V Franciji strah in smrt sejal terorist iz vrst Islamske države in pri tem ubil policista, dva druga policista in turistko pa ranil

Foto: epa

Na Elizejskih poljanah v središču Pariza je strelec s kalašnikovim v roki sejal strah in smrt ter pri tem ubil enega policista in druga dva resno ranil. Do grozljivega dogajanja, v katerega je bil po navedbah francoske vlade vpleten pripadnik teroristične skupine Islamska država, je prišlo le tri dni pred francoskimi predsedniškimi volitvami. 

Revolveraš, ki je bil identificiran kot 39-letni Karim Cheurfi, je stari znanec policije, saj je bil že obsojen na 20 let zaporne kazni, ker je leta 2001 poskušal ubiti policista.

Poškodovana tudi tuja turistka
Francoska policija poroča, da je bil včerajšnji napad najverjetneje teroristično dejanje, na plano pa je prišel tudi dramatičen posnetek, na katerem je vidno, kako je policist ustrelil napadalca, ki je kasneje tudi umrl. Daily Mail poroča, da je bila v incidentu poškodovana tudi turistka.

Po prihodu oboroženih policistov v središče francoske prestolnice se je pričel lov za drugim osumljencem. Policisti so med drugim preiskali dom strelca, ki so ga obveščevalne službe označile kot ekstremista. Usodni napad se je dogodil ravno v času, ko so na televiziji v bližini  predsedniški kandidati razpravljali v luči nedeljskih volitev.

Foto: epa

Francoski časopis Le Parisien poroča, da je pred napadom Cheurfi grožnjo za umor policistov sporočil preko aplikacije Telegram, ki je namenjena pošiljanju besedilnih in multimedijskih sporočil. Cheurfi, ki je bil rojen v francoskem Chellesu, v vzhodnem predmestju Pariza, je bil po streljanju na policista leta 2001 iz zapora izpuščen na začetku lanskega leta.

Izdali nalog za aretacijo drugega osumljenca, ki je v državo prispel z vlakom
Grozljivo dogajanje v Parizu je komentiral tudi ameriški predsednik Donald Trump in dejal, da gre zopet očitno za nov teroristični napad, ki jim ni videti konca. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država, na posnetku napada pa je bilo mogoče videti sumljiv avtomobil, ki je bil parkiran poleg policijskega kombija. Policija sklepa, da so ga uporabljali drugi osumljenci napada.

Foto: epa

Policija je izdala nalog za aretacijo drugega osumljenca, ki naj bi v Francijo prispel z vlakom iz Belgije. Francoski predsednik Francois Hollande je izjavil, da je napad povezan s terorizmom, in v luči grozljivega streljanja sklical nujni sestanek.

Foto: epa

Foto: epa

Šlo je za ciljno usmerjen napad v večernih urah
Tiskovni predstavnik francoskega notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet je potrdil smrt policista v ciljno usmerjenem napadu in dodal, da je po 21. uri vozilo ustavilo poleg policijskega vozila, ki je bilo parkirano na prometni aveniji. Iz vozila je skočil moški, ki je pričel s kalašnikovim streljati na policijo in pri tem ubil enega policista. Nato je napadalec s prizorišča pobegnil, zato so mu drugi policisti pričeli slediti in ga ustrelili, medtem pa sta poškodbe utrpela dva policista.

Foto: epa

Foto: epa

Do napada je prišlo dva dni po tem, ko je policija v južnem Marseillu aretirala dva moška, ki sta pri sebi skrivala orožje in eksplozivo, saj sta na dan nedeljskih volitev načrtovala napad. Francija se je znašla v izrednem stanju, odkar se je leta 2015 pričela odvijati serija terorističnih napadov, v katerih je umrlo skupaj 230 ljudi. Več tisoč vojakov in oboroženih policistov je bilo razporejenih v okolici turističnih znamenitostih, kot so Elizejske poljane, vladnih poslopij in verskih objektov. Do včerajšnjega napada je prišlo kljub poostreni varnosti in upravičeno nas je lahko strah, saj je nemogoče predvideti, kdaj točno se bo dogodil naslednji, je pa dejstvo, da so ti vedno bolj pogosti.

N. Ž.

 • rubec

  ŽIVELA LE PENKA. Iz spoštovanja bom danes spil en cel KARTON piva.

  • moon

   Uzivaj, dokler se lahko ;)

  • tomven

   ˇ&#&$=&(!?/#&/)%…. Ti že veš kaj to pomeni!

   • rubec

    Malo se mi svita tomven. Po moje imate na terasi veselico. Na zdravje no.

