V Indoneziji dva moška zaradi homoseksualnosti obsodili na 85 udarcev s palico

Foto: Twitter

Indonezijsko islamsko sodišče je zaradi homoseksualnih spolnih odnosov obsodilo dva mlada moška na 85 udarcev s palico. Moška, stara 20 in 23 let, bosta udarcev deležna vpričo javnosti, potem ko sta bila na podlagi striktnega šeriatskega prava obtožena kot kriva. 

Sodnik Khairil Jamal, ki je moškima na sodišču v Banda Acehu izrekel kazen, je po navedbah Reutersa povedal, da sta toženi stranki dokazano zagrešili sodomijo in sta bili zato spoznani za krivi. Kazen bosta po podatkih Russia Today odslužila 23. maja, torej še pred začetkom postnega meseca ramazana.

Tožilstvo se je po navedbah avstralskega ABC-ja glede na to, da sta osumljenca mlada in sta priznala krivdo, sprva zavzemalo za kazen v višini 80 udarcev. Eden izmed obsojenih je ob izreku kazni pričel jokati in zaprosil, da bi mu izrečeno kazen zmanjšali.

Foto: epa

Islamski kazenski zakonik za istospolni odnos določa maksimalno kazen v višini 100 udarcev.
Človekoljubne organizacije nad razsodbo ogorčene
Mednarodne človekoljubne organizacije so nad obsodbo izrazile ogorčenje, obravnavo obtoženih pa označile kot nasilno in ponižujočo ter pozvale k njuni takojšnji izpustitvi. Indonezijski raziskovalec nevladne organizacije Human Rights Watch Andreas Harsono je izjavil, da je ta poteza barbarska, in dodal, da predstavlja nizko točko za Aceh kot tudi za celotno Indonezijo.
Moška sta bila aretirana konec marca, potem ko je na dom enega izmed njiju vdrla skupina sosedov, ki je par sumila homoseksualnosti in ju je zalotila v postelji.

Foto: epa

Provinca Aceh je edina od 34 indonezijskih provinc, v kateri so od leta 2006 uveljavljeni šeriatski zakoni, od leta 2015 pa ti veljajo tudi za nemuslimane. Kaznovanje v obliki udarcev pa ni predvideno le v primeru homoseksualnosti, ampak tudi za igre na srečo in konzumacijo alkohola.

N. Ž.

 • Olga

  LGBT, le vabite muslimane! Se vam bodo “zahvalili”!

  • Franc Šink

   Vidiš da so mazohisti .

   • Olga

    Vse za užitek!

 • Gavnar

  Absurd !
  Le kaj ob tem misli naš miličnik tovariš Vinko Gorenak ?

  • Olga

   Bolj zanimivo bi bilo vedeti, kaj mislita Kresalova in Senica, mar ne?

   • rrrrr

    Pa tudi Žitnik od Hanzija bo kakš(nega)no pribil

    • rubec

     Žitnik pravi da v beli hiši vre in da je samo še vprašanje časa kdaj bo Trump moral oditi. Če ne po prvem mandatu pa zagotovo po drugemu. To mu je povedal vrtnar bele hiše ki mu je še povedal da trampov pes ščije po njegovih sadikah tako da so vse prežgane, medtem ko so obamovi psi vse pospravli za sabo. V glavnem, kaos.

  • garfi

   vprašaj tovariša milanćka

 • MEFISTO

  Zdaj pa nekaj časa ne bosta mogla uporabljati svojih riti.

 • Iza Demos

  Koliko udarcev pa dobijo radovedni sosedje, ki so vdrli v stanovanje?

 • garfi

  zmerjajo pa nas s homofobi
  primerjalno smo homofili

 • FeriSS.H

  He he, če ih ne boli ko si ga tlačijo v kanalizacijo, ih verjetno tudi to ne bo tako hudo bolelo. Lahko to izkoristijo kot zastonj profesionalni Sado-Mazo servis. Ko bo EU enkrat ful-Multikulti, se bodo toplovodarji po sili razmer naučili diskretnosti, konec bo šopirjenja v javnosti z kretenoidnimi festivali.

  Nobenega Pedrona z “Nova24 akreditivi” še ni bilo zaslediti do sedaj, le kaj ih zavira pri izlivanju “čustvenih” misli. Aron, Sheldon, Jefron … where the hell are you “girls” – ???

  PS
  Zakaj si zakrivajo obraze, saj Pederastija je ja “progresivna” opredeljenost, za razliko od onega navadnega plebejskega Hetera

 • MladiLiberalec

  Nekaterim ocitno kar ustreza islamska homofobija. XD

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!