-letnega vojaka aretirali v petek okrog 5.30 in so ga odpeljali v policijsko varstvo. Aretirani je postal sumljiv po tem, ko so postali lokalni prebivalci sumničavi glede parkiranega avtomobila v bližini. Policija je lastnika aretirala, ko so v našli zastave Islamske države, koran in zaprisego teroristični skupini.

Foto: iStock

Pariški protiteroristični preiskovalci raziskujejo, zakaj je bil aretirani blizu baze glede na to, da ne služi več v vojski. V nedeljo se bodo francoski volivci odpravili na volišča, da izvolijo novega predsednika države, zato je pričakovati, da bo varnost dodatno poostrena v luči nedavnega napada pred prvim krogom volitev, v katerem je 39-letni Karim Cheurfi ubil policista, druge tri ljudi pa ranil.

N. Ž.

 • tohuvabohu

  “preprečili novi teroristični napad”
  Pravilno bi bilo “preprečili nov teroristični napad”. Hanibal, na pomoč!

 • lauraas

  Niti ne vejo, kdaj ne bi smeli napadat.

 • Steiermark

  V Franciji bodo “preprečili” nadaljnje teroristične napade, ko bodo izgnali vse islamce in njihove vodje in vse ki se ne strinjajo z evropsko kulturo , ki temelji na krščanstvu, – pravtako vse levake, z macronom na čelu!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!