 • Morala

  Takrat, ko se kaj zgodi je Holland “v luči grozljivega streljanja sklical nujni sestanek.” Prepozno , prepozno!

  • Olga

   To je itak samo zaradi videza! Njega bolj skrbi frizura na levaški betici!

   • Zgornji

    AMENNN !!!

 • Olga

  Svojci umrlih naj tožijo Junkerja, Hollanda, Merklovo in Cerarja! Krivi so za odprte meje! Ubogi policisti in vojaki pa naj se vsak dan izpostavljajo teroristom, ki jih politikanti še vedno šaflajo v EU?!!

 • soc

  Bravo, Nova 24. Kmalu pričakujem od vas kako poročilo dopisnika z ruske fronte sredi 1943. V živo. Broj jedan iz Alana Forda bi bil ponosen na vas!

  Če pustim vstran vrhunsko ažurnost portala v spremljanju dogodkov (z izjemo kakih tožb zoper kakega politika), naj le komentiram, da so na MMC v jutranjih urah uvedli poostreno cenzuro na poste. Očitno dobi namreč vse, kar smrdi po islamu in imigrantih, pred objavo v roke fanatičen moderator Združene levice. In tako se je kar kadilo od besnih postov zoper ameriški imperializem, nagravžno RKC in lopovskega Janšo, postov drugače mislečih na to temo pak nekam niso objavljali… Et cetera censeo: iz mojega denarja prisilno plačevana banda!

  Zapisal sem pa le, da strelec gotovo ni bil musliman, temveč kot vedno psihično moten osebek…

 • Ana Job

  J’ai vécu Marine Le Pen!!!! La victoire est à vous!!!!

  • Dragan Krstič

   Ana, bo prišla v drugi krog ampak zmagala bo pa zelo težko. Upajmo.

   • Ana Job

    Upajmo na najboljše, da se vsaj v eni državi začnejo spremembe.

  • Igor Kavalar

   Marine Le Pen v EU parlamentu o terorizmu
   https://youtu.be/EeSEE5qsAs8

   Marine Le Pen vs Merkel & Hollande
   https://youtu.be/ieKYwTFUV5Q

   Marine Le Pen – Hard Talk BBC Interview
   https://youtu.be/8Sfhc_e5P88

  • mannuro

   Če bi zmagala Le Pen, bi bila tudi realna možnost za poraz Merklove. Drugače smo za 4 leta pečeni, če že ne – prepečeni in gotovi. Ker muslimanska svojat, se razplojuje, kot zajci. Sedaj je še čas, da se “problem” uredi na mehki način. Čez štiri leta pa, glede na hitrost razvoja slabih razmer v katastrofo, bomo lahko na volitvah izbirali samo še med “Hitlerjem” ali pa “Stalinom”, tudi tam, ker tega še ne poznajo. To pa pomeni, odprtje precej novih “elektrarn”. Tudi ostalim se v takem sistemu, nič dobrega ne piše. To pomeni tudi vojno.

   Me pa zanima, kako se bo LGBT svojat in pasjejebci valjali po goščah, glede na to, da so čisto čohjeni na goščarsko kulturo, pa ne preživijo enega dneva na kampiranju.

   • Ana Job

    Se strinjam s tabo, da mora Merklova past.

    • mannuro

     Muslimani sami po sebi niso problem, dokler trajbajo svojo primitivnost v svojem krogu. So bolj opomin nam, kako se ne sme. Sprememba je nujna v naših glavah, da bomo znali ceniti najprej sami sebe, svojo kulturo, svojo DENARNICO in tisto, kar smo. Potem, se bo spremenil odnos tudi do politike, zanih lunatikov, LGBT rajanja, muslimanov.. do vseh problemov, oz. bodo postavljeni na točno tisto mesto, kamor pravzaprav, spadajo. Vsi ti “problemi” nimajo odgovorov za njihov obsotoj, ko uporabiš zdravo kmečko pamet in slogo. Predvsem sloga je tisto, ki lahko doseže vse. Nevem, morda malo izven konteksta, ampak ne daleč stran. Upam samo, da se najde čimprej en pameten posameznik na oblasti, da bo pričel ta proces, da bo sedanji politiki pokazal ogledalo, da so njihova dejanja niso cesarjeva nova oblačila – da je cesar pravzaprav gol.

     • Ana Job

      Upam, da bo ta slovenski narod že enkrat srečala pamet in se bo realno zamislil kam drvi naš vlak, kajti, če ne bomo pritisnili na zavoro nas čaka nacionalni in moralni razkroj.

