V hudi nesreči vlaka na jugu Francije ranjenih vsaj 60 ljudi

Fotografija je simbolična (foto: epa)

V nesreči regionalnega vlaka v bližini Montpellierja na jugu Francije se je po podatkih reševalcev danes poškodovalo najmanj 60 ljudi, od tega osem huje. Vlak, ki je vozil med Nimesom in Montpellierjem, se je zaletel v drevo, ki je padlo na progo v bližini mesteca Le Cres.

Na vlaku je bilo okoli 250 potnikov. Najhuje poškodovanega so evakuirali s helikopterjem. Po poročanju lokalnega časnika Midi Libre ga je ob močnem trčenju vrglo iz vlaka. Drevo je na tire padlo med kratkim, a izredno silovitim neurjem, ki je zajelo območje v začetku popoldneva.

Po prvih podatkih je na območju v eni uri padlo več kot 40 milimetrov dežja in dva do tri centimetre toče. Veter je pihal več kot 80 kilometrov na uro. Iz francoskih železnic SNCF so sporočili, da je dvonadstropni regionalni vlak, ki je peljal 140 kilometrov na uro, trčil v drevo okoli 15.45 po lokalnem času.

Težke razmere za reševanje
Strojevodja vlaka, ki je bil lažje poškodovan, je za Figaro povedal, da je drevo padlo ravno, ko je vlak šel mimo, tako da niso mogli sprožiti zasilnih zavor. Po podatkih SNCF je šlo za zelo visok bor na zasebnem zemljišču.

Na kraju nesreče, do katerega je po navedbah SNCF zapleten dostop, tudi zaradi toče, je več kot 80 gasilcev. Poslali so okoli deset reševalnih vozil, pa tudi helikopterje.

.

M. P., STA

  • samsara

    Zgleda, da drevo res ni bilo arabskega porekla.

  • Nata

    Je padlo ? Ali so ga ” padli ” ?

  • totex39

    Sigurno ga je vozil Francos arabskih korenin.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!