V Iranu aretirali najstnico, ker je v svoji sobi plesala brez hidžaba

18-letna iranska gimnastičarka Maedeh Hojabri (vir: twitter)

V Iranu so aretirali 18-letno najstnico, ker je na družbenem omrežju Instagram objavila videoposnetek, v katerem pleše v svoji sobi, ne da bi bila zakrita v hidžab. Medtem ko dekle svoje “hudodelstvo” obžaluje, zahodne feministke molčijo.

“Še enkrat, kje so feministke? Tiho molčijo. Da bi vzele v bran Maedeh Hojabri bi bilo ‘islamofobično’,” so se ob aretaciji 18-letne Hojabrijeve v Iranu pri Jihadi Watch obregnili od licemerstvo zahodnega feminističnega gibanja.

18-letno ginastičarko so iranske oblasti aretirale zaradi objave videov na Instagramu, v katerih pleše v svoji spalnici. V prenosu za državno televizijo je po poročanju Independenta priznala, da je “kršila moralne norme”. Dekle je zatrjevalo, da si je samo želela več sledilcev na socialnem omrežju.

“To žensko so aretirali v Islamski republiki Iran in jo prisilili, da na državni televiziji prizna, da obžaluje snemanje in objavljanje svojih plesnih videov,” je na Twitterju zapisala aktivistka za enakopravnost spolov in ustanoviteljica gibanja “Pustite Irankam na stadione” Darya Safai. “To je tisto, kar šeriatsko pravo pomeni za dnevno življenje ljudi. [Šeriatsko pravo] uničuje življenja ljudi po celi državi.”

Poleg tega, da si je najstnica drznila plesati v svoji sobi, je to počela še brez hidžaba. Iranska policija je že naznanila, da namerava ukiniti podobne Instagram profile, medtem ko sodstvo razmišlja, da bi preprosto blokiralo dostop do spletne strani v državi. V preteklih tednih je podobna usoda doletela tudi tri druge posameznike.

Ivan Šokić

 • KAPIBARA

  Obup…

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Kako že pravi Fajonka ko muslimani izvajajo džihad po Evropskih mestih… ?

 • pacek

  Vsi smo v 21.stoletju, medtem ko je Islam še vedno v 15 stoletju…bolano

  • Steiermark

   Islam ni v 15. stoletju ampak v satanovem stoletju! Nikoli prej, niti za časa Kristusa ni bilo takšne tiranije, kot jo izvajajo tile alahovi satanisti …. Spomnimo se samo Irana iz 60-ih let, ko je bil na oblasti iranski šah, ko se življenje mladine in ostalih v Iranu ni razlikovalo od zahodnjaškega sveta!
   Zadnjih 100 let, odkar ima satan cel svet v svojih krempljih, se pa dogajajo takšne stvari, kjer je človek res navaden suženj in ničvredno blago tem satanističnim islamcem – na srečo prihajamo h koncu satanovega obdobja!

   • Aron

    Pozabil si na del zgodovine pred šahom, ko je Iran po poti demokracije in suverenosti peljal Mosadegh, izvoljeni predsednik vlade. Če ga ne bi nasilno iz oblasti vrgla CIA in MIA5, bi bila sedaj v Iranu demokracija vzhodne oblike, ne pa režim, za katerega je odgovorna CIA.

    • xtc

     Ti kako kaj tvoj sekularni in demokratični-teokratski Iran?
     Teslo nehaj se napenjat,saj vuidiš da nimaš pojma.

 • Mihilus

  Še več vojne propagande od zionističnih podgan. Ljudje so se že navadili in so postali imuni na to sranje.

  V Iranu ženske vozijo vozila že celo vrsto let. In to dejansko lahko počnejo, medtem ko naprimer v Savdski Arabiji je ženskam vožnja dovoljena samo na papirju.

  Prejšnji teden je Izraelski obrambni minister zatrdil, da ne nikakor ne bo pristal na združevanje ločenih palestinskih družin. Gre se za primere, ko je palestinska ženska ali moški poročen z Izraelskim rezidentom. Izraelska rasistična vlada ne dovoli, da bi ta Palestinec lahko živel skupaj s partnerjem.
  In kar je še najhujše največjo paiko so glede ločevanja družin pri ilegalni imigraciji zganjali ravno njihovi etnični sorodniki. Po vseh Ameriških medijih, ki so v lasti židov smo lahko gledali Žide ki so protestirali proti temu “nehumanemu početju”. Prav po zaslugi židovsko-izraelskih lobističnih organizacij je Trump popustil in podpisal executive order, da se otrokov ne ločuje od staršev. A istočasno v svoji lastni državi izvajajo neprimerljivo hujše ukrepe.