     • mannuro

      bo, bo!. Kako že pravijo, če nimaš pameti prej, te želodec spametnuje. Ko bo sila, bo cela norišnica, verjemi mi. Samo v Sloveniji še ni čas. Še malo bo treba počakati.

     • Ana Job

      Zgleda, da gre večini še vedno predobro. Tudi jaz mislim da bo prišel čas, ko nam bo dovolj.

 • pajot

  Rojen v Parizu. Integriran sto procentno. S šnelfajerco v roki.

  • rubec

   Hehe

  • sprehajalec

   Socialna služba zatajila 100%. Ne getoizaciji, pa odprimo srca in misli….

  • Zgornji

   ;-))

 • tomven

  Revolveraš, ki je bil identificiran kot 39-letni Karim Cheurfi, je stari znanec policije, saj je bil že obsojen na 20 let zaporne kazni, ker je leta 2001 poskušal ubiti policista….

  Zgleda, da je pozabil it v zapor. 2001+20= 2021. Kaj le je delal zunaj.

  • sprehajalec

   lepo se je obnašal, to je za Levičarje znak, da mu je treba dati še eno priložnost. Sedaj jo je izkoristil

 • tasilo

  Glej glej, vsi so ISTi.

  Terorist.
  Policist.
  Turist.

  • Zgornji

   Amen : Isisti !!!

 • Igor Kavalar

  Krajši dokumentarec, priporočam ogled.

  Paris attacks | Survivors Still Haunted
  https://youtu.be/75fNob6Ybmw

  • MladiLiberalec

   Hard

  • soc

   Hvala! Tale posnetek s pričevanji bi dal za obvezno gledanje vsem levim norcem in njihovim ovcam na slovenskih javnih družboslovnih šolah. Za bruhat ali pobesnet! Kako je ta dogodek hitro šel v pozabo v naših medijih…

   Morda bi veljalo to (pre)cenjeno novinarsko srenjo poslat v Mosul za mesec, dva na strokovno izobraževanje. Plačano, takoj se strinjam. Z dvosmerno karto, kar pride nazaj, pač pride.

 • sprehajalec

  V Franciji poteka Narodnoosvobodilna vojna. Odvisno seveda za koga. Borci za svobodo pobijajo orožnike in kolaborante. Največja čistka bo pa po končni zmagi.

 • Zgornji

  … Chefuri ? …

  • Ana Job

   Ćefurjad

   • Zgornji

    Amennn … !

 • Anton

  no upajmo da nimajo Francoski volilci taisto kot Slovenci spomin človeške ribice in bodo v prihodnjih volitvah znali postaviti socialiste a la Hollande, tam kjer jim je mesto(pa ne mislim stem parlament!)

 • Zgornji

  Zgleda da je tega še premalo, Ker narodi se žal še niso prebudili , … ker, če bi se, se to Nebi več dogajalo, ker bi vso to gadjo zalego NEMUDOMA TAKOJ POSLALI NAZAJ OD KODER SE JE PRIVLEKLA … !!! ! !!! No, Žal so narodi še vedno mrtvi, oziroma spijo “zimsko spanje ” v duhovnem smislu !!! ! !!! Ampak, saj bo, enkrat pa tudi Bo dovolj “kritične mase ” … :-)

 • www

  Francija je bila vedno KRVAVA DRŽAVA. Po mojem so po številu pobitih SVOJIH ljudi kar za rusi, da ne omenimo afrike. Torej nič novega ? Če bi se za angleži spokali še ti idioti, bi EU unija zadihala lažje.

  • sodnikisozločinci

   Upam, da se bo Francozom končno skegljalo, po njihovi dobri stari navadi. Glavni pogoj za to pa je, da Le Penova izgubi volitve.

 • Feriss.H

  Tole je samo še eden od itak pričakovanih terorističnih napadov, in zdaj je samo vprašanje kdaj in kakšen bo naslednji in potem še naslednji in naslednji od naslednjega … vse do kdaj bo tega nekomu resnično dovolj. Ta nekdo bi lahko zdaj postala Marine Le Pen, vsaj upam, ali pa bo Francija nekoč le dočakala svojo drugo Bastille. Takrat je napad na Bastille predstavljal rušenje Rojalistična Avtoritete, naslednji juriš na Socialistično Bastille bi pa moral odpraviti Levičarski zaton Francoske družbe.