  • exposingthetruth1111

   Zanimivo kako vsi utihnejo pri Saudski Arabiji…zakaj si ljudje v Saudski Arabiji ne zaslužijo osvoboditev pred najhujšimi tirani na Svetu ?
   Že to da je medijsko zelo malo govorijo o Saudski Arabiji mi daje upravičen sum da mora tam biti zelo hudo.

   Kaj narodu koristi nafta, če jih vodijo tirani in ta denar od nafte trošijo samo zase.

   Ne pozabimo, da Saudska Arabija ni vzela nobenega migranta in o tem se ne piše nič ? saj imajo polno denarja od nafte, pa naj oni hranijo svoje muslimanske brate iz vojnih in drugih revnih območjih muslimanskega Sveta.

   • jovan jovan

    Saudska arabija je pod ameriškim protektoratom. Petrodolar.

   • BorisDe

    Prav imaš. Mene moti tukaj, da samo Iran omenjajo, medtem ko so največji islamofašisti ekstremisti džihadisti prav v Savdski Arabiji, v Iranu so bolj napredni in veliko je Šiitov, medtem ko v Savdski Arabiji so največji islamistični Suniti mohamedanci pedofil-verujoča morilska sekta. Hebem vam mater ZDA za to propagando proti Iranu, spravite se nad svoje Savdijce raje, aja to pa nočete, raje jim ližete anus za nafto in business. Kapitalistično anglosaksonsko sranje od ljudi.

    • exposingthetruth1111

     Največja finta je da ljudje ki podpirajo to svinjarijo, se zavedajo tega, da je v Saudski Arabiji res hudo, ampak če mainstream reče da je Iran edini in najhujši problem, pol pač temu verjamejo, kot da bi bili pod hipnozo in si nočejo priznati resnice, še več za te manipulatorje so se pripravljeni borit in ubijat – Dvoličnost na vsakem koraku.

 • Hun

  tko se zacne…sledi sejkanje z golo ritjo…

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Iran se počasi sesuva.

 • joza joza13

  Sem najprej prebral, da je plesala brez hlačk, potrm pa vidim, da je govora o hidžabu… hehehe. Kaj bi bilo šele v mojem primeru?

 • Caetano

  Iranski teokrati so prišli na oblast s pomočjo KGB-ja. Naredili so Iran za enega izmed glavnih centrov globalnega jihada. In tudi danes so med zavezniki številnih levičarjev.

 • xtc

  Ja to je sekularen in demokratičen Iran,po merilih SLO umobolnih levakov-metode islamistov so ptrecej podobne socialističnim.Zakaj že SLO levaki podpirajo teroristični Iran in Palestino?

 • Olga2345

  V stranki SDS sovražimo muslimane, zato nam je popolnoma vseeno, če ga bo usrana muslimanka najebala! Drugič naj se raje drži pravil svoje cerkve!

  • jovan jovan

   Sram te bodi ženšče sektaško.

   • šmentanamuha

    Ta je vaša, levičarka, še bolj verjetno je moškega spola, ki zlorablja nik neke druge Olge. Si pa res butec, da ne opaziš, kako zelo je očiten.

 • šmentanamuha

  Naše Feministične aktivistične pizde, pa so lepo tiho in čakajo na novo pošiljko šeriatarjev, s katerimi se bodo lahko dol dajale.

 • Matt von Glanz

  evo, feministični ideal! Borite se zanjo, da ji z bičanjem ne raztrgajo hrbta, povabite jo na intervju, izdajte njeno knjigo, dajte ji politični azil!! Imele boste podporo vseh zdravih moških, seveda ne levičarjev, k bodo skrivnostno tiho.

 • kokobily

  “Še enkrat, kje so feministke? Tiho molčijo.”
  NAPAKA ; Te hinavke GLASNO molčijo.., v Iran bi se odpravile z 5 hidžabi v kufru..

  • BorisDe

   Feministke = to so filozoferske retardiranke, ki sploh ne vedo kaj hočejo, hočejo npr. k…c ampak ne tja kamor bi jim najbolj pasal, potem pa hočejo kontrolo nad moškimi, ki jih ne bi niti s ku..em pipnili. Kakorkoli obrneš padajo v depresijo in povečujejo svojo filozofijo z jezo, ker jih noben noče. Najboljše orožje za njih je takšno, da jih samo pustimo da se sfilozofirajo do groba in jih totalno ignoriramo, da bodo lahko umrle kot depresivne retardirane filozofske device, ki niso občutile pravega mesa. Naj umrejo z luštom v grlu in s srbečo pizdo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!