  Ne vem zdaj kakšne so bile številke pri prvi, bilo je tudi nekaj linčanja, a vem samo to da če bo naslednja Bastille, številke bodo najverjetneje šle v milijone. Upam da bo pljusknilo tudi po ostali Evropi, in da bi se Evropo očistilo od Levičarske kuge, številke bi morale prekositi one iz WW2 vsaj za še enkrat.

  Evropo nista uničila ne WW1 ne WW2, uničujejo pa jo Levičarji tako temeljito, da če ne bomo uničili Levičarje, Evrope ne bo več. Levičarji niso ustvarili Evrope, tudi prispevali niso ničesar pri njenem nastajanju, kot najbolj razvajeni pamži pa uničujejo nasledstvo ki so ga uzurpirali zahvaljujoč neprevidnosti civilizacije ki je enostavno zaspala na lovorikah napredka ki so nam ga prepustile generacije naših predhodnikov.

  Obveza vseh treznih in odgovornih Evropejcev je da enkrat za vselej, ali vsaj za naslednjih tisoč let, pokončamo Levičarje do zadnjega ki bi še kazal znake Homo-Levičarske kuge. Konec Levuharije bo samodejno prinesel konec Multi-Rasne Multi-Degeneracije Evrope. Ko in če bodo Rase in Kulture zopet vsaka v svojem od Narave določenem prostoru, bodo zanamci lahko začeli odpravljati nastalo škodo.

  Upam da bomo tisti ki nas več ne bo tu, lahko to spremljali po nekakšni onostranski TV, magari po TV-jih na plin.

 • Olga

  HANZI že dežura v Parizu! Jih skrbi, kaj bo z levico na volitvah?

 • Resnica boli

  Glede na to, da je streljal s kalašnikovim, me zanima, če je francoska policija že podala podatke o tem orožju. Kajti vojaško orožje je sledljivo, vemo pa, da je na območju Balkana bilo kar nekaj “prodajalcev” orožja, tudi v Saudsko bArabijo https://www.almasdarnews.com/article/croatia-sells-off-record-number-armaments-saudi-arabia/ in ne bi me čudilo, če so isti dobavljali orožje tudi na Zahod, pa zato zdaj tožijo Slovenijo v Bruslju, ker je meje “priškrnila.

 • sprehajalec

  Hanzi Tv je poln poročil o junaških Francozih na Elizejskih poljanah, ki vzneseno pojejo All we are saying is give peace a chance, pa ne bodo nas, pa J’suis…..

  Najbolj pa Hanzi TV skrbi, če slučajno ne bo ta likvidacija policistov prispevala kaj glasov Le Penovi.

  • Caetano

   In tudi so prikazali Kori Ali-ja Mohameda, kot zmedenega borca za črno raso, čeprav je kričal ”alahu akhbar” preden je moril. No, sicer pa tudi mnogi drugi mediji v službi t.i. multikulturalizma tako manipulirajo. Npr. pakistanski muslimani skupinsko posilijo žensko prikazano pa bo, da je skupinsko posilstvo izvedla ”skupina Azijcev”.

   • sprehajalec

    Ja, ruši se jim svet. Enačenja ver, ras, kultur.

    Vsak napad, bolj maje ta svet. Panični so že. Kje so tisti kriki velcomerjev z najvišjim Partijskim predstavnikom Slovenije, vodjo partijskih sindikatov, ter partijsko predstavnico v Bruslju lani v Ljubljani…

 • Aron

  Kar seješ to žanješ.

  • soc

   Ja, kolonializem imperialne Francije 18. in 19. stoletja je odgovoren za poboje islamskih fanatikov 2016, 2017 (…) po Parizu, Nici…

   Kolega Aron, lahko izjaviš še kaj bolj bebavega? Recimo, da je šepanje onega sapiensa s kamnitim nožem v vzhodni Afriki tam daaaaleč pred Kristusom krivo, da se je rodil Adolf Hitler?

   Seveda vem, da tebe in podobne pumpajo nadrejeni ideologi frankfurtske šole od jutra do večera v upanju na svoj sanjski 1984, a vsaj malo kartezijanskega dvoma bi vendarle pričakoval. Vidim, da sem se motil.

   • Aron

    https://www.theguardian.com/world/2012/dec/07/france-funding-syrian-rebels?CMP=twt_gu

    Ne bo konca, dokler Francija ne preneha s sponzoniranjem terorizma, tudi ISISa, po svetu.

    ‘Large sums of cash have been delivered by French government proxies across the Turkish border to rebel commanders in the past month, diplomatic sources have confirmed. The money has been used to buy weapons inside Syria and to fund armed operations against loyalist forces.’

    Francoze pobijajo placanci njihove vlade. Grozljivo.

    • soc

     Osnova: sirska državljanska vojna. Vpletene strani so Asadova alavitska oblast s podporo Rusije, islamisti s podporo Saudije in ostali s podporo ZDA in (med drugim) Francije. Francija ISIS-u nikoli ni pomagala.

     • Aron

      Dejstva pravijo nasprotno.

     • soc

      Ponavljam zadnji stavek, celo meni antipatični levoliberalni Guardian tega ne trdi. Read my lips and work on your English. Islamske skupine so eno, ISIS (=djihadists) so drugo.

     • Aron

      France, as part of a NATO-led coalition, has been arming, funding, aiding, and otherwise perpetuating Al Qaeda terrorists for years, beginning, on record in Libya with the overthrow of Libyan leader Muammar Gaddafi and continuing until today with NATO’s arming, harboring, and backing of Al Qaeda terrorists including the so-called “Islamic State” (ISIS) within and along Syria’s borders.

      http://www.globalresearch.ca/france-armed-terrorists-that-struck-paris/5423440

      Bummer! Kaj pa sedaj? Vidim, da ti funkcionalna pismenost dela probleme. Ne skrbi, nisi edini…

   • Olga

    Zadaj se je še presegel v neumnosti!

   • cosmosjasnovidec

    Tokrat pa se tudi jaz strinjam z Aronom,ker ima popolnoma prav.Kar so Francozi navlekli imajo sedaj uporabljeno proti sebi tako kot vse države sveta kjer musliči izvajajo terorizem.
    Državljani so si namreč sami krivi,ker z tem soglašajo in ne ukrenejo nič niti proti predsednikom držav niti vladi niti musličem.
    Potem se pa naj pač privadijo na terorizem in razmišljajo kje jih bo kaj doletelo.

  • novaknovak

   tepec, tepec in še enkrat tepec…modeli so prišli v francijo, potem, ko se je francoska oblast odselila iz teh arabskih držav. zakaj le? kaj niso postali svobodni, neodvisni..se rešili jarma? popeljal so jih v 21 stol. in potem ti pacienti ne želijo živet v svojih deželah, osvobojenih “okupatorja”, se naselijo v “zatiralsko” državo, dobivajo stanovanja, socialo, brez prdnit, kaj šele kaj ustvarit..v šole se jim ne ljubi, razen v kake medrese..in potem …buuum..majke mi, si ubrisan..

 • cosmosjasnovidec

  Bliža se padec Europe kateremu sledi naslednje
  Slovansko zavezništvo je prešibko.Turško – Romunska vojska je preplavila Evropo.Kdor se ne pokori njihovim izsiljevalskim zahtevam,ga povozijo s surovo vojaško močjo.Europo še pa hoče zavzeti komunajzer Rus.
  Ostalo nas je še par osamelcev,nekaj Madžarskih,Slovaških,Hrvaških,Srbskih in Slovenskih regij,ki še niso klonile predvsem SLOVENSKE ne.Malo nas je,vendar se ne predamo.
  Imamo ponos in imamo upanje – upanje,da se nam pridruži novi rod bojevnikov in vrne Evropo na pota stare slave.
  Taka je usoda europe v prihodnjem obdobju.

 • novaknovak

  Hollande je menda rekel, da se ne bodo pustil prestrašit, da bo francija živela svoje mirno življenje…potem je sicer rekel, da se bodo francozi moral navadit živet s terorizmom..sedaj pa si prdec ne upa več imet zborovanja ali kampanje v državi Liberté, égalité, fraternité… so rekli, pa kaj je nekaj teh “duševnih, mentalnih..” saj jih je sam nekaj…ja, sam nekaj, pa držijo eno najmočnejših držav na svetu v strahu, ..upam samo, da gre to v korist Lepennovi..če ne bodo raj lavande plel in obrezoval na dan volitev…

 • garfi

  rtvmurgle: nič ni znanega
  je, je znano, da ste rdeči teroristi še hujši

 • mannuro

  Volitve imajo v Franciji v nedeljo. Upam, da zmaga prava kandidatka. Je samo ena. Ampak morda, bi to v Evropi pomenilo neki mejnik v pravo smer. Kdo ve. Politika je vedno hudič.

 • Anton

  Francozi sicer pa kaj ste lahko drugega pričakovali od socialista a la Hollande kot “merde”

  sarkazem press

 • lauraas

  Spretni politiki so spet krivdo zvalili na teroriste, ne pa na islam, islam ni nič kriv, islam ščitijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!